--== Gólyafészek 2010 ==--

Jelenkeztél a PSZF-re? Fel is vettek? - Még nem tudod mit vállaltál...
Fórum szabályok
[b]Figyelem!

Az msn címet és csoportszámot ne írjátok be hozzászólásba. Erre valók a profilinformációk, a csoportszámot a tartózkodási hely (városod) után írd.

Melyik szakra vettek fel?

Emberi erőforrások
20
9%
Gazdálkodási és menedzsment
81
35%
Pénzügy és számvitel
129
56%

Szavazatok száma : 230

--== Gólyafészek 2010 ==--

HozzászólásSzerző: Peti » 2009. december 7., hétfő 12:25

Ide jelenkeztél, de nem tudsz semmit a suliról? Vagy egyáltalán csak érdekel, hogy mit lehet itt tanulni és milyen lehetőségek vannak, ha már idejársz? Mihez tudsz kezdeni, ha elvégzed? :donno

Vagy csak egyáltalán:
  • Miért a PSZF?
  • Miért jó ide járni? (mert jó, de ez általában csak később fogalmazódik meg az emberekben... :afro )
  • Mire kell odafigyelni?
  • Megéri-e?
  • Mi leszek, ha nagy leszek?

Ilyen és hasonló kérdésekre próbálunk meg válaszoni, hamár egyszer úgy döntöttél, hogy a PSZF-et is beírod a megjelelölt iskolák közé. Írjatok bátran és igyekszünk válaszoni.

Mi nem bántuk meg, reméljük Ti sem!

Üdv:
Peti
Peti
Administrator
Administrator

Given: 7 thanks
Received: 88 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: V.
Nem: Pasi

Re: --== Gólyafészek 2010 ==--

HozzászólásSzerző: Peti » 2009. december 7., hétfő 13:17

Akik esetleg nem találkoztak volna vele: Felsőoktatási Intézmények Rangsora különböző szempontok alapján. Érdemes kicsit böngészni benne! :afro
Peti
Administrator
Administrator

Given: 7 thanks
Received: 88 thanks
Évfolyam: V.

HozzászólásSzerző: Sandra » 2010. január 17., vasárnap 13:20

Sziasztok!

Szeretném idén a BGF-en a pénzügy és számvitel szakot megjelölni, s kíváncsi volnék pár véleményre, tapasztalatra, akik már idejárnak. Ha van egy kis időtök, nagyon örülnék, ha mesélnétek picit. Számos vitát hallottam már, hogy BGF vs. BCE ezen képzés tekintetében, Nektek mi a véleményetek? Miért éppen BGF?
Sandra
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks
Évfolyam: I.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. január 17., vasárnap 13:28

Sandra írta:Sziasztok!

Szeretném idén a BGF-en a pénzügy és számvitel szakot megjelölni, s kíváncsi volnék pár véleményre, tapasztalatra, akik már idejárnak. Ha van egy kis időtök, nagyon örülnék, ha mesélnétek picit. Számos vitát hallottam már, hogy BGF vs. BCE ezen képzés tekintetében, Nektek mi a véleményetek? Miért éppen BGF?

Először is üdv a leendő PSZF-esek klubjában :-)

Nos, ha lesz egy kis időd, nézd meg a 2oo9-es Gólyafészkes topikot, az is pont így kezdődik, hogy a szakok után érdeklődnek, lapozz bele, olvasgasd, hátha találsz hasznos infokat :-)
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.hu/blog
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: Amelita » 2010. január 20., szerda 18:52

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy csak az OKTV és SZÉTV eredmények számítanak a felvételinél pénzügy és számvitel szak tekintetében, vagy a BGF által megrendezett országos számvitel verseny eredményei is befolyásolhatnak? Szerintetek ha az említett szakra szeretnék jelentkezni, akkor csatolhatom az oklevelet, vagy annak ehhez semmi közé?
Továbbá én is visszaolvastam a tavalyi topikot és nagyrészt a másik két szakról volt szó.
Kíváncsi lennék, hogy azoknak is beszámítanak-e krediteket, akik idén végeznek fsz-en, tehát még a régi rendszerben, vagy csak azoknak, akik az idei tanévben kezdték, mert ha jól tudom változott néhány dologban az fsz képzés /a pénzügyi szakügyintéző biztosan/?
Úgy hallottam, hogy a BGF gyakorlatorientáltabb képzést nyújt, mint a BCE, (pénzügy és számvitelen) és mindkettőnek igen jó híre van, de Nektek mi a véleményetek? Annyi iskola indít ilyen képzést, miben jobb a BGF?
Előre is köszi a válaszokat!!!!
Amelita
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. január 20., szerda 19:35

Amelita írta:Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy csak az OKTV és SZÉTV eredmények számítanak a felvételinél pénzügy és számvitel szak tekintetében, vagy a BGF által megrendezett országos számvitel verseny eredményei is befolyásolhatnak? Szerintetek ha az említett szakra szeretnék jelentkezni, akkor csatolhatom az oklevelet, vagy annak ehhez semmi közé?
Továbbá én is visszaolvastam a tavalyi topikot és nagyrészt a másik két szakról volt szó.
Kíváncsi lennék, hogy azoknak is beszámítanak-e krediteket, akik idén végeznek fsz-en, tehát még a régi rendszerben, vagy csak azoknak, akik az idei tanévben kezdték, mert ha jól tudom változott néhány dologban az fsz képzés /a pénzügyi szakügyintéző biztosan/?
Úgy hallottam, hogy a BGF gyakorlatorientáltabb képzést nyújt, mint a BCE, (pénzügy és számvitelen) és mindkettőnek igen jó híre van, de Nektek mi a véleményetek? Annyi iskola indít ilyen képzést, miben jobb a BGF?
Előre is köszi a válaszokat!!!!

Igazából a Corvinust és a PSZF-et fogadják el leginkább. A többi iskola még eléggé gyerekcipőben jár pénzügy-számvitel téren és nincs annyi szakmabeli oktatója. Nálunk szinte minden tanár dolgozik mellette a szakmában. (könyv vizsgál/könyvel) Valóban úgy van, hogy a PSZF gyakorlatiasabb. Mind a két iskola nagyon jó szerintem, de azt szokták mondani, hogy ide könnyebb bekerülni, de nehezebb bennmaradni. :)
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks
Évfolyam: IV.

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
Amelita

HozzászólásSzerző: kbance » 2010. január 26., kedd 17:58

Sziasztok!

Pénzügyeseket kérdeznék, hogy nálatok, milyen időpontokba vannak meghiredtve az órák, tehát egyszerűbben, a "csengetési rendre" lennék kiváncsi. Hány percesek az órák, mikor kezdtek reggel, meg a szünetek stb.

Válaszokat előre is kösz
kbance
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. január 26., kedd 17:59

kbance írta:Sziasztok!

Pénzügyeseket kérdeznék, hogy nálatok, milyen időpontokba vannak meghiredtve az órák, tehát egyszerűbben, a "csengetési rendre" lennék kiváncsi. Hány percesek az órák, mikor kezdtek reggel, meg a szünetek stb.

Válaszokat előre is kösz

Szia!

Az órák évről-évre változnak.

http://www.pszfonline.hu/hirek/nappali- ... felev.html

Ezek pl. a most tavaszi órarendek.

Első félévben kötött az órarend, majd besorolnak felvétel után egy csoportba és oda kell felvenned őket.
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: ifuka » 2010. január 26., kedd 19:12

nah most szegény tutira elborzadt :)
azt tedd hozzá jurí hogy az ott lévő órák közül nem mindet kell felvenni és mindenki kénye-kedve szerint változtathatja az időpontokat (egy bizonyos fokig) :)
Kép
ifuka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 52 thanks
Received: 30 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. január 26., kedd 19:13

ifuka írta:nah most szegény tutira elborzadt :)
azt tedd hozzá jurí hogy az ott lévő órák közül nem mindet kell felvenni és mindenki kénye-kedve szerint változtathatja az időpontokat (egy bizonyos fokig) :)

Első félévben nem annyira :-) Meg szerintem a tárgyakat nem is nézi, csak azt, hogy milyen különböző nem csak szakonként, de csoportonként is az órarend :-)
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: rik » 2010. január 29., péntek 23:38

Amelita írta:Sziasztok!

Azokat is beszámítják. A honlapon ha utánnanézel, akkor meg lehet találni, hogy aki bgf akkreditált fsz-en végzett annak konkrétan melyik tárgyakat számítják be (40 kredit értékben, pontosan fennvan) :)
rik
Sr. Member
Sr. Member

Given: 37 thanks
Received: 124 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

The following user would like to thank rik for his or her post:
Amelita

HozzászólásSzerző: Sandra » 2010. február 10., szerda 17:22

Sziasztok!

Az educatio kiállításon más iskoláknál mondták, hogy van egy olyan lehetőség, hogy ha az adott szakra éppenséggel nem vennének fel, de egy másikra ugyanazon a karon igen, akkor megoldható a szeptemberi kezdésnél egy átjelentkezés, így az igazán kedvelt szakon lehet tanulni. A kérdésem az volna, hogy ez mennyire működik a PSZF-en, továbbá hogy őszinte legyek nem is igazán értem hogyan lehetséges ez. Hiszen ha teszem azt vhol 400 pont a határ, a másikon csak 390, akkor hogyan vehetnek fel oda (400-as) bárkit is, aki nem rendelkezik a minimum ponttal?! Akkor mindenki így csinálná, nemde?!
Ha nagy butaságot kérdeztem, akkor előre is bocsi!:)))
Sandra
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. február 10., szerda 17:23

Az educatio kiállításon más iskoláknál mondták, hogy van egy olyan lehetőség, hogy ha az adott szakra éppenséggel nem vennének fel, de egy másikra ugyanazon a karon igen, akkor megoldható a szeptemberi kezdésnél egy átjelentkezés, így az igazán kedvelt szakon lehet tanulni. A kérdésem az volna, hogy ez mennyire működik a PSZF-en, továbbá hogy őszinte legyek nem is igazán értem hogyan lehetséges ez. Hiszen ha teszem azt vhol 400 pont a határ, a másikon csak 390, akkor hogyan vehetnek fel oda (400-as) bárkit is, aki nem rendelkezik a minimum ponttal?! Akkor mindenki így csinálná, nemde?!

Átjelentkezés lehetséges, de csak egy bizonyos idő és megszerzett mennyiségű kredit után.
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: Sandra » 2010. február 10., szerda 17:53

davidurie írta:

Átjelentkezés lehetséges, de csak egy bizonyos idő és megszerzett mennyiségű kredit után.

Nagyon köszi a gyors választ! Ha nem túl nagy gond, írnál némi konkrétumot? Ha jól tudom a különböző szakokon egy bizonyos ideig nagyrészt ugyanazokat az alapozó tárgyakat tanulják, gondolom ez így valósítható meg. Ám van ennek az átjelentkezésnek bárminemű hátulütője?
Sandra
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. február 10., szerda 17:56

Sandra írta:
davidurie írta:

Nagyon köszi a gyors választ! Ha nem túl nagy gond, írnál némi konkrétumot? Ha jól tudom a különböző szakokon egy bizonyos ideig nagyrészt ugyanazokat az alapozó tárgyakat tanulják, gondolom ez így valósítható meg. Ám van ennek az átjelentkezésnek bárminemű hátulütője?

Igen, az első félév nagyon hasonló. Csak 2. félévben bejönnek az adott szak sajátos tárgya (psz-en pénzügyi számvitel 1, hr-en munkagazdaságtan, gm-en könyvvezetés), amely a másik szakon nincs. Így a 2. félév végén ha valaki át akar jelentkezni, meg kell ugye csinálni előbb a másik szak második féléves saját tárgyát, így csúszás lehetséges.
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Következő

Vissza: Gólyafészek