mert ott csak arrol a retegrol van szo es ott 100 a minta elemszama. csinalj meg tobb retegzettes feladatot es akkor mar latod, hogy mindig igy van. en is ezzel szivtam be.
vki, aki orszagnehoz jar statra: nektek mit tanitottak, mikor kell korrekcios tenyezot hasznalni becsleseknel? mert a TK-ben van vmi, de nekunk markusne nem azt mondta. viszont a peldatar is a TK alapjan alkalmazza a korrekcios tenyezot.
hat igen, erre. de pontosan ird meg legyszi. mert az van, hogy a TK nem is nezi a kivalasztasi aranyt, hanem aszondja, hogy EV-mintanal kell mindig, a masiknak meg soha. es a peldatarban is eszerint vannak megoldva a feladatok. oran viszont nem igy csinaltunk es most nemtom a zh-n micsinaljak.
sokkal pontosabban nem tudom, ev-nél azért kell mindig, mert visszatevés nélküli véges sokaságból, tehát az elemek kiválasztása nem független, minden kiválasztással megváltozik az, hogy mennyi esély van egy következőre, de ha n/N<5% akkor elhanyagolható,mert a tört értéke közelít az egyhez FAE-nál soha nem kell, mert ott függetlenek, vagy végesbe visszatevéssel, vagy végtelenből mindegy hogyan
a korrekcios tenyezo erteke kozelit az egyhez, nem a törte, de most csak kotozkodok, tudom, hogy csak elirtad. szoval ti fuggetlennel SOSEM csinaltatok korrekcios tenyezot? csak EV-nel? es ott is csak akkor, ha nagyobb volt mint 5% n/N?
ja hat igen, ez baromsag, de pont azert mert tizedek. 1000-nek a tizedei. de ilyen ugysem lesz, mondta a tanar. mondtam mar HOGY UTALOM A STAT2-T???????? na ezt a duhongobe kellett volna, de akkoris GYULOLOM.