Blueice írta:brekk írta:Blueice írta:A mérlegképest mikor lehet elkezdeni? Mi a feltétele?
180 kredit
Köszi, és ez a 180 kredit úgy van h meg kell lennie az összes kötelező tárgynak? vagy lehet úgy, hogy az utolsó félévben még lesz pénzügyi és számviteli infó 2 tantárgyam, de a 180 kredit már megvan mert több választhatót vettem fel? Ha már csúszok, akkor abban az utolsó évben szeretnék vmi hasznosat is csinálni, és elkezdeném ezt. Így lehet?

Kár...Na akkor majd kicsit később
mimoza írta:a mérlegképes vizsgának van külön topikja? tudja valaki hol lehet bővebb információt szerezni róla? néztem a tájékoztatót, de pl tematika nincs benne, pedig engem az érdekelne. Meg hogy miből lehet felkészülni rá.

pete tong írta:Hali! Kérdésem az lenne, h most látom h okt 20-án lesz a szvitel elemzés vizsga és szept végéig kell rá jelentkezni. az okt végi időpont után mikor lesz a következő viszgaidőpont?? mert pl a felkészítőkre se tudnék sztem eljárni, mert vidéken csinálom a szakmai gyakot, és nem nagyon örülnének ha ennyi napot kihagynék...

Amálka írta:Tehát segít valaki összeszedni a tantárgyakat?
-pü-i számvitel 1-2
-kereskedelmi számvitel
-számviteli sajátosságok
-konszern számvitel
-elemzés-ellenőrzés
-term.szolg elemzés
-ker. elemzés
-komplex elemzés
-hitelintézeti számvitel??????
szerintem hitelintézeti számvitel nem kell, de javítsatok ki, ha igen...

De az lesz fasza, hogy én adós voltam és nem tanultam kerelemzést, meg konszern számvitelt. Ez mondjuk akkora köcsögség, hogy néhány éve még a diplomával megadták a mérlegképest, most meg azzal szívhat egy pénzügyes, hogy egy csomó tárgyat nem tanult, ami benne van a mérlegképesben.

destiny írta:nem csak azok a számviteles és controllingos tárgyak lesznek benne, amiket mindenki tanult?
én nem tanultam ker számvitelt, és sajátosságokat...
senkinek se fog szemelyre szabott vizsgat osszeallitani. az egesz orszagban mindenki ugyanazt irja.

és majd átrágom valamikor...

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég