Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Re: Számítástechnikai és Informatikai Helpdesk

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. július 20., hétfő 0:34

Oli írta:Ilyen vírusokat hogy lehet bekapni? Mert akkor kerülöm nagy ívből az olyan oldalakat... :pislog

Általában meditációs, jógás, vonzós oldalak látogatásától és ezek fórumra linkelésétől lehet bekapni :D
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.hu/blog
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. július 20., hétfő 0:37

davidurie írta:
Oli írta:Ilyen vírusokat hogy lehet bekapni? Mert akkor kerülöm nagy ívből az olyan oldalakat... :pislog

Általában meditációs, jógás, vonzós odlalak látogatásától és ezek fórumra linkelésétől lehet bekapni :D

Ajj most csak szívatsz Dávidkuszi (írtál tereferébe megint :gonosz )???? De most komolyan, milyen oldalaknál vannak ilyen szarok fenn? És akkor én is szedjek le a biztonság kedvéért egy ilyen Gmer vagy mi a szöszös nyavalyát? Én ezeket nem vágom (amint látszik is),de nekem állatira nem kell egy ilyen sz@r a gépemre... :szomorkas Szegény SadeGirl. :simi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Oli 2009. július 20., hétfő 0:38-kor.
Imádom ha valaki negatívan kritizál, mert azt jelenti, jól csinálok valamit. Az illető pedig amellett, hogy hülye még IRIGY is! Képes vagy ezt tudomásul venni?

http://www.bpm-fm.hu/ vs. Hardcore - Dj Promo http://www.youtube.com/watch?v=DOxyjGtTb0M
Oli
Super Hero
Super Hero

Given: 46 thanks
Received: 97 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2009. július 20., hétfő 0:38

Fogalmam sincs honnan szedtem össze, mert mostanában alig töltöttem le cuccokat, csak egy-két filmet (azelőtt sokkal többet szedtem, mégsem volt semmi), és progit (lehet, h valamelyik patch-ben volt), de elméletileg megbízható oldalról (fórumszerű oldal, és ha vmi vírusos jelzik, és leszedik, de ált a felhasználók saját, tiszta progikat tesznek fel) :he
azt nem tartom valószínűnek, hogy mail-es továbbküldözgetős cuccban volt... vagy esetleg fájlcserélő (limewire)? de onnan is csak pár számot szedtem le :szomorkas
már csak azért is furi, mert az eset mindig megy + két kémprogi keresőm/irtóm is van fent...

Van itthon másik gép, de ez nekem kissé magas így hirtelen, amit most ide leírtál Abcd..
Hirens boot cd-t letöltöttem már egyszer, de nem tudom mit kell csinálni vele.. írjam ki cd-re? és bootolás előtt lehet vele vmit csinálni?
két vinyóm van, az egyik osztott, ezen van a windóz, a másikon nincs semmi rendszerprogi, így csak a windózosat (D) szoktam lezúzni teljesen, és úgy visszatenni a win-t. de ezt most kihagynám... inkább megpróbálom azt a gmer-t (remélhetőleg találok vírusmentes letölthetőt is :) ), aztán ha tudom h kell használni a hirens-t, azt is. de egyszer már volt ilyen boot vírusom, és azt kiírtotta a nod... amúgy nem tudom mi a zombi gép, az enyém remélem nem az, végülis tök rendesen működik, semmi furcsát nem észlelek :hmm
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

Given: 118 thanks
Received: 91 thanks

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. július 20., hétfő 0:47

Próbáld meg csökkentett módban futtatni a vírusirtót, így nem tud betölteni a vírus, mivel csökkentet módban a win csak azokat a cuccokat tölti be, ami feltétlen szükséges a működéshez, így elméletileg le tudod szedni a gépedről.
Imádom ha valaki negatívan kritizál, mert azt jelenti, jól csinálok valamit. Az illető pedig amellett, hogy hülye még IRIGY is! Képes vagy ezt tudomásul venni?

http://www.bpm-fm.hu/ vs. Hardcore - Dj Promo http://www.youtube.com/watch?v=DOxyjGtTb0M
Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2009. július 20., hétfő 0:51

Oli írta:Próbáld meg csökkentett módban futtatni a vírusirtót, így nem tud betölteni a vírus, mivel csökkentet módban a win csak azokat a cuccokat tölti be, ami feltétlen szükséges a működéshez.

próbáltam már... de azt nem tom, h csökkentett módban h tudom megnézni, h mit ügyködött a vírusirtó, csak abban a hülye parancssorban, ami fut, de be is záródik magától a végén.

majd még hnap próbálkozok a most kapott tanácsokkal..
& ha nálam is ez lesz: "nem törölte, csak leállította a futását. törölhetetlen volt a rohadék... átírta a partíciós táblát, és eltüntette magát..." azt sem fogom tudni, hogy ott van, ha eltünteti magát, és közben még is ott van (vagy mi) :szomorkas
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. július 20., hétfő 0:57

Csökkentett mód vagy csökkentett mód hálózattal, ezek közül valamelyikre menj rá és úgy futtasd, parancssor NE legyen közte. Így le kell szedje a vírusíród...

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. július 20., hétfő 1:15

Mi a véleményetek az Avast vírusirtóról? Pont azon gondolkodom, hogy lehet leszedem, csak már az indexen írnak róla jót és rosszat is egyaránt, úgyhogy most gondolkodom mi legyen... :grr :hmm

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2009. július 20., hétfő 9:47

Oli írta:Csökkentett mód vagy csökkentett mód hálózattal, ezek közül valamelyikre menj rá és úgy futtasd, parancssor NE legyen közte. Így le kell szedje a vírusíród...

Csökkentett módot futtattam minden nélkül, nem parancssorra gondolkodtam, nem tudom hogy írjam le normálisan :D szóval hogy a vírusirtó nem rendes ablakban fut, hanem ilyen dos-os kinézetűben.

Vírusirtók közül egyértelműen Nod / Eset a legjobb, már nagyon régóta piacvezető. Hatékony, nem lassítja a gépet és könnyen kezelhető.
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. július 20., hétfő 11:31

Feltettem tegnap az Avast (vagyis ma hajnalban) le is futtattam, eddig úgy néz ki, hogy minden rendben van. :) De mindjárt lefuttatok egy alapos vizsgálatot (remélem 8-9 óra alatt végez, a legapróbb részletekig mindent átvizsgál) is. Nod32-őt nem szeretem, nekem is volt rajta X ideig, de totál lassította a gépemet és nem mindent szedett le.

SadeGirl: ha csökkentett módban futtattad és még így sem reagált rá, nem történt változás, szerintem jobban jársz, ha elviszed egy szakemberhez, nehogy még nagyobb legyen a károd.

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Abcd2k5 » 2009. július 20., hétfő 11:41

SadeGirl írta:Van itthon másik gép, de ez nekem kissé magas így hirtelen, amit most ide leírtál Abcd..
Hirens boot cd-t letöltöttem már egyszer, de nem tudom mit kell csinálni vele.. írjam ki cd-re? és bootolás előtt lehet vele vmit csinálni?
két vinyóm van, az egyik osztott, ezen van a windóz, a másikon nincs semmi rendszerprogi, így csak a windózosat (D) szoktam lezúzni teljesen, és úgy visszatenni a win-t. de ezt most kihagynám... inkább megpróbálom azt a gmer-t (remélhetőleg találok vírusmentes letölthetőt is :) ), aztán ha tudom h kell használni a hirens-t, azt is. de egyszer már volt ilyen boot vírusom, és azt kiírtotta a nod... amúgy nem tudom mi a zombi gép, az enyém remélem nem az, végülis tök rendesen működik, semmi furcsát nem észlelek :hmm

A 2 winyó tök jó, a megosztott partíció is. Csak sajna a boot virus úgy működik, h. a winyó inicializálás (amikor is az op rendszer észreveszi, és betársítja vmilyen betűjelre) során ha a bebootolt winyón van ilyen boot vírus, akkor átteszi az összesre (persze ha víruskereső van a tiszta gépre téve, még mielőtt a vírusos adathordozót betennéd, az észreveszi, és jelzi is neked... az is elég érdekesen működik. Azt csak tiszta rendszerről lehet leírtani. A hirens általában iso fájlban van. Azt kell kiírni, de úgy, h. az a cd kép, és ne az iso-t magában írd rá. Fogod néróban file, open.. és oda be kell tallózni a iso-t. majd az elvégzi magának ami kell.. Azt utána be kell bootolni. Biosban(a gép indulásakor del, vagy F2 gomb nyomásra jön elő). Ott bios verziótól függően eltérő helyen van 1 olyan opció, h. boot priority vagy vmi hasonló. Első helyre kell a cd/dvd meghajtót állítani, majd 2. helyre a winyót. Ezután a cd-t beteszed, és várod h. elinduljon. Van indító menüje a hirens-nek szóval ott ki tudod választani mit szeretnél kezdeni vele. Van minden nyavaja rajta, víruskereső is. Azt kell elindítani rajta. Amire viszont figyelned kell, h. ntfs fájlrendszer támogatás, írás módban legyen aktiválva, külünben nem nagyon fogod tudni leszedni róla.

A másik megoldás ha a tiszta gépbe átrakod a winyódat és annak a víruskeresőjével leírtatod róla a boot vírust. Úgy működik a dolog.

Amúgy ilyen vírusok a warezolt patchekben/crackekben szokott megbújni... Igaz nem mindegyik release csapatéban. Szóval figyelni kell rá miket szedsz le és honnan. A limewire az pont olyan hely, ahonnan elég könnyű beszedni az ilyet... Ismeretlen források, a legjobb hely ahol el lehet terjeszteni az ilyeneket... Amúgy láttál már mp3-as vírust? 1ik haveromnak volt olyanja.. Nah az is 1 érdekes dolog. :) Mellesleg sztem tökmind1 milyen a vírusírtód, csak aktuális legyen az adatbázisa. Ha olyan a vírus, úgyis bekapod... max jó vírusírtó esetén jelez neked, h. hát ez van. IJ..
Abcd2k5
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 5 thanks

The following user would like to thank Abcd2k5 for his or her post:
SadeGirl

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2009. július 20., hétfő 12:06

Most futtattam le a GMER-t és semmit nem talált.

Majd próbálkozom ezzel a hirens boot-tal, meg a bios használatával (nem sűrűn jártam benne). Remélem, ha beállítom, h cd-rőd bootoljon, vissza is tudom majd tenni.

"Amire viszont figyelned kell, h. ntfs fájlrendszer támogatás, írás módban legyen aktiválva, külünben nem nagyon fogod tudni leszedni róla." mármint ezt a biosban kell beállítani? mit nem fogok tudni leszedni honnan? :szomor

mp3 vírus? már ilyen is van? :szomorkas lime wire-ről pedig pont csak azokat szedek :)
viszont akármit szedek le, bármilyen új dolgot, mindig lecheckolom az esettel, mielőtt használatba veszem/megnyitom/futtatom...
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: Abcd2k5 » 2009. július 20., hétfő 13:05

SadeGirl írta:Most futtattam le a GMER-t és semmit nem talált.

Akkor "sima" vírusod lehet, ami jobb, mint a gmer-es dolgok..

SadeGirl írta:"Amire viszont figyelned kell, h. ntfs fájlrendszer támogatás, írás módban legyen aktiválva, külünben nem nagyon fogod tudni leszedni róla." mármint ezt a biosban kell beállítani? mit nem fogok tudni leszedni honnan? :szomor
Ezt a hirens indításánál lehet kiválasztani opcióként. Elvileg dos-os ez a hirens, és alapból az nem ismeri ntfs-t. Csak ilyen driver támogatás van hozzá, ami lehetővé teszi a ntfs használatát, ami read only és write üzemmódot ismer. Alapállapot a read only mód.

És jól teszed, h. lecsekkolod. így a legkisebb az esélye, h. vírusod lesz. ;)
Abcd2k5
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 5 thanks

The following user would like to thank Abcd2k5 for his or her post:
SadeGirl

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2009. július 20., hétfő 21:16

A hirensem már kissé elavult volt, uh leszedtem egy újat (9.9 kaspersky vírusirtóval), megcsináltam a patchelt iso-t, kiírtam dvd-re eddig ment... a biosban viszont nekem nem jött elő olyan read&write-os választható lehetőség, csak a hirens menüje, viszont az antivirus tools nem volt közte, pedig rajta van, ha megnézem a dvd-t rendesen, látom. Nem értem, a menüben miért nem volt ott :szomorkas megpróbáltam a 9.8-ast, ugyanez volt.
szóval, nagyon nem akart összejönni, azért még lefuttatom az esetet, hátha vmi csoda történik... :)
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: smycsur » 2009. július 22., szerda 8:59

Mi oka lehet annak, hogy nem indul az msn? :szomorkas Apum gépéről lenne szó, net van rendesen, a beírt azonosító meg jelszó is, de mégsem enged be. Van valakinek valami tippje? Előre is köszi! :virag
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 563 thanks
Received: 598 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: MLazlo » 2009. július 22., szerda 11:53

én ilyenkor a javítást el szoktam indítani, h lássam mivel van baja ... aztáán megpróbálom ténylegesen is javítani, volt már nem egyszer h sikerült is, és utána be is jelentkezett :) v pedig újra indítom a modemet :)
ezek elég "földi paraszt" megoldások, de sajna jobbat nemtok mondani :kecso
Üdv: Lacc

A jelmondatom: "Moderáld magad, vagy én moderállak meg!" :-|
MLazlo
Global Moderator
Global Moderator

Given: 291 thanks
Received: 484 thanks
Évfolyam: III.

The following user would like to thank MLazlo for his or her post:
smycsur