Szakmai gyakorlat

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Szakmai gyakorlat

HozzászólásSzerző: nicky » 2010. augusztus 23., hétfő 10:46

hát szerintem nem sokat tehetsz....sajnos.
én nem ugyanebben a cipőben jártam, mert én nem is találtam gyakhelyet, mert az túl sok munkát jelent nekik stb. stb., kicsúsztam az időből, pedig már március óta kerestem :S. 20ig lehetett még leadni papirt róla. igy nekem passzív félév...szerintem neked is :S
nicky
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: b23 » 2010. augusztus 24., kedd 17:33

andibandi írta:Van egy gondom! Múlt hét végén telefonáltak a helyről, ahova mentem volna a féléves szakmai gyakorlatra, hogy átszervezés volt nálunk, elkerült onnan a konzulensem, más nem vállal, így mégsincs szakmai gyakorlat helyem! Ilyenkor mi a teendő?
Mennyi időm van esetleg, hogy más helyet találjak?
Várom a választ, ötleteket mielőbb!
ANDI

Ha még találsz másik helyet, szerintem tudod módosítani a leadott papírodat (asszem fizetni is kell érte) gondolom max szeptember 6-ig, amikor már el kell kezdeni a gyakot. Úgy tudom, módosítani lehet.
b23
Hero Member
Hero Member

Given: 26 thanks
Received: 34 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: beamen » 2010. augusztus 24., kedd 23:01

Ha jól emlékszem augusztus 25-re ígértek valami tájékoztatót. Erről tud valaki valamit?
beamen
Jr. Member
Jr. Member

Given: 7 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: IV.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Josef » 2010. augusztus 24., kedd 23:26

beamen írta:Ha jól emlékszem augusztus 25-re ígértek valami tájékoztatót. Erről tud valaki valamit?

Igen lesz, de nem tájékoztató, hanem beiratkozás azoknak, akik az őszi szemeszterben kezdik meg a gyakorlatukat. 11 óra, IV. előadó. A megjelenés kötelező, mert nincs máskor lehetőség beiratkozni. Remélem még időben olvasod!
Josef
Full Member
Full Member

Given: 20 thanks
Received: 22 thanks

The following user would like to thank Josef for his or her post:
beamen

HozzászólásSzerző: Yuci » 2010. augusztus 24., kedd 23:54

Josef írta:
beamen írta:Ha jól emlékszem augusztus 25-re ígértek valami tájékoztatót. Erről tud valaki valamit?

Igen lesz, de nem tájékoztató, hanem beiratkozás azoknak, akik az őszi szemeszterben kezdik meg a gyakorlatukat. 11 óra, IV. előadó. A megjelenés kötelező, mert nincs máskor lehetőség beiratkozni. Remélem még időben olvasod!

A helyszín nem mindenkinek ugyanaz, nekem például D. termet mondtak. Azt hiszem TO-s néninként változik.
Yuci
Full Member
Full Member

Given: 13 thanks
Received: 37 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel

The following user would like to thank Yuci for his or her post:
beamen

HozzászólásSzerző: szkriszty88 » 2010. augusztus 31., kedd 16:39

Meg tudná mondani valaki pontosan, hogy ha már leadtam a gyakorlatról a papírt, de közben találtam egy jobb helyet, akkor tudok helyet változtatni?

Köszi
szkriszty88
Jr. Member
Jr. Member

Given: 23 thanks
Received: 16 thanks

HozzászólásSzerző: majorzsu » 2010. szeptember 17., péntek 18:14

A ti gyakhelyeteknek kiküldte már a szerződést a suli? Nekem még nem, amit furcsállnak..
majorzsu
Sr. Member
Sr. Member

Given: 29 thanks
Received: 29 thanks

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2010. szeptember 17., péntek 19:42

hetekkel ezelőtt már mindenhova megküldtük a kért szerződéseket.
üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Received: 254 thanks

HozzászólásSzerző: andibandi » 2010. szeptember 18., szombat 8:35

Az én gyakhelyemen a tegnapi postával jött meg az a megállapodás, amin csak az én nevem, és szakom szerepelt, a szakmai gyak helyének összes adatát nekem kellett kitölteni (név, cím, ....,konzulens, stb.). A borítékon pedig 09.08-as postai bélyegző volt!
andibandi
Newbie
Newbie

Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. szeptember 18., szombat 15:14

A diákcentrumban azt az információt adták egyik ismerősömnek, hogy ha kontrolling tanszékes témát választ számvitel szakirányosként, akkor kérelmet kell beadni. Nekem ez nagyon furcsa, mivel nincs külön kontrolling szakirány és nekünk volt a legtöbb kontrollingos tárgyunk (talán több is mint számviteles).
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. szeptember 18., szombat 15:35

Nicolettke írta:A diákcentrumban azt az információt adták egyik ismerősömnek, hogy ha kontrolling tanszékes témát választ számvitel szakirányosként, akkor kérelmet kell beadni. Nekem ez nagyon furcsa, mivel nincs külön kontrolling szakirány és nekünk volt a legtöbb kontrollingos tárgyunk (talán több is mint számviteles).
Mindenki a saját szakirányának megfelelő témát kell, hogy írjon (szerencsére nekem még nem volt ilyen :D). Ettől csak kivételes esetben térnek el. Persze mivel sok köze van a számvitel szakiránynak a kontrollinghoz, így gondolom van esély a kérelem elfogadására.
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 300 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2010. szeptember 18., szombat 16:24

Nicolettke írta:A diákcentrumban azt az információt adták egyik ismerősömnek, hogy ha kontrolling tanszékes témát választ számvitel szakirányosként, akkor kérelmet kell beadni. Nekem ez nagyon furcsa, mivel nincs külön kontrolling szakirány és nekünk volt a legtöbb kontrollingos tárgyunk (talán több is mint számviteles).

Nem tartom valószínűnek, hogy ezt mondtuk.

De ha mégis, meg amúgy is: Ha valakinek kétségei támadnak azzal kapcsolatosan, hogy a választott téma a szakirányának megfelelő, akkor miért nem a szaktanszéken kérdezi meg? Mi az általános alapelveket tudjuk elmondani, de mivel egyikünk sem ilyen területen szerezte a diplomáját, nem tudjuk megítélni sem megválaszolni a szakmai kérdéseket. Úgy véljük azonban, hogy a tanulmányai végeztével , miután minimum egy évet tanult a választott szakirányán, a hallgató már csak el tudja dönteni, hogy mit jelent a szakirány szerinti témaválasztás.
amúgy ez az egyetlen kombináció, amikor nem kell kérelem - számvitel-kontrolling
Üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Received: 254 thanks

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. szeptember 18., szombat 17:10

mézescsupor írta:

Nem tartom valószínűnek, hogy ezt mondtuk.

De ha mégis, meg amúgy is: Ha valakinek kétségei támadnak azzal kapcsolatosan, hogy a választott téma a szakirányának megfelelő, akkor miért nem a szaktanszéken kérdezi meg? Mi az általános alapelveket tudjuk elmondani, de mivel egyikünk sem ilyen területen szerezte a diplomáját, nem tudjuk megítélni sem megválaszolni a szakmai kérdéseket. Úgy véljük azonban, hogy a tanulmányai végeztével , miután minimum egy évet tanult a választott szakirányán, a hallgató már csak el tudja dönteni, hogy mit jelent a szakirány szerinti témaválasztás.
amúgy ez az egyetlen kombináció, amikor nem kell kérelem - számvitel-kontrolling
Üdv.
DC

Azért kérdeztem meg, mert a kolléganője nem azt mondta, hogy nem tudja, hanem állította, hogy kell kérelem. Viszont én mondtam az ismerősömnek, hogy többször vezetett már félre a kolléganőjük az elmúlt egy hónapban (olyan témában, ami nem a tanszékekhez tartozik, hanem Önökhöz), így inkább kérdezzünk rá még egyszer vagy Önnél vagy a tanszéken... Sajnos megint igazam lett és téves volt az információ... :szomorkas Ne értsen félre, nem azzal van baj, hogy nem tud mindent, hiszen senki se tudhat mindent, hanem az, hogy határozottan állítja a rossz információkat.
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks

HozzászólásSzerző: zsozsom1987 » 2010. szeptember 20., hétfő 9:07

Az én munkahelyemre még nem érkezett meg semmilyen szerződés... habár az is jó kérdés, hogy kinek a nevére címzik... sokszor a belső posta megérkezése is napokba telik. ilyenkor mi a helyzet??? MI van akkor, ha nem jut el hozzánk az a papír?
Nem az a fontos, hogy kívül mit látsz, hanem az, hogy belülről mit bizonyítasz!
zsozsom1987
Super Member
Super Member

Given: 37 thanks
Received: 111 thanks

HozzászólásSzerző: chrisssy » 2010. szeptember 28., kedd 13:44

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni nekem?
1. A "szakmai gyakorlatért (3 hónapos) " kapott jegy miből tevődik össze, illetve hová szokták leírni/hogyan küldik meg a külső konzulensek a fősulinak? Diákoknak is küldenek valami papírt?
2. Az indexben a féléves adatoknál hogy írják be, vagy csak bepecsételik?
3. Ami később a diplomamellékletben is szerepel, az csak a gyak helyen kapott érdemjegyből áll?
4. Mi lesz azokkal akik csak négyest kapnak?
5. Neptunon is megjelenik majd az érdemjegy? (hol?)

Előre is köszönöm...
chrisssy
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 0 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában