Re: Államvizsga

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

HozzászólásSzerző: Fröcsiöcsi » 2010. június 22., kedd 12:35

Sziasztok!

Több kérdésem is lenne. Az első a honlapon közzétett vizsgabeosztás szerint a névsorban én vagyok az első, ez azt jelenti nekem kell kezdeni a vizsgát? A másik, hogy a vizsgabizottság tagjait csak ott tudjuk meg kik? És végül segítséget kérnék ha meg van valakinek kidolgozva a a következő tételek valamelyike elküldené nekem erre a mail címre: dobosati@gmail.com
A tétlek:A pénzügyi piacok, mint a gazdaság működésének, teljesítőképességének mérője. A pénzügyi piacok előrejelző szerepe. A határidős árfolyam kialakulása és az árfolyamra ható tényezők. Az indexek szerepe. Az optimális indexkosár.
Az európai közösség adóügyi együttműködési szabályainak alkalmazása: illetékesség, adó-megállapítási jogsegély, titokvédelem, az adóadat átadás korlátai, a behajtási jogsegély, és a megkeresések az együttműködés során.
Fröcsiöcsi
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Hope » 2010. június 22., kedd 15:29

ggg66 írta:
szalaimelinda írta:Szóval vagy ennyire rosszul sikerültek a komplex vizsgáz, hogy mindenki sokk hatása alatt van, vagy annyira jól, hogy mindenki ünnepel még mindig.

Szia!számvitel szakon 3 csoport volt: 1. Bíró-Korom-Matukovics: senki sem bukott, elég jó jegyek születtek. 2. Miklósiné-talán Kresalek-Vladárné: 8ból 4 bukás, 3. Sztanó- Blumné: 9ből 2 bukás. :szomorkas

Hozták a formájukat :szomorkas
Pénzügyről csak annyit tudok, h nálunk Tasi P. - László Cs. - Molnár S. volt és senki nem bukott meg. A délelőtti csoporttól azt mondták, hogy jól sikerültek. Szerintem ott se volt bukás...de konkrétabbat nem hallottam.
Hope
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

The following user would like to thank Hope for his or her post:
szalaimelinda

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 22., kedd 23:27

Ha esetleg bárki bármit megtud arról, hogy 30-án du 2-kor a pint-eseknél ki lesz az elnök az szóljon.:)
Tudom, h több terem is van.
szalaimelinda
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 23., szerda 0:16

Fröcsiöcsi írta:Sziasztok!

Több kérdésem is lenne. Az első a honlapon közzétett vizsgabeosztás szerint a névsorban én vagyok az első, ez azt jelenti nekem kell kezdeni a vizsgát? A másik, hogy a vizsgabizottság tagjait csak ott tudjuk meg kik? És végül segítséget kérnék ha meg van valakinek kidolgozva a a következő tételek valamelyike elküldené nekem erre a mail címre: dobosati@gmail.com
A tétlek:A pénzügyi piacok, mint a gazdaság működésének, teljesítőképességének mérője. A pénzügyi piacok előrejelző szerepe. A határidős árfolyam kialakulása és az árfolyamra ható tényezők. Az indexek szerepe. Az optimális indexkosár.
Az európai közösség adóügyi együttműködési szabályainak alkalmazása: illetékesség, adó-megállapítási jogsegély, titokvédelem, az adóadat átadás korlátai, a behajtási jogsegély, és a megkeresések az együttműködés során.

szia!

a tételekben nem tudok segíteni, mert más szakon vagyok. A tételcímekből gondolom vagy eddig rosszakat tanultam meg :pislog De azt tudom, hogy nem névsor szerint megyünk be vizsgázni. Ez attól is függ, hogy a te belső konzulensed mikor megy be, stb...stb... A vizsgabizottság tagjait pedig elvileg csak ott tudjuk meg.
szalaimelinda
Newbie
Newbie

The following user would like to thank szalaimelinda for his or her post:
Fröcsiöcsi

HozzászólásSzerző: Fröcsiöcsi » 2010. június 24., csütörtök 8:28

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy be lehet-e ülni egy két dolgozatvédést meghallgatni a vizsgákon, nem nézik-e rossz szemmel?
Fröcsiöcsi
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 24., csütörtök 8:46

Fröcsiöcsi írta:Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy be lehet-e ülni egy két dolgozatvédést meghallgatni a vizsgákon, nem nézik-e rossz szemmel?

Szia!

Külön nem hinném, hogy be lehet ülni, de úgyis hallani fogod az előtted lévőkét, főleg ha az első öt ember közt mész be.
szalaimelinda
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 27., vasárnap 21:38

Nagy a csönd ezen az oldalon.Csak nem mindenki tanul? :tanul
szalaimelinda
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Fröcsiöcsi » 2010. június 28., hétfő 14:02

Helló!

Azt szeretném megtudni hogy, hogyan zajlik a vizsga (hagyományos) mennyire hagyják mondani a védést mennyit kérdeznek bele, a dolgozatból kérdeznek vagy inkább a tárgyköréből?
A és kb ugyanez a tételeknél mennyire kérdezgetnek?? Segítő szándékú vagy inkább összezavaróak? Ha nem az első körben megyek be hallok még dolgozatvédést?
Fröcsiöcsi
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 28., hétfő 18:07

Fröcsiöcsi írta:Helló!

Azt szeretném megtudni hogy, hogyan zajlik a vizsga (hagyományos) mennyire hagyják mondani a védést mennyit kérdeznek bele, a dolgozatból kérdeznek vagy inkább a tárgyköréből?
A és kb ugyanez a tételeknél mennyire kérdezgetnek?? Segítő szándékú vagy inkább összezavaróak? Ha nem az első körben megyek be hallok még dolgozatvédést?

Húúú.Te aztán nagyon izgulhatsz.Mikor mész?
A témádtól és a bizottságtól függ, hogy mennyire hagyják mondani a védést. kb 4-5 kérdést szoktak feltenni, de ez is bizottság függő. Az, hogy a tételeknél mennyire szivatnak szintén tanár és elnök függő. Olvasd vissza a februári tapasztalatokat itt a fórumon és meglátod, hogy mennyire eltérőek a vélemények.
szalaimelinda
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 29., kedd 23:10

Senki nem volt tegnap meg ma államvizsgázni? :D
szalaimelinda
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. június 29., kedd 23:13

És holnap nem jön valaki még véletlenül?
szalaimelinda
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Verci » 2010. július 7., szerda 22:35

Akkor most, hogy mindenki túl van a nehezén, feltszem a nagy kérdést:
van olyan, aki esetleg már most tudja, hogy nem fogja felhasználni a diplomaosztós meghívóit?Igényt tartok amennyire csak lehet...:D privátban nyugodtan írhattok. köszi előre is! :virag
Verci
Sr. Member
Sr. Member

Given: 6 thanks
Received: 4 thanks

HozzászólásSzerző: szalaimelinda » 2010. július 10., szombat 14:08

És azt tudja valaki, hogy mikor lesz a diplomaosztó?Vagy kapunk levelet?És a meghívókat mikor kapjuk meg?
szalaimelinda
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: zsanna » 2010. július 11., vasárnap 21:51

szalaimelinda írta:És azt tudja valaki, hogy mikor lesz a diplomaosztó?Vagy kapunk levelet?És a meghívókat mikor kapjuk meg?

Szeptember 25-én lesz, gondolom online-on és a pszf honlapján fent lesz. (TO-som azt mondta, hogy majd figyeljem a honlapot)
"Amíg nem ismerjük, nem vesszük komolyan, nem tiszteljük magunkat, nem békülünk meg önmagunkkal és nem éljük a saját életünket, addig csupán, mint a marionett, külső hatásoknak és törvényeknek engedelmeskedve, idegen életet élünk."
(Hermann Hesse)
zsanna
Hero Member
Hero Member

Given: 37 thanks
Received: 31 thanks
Évfolyam: V.

HozzászólásSzerző: zsanna » 2010. szeptember 2., csütörtök 9:45

Esetleg valami újabb infó a diplomaosztóról? Már egy hónap sincs addig...
"Amíg nem ismerjük, nem vesszük komolyan, nem tiszteljük magunkat, nem békülünk meg önmagunkkal és nem éljük a saját életünket, addig csupán, mint a marionett, külső hatásoknak és törvényeknek engedelmeskedve, idegen életet élünk."
(Hermann Hesse)
zsanna
Hero Member
Hero Member

Given: 37 thanks
Received: 31 thanks
Évfolyam: V.

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában