Mérlegképes számvitel-elemzés vizsga PSZF-eseknek

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Mérlegképes számvitel-elemzés vizsga PSZF-eseknek

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. március 15., hétfő 16:24

diamond írta:
Szöszke írta:
butterfly írta:Helló,
valaki meg tudná mondani 100%-osan, hogy a bolognás számvitel szakon végzett hallgatók megkapják-e a mérlegképest?
csak mert akkor úgy jelentkezne ismerősöm a tanfolyamra!
Előre is köszi!

Nem kapjuk meg a diplomával, úgyhogy vizsgáznunk kell!
Én úgy tudom, hogy diploma nélkül is lehet csinálni, de akkor nem kapsz semmilyen tárgyból felmentést... de ebben nem vagyok biztos

Komplex elemzés gyak órán kb. 2 hete azt mondta Bíró Tanár Úr, hogy nemrég volt egy dékáni összejövetel, és ott eldöntötték, hogy a végzett bolognások megkapják automatikusan a mérlegképest is. Valaki javítson ki, ha félreértettem valamit!

Nem értetted félre, valóban ezt mondta a Tanár Úr! Én beszéltem azonban a továbbképzési központ vezetőjével és ő azt mondta ez így nem teljesen fedi a valóságot! Valóban megkapjuk, de nem automatikusan és nem az iskolával kötött szerződést a PM, hanem kihoztak egy törvényt, aminek lényege, hogy a számvitel szakirányosok megpályázhatják a felmentést a tantárgytematika benyújtásával! (És meg is kapjuk, mert a tematikák megfelelnek a kritériumnak). Engem személy szerint nem érdekel miért kapjuk meg, a lényeg, hogy megkapjuk (de mivel ez egy törvény és nem egy szerződés, bármikor módosíthatnak rajta, így senki se vegye 100%-ra).
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
diamond

HozzászólásSzerző: ariii » 2010. március 15., hétfő 19:06

Megkérnék egy illetékest, hogy tájékoztasson bennünket, számvitel szakirányon végzett bolognasokat, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy megkapjuk a mérlegképest...mennyibe kerül...pontosan milyen papírokat kell kitölteni, és természetesen a leadási határidő is érdkelne.

(Visszamenőleg meg tv.-t nem lehet módosítani...)
ariii
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2010. március 15., hétfő 19:45

http://www.pszfb.hu/hirek/hir.php?id=2780

Mérlegképes könyvelő szakmai vizsga - INTENZÍV I.

Intenzív képzés

Bolognai képzésben végzett hallgatók részére

MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

54 344 02 0000 00 00

Részvételi feltétel:

Gazdaságtudományok képzési területén üzleti képzési ágon pénzügyi és számviteli szakon, valamint számvitel mesterszakon, pénzügyi mesterszakon felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsga.

A 23/2008(VIII.8) PM rendelete alapján felmentést kapnak a következő vizsgarészek alól:

* Jogi ismeretek alkalmazása
* Gazdasági és vezetési ismeretek alkalmazása
* Pénzügyi ismeretek alkalmazása
* Adózási ismeretek alkalmazása
* Számviteli szervezési ismertek alkalmazása
* Ellenőrzési ismeretek alkalmazása

Felmentési eljárási díj: 24.000,-Ft

A BGF-PSZK hallgatók részére a felmentési eljárás díja: 18.000,-Ft!

Lehetőségek:

Számvitel és elemzési ismeretekből modulból felmentést lehet kérni (díja 8.000,-Ft) amennyiben a vizsgázó korábbi teljesítését hitelt érdemlően igazolja (főiskola/egyetem tantárgyi hitelesített tematikával és leckekönyvvel).

A BGF-PSZK hallgatók részére a felmentéshez kapcsolódó tantárgyi tematikákat a főiskola közvetlenül biztosítja. A hallgatónak a felmentési és beszámítási kérelmekhez a teljes leckekönyv hiteles másolatát kell csatolnia.

Beérkezési határidő(k): 2010. április 1. (májusi vizsgaidőszak)

2010. szeptember 4. (októberi vizsgaidőszak)

A felmentésről a szakmai vizsga megkezdése előtt a vizsgabizottság dönt.

Amennyiben kéri a számvitel és elemzés ismeretekből a felmentést és a vizsgabizottság:

1. helyt ad kérelmének - vizsga nélkül megszerzi a mérlegképes szakképesítést (szakmai vizsga- dokumentáció díja: 16.000.-).

2. visszautasítja a felmentési kérelmét - szakmai vizsgát kell tenni.

Számvitel és elemzési ismeretek alkalmazása modul szakmai vizsga két vizsgarészből áll:

* PM által kiadott feladatlap alapján 300 perces írásbeli vizsgatevékenység: 10.000.-Ft
* PM által kiadott szóbeli tételsor alapján szóbeli vizsgatevékenység: 16.000.-Ft

Számvitel és elemzési ismeretek alkalmazása 36 órás vizsgafelkészítőt szervezünk 27.000,-Ft-ért. A felkészítőket közvetlen a vizsgák előtt szervezzük:

* esti csoportok esetén (délutánonként heti 2x4 tanóra)

Oktatás és vizsgaszervező: Simon Jánosné

Tel.: 469-6609, Fax: 469-6770

Email: simonne@pszfb.bgf.hu

Továbbképzési és szakképzési központ

üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Received: 255 thanks

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. március 15., hétfő 19:48

ariii írta:Megkérnék egy illetékest, hogy tájékoztasson bennünket, számvitel szakirányon végzett bolognasokat, hogy mit kell tennünk ahhoz, hogy megkapjuk a mérlegképest...mennyibe kerül...pontosan milyen papírokat kell kitölteni, és természetesen a leadási határidő is érdkelne.

(Visszamenőleg meg tv.-t nem lehet módosítani...)

Visszamenőleg természetesen nem, de én azokra értettem, akik nem most államvizsgáznak! Mi előreláthatólag 2011. februárjában, addig még bármi megtörténhet!
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks

HozzászólásSzerző: ariii » 2010. március 15., hétfő 20:11

Köszönöm a gyors választ!

Fősikolai tantárgyi hitelesített tematikát honnan és mikor kell szerezni? (Nem szeretnék kétszer felutazni Pestre e miatt.)
A leckekönyvet elég simán lemásolni vagy azt is hitelesíttetni kell?
ariii
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: bea1203 » 2010. március 16., kedd 12:41

Az imént beszéltem Simon Jánosnéval. Nagyon segítőkész volt :), azt mondta hogy a leckekönyvet hitelesítve kell lefénymásolni, amit megcsinálnak a diákcentrumban is akár. Meg megkért hogy írjak neki egy emailt amire válaszban elküldi majd nekem a kitöltendő dokumentumokat is (ebben már fel lesznek sorolva azok a tantárgyak amiket beszámítanak).
bea1203
Full Member
Full Member

Given: 13 thanks
Received: 4 thanks

HozzászólásSzerző: bambi5 » 2010. március 19., péntek 20:02

Sziasztok!

Tudna informálni valaki arról, hogyan épül fel a mérlegképes vizsga abban az esetben, ha a 2005/06-os félévben kezdtem meg tanulmányaimat a PSZF-en és idén februárban szereztem diplomát?
bambi5
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Katye » 2010. március 19., péntek 23:22

bambi5 írta:Sziasztok!

Tudna informálni valaki arról, hogyan épül fel a mérlegképes vizsga abban az esetben, ha a 2005/06-os félévben kezdtem meg tanulmányaimat a PSZF-en és idén februárban szereztem diplomát?

Akkor te hagyományos képzésen voltál, ugye? Én úgy tudom hogy számvitel-elemzés vizsgát kell tenni, ami írásbeli és szóbeli részből áll. A többi modul alól felmentés jár. Teljes felmentés azoknak jár akik bolognás képzésben tanultak pénzügy-számvitel szakon számvitel szakirányon. A következő vizsgára a jelentkezési határidő március 31.
"My dream is to fly over the rainbow so high..."
Katye
Jr. Member
Jr. Member

Given: 5 thanks
Received: 5 thanks

HozzászólásSzerző: rockergirl » 2010. március 21., vasárnap 22:05

Katye írta:

Akkor te hagyományos képzésen voltál, ugye? Én úgy tudom hogy számvitel-elemzés vizsgát kell tenni, ami írásbeli és szóbeli részből áll. A többi modul alól felmentés jár. Teljes felmentés azoknak jár akik bolognás képzésben tanultak pénzügy-számvitel szakon számvitel szakirányon. A következő vizsgára a jelentkezési határidő március 31.

Én pedig úgy tudom, hogy aki 2008.12.31-ig nem jelentkezett vizsgára, azoknak 4 modulból kell összesen 7 vizsgát letenni, ha hagyományos képzésben vagy.... Aki eddig az időpontig jelentkezett, az maradt az egyvizsgás rendszerben.

Szerintem Simonnétől kérdezd meg ;)

-RG-
rockergirl
Sr. Member
Sr. Member

Given: 8 thanks

HozzászólásSzerző: 4tt1l4 » 2010. március 22., hétfő 13:03

2 kérdésem lenne:
A vizsgamentességi kérelem dokumentumban ahol kérik az oklevél sorszámát ott az oklevél tetején látható PT B... kezdetű kell vagy a hosszabb?

Valamint írják, hogy mellékelni kell hitelesített tantárgyi tematikát. Na most ezt csak ott felejtették, vagy tényleg kell mert Simonné nem írta a válasz e-mailjében. Meg egyébként se tudom, hogy mire gondolnak ez alatt, a bolognais tanterv esetleg a modulokkal, meg a tantárgyakkal? De azt meg nem is lehet hitelesíteni gondolom, mivel nem az én adataimat tartalmazza, szóval melyik a tantárgyi tematika, ha egyátalán kell olyan?

Választ köszönöm előre is.
4tt1l4
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: bambi5 » 2010. március 22., hétfő 20:19

Katye írta:

Igen, hagyományos képzésben tanultam.
A suli honlapján a vizsganaptárban én úgy láttam, hogy április 23-a a jelentkezési határidő.
bambi5
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: bambi5 » 2010. március 22., hétfő 21:56

bambi5 írta:
Katye írta:

Igen, hagyományos képzésben tanultam.
A suli honlapján a vizsganaptárban én úgy láttam, hogy április 23-a a jelentkezési határidő.

Valószínű rossz vizsganaptárt néztem. :(
Hagyományos képzésre vonatkozót nem találok.
Katye, írd meg légyszi, honnan tudsz a március 31-i vizsgajelentkezési határidőről. Előre is köszi!!!
A vizsga mikor lesz? A tanfolyam már elkezdődött?
bambi5
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: bea1203 » 2010. március 23., kedd 21:42

Feljebb Mézescsupor is ezt a dátumot írta, honlapon is ez van.
bea1203
Full Member
Full Member

Given: 13 thanks

HozzászólásSzerző: Katye » 2010. március 25., csütörtök 9:57

A vizsgakiírásnál olvastam, meg a továbbképzési központban is azt mondták. A tanfolyam csak utána kezdődik. Nem tudom hogy mikor lesz a vizsga, de az is fenn van a vizsgakiírásnál.
"My dream is to fly over the rainbow so high..."
Katye
Jr. Member
Jr. Member

Given: 5 thanks
Received: 5 thanks

HozzászólásSzerző: bogica46 » 2010. április 4., vasárnap 19:54

Sziasztok!

Nem tudja véletlenül valaki, hogy idén hogy lesznek még a régifajta (1vizsgás) mérlegképeshez a vizsga időpontok?
Csak az újat találtam meg...

köszi
bogica46
Sr. Member
Sr. Member

Given: 1 thanks
Received: 1 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában