Kérdések - Válaszok

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Kérdések - Válaszok

HozzászólásSzerző: Tracy » 2010. szeptember 7., kedd 20:20

B@d Kitty írta:Sziasztok!

Merre van a 10-es terem?
És melyik tárgyból lehet csak 1szer hiányozni?(főleg 3. féléves tárgyak érdekelnének)
Köszi előre is! :)

a 3 as előadónál kell felmenni a lépcsőn ott vannak sorba a számso termek :) ott lesz! :afro

egyszer mindegyikből lehet, de adózásból lehet csak 2 alkalmat, mert ugye az pl olyan, mint a pü1, hogy egyszerre másfél óra van.
Tracy
Super Hero
Super Hero

Given: 131 thanks
Received: 526 thanks

The following user would like to thank Tracy for his or her post:
B@d Kitty

HozzászólásSzerző: eniko91 » 2010. szeptember 7., kedd 20:24

Sziasztok!

Egyik tárgyamnál ma átjelentkeztem egy másik csoportba, ilyenkor kell új kurzuslistát leadnom a TO-n?
eniko91
Newbie
Newbie

Given: 12 thanks
Received: 0 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Tracy » 2010. szeptember 7., kedd 20:25

eniko91 írta:Sziasztok!

Egyik tárgyamnál ma átjelentkeztem egy másik csoportba, ilyenkor kell új kurzuslistát leadnom a TO-n?

igen :) midenképp
Tracy
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: rik » 2010. szeptember 7., kedd 20:30

Tracy írta:

De ez ilyenkor különeljárási, vagy nem?
rik
Sr. Member
Sr. Member

Given: 37 thanks
Received: 124 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: b23 » 2010. szeptember 7., kedd 20:33

Ha a szakdolgozat védés február 2-4 között lesz, és a következő félév február 7-én kezdődik, akkor nem is tudok egyből mesterképzésre menni emiatt? Vagy hogy van ez, valaki tudja?
b23
Hero Member
Hero Member

Given: 26 thanks
Received: 34 thanks

HozzászólásSzerző: Tracy » 2010. szeptember 7., kedd 20:33

rik írta:
Tracy írta:

De ez ilyenkor különeljárási, vagy nem?

hát én tavaly nem fizettem semmit :D de lehet róla szó most már mindenre fel kell készülni :pislog

annyiból nem tartom valószínűnek, hogy attól, hogy te átveszel egy kurzust, nekik azt hiszem semmi teendőjük nincs..szerintem...
Tracy
Super Hero
Super Hero

The following user would like to thank Tracy for his or her post:
eniko91

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. szeptember 7., kedd 22:39

B@d Kitty írta:Sziasztok!

Merre van a 10-es terem?
És melyik tárgyból lehet csak 1szer hiányozni?(főleg 3. féléves tárgyak érdekelnének)
Köszi előre is! :)
A 10es terem a III. előadó felett van 2 emelettel. Van ott egy lépcső, ha felmész, látod rögtön a 7est, na utána még 1 emeletet kell felmenni. :)

3. félévben GMen szerintem olyan nincs, hogy csak 1szer lehet hiányozni, 2 a lehetséges (kivéve nyelv, ill. az előadások :D).
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 305 thanks
Évfolyam: IV.

The following user would like to thank Skywalker for his or her post:
B@d Kitty

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. szeptember 7., kedd 22:49

b23 írta:Ha a szakdolgozat védés február 2-4 között lesz, és a következő félév február 7-én kezdődik, akkor nem is tudok egyből mesterképzésre menni emiatt? Vagy hogy van ez, valaki tudja?
Hova akarsz utána rögtön menni? :D Keresztfélévben ahogy néztem, nem túl sok közgazdász mestert indítottak. Amúgy én tutira nem tudom azt mondani, hogy nem mehetsz sehova sem, de szerintem nem. Méghozzá azért, mert amikor elkezdődik a 2. félév, akkorra még nem lesz a diplomád a kezedben. A felvire meg megvan egy meghatározott időpont, amíg fel kell tölteni, és van egy meghatározott időpont, amíg kiderülnek a ponthatárok, és nem hiszem, hogy ilyen közel a 2. félévhez -más helyen is e körül kezdődik szerintem- derülnének ezek ki (most nyáron még a pótfelvételi eredménye is jóval hamarabb derült ki, mint az általad leírt 3-5 nap). Na és a PSZFen nem indul keresztféléves szak, így ők elhúzzák alaposan az időt, nekik nem fontos (már miért is lenne az), hogy másik suliba tudj mesterre menni. Nameg még 1 ok, hogy mehetsz mesterre: egyik ismerősöm BME-n végzett tavaly félévkor, és nekik mindent előrehoztak, hogy időben meglegyen a dilpoma, és mehessenek mesterre. Szóval 1 félév plusz pihi van (ahol diák sem vagy már...), ami nem jó, de sajnos nem lehet mit tenni. :szomorkas
Skywalker
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: b23 » 2010. szeptember 8., szerda 6:20

Na nehogy már, ez mekkora baromság. Most azért legyen egy félévem amíg nem csinálok semmit, mert itt 6 hónap alatt az utolsó pillanatig kell húzniuk a diplomázást? Ez eléggé felháborító. Akkor miért nem 8 féléves a suli?
Reménykedem benne, hogy az a szak indul, amire én akarok jelentkezni, úgy tudom, hogy fog indulni.
De amúgy barátnőmet most felvették ősszel, pedig a diplomaosztója csak most lesz szeptemberben. Szóval szerintem csak az igazolás kell a diplomáról.
b23
Hero Member
Hero Member

HozzászólásSzerző: grazol » 2010. szeptember 8., szerda 9:34

hali

nekem olyan kérdésem lenne hogy van-e még olyan újrafelvett figura mint én akinek még nem vették fel a 3. ill 5. féléves tárgyait?
grazol
Jr. Member
Jr. Member

Given: 5 thanks
Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. szeptember 8., szerda 16:52

b23 írta:Na nehogy már, ez mekkora baromság. Most azért legyen egy félévem amíg nem csinálok semmit, mert itt 6 hónap alatt az utolsó pillanatig kell húzniuk a diplomázást? Ez eléggé felháborító. Akkor miért nem 8 féléves a suli?
Reménykedem benne, hogy az a szak indul, amire én akarok jelentkezni, úgy tudom, hogy fog indulni.
De amúgy barátnőmet most felvették ősszel, pedig a diplomaosztója csak most lesz szeptemberben. Szóval szerintem csak az igazolás kell a diplomáról.
Nana. Te nagy tévedésben vagy! Idén június végén-július elején (nem tudom pontosan) végzett mindenki (sőt inkább június vége), még ugye az érettségizők is, és július 8-ig kellett a papírokat leadni ill. a felvire feltölteni, július 22-én derültek ki a ponthatárok, így mindenre volt idő. Namost ha Te február 2-án végzel, akkor úgy gondolod, hogy le tudod adni időben (ami szerintem január vége) a diploma papírját? :D A június végi és február eleji végzés között azért óriási különbség van! Nem véletlen, hogy az említett dolog történt a BME-n, hogy mindent előrehoztak, így le tudtak mindent adni...

A PSZFen nincs keresztféléves szakindítás, így miért lenne érdeke időben végezni? Semmi, és ezzel egyet is értek, nincs ok felháborodásra! Én is fél évig (meg még jó sokan) nem sok mindent csináltam, és most megyek mesterre, dehát ez van, ezzel együtt kell élni...
Skywalker
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: b23 » 2010. szeptember 8., szerda 19:23

Szerintem ez akkor is felháborító, hogy azért mert pszfen nincs keresztfélév, még ne lehessen máshova menni. Azt nem értem, hogy miért kell olyan későre tenni a szakdolgozat védést. De miért értesz egyet ezzel? Neked jó, hogy fél évig semmit sem csinálsz?
b23
Hero Member
Hero Member

HozzászólásSzerző: Arnie » 2010. szeptember 8., szerda 19:50

Én még elég távol vagyok a diplomától, de szerintem is van ennek előnye, pl, ha még egy nyelvvizsgát szeretnél csinálni, vagy kimenni külföldre pár hónapra dolgozni/tanulni...
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 566 thanks

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2010. szeptember 8., szerda 21:12

Kedves Hallgatók!
Árnyaljuk a képet:
az utolsó félévben kötelező képzési helyen kívüli szakmai gyakorlatukat töltik. A félév szeptember elején kezdődik, a 13 hétnek december elején van vége. szakdolgozat leadás január eleje, komplex vizsga január közepe, védés február eleje.
Ahhoz, hogy keresztfélévben tudjanak indulni mesteren, számoljunk kicsit vissza:
novemberben van a jelentkezési határidő,
mesterszakra írásbeli és szóbeli vizsgát kell tenni - mikor?
a diploma másolat beküldésének határideje keresztfélévben január első hétfője szokott lenni. Tehát a diplomát legkésőbb december 20. körül ki kellene állítani, az ünnepek miatt. Így a záróvizsgának novemberben kellene lennie, így november elejére kellene a szakdolgozatot leadni, vagyis addigra már a szakmai gyakorlatnak is vége kell legyen. Tehát július-október lenne a gyakorlat? és zárvizsgára készülés közben készülne a dolgozat és a felvételire is akkor tanulnának?
Higgyék el, ha meg lehetne oldani, megtennénk, de ha picit átgondolják, akkor rájönnek, hogy ez képtelenség!
üdv DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Given: 0 thanks
Received: 255 thanks

The following user would like to thank mézescsupor for his or her post:
Skywalker

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. szeptember 9., csütörtök 0:16

b23 írta:Szerintem ez akkor is felháborító, hogy azért mert pszfen nincs keresztfélév, még ne lehessen máshova menni. Azt nem értem, hogy miért kell olyan későre tenni a szakdolgozat védést. De miért értesz egyet ezzel? Neked jó, hogy fél évig semmit sem csinálsz?
Na talán DC most már meggyőzött. :)
Skywalker
Super Hero
Super Hero

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában