Szakmai gyakorlat

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Szakmai gyakorlat

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. december 1., péntek 11:31

Berni írta:sziasztok!
én most vagyok másodikos, és nem sok infom van erről a szakmai gyakorlatos dologról :-[
hol lehet érdeklődni? a diákcentrumban?
és papirokat hol lehet szerezni? mert ugy tudom szerződést kell kötni a suli és a munkahely között.
meddig kell ezt elintézni?
ja és mi az a szakdolgozat? miket kell abba beleirni?
köszi mindenkinek aki reagál rá vmit :-\

ne izgulj, mindenrol idoben fognak tajekoztatni.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: süti » 2007. január 25., csütörtök 21:14

Emberkék, azt valaki meg tudná mondani, hogy a féléves szakmai gyakorlatot azt csak ősszel lehet megcsinálni, vagy már nyáron is elkezdhetem, és akkor elég mittomén októberig csinálni?
Erről a harmadéveseknek mikor lesz valami előadás?
süti
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: moonlight » 2007. március 16., péntek 11:25

ez jó kérdés, h mikor lesz előadás.. de igy legalabb tudom h még nem maradtam le semmiről..
moonlight
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: destiny » 2007. március 16., péntek 11:30

nem féléves a gyak, hanem három hónap...
csoptársam tavaly már augusztusban elkezdte..
Az életben minden valamiért történik. A rossz dolgok is. Főképp azért, hogy aztán valami igazán jó történhessen.
destiny
Super Hero
Super Hero

Given: 1 thanks
Received: 6 thanks

HozzászólásSzerző: moonlight » 2007. március 19., hétfő 16:32

az én csop.tarsaim is, már egyből a nyáron, mert kellett az ember.. de csak szept.től számitottak a gyakorlati időt..
moonlight
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: destiny » 2007. március 19., hétfő 19:49

nah ezt h honnan számítják ezt nem tudom, mert ő mondjuk decemberig dolgozott, szóval bőven meg volt neki 4 hónap...
Elvileg ápr elején lesz a tájékoztatónk...
Mondjuk azért kicsit előbb is megejthették volna..:(
Az életben minden valamiért történik. A rossz dolgok is. Főképp azért, hogy aztán valami igazán jó történhessen.
destiny
Super Hero
Super Hero

Given: 1 thanks
Received: 6 thanks

HozzászólásSzerző: @_@ » 2007. május 12., szombat 17:59

Sziasztok!

Nem teljesen a szakmai gyakorlatról lenne kérdésem (ezért kicsit OFF topic, sorry), de talán ehhez is kapcsolódik kicsit.
Most a nyári gyakorlatról kérdeznék....

Néztem a kiadatt kérdéseket, ami a dolgozathoz kell. Ki milyen munkát végzett miközben ezeket "vizsgálta", vagy csak megfigyelőként volt jelen a cégnél?
Vagy úgy is kérdezhetem, hogy milyen munkát bíztak rátok a nyári gyakorlat alatt?

Mindenki ismerőshöz (cégéhez) ment vagy vki külön "pályázott" is? Ebben az esetben hogy fogadták általában a cégek a jelentkezés?

Sok kérdés és remélem sok válasz is lesz. :)

Köszi
@_@
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: Boo » 2007. május 12., szombat 18:45

@_@ írta:Sziasztok!

Nem teljesen a szakmai gyakorlatról lenne kérdésem (ezért kicsit OFF topic, sorry), de talán ehhez is kapcsolódik kicsit.

Néztem a kiadott kérdéseket, ami a dolgozathoz kell. Ki milyen munkát végzett miközben ezeket "vizsgálta", vagy csak megfigyelőként volt jelen a cégnél?
Vagy úgy is kérdezhetem, hogy milyen munkát bíztak rátok a nyári gyakorlat alatt?

Mindenki ismerőshöz (cégéhez) ment vagy vki külön "pályázott" is? Ebben az esetben hogy fogadták általában a cégek a jelentkezés?

Sok kérdés és remélem sok válasz is lesz. :)

Köszi

Én egy kis könyvelő cégnél voltam nyári gyakon, de könyvelést kb 5 percig láttam az 1 hónap alatt, amíg megmutatták a programot. Amúgy sokat leltároztam, a régi cuccokat, számlákat tűzögettem össze-vissza, fénymásolgattam, neteztem, anyagot kerestem a dogámhoz. (De kávét nem kellett főznöm, azt a többiek főztek és kaptam én is. :P) Ja, amúgy a céghez meg úgy kerültem, hogy anyukám egy könyvkiadóban dolgozik, és nekik könyvel ez a cég. A dogáról meg annyit, hogy nem kell tőle parázni, én átfogóan írtam meg. Tehát mindenről írtam, ami fel volt sorolva. Kaptam hozzá számviteli politikát, meg segítettek a dolgozók, stb. Nem volt túl megerőltető, 4 órát kellett ott lennem, aztán heló. Persze biztos van olyan is, akit rendesen dolgoztattak, de sok ismerősömnél nem volt gáz a nyári gyak. Remélem segítettem valamit.
Oh well I don't mind, if you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine
Before you go, can you read my mind?
Boo
Super Member
Super Member

Given: 7 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: @_@ » 2007. május 12., szombat 19:17

Boo írta:

......

Köszi

Én egy kis könyvelő cégnél voltam nyári gyakon, de könyvelést kb 5 percig láttam az 1 hónap alatt, amíg megmutatták a programot. Amúgy sokat leltároztam, a régi cuccokat, számlákat tűzögettem össze-vissza, fénymásolgattam, neteztem, anyagot kerestem a dogámhoz. (De kávét nem kellett főznöm, azt a többiek főztek és kaptam én is. :P) Ja, amúgy a céghez meg úgy kerültem, hogy anyukám egy könyvkiadóban dolgozik, és nekik könyvel ez a cég. A dogáról meg annyit, hogy nem kell tőle parázni, én átfogóan írtam meg. Tehát mindenről írtam, ami fel volt sorolva. Kaptam hozzá számviteli politikát, meg segítettek a dolgozók, stb. Nem volt túl megerőltető, 4 órát kellett ott lennem, aztán heló. Persze biztos van olyan is, akit rendesen dolgoztattak, de sok ismerősömnél nem volt gáz a nyári gyak. Remélem segítettem valamit.

Köszönöm,hogy megosztottad velem a tapasztalatod. :)
Legalább már van vmi elképzelésem erről....
Várok még pár hozzászólást. Jó lenne tudnom, hogy ez véglet, vagy ez a nagy átlag.
Már csak azért is izgat, mert 1 hónap kevésnek tűnik (számomra), hogy "némileg" átlássam a működést/a céget, de közben még jó lenne a cég hasznára is lenni, ami végülis "fizetség" tőlem, hogy ott lehetek. :)  (....és akkor talán hosszabb ideig is maradhatok.)
@_@
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: Boo » 2007. május 12., szombat 19:30

@_@ írta:
Boo írta:

......

Köszi

Köszönöm,hogy megosztottad velem a tapasztalatod. :)
Legalább már van vmi elképzelésem erről....
Várok még pár hozzászólást. Jó lenne tudnom, hogy ez véglet, vagy ez a nagy átlag.
Már csak azért is izgat, mert 1 hónap kevésnek tűnik (számomra), hogy "némileg" átlássam a működést/a céget, de közben még jó lenne a cég hasznára is lenni, ami végülis "fizetség" tőlem, hogy ott lehetek. :)  (....és akkor talán hosszabb ideig is maradhatok.)

Hát öööö, sztem egy kicsit túlreagálod a dolgot! :P :P Oké, én is így voltam vele, még a gyak előtt, de mostmár mind úgy vagyunk vele a csoptársaimmal, hogy ez az egy hónap semmi nem volt, ami meg utána volt védés... Na az főleg egy vicc volt. ;D Megkérdezték, hogy kerültem a céghez és hogy éreztem magam, ennyi. Az meg természetes, hogy ennyi idő alatt nem fogod átlátni a cég működését, ez annyira jó, hogy tapasztalatot szerezz, milyen nap mint nap bemenni dolgozni, ha adnak munkát, azt elvégezni, de ez még messze nem olyan, mint a 3 hónapos gyak lesz az utolsó félévben! Egyébként helyed van már?
Boo
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: @_@ » 2007. május 12., szombat 19:53

Nem még nincs helyem.
Már dolgoztam huzamossabb ideig (4 éve minden nyáron) , szóval tudom milyen nap, mint nap bemenni dolgozni! :) (Reggel 7-re is akár.... :S )
Volt néha napi 10-12 óra munka is, szóval némileg hozzá vagyok szokva.
Nem csak azért szeretnék menni vhova,hogy meglegyen a gyakom, hanem, hogy tanuljak is. (Talán kicsit többet és célirányosabban, mint eddig.)

Nem tudod véletlenül, hogy a cég és a suli milyen szerződést köt?
Ezért jár vmilyen fizetés a cégtől?
@_@
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: Boo » 2007. május 12., szombat 20:04

Ez tényleg szép elgondolás, csak sztem még nem sokan figyelnek arra így a nyári gyaknál, hogy tanulj is valamit! :( Legalábbis nálam is az volt, hogy segítettek, oké, de azért nekik is csinálni kellett a dolgukat, és hát mint mondtam, igazi feladatom nem volt. :( Én úgy tudom, hogy erre a nyári gyakra szinte senkinek nem adnak fizetést. Hú, már nem emlékszem milyen szerződés volt, valami papírt alá kellett íratni a céggel, hogy oda megyek és ennyi. Sztem max akkor kaphatsz fizetést, ha úgy jelentkezel, hogy te tovább is akarsz maradni, végül is vannak olyanok, akik így a suli mellett már könyvelőnél dolgoznak.
Boo
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: @_@ » 2007. május 12., szombat 20:25

Boo írta:Ez tényleg szép elgondolás, csak sztem még nem sokan figyelnek arra így a nyári gyaknál, hogy tanulj is valamit! :( Legalábbis nálam is az volt, hogy segítettek, oké, de azért nekik is csinálni kellett a dolgukat, és hát mint mondtam, igazi feladatom nem volt. :( Én úgy tudom, hogy erre a nyári gyakra szinte senkinek nem adnak fizetést. Hú, már nem emlékszem milyen szerződés volt, valami papírt alá kellett íratni a céggel, hogy oda megyek és ennyi. Sztem max akkor kaphatsz fizetést, ha úgy jelentkezel, hogy te tovább is akarsz maradni, végül is vannak olyanok, akik így a suli mellett már könyvelőnél dolgoznak.

.... akkor majd meglátjuk mi lesz.....  ::)
Nem vágyakozom a könyvelés után és igazából vmilyen kereskedelmi céghez mennék. (Elektrotechnikai - hifi, házimozi, fotótechnika - vagy számítástechnikai cég  lenne a cél.)
Reméltem, hogy ez a gyak "kellemes a hasznossal" dolog lesz, de kezdek letenni róla.  :)

.... mondjuk nehéz úgy céget keresni, hogy nem is vagyok otthon +  zh-k + vizsgaidőszak  :o :(

Köszi, hogy ilyen segítőkész voltál és elláttál hasznos infokkal! :)
@_@
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: brekk » 2007. május 12., szombat 21:52

hat igen, ha belegondoltok, ti rabiznatok egy vadidegenre vmi erdemi melot, ha csak egy honapot van ott es asse tudjatok ki fia-borja?  ::)
en semmit nem varok ettol a nyari gyaktol. csak hogy legyen vegre helyem  :D
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

HozzászólásSzerző: Berni » 2007. május 12., szombat 22:13

én otpbe megyek, arról van vkinek tapasztalata? ???
mert a legeslegjobbnak mindig fájdalom az ára
Berni
Hero Member
Hero Member

Given: 128 thanks
Received: 21 thanks
Évfolyam: III.

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában