Szociális támogatás

Ösztöndíjakról, a szociális támogatásról és egyéb juttatásokról

Re: Szociális támogatás

HozzászólásSzerző: sziluka » 2010. szeptember 7., kedd 13:22

Még annyi kérdésem lenne, hogy ha nem kapok a munkahelyen pénzt és albérletes vagyok, akkor milyen plusz dokumentumok kellenek,hogy ezt igazolni tudjam,mert ez azért elég fontos szerintem!

Köszi a segítséget!
sziluka
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: Ancsa86 » 2010. szeptember 7., kedd 15:57

Jópár problémám adódott a kitöltögetéssel és a papírok összeszedésével. :szomorkas

Először is, ha én adtam be kollégiumi felvételihez papírokat, de pl úgy emlékszem, hogy apeh igazolás az csak másolat volt, mivel (én és testvérem kértük, hogy az apeh készítse el nekünk és amit kiküldtek másodpéldányt arról adtam be másolatot, azon részletesen rajta volt a 2009-ben lévő jövedelem), akkor ezt mellékeljem eredetiben?

Illetve kisöcsém még kiskorú (12 éves), ergo még mindig tanul, erről is kell megint igazolást beadni?

Harmadik problémám abból adódik, hogy anyum és tesóm március végéig munkanélküliek voltak, és a kollégiumi kérelemhez nem érkezett meg időben a papír testvérem kereseti igazolásáról (ezt jeleztem is feléjük), így vették figyelembe a kérelmem és emiatt helyhiány miatt utasítottak el a kollégiumból. Mivel anyum és testvérem csak 1 hónapja dolgozott ott, ezért nem is tudtunk kérni 3 havi nettóról igazolást, most akkor gondolom egy ilyet le kell adnom mindenképp mindkettejükről.

Elviráról nyomtatott dokumentumot adtam le, de azt a MÁV-val nem igazoltattam le, mert akkor nem mondták hogy ez szükséges, erről is kell új? Mert ott az van írva hogy igazoltatni kell.

Félárva lévén kapok támogatást és anyum is a másik testvérem után, erről kell újból igazolás hogy folyósítják? Csak mert addig míg tanulunk nappali képzésen (25 éves korig) jár. Ugyanígy családi pótlékról is kell új? A szoctám lapon van olyan hogy félárva, de akkor ha egyedül nevel anyum épp emiatt akkor azt is bejelöljem, csak mert így van rajta a lapon: "Pályázó szülei elváltak, egyedülálló szülő neveli"

Mivel a bejárás nagyon hosszadalmas lenne, így albiba kellett költöznöm (lévén nem vettek fel koliba). Lakcímnek még mindig a koli van bejelölve, de folyamatban van az átjelentkezésem ideiglenesre a jelen albiba, gondolom az albérleti szerződés elég erre hogy igazoljam. Emellett esetleg kell albérleti csekk?

Nem olvastam sehol olyat hogy hogyan lehet igazolni, de mondjuk testvérem háztartásbeli, de nem a teljes jövedelmét adja haza, ekkor kell róla egy nyilatkozat (tanukkal) esetleg?

Illetve ez a kitétel még gondot okozott: "A hallgató az APEH jövedelemigazolás alapjául szolgáló évben mekkora szociális és tanulmányi ösztöndíjban részesült - az iskola részéről kiállított adóigazolás eredeti példánya alapján vagy a tanulmányi rendszerből kinyomtatott hitelesített igazolás (Amennyiben az APEH jövedelemigazolás 0-s vagy megtagadó, erre nincsen szükség, nem kell csatolni.)" Erről értelemszerűen csak egy másolatot adtam be, de az APEH igazoláson 0-ás jövedelemigazolás volt. Gondolom akkor elég úgy ahogy van ez a része.

Még egy utolsó: neptunból ki kell esetleg nyomtatni a tanulmányi átlagok részt?

:megszeppent Előre is köszönöm a segítséget! Sajnos mivel Pesten vagyok anyumra hárul az, hogy mondjam mik kellenek, és a munkája mellett nem szeretném ha feleslegesen mászkálna.
Ancsa86
Full Member
Full Member

Given: 35 thanks
Received: 27 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: V.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Bogárka » 2010. szeptember 7., kedd 17:09

sziasztok.
megkaptam a jelentkezési lapot mailbe,de nem tudom megnyitni a linkekeket a pályázathoz,mert állandóan azt írja ki, hogy NOT FOUND. meg még valami hibaüzenetet alatta.
ez miért lehet?
Bogárka
Jr. Member
Jr. Member

Given: 8 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: zsofi-gm » 2010. szeptember 7., kedd 19:40

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy a szociális támogatás igényléséhez első éveseknek kell-e valamit beírni az előző évi átlaghoz, meg felvett kredithez? Mivel én előző félévben BGF másik karán voltam FSZ-es, az ottani átlagot ne írjam be? Vagy felvételi pontszámot helyette, amivel ide felvettek, ahogy a kollégiumi felvételinél is volt.

A választ előre is köszönöm!
zsofi-gm
Newbie
Newbie

Given: 9 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: Judó » 2010. szeptember 8., szerda 0:14

Reny írta:
Judó írta:Hali! :)

nekem az a problémám, hogy a honlapon (pszfonline) kitöltöttem az űrlapot és vmiért nem enged továbblépni..vmi olyasmit ir h nem érvényes :S elképzelhető h vmit rosszul irtam be és azért nem működik??? vagy most milegyen??? :) előre is köki a választ :)
pussssz :blabla :)

Szia Judó

Először is ellenőrizd, hogy biztosan minden adatot jól adtál e meg. Ha pedig azt írja ki, hogy érvénytelen bemenet, akkor próbáld meg egy másik internetböngészővel.
Ha még ezek után sem sikerül akkor írj nekem egy privát üzenetet a neveddel, neptunkódoddal.

Köszike! :) így már sikerült :) rem. továbbb is menni fog :P ha nem akkor írok :)
üdv :)
Judó
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Szak: Emberi Erőforrások

HozzászólásSzerző: sannyer » 2010. szeptember 9., csütörtök 17:30

Megtudná valaki mondani hogy mi a határideje a papirok beadásának? :)
sannyer
Jr. Member
Jr. Member

Given: 19 thanks
Received: 3 thanks
Évfolyam: II.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: moni216 » 2010. szeptember 9., csütörtök 18:40

Olvass vissza a fórumban!
moni216
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 7 thanks

HozzászólásSzerző: undika » 2010. szeptember 9., csütörtök 19:09

Sziasztok! Elsős pénzügyes vagyok és érdeklődnék, hogy a csatolandó dokumentumok lapszámát nekünk elsősöknek is ki kellene tölteni vagy ne foglalkozzunk vele?? Mert én pl. arra már nem is emlékszem, hogy miből mennyi volt.
undika
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks

HozzászólásSzerző: adrus » 2010. szeptember 9., csütörtök 20:25

Most először igényelek szoctámot, szóval pár dologgal nem vagyok tisztában.Remélem tudtok nekem segíteni! Türelmedet előre is köszönöm.

Az eredeti APEH jövedelemigazolást az előző évről hogy tudok igényelni? Muszáj személyesen bemenni? Rögtön megkapom? Vagy várni kell rá 1-2 hetet? Ha személyesen kell igényelni,akkor családtagjaim jövedelemigazolását átadják nekem is meghatalmazással, vagy csak mindenki a sajátját kaphatja meg?

Árvaellátással kapcsolatban még nem tudok semmit beadni, mert még folyamatban van az intézése. Ez nagy probléma?

Családi pótlékról igazolást, hogyan tudom beszerezni? ( számlakivonatot tudok mutatni róla)
Előre is köszi!
adrus
Newbie
Newbie

Given: 23 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: moni216 » 2010. szeptember 9., csütörtök 22:04

adrus írta:Most először igényelek szoctámot, szóval pár dologgal nem vagyok tisztában.Remélem tudtok nekem segíteni! Türelmedet előre is köszönöm.

Az eredeti APEH jövedelemigazolást az előző évről hogy tudok igényelni? Muszáj személyesen bemenni? Rögtön megkapom? Vagy várni kell rá 1-2 hetet? Ha személyesen kell igényelni,akkor családtagjaim jövedelemigazolását átadják nekem is meghatalmazással, vagy csak mindenki a sajátját kaphatja meg?

Árvaellátással kapcsolatban még nem tudok semmit beadni, mert még folyamatban van az intézése. Ez nagy probléma?

Családi pótlékról igazolást, hogyan tudom beszerezni? ( számlakivonatot tudok mutatni róla)
Előre is köszi!

Az APEH jövedelem igazolást bármelyik irodában kérheted, ahol foglalkoznak magánszemélyekkel (itt a Fogarasi úton nem), 1-2 nap múlva kell visszamenni általában. Az APEH honlapról kinyomtatott meghatalmazással bárki kikérheti. http://apeh.hu/bevallasok/adatlap/meghatalmaz.html
A családi pótlékról pedig a lakhely szerinti Magyar Államkincstár irodájában tudsz kérni igazolást. :)
moni216
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 7 thanks

The following user would like to thank moni216 for his or her post:
adrus

HozzászólásSzerző: klaudaja313 » 2010. szeptember 10., péntek 10:26

Sziasztok!

Olyan problémám, van, hogy beadtam májusban a kollégiumi kérelmemet, amit elutasítottak, és ahhoz természetesen csatoltam az egy háztartásban élőkről igazolást, de az már régebbi 2 hónapnál! Akkor most arról kérnem kell újat?

Valamint a munkáltatótól is kell újra kérni az elmúlt 3 hónapról igazolást?
klaudaja313
Newbie
Newbie

Given: 8 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: Tocsamicsi » 2010. szeptember 10., péntek 11:30

Nem engedi elküldeni az olnineos kérvényt.. állandóan kiírja,hogy érvénytelen bemenet. Mi a franc baja van?
----> mozillaval sikerült
Kép
Tocsamicsi
Hero Member
Hero Member

Given: 44 thanks
Received: 30 thanks

HozzászólásSzerző: breezer... » 2010. szeptember 10., péntek 15:05

moni216 írta:
adrus írta:Most először igényelek szoctámot, szóval pár dologgal nem vagyok tisztában.Remélem tudtok nekem segíteni! Türelmedet előre is köszönöm.

Előre is köszi!

1-2 nap múlva kell visszamenni általában.

Hogy hogy? Ez nem olyan hogy odamegyek és rögtön kiadják? ( Jövedelemigazolást )
breezer...
Sr. Member
Sr. Member

Given: 97 thanks
Received: 13 thanks

HozzászólásSzerző: tundee » 2010. szeptember 10., péntek 16:32

Bogárka írta:sziasztok.
megkaptam a jelentkezési lapot mailbe,de nem tudom megnyitni a linkekeket a pályázathoz,mert állandóan azt írja ki, hogy NOT FOUND. meg még valami hibaüzenetet alatta.
ez miért lehet?

nálam is ugyanez a helyzet! és már több helyről is megpróbáltam belépni. SOS kellene ebben segítség, az is jó lenne, ha valaki csatolmányként elküldené emailben!
tunde.hegedus1@gmail.com

légyszilégyszi valaki!! :pattog
tundee
Jr. Member
Jr. Member

Given: 12 thanks
Received: 1 thanks
Szak: Emberi Erőforrások

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 10., péntek 16:38

tundee írta:
Bogárka írta:sziasztok.
ez miért lehet?

nálam is ugyanez a helyzet! és már több helyről is megpróbáltam belépni. SOS kellene ebben segítség, az is jó lenne, ha valaki csatolmányként elküldené emailben!
tunde.hegedus1@gmail.com

légyszilégyszi valaki!! :pattog

Korábban rossz volt a rendszer, és gondolom még akkor regisztráltatok.
Küldjetek egy e-mailt a bgf.pszfk.djb@gmail.com -ra és akkor elküldöm a pályázatokat.
Reny
HÖK
HÖK

Given: 30 thanks
Received: 198 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Diákjólét, azaz juttatások, térítések