Gazdasági matematika 1 (Analízis)

volt Matematika-Statisztika tanszék és Számítástechnika tanszék

Re: Gazdasági matematika 1 (Analízis)

HozzászólásSzerző: moni216 » 2010. szeptember 6., hétfő 20:21

Tudja valaki, hogy Horváth Gábor tanár úrnak mikor van gyak. órája? Ha jól tudom ő hr-seket szokta tanítani.
Előre is köszi.
moni216
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks
Received: 7 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: zsu91 » 2010. szeptember 7., kedd 15:27

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy kedden 11:20tól kik tartanak órát? :)
Köszi
zsu91
Sr. Member
Sr. Member

Given: 86 thanks
Received: 142 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: Arnie » 2010. szeptember 7., kedd 16:18

zsu91 írta:Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy kedden 11:20tól kik tartanak órát? :)
Köszi

A Neptun szerint: Balásházi Ferenc (A terem), Juhász Attila (B terem) és Darvasné Bodon Anna (C terem).
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 543 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
zsu91

HozzászólásSzerző: bszandra » 2010. szeptember 7., kedd 18:48

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mikor tart Eperjesi tanárnő a pénzügy-számviteleseknek gyakorlatokat?
(neptunban->tárgyfelvétel->gazdasági matematika 1->kurzusok között ott lesz a neve, csak mivel gazd-men-es vagyok, ezért én azokat nem látom)
Előre is köszi!
bszandra
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: indian77 » 2010. szeptember 7., kedd 18:52

Mali23 írta:
pkata99 írta:Sziasztok!

Valaki tudna nekem ajánlani tanárt! Vagyis, hogy kihez érdemes bejárni órákra itt a suliban! Ki magyaráz jól stb.

Előre is köszi!

Szia! egy kérdést elég egy helyen feltenni,itt mondjuk.
Analízisből Eperjesinét szokták mondani hogy nagyon jó,de nekem bevált Juhász tanár úr stílusa is (specen),
vagy épp Kollár tanárnő órái (the best),bár ő nemtudom tart e analízist,mert ő a valszám tanárom volt..
Na,megnéztem tart!akkor Kollár tanárnő!!!olyan mintha egy gimnáziumi órán ülnél,egyszerűen a szádba rágja hogy mit hogy,onnantól már csak rajtad múlik az egész!nagyon kedves,lelkes,látszik rajta hogy szeretné ha minél többen átmennének.Likeolni fogod :)
(Csécs Miklós tanár urat meg személyes tapasztalatom szerint érdemes nagyívben elkerülni..)

Megtudná valaki mondani, hogy mikor tartanak ők (Eperjesiné, Juhász, Kollár) első éves PSZ-nek pontosan órát? Nagy segítség lenne, köszönöm!
SERENITY.
indian77
Newbie
Newbie

Given: 1 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: rik » 2010. szeptember 7., kedd 19:08

indian77 írta:
Mali23 írta:
pkata99 írta:Sziasztok!

Valaki tudna nekem ajánlani tanárt! Vagyis, hogy kihez érdemes bejárni órákra itt a suliban! Ki magyaráz jól stb.

Előre is köszi!

Szia! egy kérdést elég egy helyen feltenni,itt mondjuk.
Analízisből Eperjesinét szokták mondani hogy nagyon jó,de nekem bevált Juhász tanár úr stílusa is (specen),
vagy épp Kollár tanárnő órái (the best),bár ő nemtudom tart e analízist,mert ő a valszám tanárom volt..
Na,megnéztem tart!akkor Kollár tanárnő!!!olyan mintha egy gimnáziumi órán ülnél,egyszerűen a szádba rágja hogy mit hogy,onnantól már csak rajtad múlik az egész!nagyon kedves,lelkes,látszik rajta hogy szeretné ha minél többen átmennének.Likeolni fogod :)
(Csécs Miklós tanár urat meg személyes tapasztalatom szerint érdemes nagyívben elkerülni..)

Megtudná valaki mondani, hogy mikor tartanak ők (Eperjesiné, Juhász, Kollár) első éves PSZ-nek pontosan órát? Nagy segítség lenne, köszönöm!

Én még hozzátenném Dunai katalin tanárnőt, bár ő eredetileg a salgótarjáni intézetben van azthiszem, de néha tart pszf-en is órát (idén nemtudom van-e). Tanárokat pedig meg tudod nézni Neptunon, ott elvileg oda vannak írva tanárok, bemész gazdmatek1-be, és ottvannak időpontok tanárokkal.
Viszont ahova erdetileg felvetted, oda járj, vagy beszéld meg mindenképp tanárokkal, nehogy úgy vegyék hogy nem jársz gyakra s ezért nem mehetnél vizsgázni :)
rik
Sr. Member
Sr. Member

Given: 36 thanks
Received: 119 thanks
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: chris0220 » 2010. szeptember 8., szerda 18:26

ha valaki volt tegnap specen megírná, h volt-e katalógus? (tudom h eddig nem, de ki tudja idénre mit találtak ki)
köszi
chris0220
Full Member
Full Member

Given: 19 thanks
Received: 9 thanks

HozzászólásSzerző: Bettus » 2010. szeptember 8., szerda 23:33

chris0220 írta:ha valaki volt tegnap specen megírná, h volt-e katalógus? (tudom h eddig nem, de ki tudja idénre mit találtak ki)
köszi

nem volt
Bettus
Full Member
Full Member

Given: 42 thanks
Received: 56 thanks

The following user would like to thank Bettus for his or her post:
chris0220

HozzászólásSzerző: Schutzengel » 2010. szeptember 9., csütörtök 20:42

bszandra írta:Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mikor tart Eperjesi tanárnő a pénzügy-számviteleseknek gyakorlatokat?
(neptunban->tárgyfelvétel->gazdasági matematika 1->kurzusok között ott lesz a neve, csak mivel gazd-men-es vagyok, ezért én azokat nem látom)
Előre is köszi!

Szia Szandi :)
Szerdán első órába és 13.00tól. Sajnos nekem sem nála van órám, de valamelyikre be fogok járni. Feljöhetnél már valamikor msnre :P

Pussz, Betti
Schutzengel
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 5 thanks

Re: Gazdaságmatematika 1 = Analízis

HozzászólásSzerző: liylu » 2010. szeptember 13., hétfő 13:59

Jaj de jó, hogy ezt mind leírtad! Így talán egy kis lelket öntöttél belém, mert igen, ahogy lent írod, "pánikba estem".... :siir Megpróbálom mindezt szem előtt tartani! Én Kovács János tanár Úrhoz járok. Róla nem láttam említést...kicsit gyorsnak tűnt nekem, de remélem feltudom venni a ritmust... Vajon a távoktatásosoknak házi dolgozatuk lesz év közben vagy bent kell megírnunk?

midori írta:Tavaly írtam egy összefoglalót, hogy szerintem hogyan érdemes tanulni ezt a tárgyat, gondoltam, bemásolom, hogy az ideiek is okuljanak belőle.. :)

midori írta:Ha megengeditek, megosztanám az analízis élményeimet volt specesként, legyen ez egy kis how-to elsősöknek, hogyan kell hozzáállni az analízishez, hogy meg is legyen félév végére az a 3 kredit.. :)

A legfontosabb szabályok:
1. Ne legyél könnyelmű. Ez NEM az a tárgy, amit vizsgaidőszakban pár nap tanulgatással meg lehet csinálni, akkor sem, ha valaki emelt szinten érettségizett matekból, ez a dolog igazából a tárgy szempontjából teljesen lényegtelen. A tárgy (nagyjából) folyamatos készülést igényel. Ez alatt nem azt értem, hogy minden nap elő kell venni a könyvet, munkagüzetet, de legalább a következő gyak előtt nézz bele az előző órás anyagba, hogy tudd követni, miről van szó.

2. Ne ess pánikba. Sokat fogod hallani, hogy ebből a tárgyból az évfolyam 60%-a megbukik, milyen szemét a tanszék, direkt meg akarnak buktatni, lepontozzák a vizsgákat, stb. Na, ennek ne higgy. Mármint a 60% nagyjából igaz, de ez a szám pont azért ilyen nagy, mert az emberek azt hiszik, hogy nem lehet megcsinálni a tárgyat. A tanszék pontozási szokásairól pedig annyit, hogy korrekten pontoznak, ami azt jelenti, hogy arra kapsz pontot, ami pontot ér. Semmi másra, 2 szép szemre 49 pontnál nem fognak még 1 pontot adni a 2esért. Lehet mondani, hogy szemétség, vagy azt is, hogy legközelebb felkészülök jobban.. :)

3. Járj be órára. Illetve, jó órára járj be. Vannak tanárok, akikhez igencsak megéri bejárni, például Juhász Attila vagy Eperjesiné, ők korrektül leadják az anyagot. Előfordulhat, hogy a gyak.on nem vettetek valamit, a zh-ban, vizsgában mégis szerepel, nos, ez azért van, mert az anyag nagyon nagy, de amit a tematikában leírnak, vissza is kérik, akár leadták, akár nem. Érdemes a speces órára bejárni, vagy legalább egy speces jegyzetet szerezni, emlékeim szerint nem volt olyan típusú feladat, amire ne lett volna példa. Lényeges különbség a speces és a sima óra között, hogy sima órán gyakran a legegyszerűbb példákat nézitek meg, specen pedig tipikusan olyan szintűeket, amik a vizsgában vannak. Szóval ha úgy érzed, hogy érted azt, amit órán vettetek, nézz régebbi vizsgasorokat, zh-kat (a HEMen elérhető jónéhány), ha azokat meg tudod csinálni, tényleg van közöd az anyaghoz. :)

4. Írd meg jól az évközi zh-kat (kisdolgozatokat). Egyrészt ez kényszerít arra, hogy év közben is tanulj, másrészt ha van 10-10 pontod a 2 kisdolgozatból (nem teljesíthetetlen), elég nagy előnnyel indulsz a vizsgán, mert a 70-ből már csak 30-at kell összeszedni, ami nem egészen 2,5 feladat. Azért jobb a 70 pontos vizsga a 100 pontosnál, mert arányaiban sokkal több időd van a feladatokra, és nem kell kapkodni.

5. Ha év közben elvesztetted a fonalat, kérdezz. Akár évfolyamtársaktól, akár itt, akár felsőbbévesektől, akár más egyetemre járó okos emberektől (ajánlom a BME-seket.. :) ), a legkönnyebb úgy elbukni a tárgyat, hogy 4. órán elveszted a fonalat, és többet be sem jársz, 'úgysem értek semmit, akkor minek' alapon.

Összegezve: ne ess pánikba, de azért készülj rendesen.. :)

Remélem tudtam 1- 2 hasznos tanácsot adni, kérdezzetek nyugodtan, ha bármi nem tiszta.
liylu
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks
Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Pami » 2010. szeptember 14., kedd 19:28

Meg tudná valaki írni, hogy Eperjesiné vagy Kollár tanárnő mikor tart pénzügy-számviteleseknek előadást és gyakorlatot?
Pami
Full Member
Full Member

Given: 81 thanks
Received: 42 thanks

HozzászólásSzerző: Schutzengel » 2010. szeptember 14., kedd 20:37

Pami írta:Meg tudná valaki írni, hogy Eperjesiné vagy Kollár tanárnő mikor tart pénzügy-számviteleseknek előadást és gyakorlatot?

Eperjesi: szerdán 1., 2. és 4. órában
Kollár: péntek 11.20tól, kedd 9.40től

Mind gyakorlati órák, előadást nem tartanak.
Schutzengel
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks

The following user would like to thank Schutzengel for his or her post:
Pami

HozzászólásSzerző: Pami » 2010. szeptember 14., kedd 21:54

Schutzengel írta:
Pami írta:Meg tudná valaki írni, hogy Eperjesiné vagy Kollár tanárnő mikor tart pénzügy-számviteleseknek előadást és gyakorlatot?

Ami szerdán van 4. órában, az melyik teremben van?
Pami
Full Member
Full Member

Given: 81 thanks
Received: 42 thanks

HozzászólásSzerző: Norka1 » 2010. szeptember 15., szerda 10:34

Schutzengel írta:

Engem Eperjesi órája érdekelne szerdán a 2. órában, melyik teremben tartja? Mivel gazdmenes vagyok, így sajnos nem látom a neptunban, hogy a psz-nek mikor tart órát!
Választ előre is köszi:)
Norka1
Newbie
Newbie

Given: 13 thanks

HozzászólásSzerző: krinyo » 2010. szeptember 15., szerda 16:51

valaki megtudná mondani, hogy akkor most Kollár tanárnő mikor tart pontosan órát? neptunban az órarend információhoz péntek 11.20at írnak, de a megjegyz., leíráshoz kedd 8órát. akkor most melyik a jó?
előre is köszi
krinyo
Jr. Member
Jr. Member

Given: 14 thanks
Received: 4 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Módszertani Intézeti Tanszéki osztály