Szociális támogatás

Ösztöndíjakról, a szociális támogatásról és egyéb juttatásokról

Re: Szociális támogatás

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:25

csillag1990 írta:Sziasztok!

ha a diákmunkából számolom az átlag jövedlemet, akkor a jövedelem igazolásához elég ha viszek bankszámlakivonatot (ezen rajta van melyik diákszövitől jött az utalás meg minden)???
Nem hinném hogy a diákszövetkezet adna kimondottam kereset kimutatást :)

Előre is köszi a választ :)

IGen megfelelő a bankszámlakivonat az esetedben.
Reny
HÖK
HÖK

Given: 30 thanks
Received: 198 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

The following user would like to thank Reny for his or her post:
csillag1990

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:26

csuporka írta:Sziasztok!
Valaki tudna pontos információt adni arról, hogy ha előző félévben passzív féléves voltam, akkor a szoc tám igénylésnél az előző félévben felvett kreditre vonatkozó részt ki kell húznom, vagy a 2009/10/1-es félév adatait írjam oda???
Előre is köszi!

Ez esetben írd be, hogy 0 volt a felvett kredit és 0 volt az átlagod.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:26

tuta írta:
Blueice írta:
tuta írta:egy gyors segítség kellene!!!
a közjegyzőnél azt mondták, hogy nem mindegy hogy a suli olyan önfenntartói igazolást kér, hogy én nem kérem a szüleim segítségét, vagy hogy a szüleim nem akarnak támogatni.
a mi sulinknak melyik kell?? LÉgyszi válaszoljatok mert nagyon sürgős lenne
kösziii

Én is megkérdeztem és nekem azt mondta h nem ad, és még nem is hallott ilyenről. Most akkor mit csináljak? :szomorkas

Nálam ugy volt hogy nekem kellett megírnom a nyilatkozatot és ők csak aláírták, szóvel tuti van ilyen.

Ahogy tuta is mondja, meg kell írni egy nyilatkozatot és azt kell hitelesíttetni a közjegyzővel.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:29

Judó írta:Hali! :)

nekem az a problémám, hogy a honlapon (pszfonline) kitöltöttem az űrlapot és vmiért nem enged továbblépni..vmi olyasmit ir h nem érvényes :S elképzelhető h vmit rosszul irtam be és azért nem működik??? vagy most milegyen??? :) előre is köki a választ :)
pussssz :blabla :)

Szia Judó

Először is ellenőrizd, hogy biztosan minden adatot jól adtál e meg. Ha pedig azt írja ki, hogy érvénytelen bemenet, akkor próbáld meg egy másik internetböngészővel.
Ha még ezek után sem sikerül akkor írj nekem egy privát üzenetet a neveddel, neptunkódoddal.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:34

Bebi írta:Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha albérletben lakok és nem vagyok önfentartó akkor is kell albérleti szerződés?

Ez esetben nem szükséges mellékelni.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:36

b23 írta:Hello!

Lenne egy kérdésem. Ha idáig a szüleim elváltak voltak és anyu nevelt egyedül, de most apukám meghalt, akkor mit kell bejelölnöm? Félárvának számítok, vagy továbbra is az egyedülállü szülőt jelöljem, vagy mindkettőt? Ilyenkor is kell a vállási papír fénymásolata vagy elég csak a halotti anyakönyvi kivonat?

Előre is köszi a választ!

Ez esetben is félárvának számítassz. Ezt is kell bejelölnöd. Ez esetben nem jár pont az egyedülálló szülőre is. Elég mellékelned a halotti anyakönyvi kivonat fénymásolatát, oééetve az árvaellátást igazoló okiratokat.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:37

andiii1027 írta:sziasztok!
ha a kolis jelentkezéshez adtam be a dokumentumokat és most ezért nem fogok, akkor be kell írnom, hogy miből hányat csatolok vagy nem?

Nem csak ha van új dokumenutm vagy hiányzó dokumentum amit mellékelsz. Egyébként elég beírni, hogy a kollégiumi felvételihez már beadtad.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:38

Tocsamicsi írta:A hivatalosan kiadott vasútijegy alatt megint olyan igazolást értenek,amit előző félévben is kelett kérni a vasútnál?

Igen, de megfelelő az elviráról vagy a menetrendek.hu-ról kinyomtatott igazolás is.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:39

nita09 írta:Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy előző félévben is kaptam szoctámot és akkor leadtam az APEH igazolásokat, most megint újat kell kérnem? mert mikor az előzőhöz kértem akkor kettőt kértem, és most úgyis ugyanazt a papírt kapnám, mert az előző évről kell kérni?

Másik kérdés, a km igazolást is újat kell kérni? Mert az is meg van és azért még fizetni is kellett?

Köszi előre is!

Abban az esetben ha mind az APEH igazolásod, mind a menetjegy igazolásod megvan eredeti példányba, akkor nem kell újat kérned, az megfelel, de minden más dokumentumról új igazolás szükséges.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 21:49

Kitt-E írta:Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szociális támogatást hány pont felett szoktak adni? Vagy mindenki kap csak a pontszámtól függ a támogatás mértéke?

A másik, hogy a nettó kereseti igazolásánál a megélhetéshez szükséges kiadások(fűtés, hitel...) levonhatóak-e vagy anélkül kell számolni. Természetesen fénymásolattal igazolva.

Ha jól értettem az előző hozzászólásokat olvasva, akkor annak, aki alkalmazott annak a 2009-es évről szóló APEH igazolást kell beadni vagy szükséges kikérni a munkáltatótól a 2010-es évre vonatkozó adatokat is(január-szeptember)?

Illetve a nagymamám arre a címre van bejelentve az Önkormányzatnál ahol lakunk, de ő nem egy háztartásban él velünk, hanem teljesen külön. Ezt hogy jelöljem, mert a lapon csak az szerepel, hogy :

- A pályázóval egy háztartásban élő, de vele nem egy lakcímre bejelentett személyek jövedelemnyilatkozata
- A pályázóval egy háztartásban élő személyek jövedelemnyilatkozata

Előre is köszönöm.

Kedves Kitt-E

Mivel szociális támogatásról beszélünk, így úgy vélem a kérdésed, hogy mindenki kap e pontszámtól függetlenül nem helytálló.
Az idei ponthatárról semmi pontosat nem tudok mondani, ugyanis új a pontozási rendszer, sok az új hallgató, akiknek a szociális helyzete eddig még ismeretlen.

A nettó keresetszámításhoz a segédletben fel van sorolva mik azok a jövedelmek amiket hozzá kell számolni. Ebből levonni semmilyen költséget nem lehet.

Minden 16 éven felüli családtag esetén szükséges az APEH jövedelemigazolás és EMELLÉ a keresetkimutatás is. (utolsó 3 hónapról)

Ha szerepel az önkormányzati igazoláson olyan személy aki nem él a hallgatóval és családjával egy háztartásban annak igazolására közjegyzői igazolás szükséges.Ez esetben is szükséges feltüntetni a pályázaton a "A pályázóval egy háztartásban élő személyek jövedelemnyilatkozata" résznél, de csak névvel. A rá vonatkozó adatokat nem kell szerepeltetni.
Reny
HÖK
HÖK

HozzászólásSzerző: M.Marácska » 2010. szeptember 6., hétfő 22:03

Sziasztok!
nem tud valaki segíteni h az fsz-eseknek mikor kell igényelni a szoctámot? meg hol lehet letölteni a papírokat? már kérdeztem az fsz fórumon ezt, de nem válaszolt még senki...
M.Marácska
Newbie
Newbie

Given: 12 thanks
Received: 0 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 6., hétfő 22:13

M.Marácska írta:Sziasztok!
nem tud valaki segíteni h az fsz-eseknek mikor kell igényelni a szoctámot? meg hol lehet letölteni a papírokat? már kérdeztem az fsz fórumon ezt, de nem válaszolt még senki...

Tudtommal a héten ők is kiírják a pályázatot és majd azt is az online-ról lehet letölteni.
De javaslom, hogy kezdjétek összegyűjteni a dokumentumokat, hisz azok ugyanazok FSZ-en és Alapképzésen is.
Reny
HÖK
HÖK

The following user would like to thank Reny for his or her post:
M.Marácska

HozzászólásSzerző: b23 » 2010. szeptember 7., kedd 6:59

Reny írta:
b23 írta:Hello!

Lenne egy kérdésem. Ha idáig a szüleim elváltak voltak és anyu nevelt egyedül, de most apukám meghalt, akkor mit kell bejelölnöm? Félárvának számítok, vagy továbbra is az egyedülállü szülőt jelöljem, vagy mindkettőt? Ilyenkor is kell a vállási papír fénymásolata vagy elég csak a halotti anyakönyvi kivonat?

Előre is köszi a választ!

Ez esetben is félárvának számítassz. Ezt is kell bejelölnöd. Ez esetben nem jár pont az egyedülálló szülőre is. Elég mellékelned a halotti anyakönyvi kivonat fénymásolatát, oééetve az árvaellátást igazoló okiratokat.

Én nem kapok semmi árvaellátást, nincs is ilyen okiratom. Ezt hogy igazoljam??
b23
Hero Member
Hero Member

Given: 26 thanks
Received: 34 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: sziluka » 2010. szeptember 7., kedd 11:25

Az lenne a kérdésem, ha beregisztáltam sikeresen a szoctámhoz, mennyi idő mire megkapom a válasz email-t?
Mert én múlt héten már kitöltöttem, de még semmit nem kaptam emailben!
Illetve az lenne még a kérdés, hogy meddig kell leadni a kérelmeket?

Köszi az infót!
sziluka
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: moni216 » 2010. szeptember 7., kedd 12:04

sziluka írta:Az lenne a kérdésem, ha beregisztáltam sikeresen a szoctámhoz, mennyi idő mire megkapom a válasz email-t?
Mert én múlt héten már kitöltöttem, de még semmit nem kaptam emailben!
Illetve az lenne még a kérdés, hogy meddig kell leadni a kérelmeket?

Köszi az infót!

Már meg kellett volna kapnod az e-mailt, szerintem írj egy e-mailt a bgf.pszfk.djb@gmail.com címre.
A leadási határidő szept. 23.
moni216
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 7 thanks
Évfolyam: II.

The following user would like to thank moni216 for his or her post:
sziluka

ElőzőKövetkező