Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Re: Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

HozzászólásSzerző: magichorse » 2010. augusztus 25., szerda 16:06

smycsur írta:Segítsen valaki! :szomorkas A facebook haldoklik. Mindenhol, chrome-ban, ff-ben, ie-ben. Teljesen szét van esve, a gombokat nem jeleníti meg, hanem csak a hozzá tartozó html-es kiírásokat. Olyan van, hogy csak a facebook vírusos? És ha igen, hogy tudom kiírtani? Sima vírusírtónak a lefuttatása elég?

Olyan nincs hogy a facebook vírusos, mert akkor mindenkinek elromlana. Hogyha nem jelenít meg képeket én arra asszociálnék hogy végülis a gombok is csak mini képek, azok haltak meg... amik href-el vannak html-be megoldva avagy nemtudom, és valami vagy blokkolja a képek megjelenítését (mind 3 böngészőben azért furcsa) vagy a vírusírtód hiheti valami miatt hogy nem biztonságos weboldal és leolvad a fél arcod. Milyen biztonsági segédprogramjaid vannak?

edit: oprendszer, service pack, videókártyadriver, flash, java, vírusírtó jöhetnek számításba most ami így eszembe jut :szomorkas
aggya
magichorse
Jr. Member
Jr. Member

Given: 32 thanks
Received: 10 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: I.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 25., szerda 16:42

magichorse írta:
smycsur írta:Segítsen valaki! :szomorkas A facebook haldoklik. Mindenhol, chrome-ban, ff-ben, ie-ben. Teljesen szét van esve, a gombokat nem jeleníti meg, hanem csak a hozzá tartozó html-es kiírásokat. Olyan van, hogy csak a facebook vírusos? És ha igen, hogy tudom kiírtani? Sima vírusírtónak a lefuttatása elég?

Olyan nincs hogy a facebook vírusos, mert akkor mindenkinek elromlana. Hogyha nem jelenít meg képeket én arra asszociálnék hogy végülis a gombok is csak mini képek, azok haltak meg... amik href-el vannak html-be megoldva avagy nemtudom, és valami vagy blokkolja a képek megjelenítését (mind 3 böngészőben azért furcsa) vagy a vírusírtód hiheti valami miatt hogy nem biztonságos weboldal és leolvad a fél arcod. Milyen biztonsági segédprogramjaid vannak?

edit: oprendszer, service pack, videókártyadriver, flash, java, vírusírtó jöhetnek számításba most ami így eszembe jut :szomorkas

Most már ott tartok, hogy sikerült kideríteni, hogy egy bizonyos System Volume Information valami van, azt jelzi ki vírusnak (avast) viszont nem engedi törölni. Na már most erre találtam több megoldást is, de egyik sem tetszett annyira. Viszont most azt hallom egyre több embertől, hogy nála is így összezuhan a facebook, szóval lehet, hogy nem is csak nálam van a baj. :sertodott Volt múltkor egy olyan kiegészítő, ami a firefoxot vágta ketté, csak a lap felét lehetett látni. Arra sikerült rájönni, ott egy facebook kiegészítő (photo zoom) tette tönkre, de itt már mindennel próbálkoztam.
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 558 thanks
Received: 597 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2010. augusztus 25., szerda 19:06

smycsur írta:Most már ott tartok, hogy sikerült kideríteni, hogy egy bizonyos System Volume Information valami van, azt jelzi ki vírusnak (avast) viszont nem engedi törölni. Na már most erre találtam több megoldást is, de egyik sem tetszett annyira. Viszont most azt hallom egyre több embertől, hogy nála is így összezuhan a facebook, szóval lehet, hogy nem is csak nálam van a baj. :sertodott Volt múltkor egy olyan kiegészítő, ami a firefoxot vágta ketté, csak a lap felét lehetett látni. Arra sikerült rájönni, ott egy facebook kiegészítő (photo zoom) tette tönkre, de itt már mindennel próbálkoztam.

az nem a rendszer-visszaállítás mappája? én akkor sztem azt csinálnám, hogy létrehoznék egy visszaállítási pontot, és a többit törölném. win 7-ben a sztgép/tulajdonságok/rendszervédelem menüpontnál lehet törölni. azt nem tudom segít-e, de sztem ártani nem használ...
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

Given: 118 thanks
Received: 91 thanks

HozzászólásSzerző: magichorse » 2010. augusztus 25., szerda 22:35

smycsur írta:Most már ott tartok, hogy sikerült kideríteni, hogy egy bizonyos System Volume Information valami van, azt jelzi ki vírusnak (avast) viszont nem engedi törölni. Na már most erre találtam több megoldást is, de egyik sem tetszett annyira. Viszont most azt hallom egyre több embertől, hogy nála is így összezuhan a facebook, szóval lehet, hogy nem is csak nálam van a baj. :sertodott Volt múltkor egy olyan kiegészítő, ami a firefoxot vágta ketté, csak a lap felét lehetett látni. Arra sikerült rájönni, ott egy facebook kiegészítő (photo zoom) tette tönkre, de itt már mindennel próbálkoztam.

ilyen esetekben szoktak tolni 1 olyat, hogy megkerestetik a vírusírtóval, és kézzel, manuálisan törlik a problémás fájlokat, avagy rendszer visszaállítást hajtanak végre... a manuálisat csökkentett módban érheted el. ujrainditod a gépet és nyomogatod az F8-at, megint megkeresteted a vírusírtóval a cuccokat, és ha megint 403, akarommondani acces denied, akkor kézzel delete :) total commander nevü programban 1szerüen lehet bekapcsolni a rejtett fájlok megjelenítését, egyébként ha a windows intézőben is szeretnéd látni akkor angol win alatt control panel / folder options / view tab / show hidden files.. tehát vezérlőpult /mappabeállítások / megjelenítés vagy tudjaahalál / rejtettavagyrendszer fájlok megjelenítése..

JÓ VADÁSZATOT :hehe sosem volt még vírusom 2009 óta :D
aggya
magichorse
Jr. Member
Jr. Member

The following user would like to thank magichorse for his or her post:
smycsur

HozzászólásSzerző: magichorse » 2010. augusztus 25., szerda 22:37

SadeGirl írta:az nem a rendszer-visszaállítás mappája? én akkor sztem azt csinálnám, hogy létrehoznék egy visszaállítási pontot, és a többit törölném. win 7-ben a sztgép/tulajdonságok/rendszervédelem menüpontnál lehet törölni. azt nem tudom segít-e, de sztem ártani nem használ...

ilyenkor ez a legnagyobb hülyeség amit csinálhatsz... :D
aggya
magichorse
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: magichorse » 2010. augusztus 25., szerda 22:41

Lacee írta:akinek windows 7 van meséljen róla :-) (vistát már unom..) szeretnék néha játszani gépen, de amikor jönnek szerveren a robotok, akkor mindig beszaggat.. 2giga ramból 1et mindig leterhel a vista... ha 7 nem ennyire igényes akkor jobb lenne.. xp-n is gondolkodtam, de nem tudom, hogy 2magos procit kihasználja-e..
5let ? :-)

3.5 giga ram alatt ajánlom a 32 bites xp-t, 64 biteset semmi esetre sem mert használhatatlan, annyira unsupported mint az ubuntu :siir . Hogyha hordozható szgéped van akkor kevésbé jól használja ki a telepet, és 10-15 percet vesztesz egy üzemidőből, mondjuk nem hiszem hogy ez akkora érvágás lenne. 2 gigára se vistát se win7-et nem ajánlok, mert hiába elvánszorog vele, de semmi +.... nekem 4 giga ramom van, amihez hozzájön még 1gb videómemória, 2magos proci, meg fél terra tárhely, amin igaz a szükségtelen lapozófájl is bőven elfér mint hulla a tengerfenéken. az ilyen gépekre már szoktak több OS-t is rakni
aggya
magichorse
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 25., szerda 22:50

magichorse írta:sosem volt még vírusom 2009 óta :D

"Róka mentes móka, 93 óta" Bocsi, nem tudtam kihagyni :D :D :D :lol C:p
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: csecse » 2010. augusztus 25., szerda 23:03

Tegnap óta énis észrevettem, hogy a facebook meg-megakad nem hozza be teljesen a kért oldalakat stb...
Ha én a http://facebook.com helyett https://facebook.com -t írok be, akkor minden újra jó lesz.
Ha nem hozza be a kívánt oldalt, akkor ugyan ezt teszem(http mögé bepötyögök 1 's' betűt)
csecse
Jr. Member
Jr. Member

Given: 14 thanks
Received: 12 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: magichorse » 2010. augusztus 25., szerda 23:06

csecse írta:

Tegnap óta énis észrevettem, hogy a facebook meg-megakad nem hozza be teljesen a kért oldalakat stb...
Ha én a http://facebook.com helyett https://facebook.com -t írok be, akkor minden újra jó lesz.
Ha nem hozza be a kívánt oldalt, akkor ugyan ezt teszem(http mögé bepötyögök 1 's' betűt)

ez elég barbár megoldás de érdekes :D am ua mint a http csak van benne egy SSL/TLS protokoll (biztonsági) ami kicsit jobb azonosításra szolgál

szerk.: szerintem a facebook akar valamit kezdeni az alkalmazásokkal amik lopják a személyes adatokat meg ilyesmi csak nem sikerül neki vagy nemtudom... :D egy számítógépnek olykor nehéz 1 bot és 1 user között különbséget tenni, föleg hogy már a captcha-ra is van törés
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magichorse 2010. augusztus 25., szerda 23:08-kor.
aggya
magichorse
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 25., szerda 23:07

Sajnos ez nálam most nem használ :szomorkas
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: csecse » 2010. augusztus 25., szerda 23:13

magichorse írta:
csecse írta:

ez elég barbár megoldás de érdekes :D am ua mint a http csak van benne egy SSL/TLS protokoll (biztonsági) ami kicsit jobb azonosításra szolgál

szerk.: szerintem a facebook akar valamit kezdeni az alkalmazásokkal amik lopják a személyes adatokat meg ilyesmi csak nem sikerül neki vagy nemtudom... :D egy számítógépnek olykor nehéz 1 bot és 1 user között különbséget tenni, föleg hogy már a captcha-ra is van törés

Jaja, tudom én, hogy mire való a https, és hidd el énis csodálkoztam, de nálam működött :sapi
Ártani biztos nem árt, sőt...

OFF: különben tényleg vicces, hogy én mit szoktam szívni egy CAPTCHA megfejtésével... egy gép meg már simán "feltöri", sőt én olvastam olyat is, hogy Indiában többszáz ember azzal foglalkozik, hogy kapnak 1 CAPTCHA-t és be kell írniuk mit látnak, s 100darabonként kapnak kb. 1 dollárt
csecse
Jr. Member
Jr. Member

Given: 14 thanks
Received: 12 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: magichorse » 2010. augusztus 25., szerda 23:15

a RECAPTCHA-ra is van törés, a 2szavasra. jelenleg ez a legdurvább ami létezik. :otlet
aggya
magichorse
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2010. augusztus 26., csütörtök 6:52

magichorse írta:
SadeGirl írta:az nem a rendszer-visszaállítás mappája? én akkor sztem azt csinálnám, hogy létrehoznék egy visszaállítási pontot, és a többit törölném. win 7-ben a sztgép/tulajdonságok/rendszervédelem menüpontnál lehet törölni. azt nem tudom segít-e, de sztem ártani nem használ...

ilyenkor ez a legnagyobb hülyeség amit csinálhatsz... :D

de miéért? :megszeppent
nekem volt ott egyszer vírusom, a vírusirtó nem szedte le, és akkor ez bejött (azt hiszem :D de tényleg!)
mondjuk nekem fogalmam sincs, h ez okozhat-e ilyen problémát, viszont nem hiszem, h ennyire túl kellene bonyolítani, mint amikről lentebb szó volt. ennél már egy újrahúzás is hamarabb meg van :lol
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

Given: 118 thanks
Received: 91 thanks

HozzászólásSzerző: Morfan » 2010. augusztus 26., csütörtök 18:23

A facebook és sok más hasonló oldal is szét tud esni, ha a böngészőre sok bővítmény van telepítve, mivel ezek összeakadhatnak, és így összezavarodnak az oldal lekérése közben.
Nekem Firefoxon volt hasonló problémám, hogy vízszintesen kettévágta az oldalt, az alsó felén volt a teteje, míg a felső felén az alja... letiltottam az összes bővítményt és helyreállt. Utána egyesével visszakapcsoltam, és amikor ismét előjött, akkor tudtam melyik a hibás program és azt töröltem.

Nem tudom, neked hasonló-e a probléma, de nekem bevállt. Ha nem, akkor majd tovább agyalok. ^^
Az élet midenki számára állít nehézségeket, de csak azok számára tűnik igazi tehernek, akik egymaguk próbálják megoldani azokat.

Kép
Kép
Kép
Morfan
Sr. Member
Sr. Member

Given: 35 thanks
Received: 83 thanks
Évfolyam: III.

The following user would like to thank Morfan for his or her post:
smycsur

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 26., csütörtök 18:30

Morfan írta:A facebook és sok más hasonló oldal is szét tud esni, ha a böngészőre sok bővítmény van telepítve, mivel ezek összeakadhatnak, és így összezavarodnak az oldal lekérése közben.
Nekem Firefoxon volt hasonló problémám, hogy vízszintesen kettévágta az oldalt, az alsó felén volt a teteje, míg a felső felén az alja... letiltottam az összes bővítményt és helyreállt. Utána egyesével visszakapcsoltam, és amikor ismét előjött, akkor tudtam melyik a hibás program és azt töröltem.

Nem tudom, neked hasonló-e a probléma, de nekem bevállt. Ha nem, akkor majd tovább agyalok. ^^

Köszi, de ezt már próbáltam. Tanultam én is a firefox-os esetből, nálam is ugyanaz volt, mint nekem, első az volt, hogy leszedtem mindent, de nem használt! :( Azt a csökkentet módosat majd megpróbálom, meglátjuk beválik-e. Nem szeretném megint újrahúzni a gépet :sertodott
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános terefere