Szakmai gyakorlat

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Szakmai gyakorlat

HozzászólásSzerző: p.e. » 2012. január 15., vasárnap 15:56

A végzős szakmai gyakorlat bejelentési határideje (az időrend szerint): 2012. jan. 18. Tehát nem hétfő, hanem szerda. :) Privátban tudok adni tippeket a gyakra, ha érdekel.
p.e.
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks
Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Baumanno » 2012. január 17., kedd 14:39

Sziasztok! Tudom, h még kicsit messze van, de szeptemberben kell majd a 3 hónapos szakgyakot teljesítenem. Visszaolvasva megdöbbentem, h volt, aki márciustól keresve sem talált helyet. Statisztikus elemző szakirányon vagyok, németből van felsőfokúm, angolt csak társalgási szinten beszélem. Módszertanis szakdolgozatot akarok írni, nem akarok kérvényezni, tehát ilyesmi gyakorlati helyet keresek. Az lenne a kérdésem, nincs-e valakinek ötlete, (akár aki már elvégezte a sulit) korábbról, -ismerőseitől hallva- tapasztalata, hogy mely cégeknél érdeklődhetnék statisztikus jellegű munka iránt, ahol a német nyelvet preferálják? A diákcentrumnál kínált lehetőségek milyenek? Válaszaitokat előre is köszönöm! :)
Baumanno
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Berni » 2012. január 18., szerda 7:13

zoltanur írta:Sziasztok,
Mi történik akkor, ha nem jelentem be holnapig, hogy hova megyek szakgyakra februárban, mert még nem találtam helyet? Illetve hova kell bejelenteni, és elég-e ha betelefonálok, és elmondom?
Köszönöm előre is.
Helo

a suli honlapjáról töltsd le a szakmai gyakorlat bejelentő lapot, azt kell kitölteni és a gyak helyen aláiratni, és a DC-ben leadni mai határidővel.
Berni
Hero Member
Hero Member

Given: 128 thanks
Received: 21 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel

HozzászólásSzerző: majestic » 2012. január 25., szerda 18:11

sziasztok!tegyük fel ha az utolsó félévemre maradt 1 db 2 kredites tárgyam, esély sincs rá hogy megkezdjem a szakmai gyakorlatom? mert hallottam már olyat h valaki kérvénnyel elkezdhette. :megszeppent
majestic
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 0 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2012. január 25., szerda 18:45

az egy másik iskolában lehetett, a PSZK-n soha nem kapott engedélyt arra hallgató, hogy elmenjen gyakorlatra anélkül, hogy tanulmányi kötelezettségeit teljesítette volna.
Csak akkor mehet gyakorlatra, ha mindenből levizsgázott és megszerezte a mintatanterv szerint előírt krediteket.
üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Received: 255 thanks

HozzászólásSzerző: majestic » 2012. január 26., csütörtök 13:08

ez teljesen érthető de akkor legalább keresztfélévet indítana a suli ha mondjuk 100 hallgató érdeke lenne, mint minden felsőoktatási intézményben... és akkor nem csúszna az ember 1 évet egy 2 kredites tárgy miatt. de még véletlenül sem...
majestic
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 0 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2012. január 27., péntek 17:34

Ha egy picit belegondol, akkor belátja, hogy ez képtelenség, mármint az, hogy minden tantárgyat minden félévben indítsanak a tanszékek normál kurzusban!
Ahol 1000 fős évfolyamok vannak, ott kell, hogy legyen rendszer a tárgyak meghirdetésében, erre való a mintatanterv, keresztfélévben pedig minden tárgy meg van hirdetve jelenleg is...ez a lehetőség a vizsgakurzus.
Üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Received: 255 thanks

HozzászólásSzerző: zoltanur » 2012. január 27., péntek 21:08

Amennyiben van már belőle aláírásod felvehetsz belőle VK-t, csak egy kérvényt kell írnod, hogy a szakgyak félévében VK-zhass. De ennek van egy átfutási ideje, és mivel péntek van, és jövő héten VK-k, így lehet, hogy lecsúszol.
zoltanur
Full Member
Full Member

