Re: Pénzügyi számvitel 2

volt Számvitel tanszék

Pénzügyi számvitel 2

HozzászólásSzerző: QC » 2006. augusztus 30., szerda 12:33

Pénzügyi számvitel 2
(-(-_(-_-)_-)-)
QC
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: ensingmosing » 2006. szeptember 14., csütörtök 13:08

Helló!
Nem tudom kinek hogyan tetszett annak a fószernek az előadása, aki a csütörtök 8 órai előadást tartotta, de szerintem BOTRÁNYOS volt.  :-\ Semmi köze nem volt a számvitelhez. Ráadásul a nagy részét Heimné első félévben leadta jogból. Még emléxem is arra a táblázatra. Aki az utána következő órára jár meg tudja mondani, azt is ő tartja? Mert akkor izzasztó félévnek nézünk elébe, ugyanis tudtommal csak ez a két előadás van.  :-[
Végtelen, örök színjátszás,
Ugyanazok a reggeli mozdulatok.
Az aznapi álarc felkerült,
Ez már újra nem én vagyok.

De maskara nélkül félek,
És önmagadtól Te is félsz.
Jelmez nélkül az élet színpadán,
Úgy érzed, semmit sem érsz.
ensingmosing
Sr. Member
Sr. Member

Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: Amalthea » 2006. szeptember 14., csütörtök 13:53

ensingmosing írta:Helló!
Nem tudom kinek hogyan tetszett annak a fószernek az előadása, aki a csütörtök 8 órai előadást tartotta, de szerintem BOTRÁNYOS volt.  :-\ Semmi köze nem volt a számvitelhez. Ráadásul a nagy részét Heimné első félévben leadta jogból. Még emléxem is arra a táblázatra. Aki az utána következő órára jár meg tudja mondani, azt is ő tartja? Mert akkor izzasztó félévnek nézünk elébe, ugyanis tudtommal csak ez a két előadás van.  :-[

én az utánalévő órán voltam, Fridrich Péter tartotta, gondolom ugyanarról beszélünk. valóban más volt kicsit mint amit +szoktunk..semmi könyvelési tétel, csak elmélet. De attól még számvitel volt. szigorlaton sem azt kell majd felmondanod hogy tartozik ez + követel az..hanem pont ilyen elméleti tudnivalókat. és hogy már hasonlókat elmondott Heimné is az azért van mert a tárgyak szorosan kapcsolódnak 1máshoz, de ez sztem logikus. ::)
Kép
Amalthea
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: ensingmosing » 2006. szeptember 14., csütörtök 14:54

Az egy dolog, hogy a szigorlaton is elmélet lesz, akkorra majd megtanulom a könyvet, kidolgozom a tételeket, mint a közgázra, vagy a módszertanra, de ahhoz nem kell tanár. És azért valahogy el is kéne odáig jutni, hogy számvitel szigorlat, ahhoz pedig pont az kéne, hogy tartozik ez, követel az...
Végtelen, örök színjátszás,
Ugyanazok a reggeli mozdulatok.
Az aznapi álarc felkerült,
Ez már újra nem én vagyok.

De maskara nélkül félek,
És önmagadtól Te is félsz.
Jelmez nélkül az élet színpadán,
Úgy érzed, semmit sem érsz.
ensingmosing
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: Amalthea » 2006. szeptember 14., csütörtök 15:14

ensingmosing írta:Az egy dolog, hogy a szigorlaton is elmélet lesz, akkorra majd megtanulom a könyvet, kidolgozom a tételeket, mint a közgázra, vagy a módszertanra, de ahhoz nem kell tanár. És azért valahogy el is kéne odáig jutni, hogy számvitel szigorlat, ahhoz pedig pont az kéne, hogy tartozik ez, követel az...

Sztem arra bőven elég az a 3x45 perces gyakorlat.. :-\ az előadás arra van hogy elméletet is tanuljunk, úgy mint anno elsőben a Sztanóval. Ez a pénzügyi számvitel 1es előadás pl sztem semmire sem volt jó. vk-ra készüléskor ki sem nyitottam az előadásvázlatokat.. tk-ból tanultam az elméletet, füzetből a gyakorlatot.. és jobban örültem volna ha a füzetemben van vmi összefoglaló elmélet is.. most legalább lesz..
Kép
Amalthea
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: bzzz » 2006. szeptember 14., csütörtök 17:08

hát nem tom... nekem sem tetszett az előadás. ráadásul a környezetmben mindenki és én is az előadásvázlatból tanulta az elméletet és elég is volt a vizsgára az. eddig sem magyarázgatták gyakon h akkor ezt ide azt oda, hanem úgy vették h tudjuk, mert voltunk már előadáson és ott már elmondták, okos fejünkbe meg belemászott. Sztano azért nem beszélt tartozik ez követel az-ról mert akkor még nem könyveltünk ill ha vmi annak látszó dolgot csináltunk az sem ilyen formában ment.
bzzz
Full Member
Full Member

Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: donald » 2006. szeptember 14., csütörtök 17:48

legtöbb embernek nem tetszett, de szerintem nem volt rossz
egyfelől azért, mert eléggé megváltozatak a dolgok, és én special nem olvastam volna el az új gt-t, másfelől pedig ez még az előzőnek a vége volt, ha már tényleg püszv2-ről lesz szó, lehet, hogy más struktúrában adja elő, várjuk ki a végét
(én is amásodikon voltam)
end áj vaz lájk: vattafak?
donald
Super Member
Super Member

Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. szeptember 15., péntek 10:22

szerintem friedrich nagyon jo. lassan, ertelmesen beszel es szimpi is.
az eloadas azonban termeszetesen nekem sem tetszett, de ez nem rajta mulott, hanem azon, hogy nem az elozo evi eloadasvazlatos konyvet adta le, hanem a "maga anyagat". azt nem ertem mondjuk, hogy a tanszeken ezt miert nem tudtak megbeszelni, hogy ott folytassak, ahol tavaly abbahagytak, foleg, hogy ugye amiket gyakon vettunk peldakat a sajat tokebol, azok mind az eloadasvazlatokon alapszanak, amit le kellett volna adni...
amugy azt mondta, majd a penzugyi II eloadasvazlatokat vesszuk, csak a pü I konyv neki nincs meg, ezert nem azt adta le. (csak mint emlitettem, nagy ügy lett volna ezt a tanszeken megbeszelni a tavalyi eloadast tartokkal, hogy adjak kolcson neki a cuccukat?  :-\)
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: Andre » 2006. szeptember 15., péntek 17:12

Néztem csütörtökön mennyien voltak a kettes előadóban. Csak röhögni tudok, hogy ezért az előadásért egyáltalán bemegy valaki reggel nyolcra. Mondjuk mentségükre szól hogy ez volt az első a félévben.
Nálam ez volt az első és utolsó is egyben. Mégis 4-es lett a pü szv 2-m. Az előadásoknak csak számvitel alapjainál van értelme és haszna. Mire ide eljutnak az emberek már úgyis elolvasták egy párszor a számviteli törvényt. Abból meg le lehet szűrni a lényeget.
Szerény véleményem szerint...  ;D 8)
Not again... DOH!
Andre
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: oschi » 2006. szeptember 16., szombat 10:15

Akkor most meg kell venni az előadásvázlatos könyvet? Mert láttam a könyves boltban. Úgy néz ki, mint az 1, csak 2 van ráírva. És még meddig vesszük a számvitel 1es anyagot? Vk-n mentem át és most eldöntöttem, hogy tanulok, mint a güzü és nem is olyan szörnyű tantárgy ez csak gyakorolni kell. Amúgy a bácsi jó arc volt, csak már baromira hozzászokott mindenki a slide-okhoz.
Milyen Nagy Péter pü-i számvitel 2ből? Mert alapjaiból nagyon csíptem az óráit...
oschi
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: Amalthea » 2006. szeptember 16., szombat 15:34

Nemis tudtam hogy lesz ebből is előadásvázlat.. a kötelező irodalomban nem volt, csak a szokásos tk + egy cd-s példatár.  ::)
Ja amúgy lenne egy nagy kérdésem: Miklósynénak mikor van még szerdán kívül órája mert jövő7en nem tudok menni aznap.. köszi ha esetleg vki tudná..
Kép
Amalthea
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: szivoagyné » 2006. szeptember 18., hétfő 8:31

Amalthea írta:Nemis tudtam hogy lesz ebből is előadásvázlat.. a kötelező irodalomban nem volt, csak a szokásos tk + egy cd-s példatár.  ::)
Ja amúgy lenne egy nagy kérdésem: Miklósynénak mikor van még szerdán kívül órája mert jövő7en nem tudok menni aznap.. köszi ha esetleg vki tudná..

Miklósyné irat katalógust mert nekem is szerda 14.40től vele lett volna órám csak nem naon akarok bejárni. Előre is köszi a segítséget.
szivoagyné
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Amalthea » 2006. szeptember 18., hétfő 17:05

szivoagyné írta:
Amalthea írta:Nemis tudtam hogy lesz ebből is előadásvázlat.. a kötelező irodalomban nem volt, csak a szokásos tk + egy cd-s példatár.  ::)

Miklósyné irat katalógust mert nekem is szerda 14.40től vele lett volna órám csak nem naon akarok bejárni. Előre is köszi a segítséget.

Hát katalógust biztos nem vezet, sose tette, előző félévben sem. Viszont csak szerdán tart számvitel 2t.. áhh.. le fogok maradni.. :-\
Kép
Amalthea
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: breezer » 2006. szeptember 21., csütörtök 15:03

most egyáltalán lesz vebtan .. vagy ilyet kérdezni még korai? :D
Kép.Kép

bye-bye oli
breezer
Super Hero
Super Hero

Given: 26 thanks
Received: 20 thanks
Évfolyam: V.

HozzászólásSzerző: kicsihod » 2006. szeptember 21., csütörtök 18:26

breezer írta:most egyáltalán lesz vebtan .. vagy ilyet kérdezni még korai? :D

Állítólag jövő héten lesz valami tanácskozás a számvitel tanszéken, ahol eldöntik, hogy lesz-e, vagy nem. Azt is hallottam, hogy a speceseknek biztos lesz. Nekünk nem biztos. De azért jó lenne.
kicsihod
Super Member
Super Member

Következő

Vissza: Számviteli Intézeti Tanszék