Re: Német

volt Idegennyelvi tanszék

HozzászólásSzerző: CowGirl » 2010. május 20., csütörtök 21:43

Van rajtam kívül még vki, aki szeretné megtekinteni a dolgozatát, mert nem érti h miért kapott kevés pontot?
CowGirl
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 0 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: I.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: tuta » 2010. május 21., péntek 8:11

szerintem nem vagy egyedül, nálunk is elég fura jegyek születtek, vagyis hát tul alacsony jegyek, és nem értjük miért
tuta
Jr. Member
Jr. Member

Given: 26 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: CowGirl » 2010. május 27., csütörtök 20:09

Sziasztok!

Érdemes megnézni a dolgozataitokat, mert hibás sablon alapján javították (akár 2-3 pontot is nyerhettek), így jegy is módosulhat!!!
CowGirl
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. május 27., csütörtök 23:18

Igen, ez sajnos sűrűn előfordul. Tavaly és tavalyelőtt is rossz volt a megoldókulcs, de akkor az volt a szerencse, hogy a mi tanárunk azonnal javította, annak aki előbb befejezte és rögtön fényderült a hibára és szólt is a tanszéken, hogy hibás a megoldókulcs, így nem kellett mindenkiét újrajavítani.
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: niggaboi » 2010. július 5., hétfő 9:31

Fehérné Vizvári Emese Tanárnőről tudna vki írni vmit?
niggaboi
Full Member
Full Member

Given: 43 thanks
Received: 30 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Nyusziii13 » 2010. július 13., kedd 15:11

sziasztok! Az lenne a problémám, hogy ütközik a németem, a vezetői előadásával, és felsőbb évesektől kérdezném, h a vezetői előadása mennyire fontos, h ha egyen sem vok bent az nagyon gáz? Csak mert Magyar Gézánéhoz szerettem volna járni, előző félévben nagyon megszerettem, de így valszeg nem fogom tudni megoldani:S Amúgy Kövér tanárúrról, Virág tanárúrról, és Csányinéról már olvasgattam itt, de valaki még tudna írni, hogy mit szoktak csinálni órán, mennyire kemények?Előre is köszi!
Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek Te jelented magát a világot! Gabriel Garcia Márquez
A két nap alatt beteljesedett szerelem a rákövetkező két nap alatt el is múlik, míg a hónapokon keresztül kiharcolt szerelem évekig tart." Balzac
Nyusziii13
Newbie
Newbie

Given: 14 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: oRtegA » 2010. július 13., kedd 15:18

Nyusziii13 írta:sziasztok! Az lenne a problémám, hogy ütközik a németem, a vezetői előadásával, és felsőbb évesektől kérdezném, h a vezetői előadása mennyire fontos, h ha egyen sem vok bent az nagyon gáz? Csak mert Magyar Gézánéhoz szerettem volna járni, előző félévben nagyon megszerettem, de így valszeg nem fogom tudni megoldani:S Amúgy Kövér tanárúrról, Virág tanárúrról, és Csányinéról már olvasgattam itt, de valaki még tudna írni, hogy mit szoktak csinálni órán, mennyire kemények?Előre is köszi!

Virág: szereti a szódolgozatokat és ezekből viszonylag sokat is írat. Egyáltalán nem kemény. Órákon feladatokat oldanak meg, kigyűjtik a szavakat az anyagból, amik szerinte fontosak.
[Az anyag nagy részét órán átnyálazzuk, lefordítjuk (de ez szerintem mindenkire jellemző lehet)]
Csányi: nyers stílusa van, amivel amúgy nem nehéz megbarátkozni, de elsőre szokatlan. Feladatokat oldanak meg órán (többet, mint a Virágnál). Félévente egyszer általában írat egy dolgozatot, ami kifejtős kérdésekből áll. Ő a tantárgyfelelős és egészen sok infót tud mondani a követelményekről, zh-król, stb.

(szubjetív vélemények)
topicközi bandita

"MERT ebben az életben nem véletlen semmi,
Neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni." AKPH
oRtegA
Global Moderator
Global Moderator

Given: 234 thanks
Received: 339 thanks

The following user would like to thank oRtegA for his or her post:
Nyusziii13

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. július 13., kedd 15:31

Nyusziii13 írta:sziasztok! Az lenne a problémám, hogy ütközik a németem, a vezetői előadásával, és felsőbb évesektől kérdezném, h a vezetői előadása mennyire fontos, h ha egyen sem vok bent az nagyon gáz? Csak mert Magyar Gézánéhoz szerettem volna járni, előző félévben nagyon megszerettem, de így valszeg nem fogom tudni megoldani:S Amúgy Kövér tanárúrról, Virág tanárúrról, és Csányinéról már olvasgattam itt, de valaki még tudna írni, hogy mit szoktak csinálni órán, mennyire kemények?Előre is köszi!

Szerintem érdemes a vezetői előadást feláldozni Magyar Gézánéért! Nekem is ő volt a kedvencem! Ha van megbízható, jól jegyzetelő barátnőd, akkor nem gond, ha nem jársz be vezetői előadásra, mert elmélet és minimumkérdések lediktálása volt Sztanó Tanár Úrnál (remélem jól emlékszek), ha idén más tartja, akkor nem tudom...
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
Nyusziii13

HozzászólásSzerző: koani » 2010. július 14., szerda 0:03

oRtegA írta:

Virág: szereti a szódolgozatokat és ezekből viszonylag sokat is írat. Egyáltalán nem kemény. Órákon feladatokat oldanak meg, kigyűjtik a szavakat az anyagból, amik szerinte fontosak.
[Az anyag nagy részét órán átnyálazzuk, lefordítjuk (de ez szerintem mindenkire jellemző lehet)]
Csányi: nyers stílusa van, amivel amúgy nem nehéz megbarátkozni, de elsőre szokatlan. Feladatokat oldanak meg órán (többet, mint a Virágnál). Félévente egyszer általában írat egy dolgozatot, ami kifejtős kérdésekből áll. Ő a tantárgyfelelős és egészen sok infót tud mondani a követelményekről, zh-król, stb.

(szubjetív vélemények)

Akkor már csak Kövér tanárúr maradt ki, úgyhogy írok róla pár szót: én személy szerint nagyon szerettem, én mindhárom németből hozzá jártam, mert szerintem sokat követel, de ezáltal jól megtanulod az anyagot, simán meglehet írni a zh-kat, és tényleg tudni is fogsz valamit. Közben pedig nem rossz az órái hangulata sem egyáltalán. Sok feladatot oldunk meg órán, és sok házit is adott mindig, de szerintem ez is pozitív, még ha otthon házit írva nem is mindig ezt gondoltam... :) Szerintem a témákat is jól átbeszéltük vele, és amikor a nyelvtanos tanárom volt, akkor is megvoltam vele elégedve, mert jól magyaráz. Én ajánlom, de persze ez is csak szubjektív vélemény, mindenkinek más jön be :)
koani
Jr. Member
Jr. Member

Given: 2 thanks
Received: 13 thanks
Évfolyam: III.

The following user would like to thank koani for his or her post:
Nyusziii13

HozzászólásSzerző: niggaboi » 2010. július 15., csütörtök 23:17

Fehérné Vizvári Emese Tanárnőről tudna írni vki vmit?megköszönném :szomor
niggaboi
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Tracy » 2010. július 16., péntek 6:51

niggaboi írta:Fehérné Vizvári Emese Tanárnőről tudna írni vki vmit?megköszönném :szomor

órán átveszitek vele a szövegeket, gyakran a Teil C-t is (ami ugye nem mindig szükséges.) amúgy meg langyos víz
Tracy
Super Hero
Super Hero

Given: 131 thanks
Received: 522 thanks

The following user would like to thank Tracy for his or her post:
niggaboi

HozzászólásSzerző: Doris03 » 2010. október 27., szerda 16:43

Sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogyha valaki esetleg emlékszik az eddigi témákra, a zh-ban milyen kérdések fordultak idáig elő?
Doris03
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks

HozzászólásSzerző: Laki » 2011. január 25., kedd 11:26

Hali!

Valaki tudna vmi infot nyújtni a német szintfelmérőről? feladattípusok, használható segédeszközök, stb..

Előre is köszi :angel
Laki
Full Member
Full Member

Given: 41 thanks
Received: 17 thanks

HozzászólásSzerző: oRtegA » 2011. január 25., kedd 13:41

Laki írta:Hali!

Valaki tudna vmi infot nyújtni a német szintfelmérőről? feladattípusok, használható segédeszközök, stb..

Előre is köszi :angel

infók:
viewtopic.php?f=19&t=297&start=240
segédeszköz a tollad :)
topicközi bandita

"MERT ebben az életben nem véletlen semmi,
Neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni." AKPH
oRtegA
Global Moderator
Global Moderator

Given: 234 thanks
Received: 339 thanks

The following user would like to thank oRtegA for his or her post:
Laki

HozzászólásSzerző: niggaboi » 2011. január 26., szerda 17:43

le tudná vki írni,hogy mikor lesz holnap jegybeírás?
niggaboi
Full Member
Full Member

ElőzőKövetkező

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék