Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Re: Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

HozzászólásSzerző: Abcd2k5 » 2009. augusztus 10., hétfő 23:57

Hűha.. ez jó sok... nekem olyan 30 szokott lenni általában. Mondjuk én eléggé finnyás vagyok ha vmi olyan fut amit nem akarok, akkor tuti kiirtom onnan. A gyorsaság jobban érdekel, mint h. mennyire csicsás az a fránya windóz. :) Mondjuk laptopok esetében normális szokott lenni, mert sok baromságot tesznek rá alapból a gyárban.

Amiket én innen kilőnék elsősorban pl: HiYo, LaunchApplication,Application launcher, OEAddOn, MWSOEMON, M3SRCHMN, IObit, fbserver, CALMAIN, epmworker, fbguard,DKService, AluSchedulerSvc, Ticker

Jah és azért jó sok baromság is fut mellette szvsz. Mondjuk minek poweriso, ha van daemon tools? ua funkciója van mind2nek. Sőt, daemon tools ikon nélkül is müködik, szóval még csak futnia se kéne. Sok HP-s cucc is van, ami szerintem baromság, és tuti nem is használod. Aztán gondolom nem 56k-s modemet használod internethez, az is felesleges... Amiket előbb írtam, azokról így ránézésre nem tudom micsodák. Tuti nem a többi okozza a firefox fagyását. Hacsak nem az egyik svchost. Szóval azokat(a fenti listát) kéne sorba kilőni, és nézni van-e vmi hatása fire foxra. Ha netán menet közben beszarna a windóz, restart után alapból visszaáll az állapot, szóval attól h. kilövöd nem történhet nagy baja. Persze azért lehet kivétel pl RAID kötetnél, de tuti nincs laptopban raid... :) Szerintem ráférne 1 kis takarítás a laptopra. Egész pontosan én tuti kiírtanék róla 1 rakás cuccot :) csak lassítja az amúgy is alapjában gyengébb gépeket.
Abcd2k5
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 5 thanks

The following user would like to thank Abcd2k5 for his or her post:
becka

HozzászólásSzerző: becka » 2009. augusztus 11., kedd 0:19

Szval,leállítottam azokat,amiket írtál,de még mindig nem indul.1ébként igen,biztos vok benne,h sok felesleges sz@r fut/van a gépen,aminek nem kéne ott lenni,de én nem igazán vagyok egy nagy zseni a számítógépekhez,ezért inkább nem nyúlok semmihez,nehogy vmi bajt csináljak.Majd keresek vkit,aki ért hozzá,és megkérem,h takarítson egy kicsit.De azért természetesen *THANKPOST*,h próbálsz segíteni... :szomor
Soha ne add fel! Csak ha elegendő bélyeg van rajta!
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
becka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 111 thanks
Received: 48 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: smycsur » 2009. augusztus 12., szerda 11:30

Áááh, de hülye vagyok! :D Telepítgettem vak világba, aztán most meg szívok. Telepítettem valami ilyesmit, hogy jogtiszta microsoft, "Keresse az eredeti Microsoft szoftvert." Az elején még semmi baj nem volt vele, aztán most hogy bekapcsoltam a gépet már azzal indult a windows előtt, hogy hamis a windows, és hogy keressek újat. Igazából sok baj nincs vele, mert ugyanúgy megy a gép, csak mindig eltüntetni a háttérképet, és az asztalon a jobb alsó sarokba kirak egy feliratot, hogy "Előfordulhat, hogy szoftverhamisítás áldozata lett" (ha nem mondja nem is sejtettem volna :D). Próbáltam törölni, de nincs sehol a gépen, a programok között se sehol. :szomorkas Van valakinek tippje?
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 563 thanks
Received: 598 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: Franyek » 2009. augusztus 12., szerda 12:34

smycsur írta:Áááh, de hülye vagyok! :D Telepítgettem vak világba, aztán most meg szívok. Telepítettem valami ilyesmit, hogy jogtiszta microsoft, "Keresse az eredeti Microsoft szoftvert." Az elején még semmi baj nem volt vele, aztán most hogy bekapcsoltam a gépet már azzal indult a windows előtt, hogy hamis a windows, és hogy keressek újat. Igazából sok baj nincs vele, mert ugyanúgy megy a gép, csak mindig eltüntetni a háttérképet, és az asztalon a jobb alsó sarokba kirak egy feliratot, hogy "Előfordulhat, hogy szoftverhamisítás áldozata lett". Próbáltam törölni, de nincs sehol a gépen, a programok között se sehol. :szomorkas Van valakinek tippje?

Ezért szoktam előbb elolvasni, hogy a microfos mit akar telepíteni a gépemre :D
Az eredetiség vizsgálat azért van, hogy kiszűrje a Microsoft, hogy eredetie a wined vagy sem, gyanítom, hogy a tiéd flas, eltaláltam? :D
Igazából nem tudom, hogy ennek lesz e hosszútávú következménye, de gyanítom, hogy ezt úgy nem lehet kiírtani a gépről, mint mondjuk a gagyi explorert. Ha nagyon zavar akkor én egy formatct javaslok :szomor
Bár lehet, hogy vannak köztünk nálam okosabb emberek, akik tudnak erre egy jobb megoldást.
Franyek
Super Member
Super Member

Given: 28 thanks
Received: 16 thanks

HozzászólásSzerző: smycsur » 2009. augusztus 12., szerda 12:51

Az a baj a formatc-vel, hogy kb 5 napja lett újrahúzva a gép, más okok miatt, most meg jön ez! :D Semmi kedvem újra rakosgatni a programokat megint! :D Lehet hagyom egy kicsit, amíg meg nem unom! :)
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: Gúnár » 2009. augusztus 12., szerda 14:28

Én is felraktam régebben véletlenül, aztán próbáltam megkeresni a regcleaner-el hogy lekapom, de lehetetlen megtalálni,
mert vmi hülye neve van mint a többi frissítésnek. (Interneten is kerestem, hátha valahol írják a pontos nevét, de nem) Szóval szerintem is marad a format c. És az automata frissítésnél állítsd be, hogy értesítsen mielőtt telepít vagy letölt valamit, és ott látni fogod ha valami ***-t akar felrakni, aztán egyszerűen kiveszed a pipát mellőle :)
When I'm good, I'm really good. When I'm bad, I'm better;)
Kép
Kép
Ne igyál vizet, mert a víz nagyon erős ital. Fent tartja azokat a nagy hajókat.
Gúnár
Full Member
Full Member

Given: 63 thanks
Received: 17 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: smycsur » 2009. augusztus 12., szerda 15:04

Gúnár írta:Én is felraktam régebben véletlenül, aztán próbáltam megkeresni a regcleaner-el hogy lekapom, de lehetetlen megtalálni,
mert vmi hülye neve van mint a többi frissítésnek. (Interneten is kerestem, hátha valahol írják a pontos nevét, de nem) Szóval szerintem is marad a format c. És az automata frissítésnél állítsd be, hogy értesítsen mielőtt telepít vagy letölt valamit, és ott látni fogod ha valami ***-t akar felrakni, aztán egyszerűen kiveszed a pipát mellőle :)

Köszi az infókat! :) Még azzal is próbálkoztam, hogy van ez a lehetőség, hogy Rendszer-visszaállítás. De ott se engedi, hogy pl. egy tegnap előtti állapotra vissza állítsam! :merges: No mindegy, bírom addig bírom, aztán újrahúzom megint! :D
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: Gúnár » 2009. augusztus 12., szerda 15:51

smycsur írta:Köszi az infókat! :) Még azzal is próbálkoztam, hogy van ez a lehetőség, hogy Rendszer-visszaállítás. De ott se engedi, hogy pl. egy tegnap előtti állapotra vissza állítsam! :merges: No mindegy, bírom addig bírom, aztán újrahúzom megint! :D

Nekem az volt a legidegesítőbb, hogy a hátteremet feketére cserélte minden belépésnél >:(
Mondjuk én is kíbirtam vele 2 hetet :)
When I'm good, I'm really good. When I'm bad, I'm better;)
Kép
Kép
Ne igyál vizet, mert a víz nagyon erős ital. Fent tartja azokat a nagy hajókat.
Gúnár
Full Member
Full Member

Given: 63 thanks
Received: 17 thanks

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. augusztus 13., csütörtök 12:28

Akinek gondja szokott lenni az avatar átméretezésével:

http://www.shrinkpictures.com

:)
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.hu/blog
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.

The following user would like to thank davidurie for his or her post:
smycsur

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. augusztus 14., péntek 17:41

Sziasztok! Vírusos lett az oldal, amit készítek. Tudna valaki segíteni, hogy mit tehetek ellene, hogy megtisztítsam vagy valami ilyesmi? Privátba várom, aki tud segíteni :szomorkas :k
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: becka » 2009. augusztus 19., szerda 21:03

Szerintetek mitől lehet az,h amikor vkinek akarok írni msn-en üzenetet,konkrétan nem látszik,amit írok.Amikor már enter-t nyomok,akkor már látszik,csak akkor nem,amikor gépelem be.Vajon mitől lehet?
becka
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. augusztus 19., szerda 21:04

becka írta:Szerintetek mitől lehet az,h amikor vkinek akarok írni msn-en üzenetet,konkrétan nem látszik,amit írok.Amikor már enter-t nyomok,akkor már látszik,csak akkor nem,amikor gépelem be.Vajon mitől lehet?

Fehér betűvel írsz?
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: becka » 2009. augusztus 19., szerda 21:07

davidurie írta:
becka írta:Szerintetek mitől lehet az,h amikor vkinek akarok írni msn-en üzenetet,konkrétan nem látszik,amit írok.Amikor már enter-t nyomok,akkor már látszik,csak akkor nem,amikor gépelem be.Vajon mitől lehet?

Fehér betűvel írsz?

Pink betű,halvány rózsaszín alapon...
becka
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: Peti » 2009. augusztus 21., péntek 23:13

becka írta:Szval,leállítottam azokat,amiket írtál,de még mindig nem indul.1ébként igen,biztos vok benne,h sok felesleges sz@r fut/van a gépen,aminek nem kéne ott lenni,de én nem igazán vagyok egy nagy zseni a számítógépekhez,ezért inkább nem nyúlok semmihez,nehogy vmi bajt csináljak.Majd keresek vkit,aki ért hozzá,és megkérem,h takarítson egy kicsit.De azért természetesen *THANKPOST*,h próbálsz segíteni... :szomor

Melyik firefox verziót használod? Nálam még anno a 3.0.x-es széria csinált gyakran hasonlókat, de 3.5.x-szel ez megszünt (legalább is úgy tűnik...). FF-ban a súgóra kattintva a névjegynél megtudod nézni a verziót.
Peti
Administrator
Administrator

Given: 7 thanks
Received: 88 thanks
Évfolyam: V.

The following user would like to thank Peti for his or her post:
becka

HozzászólásSzerző: becka » 2009. augusztus 23., vasárnap 20:22

Peti írta:
becka írta:Szval,leállítottam azokat,amiket írtál,de még mindig nem indul.1ébként igen,biztos vok benne,h sok felesleges sz@r fut/van a gépen,aminek nem kéne ott lenni,de én nem igazán vagyok egy nagy zseni a számítógépekhez,ezért inkább nem nyúlok semmihez,nehogy vmi bajt csináljak.Majd keresek vkit,aki ért hozzá,és megkérem,h takarítson egy kicsit.De azért természetesen *THANKPOST*,h próbálsz segíteni... :szomor

Melyik firefox verziót használod? Nálam még anno a 3.0.x-es széria csinált gyakran hasonlókat, de 3.5.x-szel ez megszünt (legalább is úgy tűnik...). FF-ban a súgóra kattintva a névjegynél megtudod nézni a verziót.

Nekem is 3.5.vmi van,de nem működik.Viszont már nem is számít,mert tesóm letöltött egy másik böngészőt,és első használatra beleszerettünk... :love úgyh *THANKPOST*,de már nem aktuális a probléma!
becka
Sr. Member
Sr. Member

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános terefere