ms írta:_Nóra_ írta:Segítsetek!!!
Én most tök hülyének érzem magam... mi ez a 10+1??
Ok.. egy SWOT-ot én is megtudok csinálni, de ezt a 10+1-et nem értem.... milyen százalékokat kell oda beírni, mi alapján?
És a végén azt kellene, hogy kapjam, amit a tanárnő kiszámolt?
Én így értelmezem, aztán lehet hogy nem így kell persze...
szóval van Marko- meg Mikrokörnyezet azon beül meg egy csomó minden.
Pl.: Makro/ Gadasági = 2% az azt jelenti hogy a makrokörnyezet gazdasági változása milyen hatással lehet a cégre???
Mi a "diszkont kamatláb hosszútávon"?
Szia!
A 10+1es táblázat úgy van ahogy értelmezed.Annak kell kijönnie, amit a Tanárnő mondott. Az első értéket meg Akk honlapjáról meg tudod nézni vagy azt használod amit a Tanárnő mondott (6,8). Hát az alapján, hogy Te mit gondolsz fontosnak. Én pl egy hulladékgazdálkodási céget elemeztem és mivel most akarnak erre vonatkozóan új törvényt bevezetni, ezért pl a politikai kockázatot nagyon magasra (3%-ra) értékeltem. De ez teljesen a Te döntésed, hogy mit veszel bele és, hogy mit milyenre értékelsz. Remélem így világos.
Már csak egy idióta kérdésem van ezzel kapcsolatban... mi a 10+1??? mármint pontosabban mi a 10?
Makro: Gazdasági, Társadalmi, Technikai, Környezeti
Mikro: Vevők, partnerek, Alkalmazottak, Swot................. ?????????

Annak kell kijönnie, amit a Tanárnő mondott. Az első értéket meg Akk honlapjáról meg tudod nézni vagy azt használod amit a Tanárnő mondott (6,8). Hát az alapján, hogy Te mit gondolsz fontosnak. Én pl egy hulladékgazdálkodási céget elemeztem és mivel most akarnak erre vonatkozóan új törvényt bevezetni, ezért pl a politikai kockázatot nagyon magasra (3%-ra) értékeltem. De ez teljesen a Te döntésed, hogy mit veszel bele és, hogy mit milyenre értékelsz. Remélem így világos. 

utána még értelmeztem az értékeket és ennyi.