Hallgatói Információs Rendszer

Ti hogyan vélekedtek a PSZF-en lévő, hirdetőtáblás, online-os, neptun-os, diákcentrumos, T.O-s, tanszéki…stb. informálásokról?

Re: Hallgatói Információs Rendszer

HozzászólásSzerző: gigike84 » 2009. november 17., kedd 14:27

Nem tudom jó helyre írok.-e illetve foglalkoznak-e itt ilyennel.De azt nem értem, hogy ha hagyományos képzésben meg akarnak szüntetni egy tárgyat, vagy köv.évben csak spec kurzust indítanak valamiből, rendes kurzust nem, akkor arról miért nem lehet értesíteni a hallgatókat?
Most hallotamm, egy beszélgetést, hogy állítólag megszüntetik a hitelintézeti számvitelt hagyományos képzésben és emiatt akik esetleg még nem tudták felvenni a pügyi számvit 1 miatt annak méltányosságit kell írnia.Illetve voltak tárgyak amiket már csak bolognaiban indítottak.Ezt hogyan képzelik? :vita: Jogunk van a hagyományos képzésben befejezni az iskolát és járnak a normális 6 vizsgalehetőség. :blabla
gigike84
Full Member
Full Member

Given: 3 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2009. november 17., kedd 16:30

Kedves Hallgató!
A kifutó képzés összes tárgyát + három félévben hirdettük meg, ahogyan a jogszabályok előírják. Mivel 2005/2006-os tanévben indul taz utolsó nem bolognás évfolyam, ebben a tanévben már a mintatanterv szerinti V és VI. féléves tárgyak futnak ki, és szűnnek meg végleg.
minden tárgy + 1-1- normál, spec és vizsgakurzusban meg volt hirdetve.
A Pénzügyi számvitel 1. a hagyományos képzésben első évfolyam második féléves tárgy volt, tehát mintatanterv szerint 2006. tavaszán kellett volna teljesítenie. Ha mostanáig húzódott ennek a tárgynak a teljesítése, akkor azt gondolom, nem feltétlenül a rendszer, hanem valamilyen módon az Ön hibája. Mindenkinek biztosítottuk a lehetőséget a képzés váltásra, aki pedig maradt hagyományos képzésben, az vállalta, hogy bizonyos tárgyak teljesítésére csak egyetlen tárgyfelvételi lehetősége lesz.
A hitelintézeti számvitel mintatanterv szerint ötödik féléves tárgy volt, tehát abból most van az utolsó speciális kurzus meghirdetve.
üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Given: 0 thanks
Received: 254 thanks

HozzászólásSzerző: Tigrincs » 2009. december 18., péntek 19:32

Anibere írta:Azt én sem értem, hogy miért nehezebb az adott vizsga megoldását pl. matekból kirakni a hivatalos holnapon a letölthető dokumentumok közé, mint kiragasztani a tanszékre.
Ugyanúgy leírja egy tanár a megoldást, csak plusz egy szkenner kéne, és máris meg lenne oldva hogy mindenki kedve szerint sokszorosíthatná a megfelelő minőségben, és még a tanszék előtt is lehetne normálisan közelekedni.

Ugyanitt az adott tárgy híreihez pedig ki lehetne írni pl. az eredmények, vizsabeírások időpontját, a terembeosztásokat, stb.

Egyet értek! Miért kell mindenért, mindennap bemenni a suliba, miért nem lehet interneten keresztül megtudni az eredményeket, jegybeírások időpontját, helyét?

Most is pl már több napja vadászom a pénzügyi-számviteli infó eredményem, de nincs sehol (péntek este van) és hétfőn van az UV. Most feljelentkezzek és ha sikerül, akkor meg 3500Ft-ért vegyenek le, csak mert vki lusta feltenni neptunba a jegyeket?
Jegybeírás időpontokkal ugyanez a helyzet, sokszor még Zh-n sem mondják el és volt, hogy emiatt lemaradtam róla, mert csak folyosói pletyka útján terjedt. Miért nem lehet ezeket feltenni akár a suli honlapjára, akár onlinera egy-egy táblázat keretében? nehéz? fáj? 5 perc lenne, ehelyett a diák töltse ezzel a fél napját. Arról már nem is beszélve, hogy a főnököm arckifejezése milyen lesz ilyenkor.
Tigrincs
Newbie
Newbie

Received: 2 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

The following user would like to thank Tigrincs for his or her post:
netty1113

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2009. december 18., péntek 19:34

Tigrincs írta:
Anibere írta:Azt én sem értem, hogy miért nehezebb az adott vizsga megoldását pl. matekból kirakni a hivatalos holnapon a letölthető dokumentumok közé, mint kiragasztani a tanszékre.
Ugyanúgy leírja egy tanár a megoldást, csak plusz egy szkenner kéne, és máris meg lenne oldva hogy mindenki kedve szerint sokszorosíthatná a megfelelő minőségben, és még a tanszék előtt is lehetne normálisan közelekedni.

Ugyanitt az adott tárgy híreihez pedig ki lehetne írni pl. az eredmények, vizsabeírások időpontját, a terembeosztásokat, stb.

Egyet értek! Miért kell mindenért, mindennap bemenni a suliba, miért nem lehet interneten keresztül megtudni az eredményeket, jegybeírások időpontját, helyét?

Most is pl már több napja vadászom a pénzügyi-számviteli infó eredményem, de nincs sehol (péntek este van) és hétfőn van az UV. Most feljelentkezzek és ha sikerül, akkor meg 3500Ft-ért vegyenek le, csak mert vki lusta feltenni neptunba a jegyeket?
Jegybeírás időpontokkal ugyanez a helyzet, sokszor még Zh-n sem mondják el és volt, hogy emiatt lemaradtam róla, mert csak folyosói pletyka útján terjedt. Miért nem lehet ezeket feltenni akár a suli honlapjára, akár onlinera egy-egy táblázat keretében? nehéz? fáj? 5 perc lenne, ehelyett a diák töltse ezzel a fél napját. Arról már nem is beszélve, hogy a főnököm arckifejezése milyen lesz ilyenkor.
Erre csak 1 megjegyzés: az infó tanszék titkárnője hasonló a közgázéhoz, tehát időben nem szabad várni a jegyek beírását a neptunba. :D
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 300 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: nadal » 2010. január 30., szombat 2:30

Sziasztok!

Én érdeklődnék arról, hogy 41 kreditet kell felvennem. A Diákcentrumba azt mondták O.K., egy kérvényt kell leadni az indexel, a T.O.-n detto kérvény.

DE A NEPTUN NEM ENGEDI FELVENNI a maradék 3 kreditet (most állok 39-en)

na most mi van? kihez menjek?
:D :):D
nadal
Jr. Member
Jr. Member

Given: 5 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. január 30., szombat 9:10

Azért a topik első hozzászólását illik elolvasni, hogy mégis miről szól :-)))
Legközelebb ezt a kérdést a Kérdések-válaszokba írd!

Ezt amúgy a TO-soddal kell megbeszélni!
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.tk/ -- http://jesuisunprince.tk/
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások

HozzászólásSzerző: szandi » 2010. február 1., hétfő 18:19

Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok e ilyen problémával de a neptunban a 2009/10/2 tárgyfelvételnél nem tesz ki egy tantárgyat sem holott a múlthéten már vettem fel tantárgyat!!!Hova fordulhatok ilyen problémával???Előre is köszi a választ!
szandi
Jr. Member
Jr. Member

Given: 8 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. február 1., hétfő 18:21

szandi írta:Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok e ilyen problémával de a neptunban a 2009/10/2 tárgyfelvételnél nem tesz ki egy tantárgyat sem holott a múlthéten már vettem fel tantárgyat!!!Hova fordulhatok ilyen problémával???Előre is köszi a választ!

Neptun topik!

Olvasd el ennek a topikban az első hozzászólását és rájössz,h nem erről van szó :-)
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: hnha89 » 2010. február 6., szombat 16:58

davidurie írta:A másik meg az, hogy hadd véleményezhessük a tanszéki titkárnőket!

(nem kell ilyen teszt, elég egy Megjegyzés mező ;) )

Nem rossz ötlet...:P

Én is tökéletesen egyetértek az elektronikus index-el.

És sajnos nekem is panaszkodnom kell rá, hogy egyes tanárok nem képesek rá, hogy időben kitegyék a jegybeírási időpontokat... bizonyos tantárgyból egyszerre fel lett téve a pszf-online-ra 5-6 tanár időpontja, s már kezdtem örülni, de hiába, az én tanáromé nem volt köztük... Arról nem is beszélve, amikor akkor írják ki az időpontot - és csak az iskolában - amikor konkrétan elkezdődik a jegybeírás:P (Jó, ez talán ritkaság, de megtörtént..)

Egyébként a többi javaslattal is egyetértek.

Az e-indexre mennyi esély van egyébként most? Vagy hogy áll az ügye? Csak azért, hogy ugye nem marad meg ilyen javaslat szintjén és annyi?
hnha89
Newbie
Newbie

Given: 10 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: Cuncus » 2010. február 18., csütörtök 13:58

Sziasztok! Ma van a kurzusjelentkezés határideje. Bent voltam délelőtt a suliban, a makroökonómiát át akartam tenni más időpontra, de nem engedte. Most itthon, pedig már igen. A módosított kurzuslista leadásáért kell majd fizetnem 3 500 ft-ot?
Cuncus
Jr. Member
Jr. Member

Given: 1 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. február 18., csütörtök 15:50

Cuncus írta:Sziasztok! Ma van a kurzusjelentkezés határideje. Bent voltam délelőtt a suliban, a makroökonómiát át akartam tenni más időpontra, de nem engedte. Most itthon, pedig már igen. A módosított kurzuslista leadásáért kell majd fizetnem 3 500 ft-ot?

Szia!

Ma volt a határidő, azt hiszem, hogy fizetés nélkül leadd a módosított kurzuslistát.
Így később csak 3.500 Ft ellenében adhatod le.
Azonban mérlegeld azt is, hogy többen mondták itt fórumon, hogy tőlük az égvilágon senki nem kérte a kurzuslistát egy-egy, index leadása utáni módosításért.

Jah és ez a topik nem ezekre a kérdésekre lett kitalálva, kérlek, legközelebb olvasd el a legelső hozzászólást, hogy tudd, mire is való éppen az adott topik :-)
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: Joya » 2010. szeptember 6., hétfő 22:19

Sziasztok!

Hova teszik fel a tanárok az előadásokon bemutatott prezentációkat? Már szinte végignéztem az egész bgf honlapot és nem találtam...Informatikából kellene jelenleg.
Joya
Newbie
Newbie

Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: Orsoyya » 2011. február 4., péntek 0:20

Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogyha febr. 4-én van vége a regisztrációs hétnek , de már vettem fel tárgyakat csak még várok a számvitel vk eredményemre,és nem kattintottam a beiratkozás gombra az problémát jelent-e?
A beiratkozás gombot csak akkor szabad használni,ha már véglegesen kialakítottam az órarendemet? A regisztrációs hetet követően van még rá lehetőségem?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Orsoyya
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: Arnie » 2011. február 4., péntek 10:03

Orsoyya írta:Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne,hogyha febr. 4-én van vége a regisztrációs hétnek , de már vettem fel tárgyakat csak még várok a számvitel vk eredményemre,és nem kattintottam a beiratkozás gombra az problémát jelent-e?
A beiratkozás gombot csak akkor szabad használni,ha már véglegesen kialakítottam az órarendemet? A regisztrációs hetet követően van még rá lehetőségem?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Szia!

Megnyomhatod a beiratkozás gombot már most is, de az indexedet, a beiratkozási kérelmedet és a felvett kurzusok listádat csak akkor adhatod le, ha már minden végleges. :)
Február 4-én 12.00 órától tárgyat leadni már nem lehet, csak kurzust módosítani, és a vizsgakurzusos tárgyra épülő tárgyat felvenni lehet. Az indexedet legkésőbb február 9-én 14 óráig kell leadnod.

Üdv, Arnie

U.I: Ez a kérdés egyébként a Kérdések-Válaszok topicba tartozik, máskor majd ott tedd fel. Ha nem vagy biztos benne, hogy egy topicnak mi a témája, olvasd el a legelső hozzászólást, ott mindig le van írva, hogy miért hozták létre az adott témát. :afro
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 543 thanks

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
Orsoyya

HozzászólásSzerző: _Nóra_ » 2011. június 21., kedd 17:56

Sziasztok!

Nem tudom, hogy hol tegyem fel ezt a kérdést... de nem tudja valaki, hogy az idegennyelvi tanszék demonstrátorát mikor hirdetik ki?
Tudom,hogy csak a köv.félévben esedékes a munka, de pl ez beleszámíthatna már szakirány jelentkezésbe?
_Nóra_
Hero Member
Hero Member

Given: 84 thanks
Received: 48 thanks

Előző

Vissza: Hallgatói Információs Rendszer