Given: 29 thanks
Received: 27 thanks

HozzászólásSzerző: gzsuzsi » 2012. május 4., péntek 19:14

A következő a problémám: a Budapest Banknál jelentkeztem gyakornoki állásra, voltam az interjún, ahol rögtön mondták, hogy felvesznek, csak kell egy igazolás a kötelező szakmai gyakorlatról. A bank csak min. 6 hónapra venne fel és már most kezdhetnék, minél hamarabb. Jártam többször is a Diákcentrumban, de azt mondták, hogy nem tudnak ilyen igazolást adni, csak szeptembertől, amikor megkezdődik a féléves kötelező szakmai gyakorlatom. A bank viszont így nem tud alkalmazni, mert gondolom akkor rendes teljes állású munkavállalóként kellene felvenniük.
Alternatív megoldásként felajánlottam, hogy szeptemberig ingyen dolgoznék náluk és csak utána kötnének az iskolával szerződést, de ezt nem tehetik meg.
A kérdésem, hogy vajon milyen igazolásra gondolnak és az iskola miért nem tud adni egy darab papírt, amiből nem lesz semmi hátránya se.
Köszönöm a választ előre is!
gzsuzsi
Jr. Member
Jr. Member

Given: 20 thanks

HozzászólásSzerző: Arnie » 2012. május 4., péntek 21:25

gzsuzsi írta:A következő a problémám: a Budapest Banknál jelentkeztem gyakornoki állásra, voltam az interjún, ahol rögtön mondták, hogy felvesznek, csak kell egy igazolás a kötelező szakmai gyakorlatról. A bank csak min. 6 hónapra venne fel és már most kezdhetnék, minél hamarabb. Jártam többször is a Diákcentrumban, de azt mondták, hogy nem tudnak ilyen igazolást adni, csak szeptembertől, amikor megkezdődik a féléves kötelező szakmai gyakorlatom. A bank viszont így nem tud alkalmazni, mert gondolom akkor rendes teljes állású munkavállalóként kellene felvenniük.
Alternatív megoldásként felajánlottam, hogy szeptemberig ingyen dolgoznék náluk és csak utána kötnének az iskolával szerződést, de ezt nem tehetik meg.
A kérdésem, hogy vajon milyen igazolásra gondolnak és az iskola miért nem tud adni egy darab papírt, amiből nem lesz semmi hátránya se.
Köszönöm a választ előre is!

Miért nem tőlük kérdezed meg, hogy pontosan milyen igazolást szeretnének? Csak arról kell igazolás, hogy kell csinálnod szakmai gyakorlatot? Vagy arról kell igazolás, hogy konkrétan mettől meddig kell szakmai gyakorlaton lenned? Mi sem olvasunk a gondolataikban. A DC-től gondolom utóbbiról kértél igazolást, azt viszont nem tudnak adni, mert a szakmai gyakorlatot hivatalosan csak szeptemberben kezdheted meg.
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 566 thanks

HozzászólásSzerző: gzsuzsi » 2012. május 4., péntek 21:54

Az állás leírásában a követelmények között "Igazolás a kötelező szakmai gyakorlatról"-t írnak.
Elküldtem nekik az "Igazolás 13 hetes szakmai gyakorlathoz" papírt és erre azt írták nem jó, mert azon nem kérik semmilyen adatukat vagy aláírásukat, így nem is tudnak kitölteni rajta semmit. A bgf.hu-n találtam egy együttműködő szerződést, de gondolom azt csak szeptembertől tölthetik ki.
Nem tudom milyen igazolásra gondolnak vagy egyáltalán milyenek vannak, de egy hónap múlva le kell adnom a kötelező gyakhelyemet, szóval intézkednem kell valahogy...Nehogy már egy papíron múljon. :szomorkas
gzsuzsi
Jr. Member
Jr. Member

Given: 20 thanks

HozzászólásSzerző: nikirex » 2012. május 6., vasárnap 11:52

Lenne 2 kérdésem, ha valaki tudna segíteni:

1, Hogyha a cég nem tud fizetni a 13 hétre és nekem megfelel, hogy nem fizetnek, akkor azt lehet? Mert azt hiszem van valami, hogy 6 hetet meghaladónál muszáj, de nekem nem lenne probléma ha ingyen dolgoznék.

2, Erről az OTP-s szakmai gyakorlatról, amit hirdettek, azt írják, hogy május 20. a határidő, de aztán még gondolom feldolgozzák, meg interjú, meg ilyenek. Hogy az mikorra derül ki? A Június 8.-i leadási határidőbe még beleférne? És a szakdolgozat témafoglalási határidőbe?

Előre is köszi!
nikirex
Newbie
Newbie

Given: 5 thanks

HozzászólásSzerző: zoltanur » 2012. május 7., hétfő 9:00

gzsuzsi írta:Az állás leírásában a követelmények között "Igazolás a kötelező szakmai gyakorlatról"-t írnak.
Elküldtem nekik az "Igazolás 13 hetes szakmai gyakorlathoz" papírt és erre azt írták nem jó, mert azon nem kérik semmilyen adatukat vagy aláírásukat, így nem is tudnak kitölteni rajta semmit. A bgf.hu-n találtam egy együttműködő szerződést, de gondolom azt csak szeptembertől tölthetik ki.
Nem tudom milyen igazolásra gondolnak vagy egyáltalán milyenek vannak, de egy hónap múlva le kell adnom a kötelező gyakhelyemet, szóval intézkednem kell valahogy...Nehogy már egy papíron múljon. :szomorkas

Egy szerződés kell nekik, amit a hivatalos szakmai gyakorlat során(jó esetben előtt) köt a suli a céggel, amiben ki van kötve, hogy hetente a minimálbér 15%-át kell fizetniük minimum.
Szóval ingyen ezért nem tuanak addig alkalmazni, illetve szerződést is csak akkor ad a suli, ha már megvan az abszolutóriumod, és beirítkoztál a szakgyak félévére, és felvetted a neptunon a szakgyakot tárgyként.....
zoltanur
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: zoltanur » 2012. május 7., hétfő 9:03

nikirex írta:Lenne 2 kérdésem, ha valaki tudna segíteni:

1, Hogyha a cég nem tud fizetni a 13 hétre és nekem megfelel, hogy nem fizetnek, akkor azt lehet? Mert azt hiszem van valami, hogy 6 hetet meghaladónál muszáj, de nekem nem lenne probléma ha ingyen dolgoznék.

2, Erről az OTP-s szakmai gyakorlatról, amit hirdettek, azt írják, hogy május 20. a határidő, de aztán még gondolom feldolgozzák, meg interjú, meg ilyenek. Hogy az mikorra derül ki? A Június 8.-i leadási határidőbe még beleférne? És a szakdolgozat témafoglalási határidőbe?

Előre is köszi!

A cég egy szerződést köt a sulival, amiben rögzítve van, hogy hetente a minimálbér min 15%-át kell hogy fizessék neked. Ha meg tudod velük beszélni, hogy ezt kifizetik neked, Te meg illegálisan kessben visszaadod, akkor így fizetnek is, meg nem is, és ott dolgozol......de ez azt gondolom, hogy ez nem legál biznisz.
zoltanur
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Buub » 2012. május 7., hétfő 12:57

nikirex írta:Lenne 2 kérdésem, ha valaki tudna segíteni:

Előre is köszi!

Milyen OTP-s szakmai gyakra gondoltál itt? Ezt hol láttad? :szomor
Buub
Sr. Member
Sr. Member

Given: 172 thanks
Received: 44 thanks
Évfolyam: IV.

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában