Vélemények és javaslatok

vélemények a HÖK-ről

Re: Vélemények és javaslatok

HozzászólásSzerző: MLazlo » 2010. február 3., szerda 18:41

bocs, hogy ide másolom/ itt jegyzem meg ezt, de inkább ide tartozik ....

Robesz írta:Valaki meg tudná mondani, hogy mi a fenének vannak a tanszéken titkárnők???

Angol tanszéken is olyan "kedves" volt velem, hogy csak na. Bemegyek elmondom mit akarok erre pakolászik tovább majd egy 20-30 másodperc múlva fújtatva megmondja hogy ő ezzel nem foglalkozik (jegy elírás kijavítása) keressem a tanáromat. Pénzügy tanszék is detto ugyanaz az is elküld hogy jöjjek vissza másnap pedig egy rohadt jegy átjavítás nem több mint 2-3 perc de nem, inkább nem csinálják meg. Vagy fohászkodni kellene ??

ez annyira tipikus ...

egyáltalán nem vádaskodásból mondom, inkább csak kérésként, hogy a HÖK nem tudna lépni ebben az ügyben valamit? ugyan nekem a matekos TANSZÉKI ELŐADÓ kivételével még egyikkel se volt bajom, pedig elég sokat kellett rohangálnom hozzájuk más ügyben; de felháborító, h mindenkit ott szívatnak, ahol akarnak ... elhiszem, h el vannak havazva ebben az időszakban, de a hallgatók is!
mi mégis vesszük a fáradtságot, h tisztelettudóak legyünk velük, és erre mit kapunk? és nem azt mondom, ez így is van rendjén, h alapvetően így kell viselkednünk a tanárokkal, és az iskola összes alkalmazottjával ... de pl ott a DC, miért nem olvastam még panaszt, hogy Ők elküldik a hallgatót, ha problémával fordul hozzájuk?

dettó ugyanez volt a volt sulimban, hogy az igazgató mittomén mikor bejelentette, hogy a takarítónők mindig panaszkodnak, mert h nem köszönünk Nekik ... hát én akárhányszor köszöntem Nekik (ez előtt a "bejelentés" előtt is), visszaböfögésre se volt erejük ... itt mondjuk 1-2 esetet levéve mindig visszaköszöntek nekem :)

nem tudom mi lenne ennek rendje s módja, de a hallgatói érdekvédelemhez tartozik ez szerintem :-)

mert azt nem hiszem el, h ők raknak fel egy csomó jegyet, de átjavítani nem tudják ... gondolom meg kéne keresni, hogy melyik tanár nevén írták be, vagy a kurzus alapján visszakeresni, és ez már büdös Nekik ...

Remélem tényleg nem veszi 1 HÖK tag sem vádaskodásnak, v kioktatásnak :)

Ha tudtok lépni, előre is köszi!
Üdv: Lacc

A jelmondatom: "Moderáld magad, vagy én moderállak meg!" :-|
MLazlo
Global Moderator
Global Moderator

Given: 291 thanks
Received: 484 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. február 3., szerda 18:47

Sajnos 1-2 tanszéki előadó eredendően paraszt (pl. a módszertani is), nehéz ilyen idősen megnevelni őket. Elhiszem, hogy sokan keresik fel őket naponta, de van egy mondás, hogy aki k** -nak áll, az ne csodálkozzon, ha d*ják. (eléggé vulgáris, de most ez jutott eszembe)
Mindemellett engem is felháborít a viselkedésük..

A DC-hez szerintem napi szinten is többször annyi hallgató érkezik, mint egy-egy tanszékhez és még én sem láttam soha, hogy valakinek azt mondanák, hogy nem tudnak segíteni, elküldték volna onnan, stb.. Sőt, legtöbbször mosollyal segítenek (apróság, de pl. nekem a napomat is fel tudja dobni :-))
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.tk/ -- http://jesuisunprince.tk/
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Nem: Pasi

The following user would like to thank davidurie for his or her post:
MLazlo

HozzászólásSzerző: GKrisztiii » 2010. június 29., kedd 10:40

Kedves HÖK!
Az a gondolat fordult meg a fejemben, hogy a mi iskolánkban miért nem vezetik be -a máshol már jól működő- elektronikus indexet. Véleményem szerint ez mind a diákok mind a to-sok és még a tanárok életét is megkönnyítené. Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek ez eszébe jutott. Biztos volt már ilyenfajta kezdeményezés, de én nem tudok róla. Érdekelne, hogy próbált-e már a HÖK vagy valaki ennek érdekében tenni valamit és ha igen miért nem volt sikeres.
Kriszti
GKrisztiii
Full Member
Full Member

Given: 32 thanks
Received: 18 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. június 29., kedd 12:10

GKrisztiii írta:Kedves HÖK!
Az a gondolat fordult meg a fejemben, hogy a mi iskolánkban miért nem vezetik be -a máshol már jól működő- elektronikus indexet. Véleményem szerint ez mind a diákok mind a to-sok és még a tanárok életét is megkönnyítené. Gondolom nem én vagyok az egyetlen akinek ez eszébe jutott. Biztos volt már ilyenfajta kezdeményezés, de én nem tudok róla. Érdekelne, hogy próbált-e már a HÖK vagy valaki ennek érdekében tenni valamit és ha igen miért nem volt sikeres.
Kriszti

Nem te vagy az első, akinek eszébe jutott! Ha beírod a fórum keresőjébe, hogy elektronikus index, kidob egy párat, köztük egy összefoglalót egy 2009-es BGF konferenciáról, ahol szorgalmazta ennek bevezetését a HÖK! Hogy miért nem lett belőle semmi, azt nem tudom!
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
GKrisztiii

HozzászólásSzerző: midori » 2010. június 29., kedd 12:21

Engem is leginkább az érdekelne, hogy történt-e bármi előrelépés a dologgal kapcsolatban, foglalkozik-e egyáltalán ezzel a HÖK. Meg általában, az itt megjelenő problémákkal foglalkozik-e bárki, mert ugyan néha kapunk 1-1 összefoglalót, hogy mit csinált a HÖK, ami nagyon szép és hangzatos, csak pont ezek derülnek ki belőle kevésbé..
midori
Super Member
Super Member

Given: 51 thanks
Received: 126 thanks
Szak: Emberi Erőforrások

HozzászólásSzerző: GKrisztiii » 2010. szeptember 1., szerda 9:44

Azért kíváncsi lennék egy HÖK-ös hozzászólására is a témában, mert eddig nem kaptam konkrét választ a kérdésemre.
GKrisztiii
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: esztella » 2010. október 15., péntek 14:29

Sziasztok, nemzetközi diákot lehet igényelni folyamatosan? A zh hét alatt lehet ezügyben intézkedni? Mennyi idő amíg megérkezik az igazolvány?
Köszi a választ előre is!!!
esztella
Jr. Member
Jr. Member

Given: 25 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: GKrisztiii » 2010. november 19., péntek 18:26

Olvassa egyáltalán egy HÖK-ös is ezt a topicot???!!! Mert ha nem akkor nem sok értelme van hogy itt van....
GKrisztiii
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Zsogy » 2010. december 11., szombat 18:16

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy ha már a PSZFen nincs keresztfélév, lehetne-e indítványozni, hogy - a kevesebb csúszás és a hallgatók érdekeinek szem előtt tartása érdekében - legalább vizsgaidőpontokat meghirdetni (például a bukó tárgyakból), úgy, hogy az adott félévben kurzust nem is indítanak. Mindenki készüljön fel, ahogy tud, kelljen külön eljárásit, vagy IV díjat fizetni, de legalább igazán lehetne annyira jó arc a BGF,hogy egy ilyen plusz lehetőséget biztosít a diákok számára.
Arról nem is beszélve, hogy "a sok hallgatói kintlevőség miatt" kell nekünk is most minden 2. egyes után 2500at fizetni (amit nem tudom, hogy nem tudnak behajtani, mikor elvileg nem is vizsgázhat, sőt az indexét sem veheti fel, akinek tartozása van...), szóval ezáltal még több és több és több pénz vándorolna a PSZFecske zsebecskéjébe, amit minden bizonnyal - ha a diákok nem is - de a "fentiek" díjaznának...
Zsogy
Jr. Member
Jr. Member

Received: 9 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2010. december 11., szombat 19:21

Kedves Hallgató!
Mivel még csak első éves, így annak tudom be, hogy nem tájékozódott kellő alapossággal! Minden tárgyból van keresztféléves meghirdetés, méghozzá vizsgakurzus keretében, amikor is lehetősége van a hallgatónak a félév regisztrációs hetében azon tárgyak teljesítésére, melyek az előző vizsgaidőszakban nem sikerültek, így csak rajta múlik, hogy időveszteség nélkül haladjon tovább tanulmányaiban.
Nem minden második egyes után kell fizetni, hanem két egyes után minden újabb vizsgáért, de ez nem új szabály!
"szóval ezáltal még több és több és több pénz vándorolna a PSZFecske zsebecskéjébe, amit minden bizonnyal - ha a diákok nem is - de a "fentiek" díjaznának..." erről pedig jó lenne, ha szintén érdeklődne egy kicsit, hova folyik be a pénz, és mire is költi a főiskola.
Üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Given: 0 thanks
Received: 254 thanks

The following user would like to thank mézescsupor for his or her post:
Tracy

HozzászólásSzerző: Zsogy » 2010. december 12., vasárnap 17:00

Kedves DC!

Köszönöm a tájékoztatást! Pontosítva, arra gondoltam, hogy például jó lenne őszi féléves tárgyakból a tavaszi félévben vizsgaidőszak végén vizsgázni.
Ugyanakkor aláírom, hogy jó, hogy van lehetőségünk vizsgakurzusra!
Zsogy
Jr. Member
Jr. Member

Received: 9 thanks

HozzászólásSzerző: bög » 2011. február 2., szerda 21:24

Nicolettke írta:
GKrisztiii írta:Kedves HÖK!
Kriszti

Nem te vagy az első, akinek eszébe jutott! Ha beírod a fórum keresőjébe, hogy elektronikus index, kidob egy párat, köztük egy összefoglalót egy 2009-es BGF konferenciáról, ahol szorgalmazta ennek bevezetését a HÖK! Hogy miért nem lett belőle semmi, azt nem tudom!

Engem ez már a kezdetek óta foglalkoztat, de már feladtam hogy megértsem. Pedig csak jobb kommunikáció kellene a "főnökség" és a diákok között. Tavaly a TO-s ügyintézőm kifejtette, hogy nekik is tökük tele van az indexxel, mert rengeteg pluszmunkát ad, ráadásul feleslegesen. Személyszerint én csodálkozom hogy itt 2011-ben még van index akármelyik suliba is. Nemcsak hogy sok problémával jár, de szerintem kurva ciki. Minden ismerősöm kiröhög, hogy nekünk még van olyan. Persze meg lehet érteni, ha nincs index, nincs késedelmi díj, az meg hogy nézne már ki. Megint egyébként nem pampogni akarok, mint egy mama, mert ha van valami ami buzerálja a csőrőm, és elmondják hogy az miért úgy van, és racionális indokokat hoznak fel, simán beletörődöm. De a tájékoztatás ebben a suliban valahogy rohadtul nem működik. Max a Szíjjártó féle: kamuzás, az is csak megkésve. Például az infósok létrehozhatnának egy PSZF hírportál amit naponta frissitenek....És NEM a hökösök. Mindig a tanár. És nem csak a hírt, a magyarázatot is. Bár biztos csak én vagyok a fogyi, de szerintem akkor élhetőbb lenne szeretett intézményünk:)......a faszt :D
bög
Jr. Member
Jr. Member

Given: 7 thanks
Received: 22 thanks

HozzászólásSzerző: Arnie » 2011. február 2., szerda 22:20

Amennyire én tudom a következő évtől kezdve kísérleti jelleggel már elektronikus index lesz, de csak az első éveseknek és felmenő rendszerben.
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 543 thanks

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
bög

HozzászólásSzerző: Tsaabee » 2011. június 3., péntek 9:25

szeretném elcserélni a PSZFes pólómat mert túl nagy rám. :pattog
van rá mód h elcseréljem valakivel?
biztos más is járt így h nem lett jó neki a méret.
piros L-es és M-es kellene helyette (férfi).
a vizsgaidőszakban szokott még egyáltalán valaki bent lenni az HÖK irodában?
Tsaabee
Sr. Member
Sr. Member

Given: 117 thanks

HozzászólásSzerző: coralos » 2011. június 3., péntek 10:11

Tsaabee írta:szeretném elcserélni a PSZFes pólómat mert túl nagy rám. :pattog
van rá mód h elcseréljem valakivel?
biztos más is járt így h nem lett jó neki a méret.
piros L-es és M-es kellene helyette (férfi).
a vizsgaidőszakban szokott még egyáltalán valaki bent lenni az HÖK irodában?

Igen, van lent mindig pár ember, de sajnos mivel nem volt 2. rendelés, így nem lehet az irodában kicserélni... Azt tudnám javasolni, hogy keress valakit aki elcseréli veled a saját pólóját.
Annak ellenére, hogy az élet drága, még mindig elég népszerű...
Szurko/álók - Mert a vélemény szabad, a vélemény kincs!
coralos
Jr. Member
Jr. Member

Given: 8 thanks
Received: 19 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: HÖK