Vélemények és javaslatok

vélemények a HÖK-ről

Vélemények és javaslatok

HozzászólásSzerző: Dzsánnni » 2006. szeptember 1., péntek 21:27

Várunk minden építő jellegű kritikát! "Hallgatóból" vagyunk mi is, segíthettek egy még hatékonyabb szervezet kialakításában...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dzsánnni 2006. szeptember 1., péntek 21:43-kor.
"Mert valahogy minden összeáll..."

www.bdo.hu
Dzsánnni
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

Re: Vélemények és javaslatok

HozzászólásSzerző: konci22 » 2006. december 14., csütörtök 9:45

szerintem a höknek kéne valamit csinálnia számvitel ügyben, csak az a helyzet, hogy a sok nagyon fontos ember aki ott van, sose fogla magát megmozgatni, mert aki még tanulja, az fél, hogy megégetheti magát, aki meg nem az meg le se sz**-ja ezt az egészet. ennyit a hallgatói érdekképviseletről.........
konci22
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Melchee » 2006. december 14., csütörtök 16:01

Amennyiben jogtalan dolog történt volna zh-n, akkor rögtön intézkednénk, de mivel semmi olyat nem tettek, ami a tanulmányi és vizsgaszabályzatnak nem felel meg, így nem fogjuk verni a tanszéken az asztalt. A számvitel nem könnyű tárgy, a legtöbben ebből buknak, sajnos sokszor a folyamatos tanulás ellenére se sikerül elsőre embereknek. Amúgy nem szokott megakadályozni minket, hogy tanuljuk-e, vagy sem a tárgyat, ha kellett és volt alapja,rögtön intézkedtünk eddig mindig...
részemről ennyi....
Melchee
Melchee
Hero Member
Hero Member

HozzászólásSzerző: QC » 2006. december 14., csütörtök 16:04

kedves konci22

Az hogy a hallgatók nem tanulnak nehogy már a HÖK hibája legyen. Egyik az hogy egy zh nehéz avagy nem nehéz attól függ mennyit tanulsz rá, és nem hiszem hoyg az eddigi évekhez hasonlóan olyan kiemelkedően nehéz lett volna a zh, minden évben nehéz a számvitel, elvégre pénzügyi és számviteli főiskoláról beszélünk, ami azt jelenti hogy nem árt normálisan megtanulni a tárgyat. Érdekes a felsőbb éves hallgatók is valahogy megcsinálták. Egyébként egy kis infó arról, hogymikor milyen nehéz a vizsga, látva pár éven kersztül a zh-kat meg hallva az emberek véleményét, nyugodtan kijelenthetem hogy a számvitel évről évre könnyebb. A másik hogy ott az UV lehetősége, akkor amikor az volt hogy irtal valamit aztan utana ha nem sikerult szepen pihizhettél otthon 1 évet mire ujra tanulhattál... nos ahhoz képest azert nem hiszem azt hogy nagyon van oka akarkinek is sirasra. Egyébként meg a HÖKnek nem az a feladata hogy lobbizzon egy adott tanszeken hoyg jajj nehez volt a zh es ez igy nem jo. Ha egy embernek sem sikerul a zh akkor nyilvan annak valami oka van, de kicsit komolyan kellene venni es idoben elkezdeni tanulni nem pedig mast okolni azert mert az ember epp nem tanul valamire, olyan is van hoyg tanul, de valamiert nem jön össze. Ha nagyon tanultal akkor nem hiszem hogy okod lehet barmiert is aggodni, ott az UV lehetőség es ott lehet irni akár 3mast vagy 4est is. ... ha valami egyéb problémád lenne nyugodtan gyere le a HÖKbe es mondd el a problémád, es a nagyon sok fontos ember akkor éppen lehet hoyg meg fogja mozgatni magát, és tudod ha csak azzal foglalkozna mindenki ami az ő érdeke akkor nagyon sok dolog nem működne, de mondok jobbat le lehet jönni és lehet jobban csinálni... ennyi
(-(-_(-_-)_-)-)
QC
Full Member
Full Member

Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: QC » 2006. december 14., csütörtök 16:51

miert mi a gondod vele ?
igazabol a HÖKben az emberek elsosorban a hallgatokert vannak, es tudod a PSZFes emberke milyen ... mindig csak leszol mindent, en legalabbis igen ritkan hallok pozitiv reakciót, ellenben a legkisebb dolgbol is hatalmas tomeghiszteriat gerjeszt es soha semmi nem jo... szal ez van sajnos, en mindenkinek azt mondom, hogy ha gondja van valamivel barki lejöhet, barki csinalhatja, mindig elfogadunk uj otleteket, uj embereket, es mondom en mindenkinek azt mondtam ha problemaja volt valaminek az intezesi modjaval, hogy jojjon le csinalja jobban, vagy csak adjon epito jellegu otleteket... ezzel nem tudom miert nem ertessz egyet
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára QC 2006. december 14., csütörtök 16:53-kor.
(-(-_(-_-)_-)-)
QC
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: donald » 2006. december 14., csütörtök 19:08

tényleg semmi jogtalan nem történt, de a höknek valahol az is feladata lehetne, hogy közvetítsen a tanszékek meg hallgatók között, persze mérlegelve, hogy átlagrinyálásról van-e szó vagy nem
pölö az oktatási reform meg az, hogy a tesztek kerülnek túlsúlyba mindenütt, arra mutat, hogy valamelyest ki szertnék zárni a szubjektív tényezőt az osztályzásból, na most szv zh-nál az, hogy melyik tanár hogy ad részpontokat tesztnél is (hungarikum), meg a mérlegnél, igencsak hasraütésszerű
nem kell ebből országos forradalmat csinálni, csak megemlíteni, hogy ej-ej, de 600 hallgató egyenként ezt nem fogja megtenni
end áj vaz lájk: vattafak?
donald
Super Member
Super Member

Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: donald » 2006. december 14., csütörtök 19:31

nem, mert az én tanárom special ad részpontokat
miért mindig a rosszat?  ^-^
donald
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: donald » 2006. december 14., csütörtök 19:32

mindegy,szerintem felejtsük el ezt az egész fost
donald
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: Lola » 2006. december 14., csütörtök 22:47

Én csak annyit fűnék hozzá, hogy amikor idejöttem akkor tudtam, hogy nem sétagalopp lesz megszerezni a diplomát (és ezt még mindig állítom)... Meg amúgy is valahogy ki kell szűrni azokat, akik nem értenek hozzá... ha mindenkinek diplomát adnának, akkor nem lennek semmi értéke...
Kép
Lola
Global Moderator
Global Moderator

Given: 32 thanks
Received: 35 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. december 15., péntek 0:04

QC: itt most nem arrol van szo, hogy a szamvitelre tanulni kell, meg tanuljanak a diakok jobban meg stb. tenyleg nezd meg ezt a zh-t, bar nem hiszem, hogy adnanak ra nektek lehetoseget, meg a tanarok is azt mondjak, hogy "no comment", meg "gyilkos", meg hogy lehetetlen megirni jora ennyi ido alatt.
ez a zh nem nehez volt, hanem teljesithetetlen az adott ido alatt!!
es te se tudtal volna erre annyit tanulni hogy atmenj, mert nem ezen mulott, hogy mennyit tanultal ra!!! 
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel

HozzászólásSzerző: QC » 2006. december 15., péntek 9:04

brekk: onnantol kezdve hogy van olyan aki megcsinalta akkor mar nem mondhato teljesithetetlennek. En maximalisan megertem hogy nehez volt, es uristen, de tulajdonkepp mit kellene nekunk tenni? odamenni a  tanszekhez es verni az asztalt hogy ejj ugyan kerem szepen nem kene mert a hallgatok nem nagyon preferaljak hogy nehez a dolgozat? vagy mire gondoltok? - ezt nem ironizalasbol irtam, de tenyleg egy peldat mondjal hogy mire gondoltok azzal kapcsolatban hogy csinalni kell valamit...

De azert tisztazzunk valamit: nekem nem az a bajom hogy azt mondja mindenki hogy nehez volt es en valltig allitom hogy nem ugy hogy nem is lattam a dolgozatot, nem is allitom hogy meg tudnam csinalni annyi ido alatt, hanem az hogy ezt miert a HÖK-re kell fogni azaz pontositanek, miert a HÖK nem csinal semmit ezzel kapcsolatban... ez a keresni kell valamit/valakit akire//amire ra lehet onteni a duhot... es ezert a HÖK ugye fuderossz mert nem all ki a hallgatok erdekeiert... !? - nekem ez a resz az ami kicsit problemas... mielott itt felre ertjuk egymast.

ja es brekk: egy esetleges uv-n eled tennek a feladatsort, fogadjunk hogy tobb pontot ernel el belole, es nem azert mert konnyebb lett, hanem mert tobbet tanultal ra, vagy jobban megeretted a szamvitelt vagy akarmi...

Lola veled meg maximalisan egyet ertek, hoyg nem seta galopp, de a problema az hogy eleg sokan azt hiszik hoyg jo, jo neha tanulok aztan megcsinalom, holott mivel sejtem hogy te sem most kezdted, szerintem tudod mirol beszelek amikor szo szerint szet tanulod magad es nem latszik meg esetleg az elso vizsgadon. A probelma az hogy az ember mindig eloszor a tanarban a dolgozatban az idoben a helyben mindenben keresi a hibat - hozzateszem en is - aztan utolsokent fordul meg a fejeben hogy esetleg tanulni is azaz tobbet tanulni is lehetett volna... (nyilvan van kiveteles eset nem tagadom...)

FlyXan: akkor ezt a csinaljuk jobban dolgot nem kommentalnam :P

donald: en ugy gondolom, hogy eleg sok tanar olvassa ezt a forumot, koztuk valoszinuleg szamviteles is nem is egy csak akikrol en tudok, ugyhogy azt hiszem a tanszek es a hallgatok kozti informacio tovabbitas megtortent ...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára QC 2006. december 15., péntek 9:08-kor.
(-(-_(-_-)_-)-)
QC
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Eva000 » 2006. december 15., péntek 9:52

Sziasztok!

QC az lenne a kérdésem, hogy nem tudsz e valamit a Demján Sándor féle kiegészítő ösztöndíjról? Most voltam benn a Diákcentrumban és ott azt mondták, hogy átküldték a HÖKhöz, a HÖK viszont még zárva.
A számvitel zhról pedig: tényleg nem volt sétagalopp, és csak akkor tudtad jól megírni, ha:
1. már tanultad máskor is
2. egész félévben napról napra készültél
Dehát erről szól az egész nem? Ha könnyű lenne minden 2. ember Pszf diplomával szaladgálna.
Eva000
Jr. Member
Jr. Member

Szak: Pénzügy és Számvitel

Következő

Vissza: HÖK