Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Re: Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

HozzászólásSzerző: mimoza » 2010. június 2., szerda 16:03

davidurie írta:http://www.microsoft.com/office/2010/en/default.aspx

Wow :-)

kis cuki, alig várom :D
Ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét! :)
mimoza
Super Member
Super Member

Given: 40 thanks
Received: 22 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: ifuka » 2010. június 18., péntek 11:33

Hogy tudom megnézni, hogy a dvd íróm tud-e dupla rétegű dvd-t írni? És nincs dupla rétegű dvdm, szóval a kipróbálás nem lehetőség, ettől függően vennék. :)
(Mivel használtam vettem a gépet nem tudom, és nem az volt a főbb kérdéseim közt, hogy "Tud a gép dupla rétegű dvd-t írni?" :D )
Kép
ifuka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 51 thanks
Received: 30 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: II.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. június 18., péntek 11:52

ifuka írta:Hogy tudom megnézni, hogy a dvd íróm tud-e dupla rétegű dvd-t írni? És nincs dupla rétegű dvdm, szóval a kipróbálás nem lehetőség, ettől függően vennék. :)
(Mivel használtam vettem a gépet nem tudom, és nem az volt a főbb kérdéseim közt, hogy "Tud a gép dupla rétegű dvd-t írni?" :D )

A típusát biztos meg lehet nézni valahol, ha kiveszed a gépből (legalábbis gondolom) és akkor a neten rá tudsz keresni! :)
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks
Évfolyam: IV.

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
ifuka

HozzászólásSzerző: brekk » 2010. június 21., hétfő 10:25

nem tudja valaki, hogy windows 7-ben, ha beallitottam az adsl connectionomet, annak az ikonjat hogy tudom kitenni a desktopra?? mert jobbklikk nem mukodik, ahogy pl. xp-ben.
elore is koszi!
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

HozzászólásSzerző: Morfan » 2010. június 22., kedd 10:58

brekk írta:nem tudja valaki, hogy windows 7-ben, ha beallitottam az adsl connectionomet, annak az ikonjat hogy tudom kitenni a desktopra?? mert jobbklikk nem mukodik, ahogy pl. xp-ben.
elore is koszi!

Úgy tudom, hogy ez a funkció már nem elérhető Win7-re, helyette tették be tálcára a Hálózati és Megosztási központ gyorsítóikonját. Ezzel akartak talán csökkenteni az asztalon lévő ikonok mennyiségén. (Bár ne legyen igazam, és van rá megoldás)
Az élet midenki számára állít nehézségeket, de csak azok számára tűnik igazi tehernek, akik egymaguk próbálják megoldani azokat.

Kép
Kép
Kép
Morfan
Sr. Member
Sr. Member

Given: 35 thanks
Received: 83 thanks
Évfolyam: III.

The following user would like to thank Morfan for his or her post:
brekk

HozzászólásSzerző: Lacee » 2010. június 22., kedd 11:10

akinek windows 7 van meséljen róla :-) (vistát már unom..) szeretnék néha játszani gépen, de amikor jönnek szerveren a robotok, akkor mindig beszaggat.. 2giga ramból 1et mindig leterhel a vista... ha 7 nem ennyire igényes akkor jobb lenne.. xp-n is gondolkodtam, de nem tudom, hogy 2magos procit kihasználja-e..
5let ? :-)
szeretkezz, ne matekozz!!!! :D

Zöld jövőt!!!
Lacee
Super Hero
Super Hero

Given: 189 thanks
Received: 116 thanks

HozzászólásSzerző: Morfan » 2010. június 22., kedd 14:34

Lacee írta:akinek windows 7 van meséljen róla :-) (vistát már unom..) szeretnék néha játszani gépen, de amikor jönnek szerveren a robotok, akkor mindig beszaggat.. 2giga ramból 1et mindig leterhel a vista... ha 7 nem ennyire igényes akkor jobb lenne.. xp-n is gondolkodtam, de nem tudom, hogy 2magos procit kihasználja-e..
5let ? :-)

A Windows 7 SP1-gyel mér sokkal jobban kihasználja a géped teljesítményét, de ha a játékod még az XP-s időkből van, akkor a kompatibilitásnál át kell állítani XP SP3-ra a futtatási módot, és akkor kevesebbet szaggat.

A Vista kiforratlan volt, azért használt sok RAMot, a 7es sokkal jobb. Nekem is az van, és sok játék elmegy, pedig ez csak egy laptop. Ha a teljesítményed továbbra is rossz, akkor én inkább a hardverekre gyanakodnék, vagy egy vírusra. Nézesd át egy 30 napos NOD32-essel.

Érdemes kipróbálni a Win 7-et, veszteni nem veszíthetsz vele... :afro
Az élet midenki számára állít nehézségeket, de csak azok számára tűnik igazi tehernek, akik egymaguk próbálják megoldani azokat.

Kép
Kép
Kép
Morfan
Sr. Member
Sr. Member

The following user would like to thank Morfan for his or her post:
Lacee

HozzászólásSzerző: brekk » 2010. június 22., kedd 14:45

Morfan írta:
brekk írta:nem tudja valaki, hogy windows 7-ben, ha beallitottam az adsl connectionomet, annak az ikonjat hogy tudom kitenni a desktopra?? mert jobbklikk nem mukodik, ahogy pl. xp-ben.
elore is koszi!

Úgy tudom, hogy ez a funkció már nem elérhető Win7-re, helyette tették be tálcára a Hálózati és Megosztási központ gyorsítóikonját. Ezzel akartak talán csökkenteni az asztalon lévő ikonok mennyiségén. (Bár ne legyen igazam, és van rá megoldás)

igen, igy van, ahogy irod, ma reggel vettem eszre, mikor masodjara is belementem ebbe az izekozpontba. ezennel figyelmesebb voltam es ott valoban irja, hogy a talcan van a cucc, ami nekem kell. :)
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

HozzászólásSzerző: Lacee » 2010. július 10., szombat 20:19

újra raktam gépet, és w.7et pakoltam rá. azt írja, h nincs hangkimeneti eszköz telepítve.. mitévő legyek? :-)

Zöld jövőt!!!
Lacee
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Morfan » 2010. július 11., vasárnap 11:16

Lacee írta:újra raktam gépet, és w.7et pakoltam rá. azt írja, h nincs hangkimeneti eszköz telepítve.. mitévő legyek? :-)

1. Ellenőrizd, hogy minden létező illesztőprgramot feltelepítettél a gépedre, amit alapból a géphez kaptál.
2. Futtass végig egy ellenőrzést a Vezérlőpult\Eszközkezelő (legkönyebben régi nézeten találod meg) részén, és azon belül a Hang- videó- és játékvezérlők részén. Ott kell felismernie a hiányt, vagy esetlegesen hogy mégis van.
3. Ha lehetséges opció, netről szedj le egy illesztőt, amit a Win 7 már alapból keres. :)

Remélem sikerül megoldani.

Kép
Kép
Kép
Morfan
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: Lacee » 2010. július 11., vasárnap 12:04

Morfan írta:
Lacee írta:újra raktam gépet, és w.7et pakoltam rá. azt írja, h nincs hangkimeneti eszköz telepítve.. mitévő legyek? :-)

1. Ellenőrizd, hogy minden létező illesztőprgramot feltelepítettél a gépedre, amit alapból a géphez kaptál.
2. Futtass végig egy ellenőrzést a Vezérlőpult\Eszközkezelő (legkönyebben régi nézeten találod meg) részén, és azon belül a Hang- videó- és játékvezérlők részén. Ott kell felismernie a hiányt, vagy esetlegesen hogy mégis van.
3. Ha lehetséges opció, netről szedj le egy illesztőt, amit a Win 7 már alapból keres. :)

eszközkezelőnél azt írja, hogy nem támogatott játékport.. az a baj, hogy régebbi gép és foggalmam sincs hol lehet a hangkártya telepítője..
és így hogy nemtudom milyen kártya van benne, nemtom miylen illesztő programot kell hozzá .. (leszedtem vmit, de nemjó.. )

Zöld jövőt!!!
Lacee
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Lacee » 2010. július 11., vasárnap 20:35

Lacee írta:
Morfan írta:

eszközkezelőnél azt írja, hogy nem támogatott játékport.. az a baj, hogy régebbi gép és foggalmam sincs hol lehet a hangkártya telepítője..
és így hogy nemtudom milyen kártya van benne, nemtom miylen illesztő programot kell hozzá .. (leszedtem vmit, de nemjó.. )

sztorno :-)

Zöld jövőt!!!
Lacee
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: ifuka » 2010. július 11., vasárnap 22:53

Olyan lehetséges, hogy a Win7 lecsökkentette a sávszélemet mert attól tart, hogy "szoftverhamisítás áldozata lettem"? :) :) :) Vagyis egy Win7 loader megoldhatja a problémámat? Próbáltam felrakni de nem nagyon jött össze, és ha nem is oldja meg a gondom akkor nem szenvedek vele.
Kép
ifuka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 51 thanks
Received: 30 thanks

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 24., kedd 19:59

Segítsen valaki! :szomorkas A facebook haldoklik. Mindenhol, chrome-ban, ff-ben, ie-ben. Teljesen szét van esve, a gombokat nem jeleníti meg, hanem csak a hozzá tartozó html-es kiírásokat. Olyan van, hogy csak a facebook vírusos? És ha igen, hogy tudom kiírtani? Sima vírusírtónak a lefuttatása elég?
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 558 thanks
Received: 597 thanks

HozzászólásSzerző: crouch » 2010. augusztus 24., kedd 20:33

smycsur írta:Segítsen valaki! :szomorkas A facebook haldoklik. Mindenhol, chrome-ban, ff-ben, ie-ben. Teljesen szét van esve, a gombokat nem jeleníti meg, hanem csak a hozzá tartozó html-es kiírásokat. Olyan van, hogy csak a facebook vírusos? És ha igen, hogy tudom kiírtani? Sima vírusírtónak a lefuttatása elég?

ha szórakozik a gépem én a következőket csinálom: speciális internetbeállítások visszaállítása, böngészési előzmények törlése, teljeskörű vírusirtás, töredezettség-mentesítés és lemezkarbantartó (törölni a sok hülyeséget). ha ezek után sem gyorsul be a géped akkor passz :szomorkas :szomorkas
crouch
Jr. Member
Jr. Member

Given: 10 thanks
Received: 4 thanks

The following user would like to thank crouch for his or her post:
smycsur

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános terefere