brekk írta:100%-ig egyetertek veled. (persze az elotted szoloval is, hogy azert valogassak meg a hallgatok is a hangnemet). egyes to-sok modora viszont kritikan aluli. ha kulfoldon igy szolnanak a suliban egy diakhoz, ki is rugattatnak a diakok es irto nagy balhe lenne...
es azt is csak megerositeni tudom, hogy hiaba megy oda baratsagosan az ember, raadasul nem is feltetlen gyoker problemakkal, akkor is total bunkok tudnak lenni. azert kapja a fizeteset, hogy a hallgatok problemait kezelje, akkor talan viselkedjen is normalisan.
es most nem kell felsorolni, hogy ki az, aki nem ilyen (mert tudom, hogy van olyan, aki mindig segitokesz), de szomoru, hogy a tobbseg nem az.
Ez pontosan így van, a titkárnők is ilyenek, én megszoktam. Én ilyenkor annyit szoktam mondani, hogy magának is szép napot!És közben vidáman mosolygok. Ezen általában elgondolkodnak, a kirúgásos dolog meg csak felmérgeli őket és tovább erősödik bennük az az érzet, hogy bunkók a diákok, pedig ők mindent megtesznek!
Erről jut eszembe, van a Diákcentrumban egy hölgy, aki folyamatosan rossz információkat ad. Rendkívül segítőkész, de az utóbbi időben (3x voltam nála) és mindig kiderült, hogy nem jó amit mond. A szakmai gyakorlatos szerződéssel kapcsolatban érdeklődtem. Megmutattam a cég egyedi szerződését, sok dolgot átírt, mondván, hogy nem jók a suli adatai. További kérdéseimnél azt mondta, hogy nem az ő feladata, ad egy e-mail címet. Írtam a kollégájának. Nem jött válasz. Bementem személyesen, kiderült, hogy nem jó címet adott. Ezzel nem is lenne gond, de jeleztem felé, hogy nem volt jó a cím. A kolléganőjének megmutattam a javított változatot, azt mondta NEM kell kijavítani, úgy jó ahogy van, ezt ki mondta Nekem...? Ezek után barátnőm hív, hogy őt is átirányították a szakmai gyakorlattokkal foglalkozó kolléganőhöz, adtak e-mailt, de tudja, hogy én emiatt vártam feleslegesen több, mint egy hetet, mondjam már meg, melyik a jó cím. Hát Neki is ugyanazt a rossz címet adta!!! De direkt szóltam!!! Már nem merek bemenni a DC-be, mert mindig ő áll a pultnál, nem mondhatom neki, hogy valaki mást kérnék, mert maga mindig hülyeséget mond. (bár azt nagyon kedvesen). A TO legalább (ugyan bunkón), de megmondja, ha nem tud valamit. Nem tudom melyik a rosszabb. A segítőkész, de rossz információt adó DC-s hölgy, vagy a bunkó, de legalább nem félrevezető TO-s.