grafitceruza írta:én kaptam. nem fogadták el. ilyenkor megszűnik a jogviszony?

Miután leadtad a szakmai gyakos lapot, és ezzel meglett a 210 kredited (és az abszolutóriumod), azzal egyértelművé vált, hogy január végén-február elején meg fog szűnni - szakdogától függetlenül.grafitceruza írta:én kaptam. nem fogadták el. ilyenkor megszűnik a jogviszony?

A külső céges konzulens nem valószínű, hogy visszadobná. A belsővel sokszor vannak gondok (illetve annyira nem, mert tényleg ritka, ha visszadobják)... Főleg rajtuk múlik, de normál esetben már a félév folyamán érződnie kell, ha baj van. Ha félév végén dobják vissza, akkor a hallgató felelőssége még nagyobb, mert ugyan vannak szinte elérhetetlen tanárok, de ha valaki követi az utasításaikat (és minden követ megmozgat, hogy találkozhasson a konzulenssel), akkor nem valószínű a visszadobás. Persze lehetnek ámokfutó tanárok, velük nehéz mit kezdeni...midori írta:Kicsit megijedtem, hogy ez tényleg előforduló probléma, hogy nem fogadják el valaki szakdogáját.. Ez egyébként kin múlik? Belső/külső konzulens? A külső konzulens írja a bírálatot, igaz?

) 
Szerintem a védésen szinte lehetetlen bukni. Nekem még olyan ismerősöm is volt, aki alig készült fel, a védésen is érződött rajta, hogy nem nagyon érdekli az egész (a 2es is jó lett volna neki), de még őt sem buktatták meg (pedig Heimné eléggé elégedetlen volt).midori írta:Azért ez megnyugtató, az én konzulensem eddig teljesen normális és elérhető volt, még hétvégén is válaszolt az e-mailemre. (Mármint akit a témafoglalás után kaptam, remélem ő marad a témavázlat után is)
Egyébként olyan szokott előfordulni, hogy a konzulens elfogadja, de a védésen kötnek bele annyira, hogy valaki elbukja a dolgot?

midori írta:Nekem tegnap küldték ki postán.

Berni írta:midori írta:Nekem tegnap küldték ki postán.
és aláhúzták, hogy elfogadták? mert nekem az kimaradt..

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég