Szociális támogatás

Ösztöndíjakról, a szociális támogatásról és egyéb juttatásokról

Re: Szociális támogatás

HozzászólásSzerző: csillag1990 » 2010. szeptember 5., vasárnap 16:15

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Szociális ösztöndíj pályázati lapjánál fel kell sorolni, hogy kikkel lakok együtt meg hogy menniy a jövedelem. Azt szeretném tudni, hogy ide a jelenlegi jövedelmet kell írni, vagy a apeh jövedelemigazolásból kell kiszámolni a havi keresetet. (a tejljeset elosztom 12-vel)
gondolom a diákmunka is jövedelemnek számít, azt hogy tüntessem fel, mert nem állandóan kapom, van ugy hogy egy hónapig nem is megyek. (a jövedelemigazolásból kitudom számolni, hogy egy hónapra mennyi jutott az úgy jó?)

előre is köszi a segítséget
csillag1990
Full Member
Full Member

Given: 18 thanks
Received: 22 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Reny » 2010. szeptember 5., vasárnap 17:33

csillag1990 írta:Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. Szociális ösztöndíj pályázati lapjánál fel kell sorolni, hogy kikkel lakok együtt meg hogy menniy a jövedelem. Azt szeretném tudni, hogy ide a jelenlegi jövedelmet kell írni, vagy a apeh jövedelemigazolásból kell kiszámolni a havi keresetet. (a tejljeset elosztom 12-vel)
gondolom a diákmunka is jövedelemnek számít, azt hogy tüntessem fel, mert nem állandóan kapom, van ugy hogy egy hónapig nem is megyek. (a jövedelemigazolásból kitudom számolni, hogy egy hónapra mennyi jutott az úgy jó?)

előre is köszi a segítséget

Szia

A táblázatba a jelenlegi keresetet kell feltüntetni. A keresetkimutatás alapján kell beírni.
A diákmunkát is fel kell tüntetni természetesen. Az utolsó 3 hónap átlagát írd be ebből is.
De kiszámolhatod mellé az APEH jövedelemigazolásból is.
Reny
HÖK
HÖK

Given: 30 thanks
Received: 198 thanks
Évfolyam: III.

The following user would like to thank Reny for his or her post:
csillag1990

HozzászólásSzerző: reka » 2010. szeptember 5., vasárnap 17:53

Mindig a jelenlegi állapotot kell feltüntetnem, ugye? Tehát ha én alkalmazásban voltam a suli előtt, de mivel kezd a suli felmondtam, ezért az onnan származó jövedelmem megszűnt, nem kell beírnom, ugye?

Én nem értem azt az apeh igazolást sem, tavaly volt jövedelmem, mert a 2009-es nyár folyamán, elég jó diákmunkát találtam és jól kerestem, ehhez mi köze van idén? Egy évvel ezelőtti állapot nem tükrözi a jelent!!! (legalább is az én helyzetemben)
reka
Jr. Member
Jr. Member

Given: 15 thanks
Received: 8 thanks

HozzászólásSzerző: Tocsamicsi » 2010. szeptember 6., hétfő 7:04

A hivatalosan kiadott vasútijegy alatt megint olyan igazolást értenek,amit előző félévben is kelett kérni a vasútnál?
Kép
Tocsamicsi
Hero Member
Hero Member

Given: 44 thanks
Received: 30 thanks

HozzászólásSzerző: nita09 » 2010. szeptember 6., hétfő 10:14

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy előző félévben is kaptam szoctámot és akkor leadtam az APEH igazolásokat, most megint újat kell kérnem? mert mikor az előzőhöz kértem akkor kettőt kértem, és most úgyis ugyanazt a papírt kapnám, mert az előző évről kell kérni?

Másik kérdés, a km igazolást is újat kell kérni? Mert az is meg van és azért még fizetni is kellett?

Köszi előre is!
nita09
Full Member
Full Member

Given: 60 thanks
Received: 18 thanks

HozzászólásSzerző: Kitt-E » 2010. szeptember 6., hétfő 14:43

Sziasztok!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy szociális támogatást hány pont felett szoktak adni? Vagy mindenki kap csak a pontszámtól függ a támogatás mértéke?

A másik, hogy a nettó kereseti igazolásánál a megélhetéshez szükséges kiadások(fűtés, hitel...) levonhatóak-e vagy anélkül kell számolni. Természetesen fénymásolattal igazolva.

Ha jól értettem az előző hozzászólásokat olvasva, akkor annak, aki alkalmazott annak a 2009-es évről szóló APEH igazolást kell beadni vagy szükséges kikérni a munkáltatótól a 2010-es évre vonatkozó adatokat is(január-szeptember)?

Illetve a nagymamám arre a címre van bejelentve az Önkormányzatnál ahol lakunk, de ő nem egy háztartásban él velünk, hanem teljesen külön. Ezt hogy jelöljem, mert a lapon csak az szerepel, hogy :

- A pályázóval egy háztartásban élő, de vele nem egy lakcímre bejelentett személyek jövedelemnyilatkozata
- A pályázóval egy háztartásban élő személyek jövedelemnyilatkozata

Előre is köszönöm.
Kitt-E
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: andiii1027 » 2010. szeptember 6., hétfő 15:02

sziasztok!
ha a kolis jelentkezéshez adtam be a dokumentumokat és most ezért nem fogok, akkor be kell írnom, hogy miből hányat csatolok vagy nem?
andiii1027
Newbie
Newbie

Given: 22 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: b23 » 2010. szeptember 6., hétfő 15:58

Hello!

Lenne egy kérdésem. Ha idáig a szüleim elváltak voltak és anyu nevelt egyedül, de most apukám meghalt, akkor mit kell bejelölnöm? Félárvának számítok, vagy továbbra is az egyedülállü szülőt jelöljem, vagy mindkettőt? Ilyenkor is kell a vállási papír fénymásolata vagy elég csak a halotti anyakönyvi kivonat?

Előre is köszi a választ!
b23
Hero Member
Hero Member

Given: 26 thanks
Received: 34 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: Bebi » 2010. szeptember 6., hétfő 16:21

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, ha albérletben lakok és nem vagyok önfentartó akkor is kell albérleti szerződés?
Bebi
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Judó » 2010. szeptember 6., hétfő 17:01

Hali! :)

nekem az a problémám, hogy a honlapon (pszfonline) kitöltöttem az űrlapot és vmiért nem enged továbblépni..vmi olyasmit ir h nem érvényes :S elképzelhető h vmit rosszul irtam be és azért nem működik??? vagy most milegyen??? :) előre is köki a választ :)
pussssz :blabla :)
Judó
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Szak: Emberi Erőforrások

HozzászólásSzerző: bucikenyer » 2010. szeptember 6., hétfő 18:50

reka írta:Mindig a jelenlegi állapotot kell feltüntetnem, ugye? Tehát ha én alkalmazásban voltam a suli előtt, de mivel kezd a suli felmondtam, ezért az onnan származó jövedelmem megszűnt, nem kell beírnom, ugye?

Én nem értem azt az apeh igazolást sem, tavaly volt jövedelmem, mert a 2009-es nyár folyamán, elég jó diákmunkát találtam és jól kerestem, ehhez mi köze van idén? Egy évvel ezelőtti állapot nem tükrözi a jelent!!! (legalább is az én helyzetemben)

Tavaly ugyanezen kattogtunk, hogy mi köze a tavalyi keresetnek a mostani állapothoz.
Azt kell, hogy mondjam, NYUGODJ MEG, nem fogja negatívan befolyásolni az elbírálást. Sőt a kreditindexet sem azért kell beírni, mert aki több ösztöndíjat kap, az biztos kevesebb szoc.tám.-ot fog kapni.
A DJB-ben eddig nem csalódtam - mások nevében nem szeretnék nyilatkozni - mindig korrekten állapították meg a szoc. tám.-ot, remélem ez után is így lesz! :)
bucikenyer
Full Member
Full Member

Given: 32 thanks
Received: 59 thanks

HozzászólásSzerző: Blueice » 2010. szeptember 6., hétfő 19:25

tuta írta:egy gyors segítség kellene!!!
a közjegyzőnél azt mondták, hogy nem mindegy hogy a suli olyan önfenntartói igazolást kér, hogy én nem kérem a szüleim segítségét, vagy hogy a szüleim nem akarnak támogatni.
a mi sulinknak melyik kell?? LÉgyszi válaszoljatok mert nagyon sürgős lenne
kösziii

Én is megkérdeztem és nekem azt mondta h nem ad, és még nem is hallott ilyenről. Most akkor mit csináljak? :szomorkas
Blueice
Hero Member
Hero Member

Given: 6 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: tuta » 2010. szeptember 6., hétfő 19:46

Blueice írta:
tuta írta:egy gyors segítség kellene!!!
a közjegyzőnél azt mondták, hogy nem mindegy hogy a suli olyan önfenntartói igazolást kér, hogy én nem kérem a szüleim segítségét, vagy hogy a szüleim nem akarnak támogatni.
a mi sulinknak melyik kell?? LÉgyszi válaszoljatok mert nagyon sürgős lenne
kösziii

Én is megkérdeztem és nekem azt mondta h nem ad, és még nem is hallott ilyenről. Most akkor mit csináljak? :szomorkas

Nálam ugy volt hogy nekem kellett megírnom a nyilatkozatot és ők csak aláírták, szóvel tuti van ilyen.
tuta
Jr. Member
Jr. Member

Given: 26 thanks
Received: 2 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: csuporka » 2010. szeptember 6., hétfő 20:04

Sziasztok!
Valaki tudna pontos információt adni arról, hogy ha előző félévben passzív féléves voltam, akkor a szoc tám igénylésnél az előző félévben felvett kreditre vonatkozó részt ki kell húznom, vagy a 2009/10/1-es félév adatait írjam oda???
Előre is köszi!
csuporka
Newbie
Newbie

Given: 15 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: csillag1990 » 2010. szeptember 6., hétfő 20:15

Sziasztok!

ha a diákmunkából számolom az átlag jövedlemet, akkor a jövedelem igazolásához elég ha viszek bankszámlakivonatot (ezen rajta van melyik diákszövitől jött az utalás meg minden)???
Nem hinném hogy a diákszövetkezet adna kimondottam kereset kimutatást :)

Előre is köszi a választ :)
csillag1990
Full Member
Full Member

Given: 18 thanks
Received: 22 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Diákjólét, azaz juttatások, térítések