Társalgó

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: adam90 » 2012. január 19., csütörtök 17:37

Sziasztok, nem tudom hová írjam ezért ide. Aláírás megtagadvát kaptam nemzetközi gazdból, speces vagyok, korábbról van aláírásom. A következő lenne az utolsó félévem, ezért valamilyen kérvényt kell beadnom a (moduloban?), hogy felvehessem a vk-t? Vagy felvehetem így is? Ha kell kérvény pontosan milyen címen, és mikortól lehet küldeni?
adam90
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks
Received: 3 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: ms » 2012. január 19., csütörtök 19:09

adam90 írta:Sziasztok, nem tudom hová írjam ezért ide. Aláírás megtagadvát kaptam nemzetközi gazdból, speces vagyok, korábbról van aláírásom. A következő lenne az utolsó félévem, ezért valamilyen kérvényt kell beadnom a (moduloban?), hogy felvehessem a vk-t? Vagy felvehetem így is? Ha kell kérvény pontosan milyen címen, és mikortól lehet küldeni?

Ha korábbról van aláírásod, akkor sztem mehetsz vkra. :)
Az egyetlen dolog amit elértem az életemben a kilincs volt.
Ha többet tanulok-többet tudok. Ha többet tudok-többet felejtek! De ha többet felejtek-kevesebbet tudok...szóval mi értelme van tanulni?
ms
Super Hero
Super Hero

Given: 143 thanks
Received: 280 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel

HozzászólásSzerző: Feree » 2012. január 20., péntek 13:43

Jutubon jártamban ezekre bukkantam....

Feree
Sr. Member
Sr. Member

Given: 54 thanks
Received: 52 thanks

HozzászólásSzerző: rik » 2012. január 21., szombat 0:11

http://images.hvg.hu/image.aspx?id=5772 ... 24015e8404

Mivel még senki nem írta be, így beírom én.
75 fő. Nézzük pozitív oldaláról: 250-hez arányaiban nem rossz; annyi mint Corvinusé; Főiskolák közül csak mi kaptunk ezen a területen.
Következő generációkat meg sajnálom, egy-egy területhez majd emberfeletti kell (vagy utánna munkában hiteltörlesztéshez).
rik
Sr. Member
Sr. Member

Given: 37 thanks
Received: 124 thanks

HozzászólásSzerző: zsu91 » 2012. január 21., szombat 11:37

rik írta:http://images.hvg.hu/image.aspx?id=5772261c-2cdc-4c38-bb06-391621e55ff0&view=d51db973-3806-4736-8c32-8f24015e8404

75 fő. Nézzük pozitív oldaláról: 250-hez arányaiban nem rossz; annyi mint Corvinusé; Főiskolák közül csak mi kaptunk ezen a területen.
Következő generációkat meg sajnálom, egy-egy területhez majd emberfeletti kell (vagy utánna munkában hiteltörlesztéshez).

Arra kíváncsi leszek, hogy miként fogják elosztani ezt a 75 főt. Gondolom a szak népszerűségétől fog függeni. Nem tudom mi lesz így a HR-rel :szomorkas
zsu91
Sr. Member
Sr. Member

Given: 86 thanks
Received: 143 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Arnie » 2012. január 21., szombat 21:05

zsu91 írta:
rik írta:http://images.hvg.hu/image.aspx?id=5772261c-2cdc-4c38-bb06-391621e55ff0&view=d51db973-3806-4736-8c32-8f24015e8404

Arra kíváncsi leszek, hogy miként fogják elosztani ezt a 75 főt. Gondolom a szak népszerűségétől fog függeni. Nem tudom mi lesz így a HR-rel :szomorkas

A legújabb információk szerint az említett 75 fő csak közgazdasági képzési területhez tartozó szakokra értendő, mint pl az elméleti közgazdaságtan vagy a nemzetközi gazdálkodás. Gazdasági képzési területen nem lesz állami támogatott képzés, vagyis HEM-en, GM-en és PSZ-en sem lesz állami ösztöndíjas, de még részösztöndíjas sem.

Egyébként nemrég értem haza az Educatio-ról és nagyon sokan érdeklődtek a suli iránt és a HEM iránt. :)
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 566 thanks

HozzászólásSzerző: Icebrador » 2012. január 23., hétfő 14:50

Vállszerv szakirányos vagyok, a tavaszi szabadon választható szakirányos tárgyak közül melyeket ajánlanátok? s miért:)
Icebrador
Full Member
Full Member

Given: 34 thanks
Received: 3 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: nana » 2012. január 24., kedd 0:36

Icebrador írta:Vállszerv szakirányos vagyok, a tavaszi szabadon választható szakirányos tárgyak közül melyeket ajánlanátok? s miért:)

Szolgáltatás menedzsmentet és nemzetközi vállalkozást mindenképp ajánlanám, nekünk mindkettőt Heidrich tartotta tavaly. Sosem voltak unalmasak az órák, jöttek vendégelőadók is, néztünk filmeket is. Heidrich érdekesen, beleéléssel tanított, különösen jó volt, hogy nagyon sok országban megfordult már, így nemzetközi vállalkozáson minden országhoz volt valami izgi története.
Igaz, hogy mindkettőből volt beadandó + kifejtős vizsga nagy anyagból, így sokat kellett készülni a vizsgára, de szerintem teljesíthető és megérte.
nana
Newbie
Newbie

Given: 5 thanks
Received: 2 thanks

The following user would like to thank nana for his or her post:
Icebrador

HozzászólásSzerző: Katac » 2012. január 29., vasárnap 16:27

Sziasztok!

Ha jár itt valaki olyan, aki ismer olyan levelezőst, aki tavaly (2011. nyara) államvizsgázott és számvitel szakirányos Msc-n, légyszi írjatok egy privit!
Nagyon fontos lenne!!

Köszi :virag
Katac
Sr. Member
Sr. Member

Given: 3 thanks
Received: 5 thanks

HozzászólásSzerző: Gana » 2012. február 1., szerda 13:41

FONTOS!!!

Ma,2012. február 1-én számvitel alapjai VK-n kölcsönkértem egy számológépet valakitől az V. ea-ban Üzend meg hogy milyen számológép volt és hogy hol ültél :)
Szeretném visszajuttatni a masinát és utólag is köszi :)))))
Gana
Newbie
Newbie

Given: 7 thanks
Received: 0 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: bius5 » 2012. február 17., péntek 21:27

Gana írta:FONTOS!!!

Ma,2012. február 1-én számvitel alapjai VK-n kölcsönkértem egy számológépet valakitől az V. ea-ban Üzend meg hogy milyen számológép volt és hogy hol ültél :)
Szeretném visszajuttatni a masinát és utólag is köszi :)))))

Gana...... nem is Te lennél :D :D :D :D
remélem, legalább sikerült a vizsga :D
bius5
Jr. Member
Jr. Member

Given: 12 thanks
Received: 10 thanks

HozzászólásSzerző: Tracy » 2012. február 27., hétfő 6:19

Kedves Végzett Hallgatók!

Ezennel szeretném felhívni figyelmeteket fehér kesztyű rendelésére a diplomaosztó ünnepélyére.
A finom megjelenés mellett markáns megjelenést kölcsönöz viselőjének elsősorban kézfogáskor, a kesztyűt gyártás során egy különleges masszába mártják, így garantált a baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók terjedése. :) Rendelésfelvétel minden nap 16:00 utána itt.
képet lásd itt: http://www.mapa-pro.com/uploads/tx_mapa ... coupe_.jpg
(ha valakit zavarna a márkajelzés a kesztyű tetején - opcionálisan választható, hogy 10Ft/db áron átjavítom hibajavítóval)
Tracy
Super Hero
Super Hero

Given: 131 thanks
Received: 526 thanks

HozzászólásSzerző: ms » 2012. február 27., hétfő 10:54

Tracy írta:Kedves Végzett Hallgatók!

Ezennel szeretném felhívni figyelmeteket fehér kesztyű rendelésére a diplomaosztó ünnepélyére.
A finom megjelenés mellett markáns megjelenést kölcsönöz viselőjének elsősorban kézfogáskor, a kesztyűt gyártás során egy különleges masszába mártják, így garantált a baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók terjedése. :) Rendelésfelvétel minden nap 16:00 utána itt.
képet lásd itt: http://www.mapa-pro.com/uploads/tx_mapa ... coupe_.jpg
(ha valakit zavarna a márkajelzés a kesztyű tetején - opcionálisan választható, hogy 10Ft/db áron átjavítom hibajavítóval)

Teállat! :D
Az egyetlen dolog amit elértem az életemben a kilincs volt.
Ha többet tanulok-többet tudok. Ha többet tudok-többet felejtek! De ha többet felejtek-kevesebbet tudok...szóval mi értelme van tanulni?
ms
Super Hero
Super Hero

Given: 143 thanks
Received: 280 thanks

HozzászólásSzerző: Arnie » 2012. március 15., csütörtök 13:05

Sziasztok!

Statisztika alkalmazása az üzleti döntéselőkészítésben tárgyból kell egy felmérést készítenem. Kérlek töltsétek ki az alábbi kérdőívet.
Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... cHc6MQ&ifq

Üdv, Arnie
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 566 thanks

HozzászólásSzerző: Mesi:) » 2012. március 20., kedd 22:24

Sziasztok!

Aki tud kérem segítsen! Az lenne a kérdésem, hogy diploma jegyet mi alapján kell kiszámolni? Tudom, hogy van 5 tárgy, ami beleszámít, illetve számít a szakdoga, a záróvizsga jegy is! Azt is tudom, hogy a végén ezek átlagából lesz majd valami! De ezt az átlagot pontosan, hogy kell számolni? (mit mivel kell súlyozni, stb...)
Előre is köszike!
Mesi:)
Newbie
Newbie

Given: 1 thanks
Received: 0 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános terefere