Ez nem szakmai teszt volt, tehát nem számvitel vagy ilyesmi, de sok helyen olyan van. Szóval az Ernst&Youngnál 3 részből állt a teszt. Az első úgy nézet ki hogy meg voltak adva különböző grafikonok meg táblázatok, pl. banán termelés mennyisége a különböző években, meg hátralévő átlgos élettartam a különböző életkorokban stb. (már nem annyira emlékszem). Ezek alapján voltak a kérdések és ki kellett választani a helyeset, számolni is kellett hozzá, adtak számológépet. Ennek az volt a lényege, hogy mennyire tudsz ábrákat olvasni, mennyire jó az elemző képességed. Nem volt nehéz, csak az idő rohadt kevés volt, pedig nagyon siettem és a 40 kérdésből 32-ig jutottam el és nem én voltam ezzel az egyetlen.
A 2. rész meg olyan volt, hogy meg voltak adva különböző kis újságcikkek, 5-10 sorosak. Ilyenből kb 10-15. Mindegyik kis szöveghez meg volt adva 4 állítás és el kellett döntened, hogy az igaz, hamis, vagy a szövegből nem derül ki illetve nem lehet logikusan kikövetkeztetni. Ez könnyűnek hangzik hiszen magyarul mindenki tud olvasni, de néhány helyen nem is volt olyan könnyű a döntés, voltak kétértelmű dolgok.
A 3. rész pedig angol volt. Az eleje nagyon könnyű és a vége felé egyre nehezedtek a feladatok, de gondolom ez attól is függ mennyire tudsz anolul. Tesztek voltak, ki kellett választani melyik a helyes meg lyukas szövegbe megfelelő helyre beírni a megadott szavakat. Nem szakmai szöveg, sima angol, bár a végén nekem volt olyan, hogy a négy válasz lehetőségből csak egynek tudtam a jelentését. Persze volt olyan aki 10 perc alatt kész lett vele

Hát ennyi. ja, és 60%-ot kellett elérni, azt nem tudom, hogy külön-külön vagy egyben. Sajnos azt nem mondták, hogy mennyit értünk el, pedig kiváncsi lettem volna.