Társalgó

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Re: Társalgó

HozzászólásSzerző: oRtegA » 2010. szeptember 7., kedd 16:55

mlillus írta:nem tudjátok hogy hol csinálnak olyat, hogy videokamera kaziról dvdre megirják a felvételt?

Érdeklődj az ismerőseid között, hátha van valakinek olyanja, ha nem, akkor meg:
http://www.emlekmento.com/vhs-video-fel ... 2AodQiHa3A

http://www.csekeaudio.hu/index.php?camp ... ZgoduQyF3w

és így tovább a google-ben
topicközi bandita

"MERT ebben az életben nem véletlen semmi,
Neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni." AKPH
oRtegA
Global Moderator
Global Moderator

Given: 234 thanks
Received: 339 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

The following user would like to thank oRtegA for his or her post:
mlillus

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2010. szeptember 7., kedd 16:56

oRtegA írta:
mlillus írta:nem tudjátok hogy hol csinálnak olyat, hogy videokamera kaziról dvdre megirják a felvételt?

Érdeklődj az ismerőseid között, hátha van valakinek olyanja, ha nem, akkor meg:
http://www.emlekmento.com/vhs-video-fel ... 2AodQiHa3A

http://www.csekeaudio.hu/index.php?camp ... ZgoduQyF3w

és így tovább a google-ben

Jah,én is ezt az emlékmentőt találtam,első google..
Nyugatinál van,itt az árlista:
http://www.emlekmento.com/arak.html
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 250 thanks
Received: 510 thanks

The following user would like to thank Mali23 for his or her post:
mlillus

HozzászólásSzerző: diamond » 2010. szeptember 8., szerda 9:02

Sziasztok!

Előre is bocsi, hogy ide írok, de a Gólyafészek topicot sajnos lezárták, és amit szeretnék írni, az csak a gólyáknak és a mostani elsősöknek szánom, de bárkinek jól jöhet. Szóval:

Kedves Gólyák és Első évfolyamos hallgatók!

Sajnos az a tapasztalatom, hogy -többnyire- az első évfolyamos hallgatók valami hihetetlenül bunkók és beképzeltek, nem tisztelik a felnőtteket (a TO-sokat egyáltalán nem), és sajnos a diáktársakat sem. Én csak egy jó tanácsot szeretnék adni annak, aki a leírt kategóriába tartozik: az egész tanulmányaitok alatt a legfontosabb az, hogy LEGYETEK JÓBAN A TO-SOTOKKAL!!! Nagyon sokat tudnak nektek segíteni, de ha pofátlanok vagytok, akkor bizony meg is tudják keseríteni a főiskolai éveiteket. Nagyon sok munkájuk van ilyenkor év elején, ezért legyetek velük türelmesek! Az udvariassággal pedig majdnem bármit elérhettek, de ez az összes főiskolai alkalmazottra vonatkozik, nem csak a TO-sokra. Szóval ne mutassatok be nekik, és ne fenyegessétek őket, hogy kirúgatjátok, mert annak rátok nézve nem lesz jó vége! (Igen, igen az idei beiratkozáskor mindkettő előfordult, én nagyon felháborodtam rajta!!!!)

Ennyi.

U.I.: Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az nagyon gyorsan változzon meg, mert az, hogy felbosszantjátok a TO-s nénit, ránk is kihat felsőbb évesekre.
diamond
Full Member
Full Member

Given: 57 thanks
Received: 34 thanks

The following 4 users would like to thank diamond for his or her post:
Arnie, becka, Morfan, Nicolettke

HozzászólásSzerző: mlillus » 2010. szeptember 8., szerda 16:13

huhh. nem semmi...

más...

én már nem tudom mi van a pszfes pólókkal, de leszek paraszt és harmadszorra is beírom, hogy legalább egy rohadt tájékoztatást kaphatnánk... még ha azt írnák, hogy bocs nem tudunk semmit, az is több lenne, mint ez a fura hallgatás. Szarok már arra a 2 vagy 3ezer ftra amit befizettem érte, de ez sztem már pofátlanság, hogy 4 hónapja egy rohadt mukkot nem lehet róla olvasni és hallani.

(ha lemaradtam vmiről és csak én vagyok az egyetlen tudatlan akkor bocs...)
"In 3 words I can explain what I've learned about life: it goes on."
mlillus
Super Member
Super Member

Given: 160 thanks
Received: 141 thanks
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2010. szeptember 8., szerda 16:36

mlillus írta:huhh. nem semmi...

más...

én már nem tudom mi van a pszfes pólókkal, de leszek paraszt és harmadszorra is beírom, hogy legalább egy rohadt tájékoztatást kaphatnánk... még ha azt írnák, hogy bocs nem tudunk semmit, az is több lenne, mint ez a fura hallgatás. Szarok már arra a 2 vagy 3ezer ftra amit befizettem érte, de ez sztem már pofátlanság, hogy 4 hónapja egy rohadt mukkot nem lehet róla olvasni és hallani.

(ha lemaradtam vmiről és csak én vagyok az egyetlen tudatlan akkor bocs...)

Malika sem tud semmit.Timával beszéltem még nyár elején erről,valami beszállítói gebaszt mondott.
(nincs a cégnek az egész országban fekete L-es férfi polója vagy mi :D :D )
amúgy anno amikor írtam hogy karácsonyra kérem csak vicceltem!!!!!!
ismétlem vicceltem!(ha mégis addigra jönne,zöld-fehér csomagolást szeretnék,és mellesleg a zselés szaloncukor a kedvencem.)
najó,most is bolondoztam.de tényleg a zseléset szeretem..

Viccek topic,de összekötöm:
- Egy sört kérek!
- Alkoholmentes jó lesz?
- Játékpénz jó lesz?
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 250 thanks
Received: 510 thanks

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. szeptember 9., csütörtök 8:09

Én a Hök-ös kisfüzet után érdeklődnék, hogy az mikor szokott kijönni!? :) Gyűjtöm őket :D (mert olyan szép lányos motívumok vannak rajta :hehe )
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 558 thanks
Received: 597 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: Arnie » 2010. szeptember 9., csütörtök 8:55

smycsur írta:Én a Hök-ös kisfüzet után érdeklődnék, hogy az mikor szokott kijönni!? :) Gyűjtöm őket :D (mert olyan szép lányos motívumok vannak rajta :hehe )

Az az igazság, hogy nem tudom, mikorra lesz. Lehet, hogy már a vezetőség nekifogott, de még nem láttam mintaborítókat... :( De utánakérdezek.
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 543 thanks

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
smycsur

HozzászólásSzerző: Arnie » 2010. szeptember 9., csütörtök 11:10

Arnie írta:
smycsur írta:Én a Hök-ös kisfüzet után érdeklődnék, hogy az mikor szokott kijönni!? :) Gyűjtöm őket :D (mert olyan szép lányos motívumok vannak rajta :hehe )

Az az igazság, hogy nem tudom, mikorra lesz. Lehet, hogy már a vezetőség nekifogott, de még nem láttam mintaborítókat... :( De utánakérdezek.

Megkérdeztem, hogy mi a helyzet, a zsebnaptárok készülnek, október eleje körül lesznek kész. :)
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 543 thanks

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
smycsur

HozzászólásSzerző: Morfan » 2010. szeptember 10., péntek 23:43

Lehet én vagyok alulinformált, de mintha ez a reklámozós topicnyitós hülyeség megint elkezdődött volna... :pislog
Az élet midenki számára állít nehézségeket, de csak azok számára tűnik igazi tehernek, akik egymaguk próbálják megoldani azokat.

Kép
Kép
Kép
Morfan
Sr. Member
Sr. Member

Given: 35 thanks
Received: 83 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. szeptember 11., szombat 8:28

Morfan írta:Lehet én vagyok alulinformált, de mintha ez a reklámozós topicnyitós hülyeség megint elkezdődött volna... :pislog

Áh... Ne is mondd... :merges: Húzzon innen a fenébe :D

Ti meg gyertek 10-től 6-ig valamikor a Mom Park Matchba :D Fini sajtokat kóstoltatok, és halálra unom magam :D
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 558 thanks
Received: 597 thanks

HozzászólásSzerző: Laki » 2010. szeptember 11., szombat 17:24

diamond írta:Sziasztok!

Előre is bocsi, hogy ide írok, de a Gólyafészek topicot sajnos lezárták, és amit szeretnék írni, az csak a gólyáknak és a mostani elsősöknek szánom, de bárkinek jól jöhet. Szóval:

Sajnos az a tapasztalatom, hogy -többnyire- az első évfolyamos hallgatók valami hihetetlenül bunkók és beképzeltek, nem tisztelik a felnőtteket (a TO-sokat egyáltalán nem), és sajnos a diáktársakat sem. Én csak egy jó tanácsot szeretnék adni annak, aki a leírt kategóriába tartozik: az egész tanulmányaitok alatt a legfontosabb az, hogy LEGYETEK JÓBAN A TO-SOTOKKAL!!! Nagyon sokat tudnak nektek segíteni, de ha pofátlanok vagytok, akkor bizony meg is tudják keseríteni a főiskolai éveiteket. Nagyon sok munkájuk van ilyenkor év elején, ezért legyetek velük türelmesek! Az udvariassággal pedig majdnem bármit elérhettek, de ez az összes főiskolai alkalmazottra vonatkozik, nem csak a TO-sokra. Szóval ne mutassatok be nekik, és ne fenyegessétek őket, hogy kirúgatjátok, mert annak rátok nézve nem lesz jó vége! (Igen, igen az idei beiratkozáskor mindkettő előfordult, én nagyon felháborodtam rajta!!!!)

Ennyi.

U.I.: Akinek nem inge, ne vegye magára, de akinek igen, az nagyon gyorsan változzon meg, mert az, hogy felbosszantjátok a TO-s nénit, ránk is kihat felsőbb évesekre.

Bár én nem akartam kirúgattatni a TO-s nénim, nem is fenyegettem meg, de szerintem még egy olyan embernek is, aki el van havazva a munkájával kell rendelkeznie annyi emberséggel, hogy ha egy diák beszél hozzá nem hagyja ott köszönés nélkül a másik mondata közepén.
Én eddig egyszer találkoztam az illető nénivel, tehát nem tudok és nem is akarok jelenleg általánosítani ezzel kapcsolatban, de most úgy érzem, hogy én minden udvariasságom ellenére is csak a lesz*rást kaptam irányából, miközben a DC-ben, ahol szintén akad rendesen tennivaló a reghéten, abszolút segítőkész volt mindenki.
Szerintem a tiszteletnek kölcsönösnek kell lennie mind a diákok, mind a TO részéről.
Laki
Full Member
Full Member

Given: 41 thanks
Received: 17 thanks
Évfolyam: II.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: brekk » 2010. szeptember 11., szombat 18:09

Laki írta:
diamond írta:Sziasztok!

Ennyi.

Bár én nem akartam kirúgattatni a TO-s nénim, nem is fenyegettem meg, de szerintem még egy olyan embernek is, aki el van havazva a munkájával kell rendelkeznie annyi emberséggel, hogy ha egy diák beszél hozzá nem hagyja ott köszönés nélkül a másik mondata közepén.
Én eddig egyszer találkoztam az illető nénivel, tehát nem tudok és nem is akarok jelenleg általánosítani ezzel kapcsolatban, de most úgy érzem, hogy én minden udvariasságom ellenére is csak a lesz*rást kaptam irányából, miközben a DC-ben, ahol szintén akad rendesen tennivaló a reghéten, abszolút segítőkész volt mindenki.
Szerintem a tiszteletnek kölcsönösnek kell lennie mind a diákok, mind a TO részéről.

100%-ig egyetertek veled. (persze az elotted szoloval is, hogy azert valogassak meg a hallgatok is a hangnemet). egyes to-sok modora viszont kritikan aluli. ha kulfoldon igy szolnanak a suliban egy diakhoz, ki is rugattatnak a diakok es irto nagy balhe lenne...
es azt is csak megerositeni tudom, hogy hiaba megy oda baratsagosan az ember, raadasul nem is feltetlen gyoker problemakkal, akkor is total bunkok tudnak lenni. azert kapja a fizeteset, hogy a hallgatok problemait kezelje, akkor talan viselkedjen is normalisan.

es most nem kell felsorolni, hogy ki az, aki nem ilyen (mert tudom, hogy van olyan, aki mindig segitokesz), de szomoru, hogy a tobbseg nem az.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

The following user would like to thank brekk for his or her post:
Laki

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. szeptember 12., vasárnap 8:45

brekk írta:100%-ig egyetertek veled. (persze az elotted szoloval is, hogy azert valogassak meg a hallgatok is a hangnemet). egyes to-sok modora viszont kritikan aluli. ha kulfoldon igy szolnanak a suliban egy diakhoz, ki is rugattatnak a diakok es irto nagy balhe lenne...
es azt is csak megerositeni tudom, hogy hiaba megy oda baratsagosan az ember, raadasul nem is feltetlen gyoker problemakkal, akkor is total bunkok tudnak lenni. azert kapja a fizeteset, hogy a hallgatok problemait kezelje, akkor talan viselkedjen is normalisan.

es most nem kell felsorolni, hogy ki az, aki nem ilyen (mert tudom, hogy van olyan, aki mindig segitokesz), de szomoru, hogy a tobbseg nem az.

Ez pontosan így van, a titkárnők is ilyenek, én megszoktam. Én ilyenkor annyit szoktam mondani, hogy magának is szép napot!És közben vidáman mosolygok. Ezen általában elgondolkodnak, a kirúgásos dolog meg csak felmérgeli őket és tovább erősödik bennük az az érzet, hogy bunkók a diákok, pedig ők mindent megtesznek!

Erről jut eszembe, van a Diákcentrumban egy hölgy, aki folyamatosan rossz információkat ad. Rendkívül segítőkész, de az utóbbi időben (3x voltam nála) és mindig kiderült, hogy nem jó amit mond. A szakmai gyakorlatos szerződéssel kapcsolatban érdeklődtem. Megmutattam a cég egyedi szerződését, sok dolgot átírt, mondván, hogy nem jók a suli adatai. További kérdéseimnél azt mondta, hogy nem az ő feladata, ad egy e-mail címet. Írtam a kollégájának. Nem jött válasz. Bementem személyesen, kiderült, hogy nem jó címet adott. Ezzel nem is lenne gond, de jeleztem felé, hogy nem volt jó a cím. A kolléganőjének megmutattam a javított változatot, azt mondta NEM kell kijavítani, úgy jó ahogy van, ezt ki mondta Nekem...? Ezek után barátnőm hív, hogy őt is átirányították a szakmai gyakorlattokkal foglalkozó kolléganőhöz, adtak e-mailt, de tudja, hogy én emiatt vártam feleslegesen több, mint egy hetet, mondjam már meg, melyik a jó cím. Hát Neki is ugyanazt a rossz címet adta!!! De direkt szóltam!!! Már nem merek bemenni a DC-be, mert mindig ő áll a pultnál, nem mondhatom neki, hogy valaki mást kérnék, mert maga mindig hülyeséget mond. (bár azt nagyon kedvesen). A TO legalább (ugyan bunkón), de megmondja, ha nem tud valamit. Nem tudom melyik a rosszabb. A segítőkész, de rossz információt adó DC-s hölgy, vagy a bunkó, de legalább nem félrevezető TO-s.
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks

HozzászólásSzerző: oRtegA » 2010. szeptember 12., vasárnap 8:49

az utóbbi :)
topicközi bandita

"MERT ebben az életben nem véletlen semmi,
Neked nem kell így járnod, ha nem tudsz így menni." AKPH
oRtegA
Global Moderator
Global Moderator

Given: 234 thanks
Received: 339 thanks

HozzászólásSzerző: brekk » 2010. szeptember 12., vasárnap 16:58

bocs, ezt mar (vagy ehhez hasonlot) kerdeztem egyszer...
de feltoltokartyas mobilt csak az otp-tol tudok netbankon keresztul feltolteni?

es bankautomatan keresztul is csak otp-nel megy?
en unicredites vagyok, de kurvagyorsan fel kene toltenem a kartyam, viszont holnap mar nem fogok tudni postara menni, hogy vegyek egy olyan *én is más vagyok* feltoltokartyat. meg kisebb boltokba se... :S

vagy ha itt valamelyik ismerosom otp-s, es fel tudna tolteni, az jelentkezzen pls :) akkor en meg atutalnam a penzt.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Általános terefere