zsu91 írta:Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy kedden 11:20tól kik tartanak órát?
Köszi

Mali23 írta:pkata99 írta:Sziasztok!
Valaki tudna nekem ajánlani tanárt! Vagyis, hogy kihez érdemes bejárni órákra itt a suliban! Ki magyaráz jól stb.
Előre is köszi!
Szia! egy kérdést elég egy helyen feltenni,itt mondjuk.
Analízisből Eperjesinét szokták mondani hogy nagyon jó,de nekem bevált Juhász tanár úr stílusa is (specen),
vagy épp Kollár tanárnő órái (the best),bár ő nemtudom tart e analízist,mert ő a valszám tanárom volt..
Na,megnéztem tart!akkor Kollár tanárnő!!!olyan mintha egy gimnáziumi órán ülnél,egyszerűen a szádba rágja hogy mit hogy,onnantól már csak rajtad múlik az egész!nagyon kedves,lelkes,látszik rajta hogy szeretné ha minél többen átmennének.Likeolni fogod![]()
(Csécs Miklós tanár urat meg személyes tapasztalatom szerint érdemes nagyívben elkerülni..)

indian77 írta:Mali23 írta:pkata99 írta:Sziasztok!
Valaki tudna nekem ajánlani tanárt! Vagyis, hogy kihez érdemes bejárni órákra itt a suliban! Ki magyaráz jól stb.
Előre is köszi!
Szia! egy kérdést elég egy helyen feltenni,itt mondjuk.
Analízisből Eperjesinét szokták mondani hogy nagyon jó,de nekem bevált Juhász tanár úr stílusa is (specen),
vagy épp Kollár tanárnő órái (the best),bár ő nemtudom tart e analízist,mert ő a valszám tanárom volt..
Na,megnéztem tart!akkor Kollár tanárnő!!!olyan mintha egy gimnáziumi órán ülnél,egyszerűen a szádba rágja hogy mit hogy,onnantól már csak rajtad múlik az egész!nagyon kedves,lelkes,látszik rajta hogy szeretné ha minél többen átmennének.Likeolni fogod![]()
(Csécs Miklós tanár urat meg személyes tapasztalatom szerint érdemes nagyívben elkerülni..)
Megtudná valaki mondani, hogy mikor tartanak ők (Eperjesiné, Juhász, Kollár) első éves PSZ-nek pontosan órát? Nagy segítség lenne, köszönöm!

chris0220 írta:ha valaki volt tegnap specen megírná, h volt-e katalógus? (tudom h eddig nem, de ki tudja idénre mit találtak ki)
köszi

bszandra írta:Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani nekem, hogy mikor tart Eperjesi tanárnő a pénzügy-számviteleseknek gyakorlatokat?
(neptunban->tárgyfelvétel->gazdasági matematika 1->kurzusok között ott lesz a neve, csak mivel gazd-men-es vagyok, ezért én azokat nem látom)
Előre is köszi!

Megpróbálom mindezt szem előtt tartani! Én Kovács János tanár Úrhoz járok. Róla nem láttam említést...kicsit gyorsnak tűnt nekem, de remélem feltudom venni a ritmust... Vajon a távoktatásosoknak házi dolgozatuk lesz év közben vagy bent kell megírnunk?midori írta:Tavaly írtam egy összefoglalót, hogy szerintem hogyan érdemes tanulni ezt a tárgyat, gondoltam, bemásolom, hogy az ideiek is okuljanak belőle..midori írta:Ha megengeditek, megosztanám az analízis élményeimet volt specesként, legyen ez egy kis how-to elsősöknek, hogyan kell hozzáállni az analízishez, hogy meg is legyen félév végére az a 3 kredit..
A legfontosabb szabályok:
1. Ne legyél könnyelmű. Ez NEM az a tárgy, amit vizsgaidőszakban pár nap tanulgatással meg lehet csinálni, akkor sem, ha valaki emelt szinten érettségizett matekból, ez a dolog igazából a tárgy szempontjából teljesen lényegtelen. A tárgy (nagyjából) folyamatos készülést igényel. Ez alatt nem azt értem, hogy minden nap elő kell venni a könyvet, munkagüzetet, de legalább a következő gyak előtt nézz bele az előző órás anyagba, hogy tudd követni, miről van szó.
2. Ne ess pánikba. Sokat fogod hallani, hogy ebből a tárgyból az évfolyam 60%-a megbukik, milyen szemét a tanszék, direkt meg akarnak buktatni, lepontozzák a vizsgákat, stb. Na, ennek ne higgy. Mármint a 60% nagyjából igaz, de ez a szám pont azért ilyen nagy, mert az emberek azt hiszik, hogy nem lehet megcsinálni a tárgyat. A tanszék pontozási szokásairól pedig annyit, hogy korrekten pontoznak, ami azt jelenti, hogy arra kapsz pontot, ami pontot ér. Semmi másra, 2 szép szemre 49 pontnál nem fognak még 1 pontot adni a 2esért. Lehet mondani, hogy szemétség, vagy azt is, hogy legközelebb felkészülök jobban..
3. Járj be órára. Illetve, jó órára járj be. Vannak tanárok, akikhez igencsak megéri bejárni, például Juhász Attila vagy Eperjesiné, ők korrektül leadják az anyagot. Előfordulhat, hogy a gyak.on nem vettetek valamit, a zh-ban, vizsgában mégis szerepel, nos, ez azért van, mert az anyag nagyon nagy, de amit a tematikában leírnak, vissza is kérik, akár leadták, akár nem. Érdemes a speces órára bejárni, vagy legalább egy speces jegyzetet szerezni, emlékeim szerint nem volt olyan típusú feladat, amire ne lett volna példa. Lényeges különbség a speces és a sima óra között, hogy sima órán gyakran a legegyszerűbb példákat nézitek meg, specen pedig tipikusan olyan szintűeket, amik a vizsgában vannak. Szóval ha úgy érzed, hogy érted azt, amit órán vettetek, nézz régebbi vizsgasorokat, zh-kat (a HEMen elérhető jónéhány), ha azokat meg tudod csinálni, tényleg van közöd az anyaghoz.
4. Írd meg jól az évközi zh-kat (kisdolgozatokat). Egyrészt ez kényszerít arra, hogy év közben is tanulj, másrészt ha van 10-10 pontod a 2 kisdolgozatból (nem teljesíthetetlen), elég nagy előnnyel indulsz a vizsgán, mert a 70-ből már csak 30-at kell összeszedni, ami nem egészen 2,5 feladat. Azért jobb a 70 pontos vizsga a 100 pontosnál, mert arányaiban sokkal több időd van a feladatokra, és nem kell kapkodni.
5. Ha év közben elvesztetted a fonalat, kérdezz. Akár évfolyamtársaktól, akár itt, akár felsőbbévesektől, akár más egyetemre járó okos emberektől (ajánlom a BME-seket..), a legkönnyebb úgy elbukni a tárgyat, hogy 4. órán elveszted a fonalat, és többet be sem jársz, 'úgysem értek semmit, akkor minek' alapon.
Összegezve: ne ess pánikba, de azért készülj rendesen..
Remélem tudtam 1- 2 hasznos tanácsot adni, kérdezzetek nyugodtan, ha bármi nem tiszta.

Pami írta:Meg tudná valaki írni, hogy Eperjesiné vagy Kollár tanárnő mikor tart pénzügy-számviteleseknek előadást és gyakorlatot?

Schutzengel írta:Pami írta:Meg tudná valaki írni, hogy Eperjesiné vagy Kollár tanárnő mikor tart pénzügy-számviteleseknek előadást és gyakorlatot?
Eperjesi: szerdán 1., 2. és 4. órában
Kollár: péntek 11.20tól, kedd 9.40től
Mind gyakorlati órák, előadást nem tartanak.

Schutzengel írta:Pami írta:Meg tudná valaki írni, hogy Eperjesiné vagy Kollár tanárnő mikor tart pénzügy-számviteleseknek előadást és gyakorlatot?
Eperjesi: szerdán 1., 2. és 4. órában
Kollár: péntek 11.20tól, kedd 9.40től
Mind gyakorlati órák, előadást nem tartanak.

Vissza: Módszertani Intézeti Tanszéki osztály
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég