destiny írta:Nekem tavaly medián, és móduszszámítás volt, ehhez az egyik csoportnak volt egy excell file, a másik csoportnak pedig osztályközöket kellett képezni.
Aztán a másik példa az egyik csoportnak csuprov-cramer volt,ehhez volt persze egy másik file, amiben dolgozhatsz, a másiknak már nem emlékszem, de akkor nekik a maradék..
Csoporttársaim azt mondták, hogy meg lehet oldani 45 perc alatt, csak nincs idő gondolkodni, hogy mit mivel kell csinálni!!
Remélem segítettem.

jah igen, ezt a darabnál kellett kivenibreezer írta:a vegyes kapcsolat elemzésénél, simonnál csináltunk olyat hogy részösszegek, átlagoltunk
aztán én felírtam a füzetbe hogy ezután a ugyan ez tmeg kell csinálni, kivével hogy részösszegek kipipálását ki kell venni,
valakinek rémlik valami? ???
ok 

én is ugyan ezt csnáltam, és elfelejtettem a diagrammot hisztogrammá alakítani..donald írta:nekem mostani zh-n két feladat volt:
1. excelben 1000 autósról felsorolva, hogy hány km-t mennek átlag egy hónapban vagy ilyesmi, ebből kellett osztályközös gyakorisági sort képezni, aztán módusz,medián, F-mutató, de az nem volt írva, hogy pl móduszt képlet alapján csináljuk-e, vagy módusz fv-el, a végén meg az eredményeket és egy diagramot átrakni wordbe, és szöveges válasz
2. spss-ben volt 109 országról köbö egy tucat adat, kérdés, hogy egy ország valamelyik gazdasági régióba való tartozása és a férfiak várható élettartama közt van-e összefüggés, aztán fontosabb táblákat átrakni wordbe és szöveges magyarázat
olyan rosszul sikerült hogy csak na, pedig így leírva nem is tűnik bonyolultnak, csak az a fránya gyakorisági tömbfv

), létrehozni egy egyszerű kereszttáblát. + mindent értelmezni wordben. Remélem segít.

donald írta:én erről nem is hallottam, de mondjuk az enyémre van tippem

Vissza: Módszertani Intézeti Tanszéki osztály
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég