Re: Tárgyfelvétel

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

HozzászólásSzerző: pulikaa » 2011. január 21., péntek 20:59

pappo írta:Sziasztok!

A minap nézegettem a meghirdetett órákat és észrevettem, hogy DIREKTE ütközik egy KÖTELEZŐ előadásom egy gyakorlattal!!! Ez a GAZDMAT2 gyakorlatot és a PÜ-i SZÁMVITEL előadást érinti...
Viszont láttam, hogy a másik számvitel előadás eggyel előbb van, de csak 200 férőhellyel a III. előadóban...
Tehát a kérdésem az, h fel tudom-e oda venni... de ha nem, mer esetleg lekésném és mégiscsak ütközésesen tudnám felvenni, mekkora az a III-as előadó? Befér oda 230 ember? Mert körülbelül ennyi embert érint ez a kis "malőr"... :merges:

A másik amin meglepődtem a STAT1... Az még hagyján, hogy a tanárok neve (érthető okokból) nincs megadva... De, hogy időpont se legyen... Ki fog ez derülni minél hamarabb vagy majd meglepődünk az első héten? Ennyire nem kellene zsákbamacskát játszaniuk szerintem...

A harmadik egy Adók és támogatások nevű tárgy... Itt 450 férőhelyet hirdettek meg a III. előadóba... Kérdésem újból: beférnek ennyien? Igaz, csak a pénzügyesek felének hirdették meg, én pedig a másik felébe tartozom, de mégis csak korrektebb péntek reggel beugrani erre, mint péntek délután, ha egyáltalán lehetséges az ilyesmi...

A választ előre is köszi!

Még nem láttad a III. előadót? wow :pislog
Adók és támogatásokból tavaly gm-eseknél rendszeres látogatóköre az előadásnak 30 fő körül mozgott.
(és szerintem a számvitel előadásokat se látogatja maradéktalanul mindenki. Tehát valószínűleg be fogtok férni :))
A stat1 időpontja ki fog derülni, legkésőbb akkor, amikor közzéteszik a hivatalos csoport szerinti órarendeket.
Óraütközést pedig úgy tudod orvosolni, hogy ha van másik időpont ugyanabból az előadásból, akkor arra jársz be :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pulikaa 2011. január 21., péntek 21:00-kor.
Ha az iskola az életre tanít, nem félek a haláltól.
pulikaa
Sr. Member
Sr. Member

Given: 86 thanks
Received: 153 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: oRtegA » 2011. január 21., péntek 21:00

A minap nézegettem a meghirdetett órákat és észrevettem, hogy DIREKTE ütközik egy KÖTELEZŐ előadásom egy gyakorlattal!!! Ez a GAZDMAT2 gyakorlatot és a PÜ-i SZÁMVITEL előadást érinti...
Viszont láttam, hogy a másik számvitel előadás eggyel előbb van, de csak 200 férőhellyel a III. előadóban...
Tehát a kérdésem az, h fel tudom-e oda venni... de ha nem, mer esetleg lekésném és mégiscsak ütközésesen tudnám felvenni, mekkora az a III-as előadó? Befér oda 230 ember? Mert körülbelül ennyi embert érint ez a kis "malőr"... :merges:

A másik amin meglepődtem a STAT1... Az még hagyján, hogy a tanárok neve (érthető okokból) nincs megadva... De, hogy időpont se legyen... Ki fog ez derülni minél hamarabb vagy majd meglepődünk az első héten? Ennyire nem kellene zsákbamacskát játszaniuk szerintem...

A harmadik egy Adók és támogatások nevű tárgy... Itt 450 férőhelyet hirdettek meg a III. előadóba... Kérdésem újból: beférnek ennyien? Igaz, csak a pénzügyesek felének hirdették meg, én pedig a másik felébe tartozom, de mégis csak korrektebb péntek reggel beugrani erre, mint péntek délután, ha egyáltalán lehetséges az ilyesmi...

Még minden fog alakulni kisebb-nagyobb mértékben. Stat1-hez biztosan kerülnek fel időpontok.
Nem tudom, hogy beférnek-e 450-en a III.-ba. Mondjuk ha 15 sor és 15 oszlop meg van mindkét oldalon, akkor lehet. Bár ebből a tárgyból tényleg nem lesz teltház.
Az előadásra végeredményben akkor mész be, amikor akarsz. Nem muszáj oda, ahová felvetted.
topicközi bandita

"MERT ebben az életben nem véletlen semmi,
Neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni." AKPH
oRtegA
Global Moderator
Global Moderator

Given: 236 thanks
Received: 339 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: rea » 2011. január 21., péntek 21:46

Sziasztok

Olyan kérdésem lenne h van valami megkötés h a kötelezően választható tantárgyak közül összesen mennyit lehet felvenni? És ugyan így a választható tantárgyaknál is van? Mert már megvan a kötelezően választható tantárgyak közül nekem a környezetgazdaságtan, a sima választható tantárgyak közül a gazdaságtörténet, és úgy tervezem (ha lehet) hogy felvenném most a pszichológiát és a szociológiát.
rea
Newbie
Newbie

Given: 5 thanks
Received: 0 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: zsu91 » 2011. január 21., péntek 22:26

oRtegA írta:

Még minden fog alakulni kisebb-nagyobb mértékben. Stat1-hez biztosan kerülnek fel időpontok.
Nem tudom, hogy beférnek-e 450-en a III.-ba. Mondjuk ha 15 sor és 15 oszlop meg van mindkét oldalon, akkor lehet. Bár ebből a tárgyból tényleg nem lesz teltház.
Az előadásra végeredményben akkor mész be, amikor akarsz. Nem muszáj oda, ahová felvetted.

Egy jó pár dolgot még fel sem töltöttek, meg ez még egyáltalán nem végleges. A tárgyfelvétel csak kedden kezdődik, addig még van egy csomó idő. A mintaórarendet meg úgy fogják megcsinálni, hogy senkinek se legyen óraütközése, ha a csoportjához veszi fel. Szóval no para :)
zsu91
Sr. Member
Sr. Member

Given: 86 thanks
Received: 143 thanks
Szak: Emberi Erőforrások

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2011. január 22., szombat 0:58

rea írta:Sziasztok

Olyan kérdésem lenne h van valami megkötés h a kötelezően választható tantárgyak közül összesen mennyit lehet felvenni? És ugyan így a választható tantárgyaknál is van? Mert már megvan a kötelezően választható tantárgyak közül nekem a környezetgazdaságtan, a sima választható tantárgyak közül a gazdaságtörténet, és úgy tervezem (ha lehet) hogy felvenném most a pszichológiát és a szociológiát.
A gazdtöri-féle blokkból összesen 2-t kell felvenni. De 1 félévben csak 1-et lehet (összességében lehet több a 2-nél, de 1 félévben max 1 lehet), szóval döntsd el, hogy a szociológiát vagy a pszichot szeretnéd tavasszal - de fontos, hogy nagyon legyél ott a Neptun előtt, mert a pszicho (de azért valamennyire a szociológia is) nagyon gyorsan betelik. :)
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 305 thanks
Nem: Pasi

The following user would like to thank Skywalker for his or her post:
rea

HozzászólásSzerző: rea » 2011. január 22., szombat 13:12

Skywalker írta:
rea írta:Sziasztok

A gazdtöri-féle blokkból összesen 2-t kell felvenni. De 1 félévben csak 1-et lehet (összességében lehet több a 2-nél, de 1 félévben max 1 lehet), szóval döntsd el, hogy a szociológiát vagy a pszichot szeretnéd tavasszal - de fontos, hogy nagyon legyél ott a Neptun előtt, mert a pszicho (de azért valamennyire a szociológia is) nagyon gyorsan betelik. :)

De az a furcsa h két barátnőm idén csinálta a gazdtörit is meg a politológiát:S Szóval kettőt a sima választhatók közül, akkor mégis lehet? vagy csak mázlijuk volt h nem kötött bele a to-s?
rea
Newbie
Newbie

Given: 5 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: varanusz90 » 2011. január 22., szombat 13:17

Mali23 írta:
varanusz90 írta:Sziasztok!

Valószínűleg nem tudom felvenni az összes ajánlott tárgyat következő félévre, mert most van, ami nem sikerült, és az arra épülő tárgyat nem tudom felvenni. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben felvehetek-e 4. féléves tárgyakat, amelyeknek nincsenek előfeltételei? A DC-ben azt mondták, hogy nem. Viszont azt nem értem, hogy az fsz-esek miért tudtak 3. illetve 5. féléves tárgyakat is felvenni 1. félévben?

nekem sem lett meg anno analízesem pl,és így valszám "helyett" én gazdjog2-t csináltam meg 2.félévben,ami amúgy ugye 4.féléves tárgy.(legalábbis régen az volt)
más tárgyat nem tudom mit tudnál előre hozni,max választható blokkból!
egyébként ha van olyan 4.féléves tárgy aminek nincs előfeltétele,akkor gond nélkül felveheted.
de a "sorrend" sok esetben azért van,mert több tárgy tudása kellhet esetleg hozzá,még ha nem is előfeltétel.(pl 5.féléves tárgynak,üzleti tervezésnek nem előfeltétele a vezetői számvitel,de mégis vannak benne olyan dolgok,amiket vezetőiből "már tanultunk".)
persze pl egy jog2nél ilyen nincs.

Köszönöm, én is a gazdjog 2-re gondoltam, meg néztem a szociológiát vagy a pszichológiát. Szociológiához csak az van írva, hogy másodéveseknek, de attól még felvehetem? Kedden lesz tárgyfelvétel, és még kérdéses, hogy 3 tárgyam megvan-e ( szerintem max 2 lesz meg). Olyat lehet, hogy a biztonság kedvéért felveszem a gazdjog 2t és a pszichológiát, és max leadom, ha sikerült a mikróm? Vagy nem lehet tárgyat leadni?

Előre is köszi!
varanusz90
Jr. Member
Jr. Member

Given: 18 thanks
Received: 18 thanks

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2011. január 22., szombat 13:25

varanusz90 írta:
Mali23 írta:
varanusz90 írta:
Köszönöm, én is a gazdjog 2-re gondoltam, meg néztem a szociológiát vagy a pszichológiát. Szociológiához csak az van írva, hogy másodéveseknek, de attól még felvehetem? Kedden lesz tárgyfelvétel, és még kérdéses, hogy 3 tárgyam megvan-e ( szerintem max 2 lesz meg). Olyat lehet, hogy a biztonság kedvéért felveszem a gazdjog 2t és a pszichológiát, és max leadom, ha sikerült a mikróm? Vagy nem lehet tárgyat leadni?

Előre is köszi!

Gazdjog2t gond nélkül felveheted,bár lehet ott is már az "újfajta szívós vizsga lesz",de egyszer úgy is meg kell csinálni.
szociológiához valszeg azért van írva hogy csak másodéveseknek,mert mind a pszicho,mind a szociológia igen "kapós" tárgyak,amint nyitnak rá időpontot(ami nem biztos hogy rögtön tárgyfelvétel első napján lesz,inkább később,de akkor bmikor:S),szóval kb fél órán belül betelnek a több százas helyek.
pszichoból van egy beadandó,ami a legtöbb ismerősömnek 5ös lett,én meg mehettem szociológiából vizsgázni,és épphogy kettessel átcsúsztam.mondjuk van aki meg egyiket sem tudta felvenni,mert beteltek..
lehet ha fel is tudod venni valamelyiket,utólag kivágnak (mert mondjuk reklamálnak a másodévesek-joggal-hgy nekik meg nincs helyük),de amúgy ha fel is veszed,le tudod adni persze!
meg lesz határozva hogy meddig lehet tárgyat leadni,meg utána meddig lehet még felvenni.(felvenni mindig "tovább tudsz" mint leadni)
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 253 thanks
Received: 511 thanks

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2011. január 22., szombat 13:31

rea írta:
De az a furcsa h két barátnőm idén csinálta a gazdtörit is meg a politológiát:S Szóval kettőt a sima választhatók közül, akkor mégis lehet? vagy csak mázlijuk volt h nem kötött bele a to-s?

valszeg "mázlijuk" volt.a szívás az ha már levizsgáztak belőle,és úgy vágja le őket róla utólag a TOsuk :O
(mondjuk ez már kemény lenne)
amúgy amiket írsz tárgyakat,ha megnézed a mintatervben,ott is úgy van,hogy kettőt kell felvenni az 5ből,és elosztva ez a 4. ill 5.félévre van!
(mondjuk én pl 3.félévben csináltam politológiát 5.helyett,de mind1)
a lényeg,ha kettőt veszel fel egyszerre,lejelentkeztet róla a TOsod (úgy márc közepén :D),
és 3500HUF.
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 253 thanks
Received: 511 thanks

The following user would like to thank Mali23 for his or her post:
rea

HozzászólásSzerző: Noncsy » 2011. január 22., szombat 22:46

sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy ugye 4. félévben lesz 2 választható tárgy szociológia és pszichológia, melyiket ajánljátok, vizsga nehézsége alapján, vagy érdekesség alapján? Másrészt pedig stratégia és üzleti tervezésből egy tanárnő fogja tartani az ea-t (szőrös Krisztina) és ő és egy Tanár Úr (Almási Bálint) a gyakokat, mit lehet tudni róluk, kihez érdemes felvenni az órákat?
Előre is köszi :)
Van úgy, hogy nagyobbnak és borzadályosabbnak látszanak a dolgok, ha egyedül vagyunk és félünk. (Micimackó)
A bátorság egy ponton túl már őrültség. (Alkonyat)
Ha a csoda elillan, mikor kiderül az igazság, akkor az nem volt csoda. (Doktor House)
Noncsy
Full Member
Full Member

Given: 78 thanks
Received: 39 thanks

HozzászólásSzerző: oRtegA » 2011. január 22., szombat 23:01

Noncsy írta:sziasztok
az lenne a kérdésem, hogy ugye 4. félévben lesz 2 választható tárgy szociológia és pszichológia, melyiket ajánljátok, vizsga nehézsége alapján, vagy érdekesség alapján? Másrészt pedig stratégia és üzleti tervezésből egy tanárnő fogja tartani az ea-t (szőrös Krisztina) és ő és egy Tanár Úr (Almási Bálint) a gyakokat, mit lehet tudni róluk, kihez érdemes felvenni az órákat?

pszichológia: tutira könnyű (1 beadandó és ritka a rossz jegy)
topicközi bandita

"MERT ebben az életben nem véletlen semmi,
Neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni." AKPH
oRtegA
Global Moderator
Global Moderator

Given: 236 thanks
Received: 339 thanks

The following user would like to thank oRtegA for his or her post:
Noncsy

HozzászólásSzerző: Adri24 » 2011. január 22., szombat 23:45

Noncsy írta:sziasztok

Bár Almási Bálintot nem ismerem, de az tuti, hogy Szőrös Krisztina az egyik legkedvesebb tanár a suliban és jól is tanít, én mindenképpen ajánlom.
Kép Kép
Adri24
Sr. Member
Sr. Member

Given: 25 thanks
Received: 49 thanks

The following user would like to thank Adri24 for his or her post:
Noncsy

HozzászólásSzerző: bundaskenyer » 2011. január 24., hétfő 1:52

Hello!

Tárgyfelvétellel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Nem egészen fogok sajnos mintatanterv szerint haladni és az egyéni tanrend összeállításával kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

- az operációkutatásnak nincs előfeltéte, elvileg fel tudom venni. Érdemes felvenni? Tényleg nincs hozzá feltétlenül szükség
más tárgyak (analízis, val.szám., ....) gimis anyagon túli ismeretéhez?

- kötelezően választható tárgyak (körny. g. tan, g. földr.,int. ismeretek, szoc. pszichológia) közül jól értem, hogy csak egyet kell teljesíteni a diplomához? többet felesleges és azt az egyet bármikor- most is- felvehetem?

- szabadon választhatókkal (g. történet, reg. g.tan, politológia, szociológia, pszichológia) kapcsolatban ugyanez lenne a kérdésem. Jól értem, hogy ott két tárgyat kell teljesíteni, de szintén mindegy, hogy mikor és melyikeket?

- ugyancsak ez a kérdésem lenne a "b.3 modul" (ü.-i etika, prez. és íráskészség fejlesztés, gazd. pszichológia, tan. és kut. módsz.t., tárgy. tech.) vonatkozásában. Itt megintcsak két tárgy kell és hasonlóan teljesíthető mint az előző két esetben?

- végül amiben az op. kut. mellett szintén nagyon fontos lenne a véleményetek, mert - nem TVSZ értelmezés-, hogy az alábbi tárgyak mennyire nehezek, van-e értelme felvenni előbb őket? Szeretnék haladni, amennyire csak lehet, de szivatóra sem akarom magam állítani, hogy felveszek olyan tárgyat, amihez egy csomó mindenre szükség lenne olyan tárgyakból, amiket még nem teljesítettem.

c.1: (elemzés módszertana, pénzügyi szimuláció, banktan, közpénzügyi alapok, pénz és tőkepiacok)

Ezek elég komolyan hangzanak és nem igazán tudom, hogy valójában mire lehet számítani, de mindegyiknek csak a pénzügyek alapjai az előfeltétele, tehát valószínűleg felvehetném majd bármelyiket.

* ÉS még amit nem tudok: ha ezek között van gyak. jegyes tárgy, akkor melyik csoport gyakorlatát vegyem fel? Mert elvileg előfordulhat, hogy kiszorítok olyan embert, akinek mintatanterv szerint azt az órát kellene felvennie. Ezt meg nem szeretném.

Kösz a türelmet és előre is a segítséget!
bundaskenyer
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: smycsur » 2011. január 24., hétfő 11:24

bundaskenyer írta:Hello!

Tárgyfelvétellel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Nem egészen fogok sajnos mintatanterv szerint haladni és az egyéni tanrend összeállításával kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

- az operációkutatásnak nincs előfeltéte, elvileg fel tudom venni. Érdemes felvenni? Tényleg nincs hozzá feltétlenül szükség
más tárgyak (analízis, val.szám., ....) gimis anyagon túli ismeretéhez?

* ÉS még amit nem tudok: ha ezek között van gyak. jegyes tárgy, akkor melyik csoport gyakorlatát vegyem fel? Mert elvileg előfordulhat, hogy kiszorítok olyan embert, akinek mintatanterv szerint azt az órát kellene felvennie. Ezt meg nem szeretném.

Kösz a türelmet és előre is a segítséget!

Erre a két kérdésedre tudnék biztosan válaszolni:
az opkutot érdemes felvenni, konkrétan nem kell hozzá se matek, se statisztika, csak józan paraszti ész. Ha figyelsz órán, és megérted a feladatokat, akkor nagyon könnyű, és nem mellékesen szerethető tárgy.

A másik kérdésre a válasz pedig, elsődlegesen ne foglalkozz azzal, hogy hova veszed fel, melyik gyakorlatra, vedd fel oda, ahol neked a legmegfelelőbb időpont van, aztán max onnan átraknak. De attól nem kell félni, hogy valakit ki fogsz szorítani! :)

Többi kérdést passzolnám a többieknek! :D
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 563 thanks
Received: 598 thanks

The following user would like to thank smycsur for his or her post:
bundaskenyer

HozzászólásSzerző: Feree » 2011. január 24., hétfő 11:33

Csak ámulok és bámulok, akkor ezek szerint az opkutot meg tudtam volna csinálni a 2dik félévemben? :pislog
Ha valaki felveszi, Kocsis Pétert tudnám ajánlani...
Feree
Sr. Member
Sr. Member

Given: 54 thanks
Received: 52 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában