Mérlegképes számvitel-elemzés vizsga PSZF-eseknek

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Mérlegképes számvitel-elemzés vizsga PSZF-eseknek

HozzászólásSzerző: Akita » 2010. január 30., szombat 2:37

Szerintem aki végigszenvedi a sulit megérdemli a mérlegképest. Szívtam én eleget elemzéssel meg az összes számviteles tárggyal, szóval szerintem ez a minimum hogy kiváltja a számviteles pszf-es diploma a kis okj-s mérlegképest. Felvenni meg egy munkahelyre nem a papír miatt fognak, de ezt gondolom mindenki tudja.
Akita
Hero Member
Hero Member

Given: 42 thanks
Received: 43 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: brekk » 2010. január 30., szombat 11:28

Akita írta:Szerintem aki végigszenvedi a sulit megérdemli a mérlegképest. Szívtam én eleget elemzéssel meg az összes számviteles tárggyal, szóval szerintem ez a minimum hogy kiváltja a számviteles pszf-es diploma a kis okj-s mérlegképest. Felvenni meg egy munkahelyre nem a papír miatt fognak, de ezt gondolom mindenki tudja.

ja csak mas egy kicsit tobbet szivott ezekkel a targyakkal, mint ti, mert nem ugy tanulta oket, hogy a tananyagot leszukitettek, meg a vizsgan az orai v peldatari feladatokat kapta. es megsem kapja meg a merlegkepest. ez aztan a kibaszas.

no meg az utolso jo par vizsga szinvonalat es a bukasi aranyt tekintve en egyaltalan nem vagyok meggyozodve rola, hogy aki a suliban elvegezte a szukseges targyakat, az megerdemelne ezt a papirt... nagyon nem erdemli meg...

a pm meg amit muvel, egyszeruen nevetseges. eltorli, hogy automatikusan megkapd a diplomaval, aztan kitalalja, hogy egy vizsgaval meglesz, aztan jaj megse, meg kell csinalni az egeszet, most meg mar ingyer odaadja. nagyon okos emberek ulhetnek ott is...

mindegy, a lenyeg, h szart sem er ez a papir (az elmult 1 ev vizsgainak szinvonalat tekintve is ezt mondtam), de ezzel most bebiztositottak, hogy funek-fanak legyen merlegkepese, aki azt sem tudja, hogy mi az az aktiv meg passziv idobeli elhatarolas.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

HozzászólásSzerző: Akita » 2010. január 30., szombat 12:14

Figyelj én nem akarok offolni, de sztem nagyon sok olyan ember van aki igenis megharcolt a jegyéért, legyen az 2-es vagy 5-ös. Arról nem tehetünk h lejjebb adták a színvonalat nem? Én csak örültem neki h legalább ezzel nem kell pluszban szívni. Mellesleg jópár ismerősöm járt mérlegképesre és nevetséges ott is a színvonal, nemcsak az oktatás hanem a vizsga is. Tudom biztos szívják a fogukat azok akiknek kellett +1 vizsgát tenni(szv-elemzés), de minden rendszernek vannak vesztesei meg nyertesei. Részemről lezártam ezt a dolgot :szomor. Különben is aki komolyan gondolja h ebben a szakmában marad úgysem a papír számít majd hanem amit évek alatt igazi gazdasági eseményekkel szenved majd. Én különösképpen azért örülök mert könyvvizsgálói képzésre akarok menni minél hamarabb és így legalább a papírok ki vannak pipálva márcsak 1 éves szakmai gyak kell.
Akita
Hero Member
Hero Member

Given: 42 thanks
Received: 43 thanks

HozzászólásSzerző: breezer » 2010. január 30., szombat 13:19

brekk írta:
Akita írta:Szerintem aki végigszenvedi a sulit megérdemli a mérlegképest. Szívtam én eleget elemzéssel meg az összes számviteles tárggyal, szóval szerintem ez a minimum hogy kiváltja a számviteles pszf-es diploma a kis okj-s mérlegképest. Felvenni meg egy munkahelyre nem a papír miatt fognak, de ezt gondolom mindenki tudja.

ja csak mas egy kicsit tobbet szivott ezekkel a targyakkal, mint ti, mert nem ugy tanulta oket, hogy a tananyagot leszukitettek, meg a vizsgan az orai v peldatari feladatokat kapta. es megsem kapja meg a merlegkepest. ez aztan a kibaszas.

ahogy telik az idő úgy esik a színvonal, azt kell mondjam. (már 2005-ben mikor odakerültem mondták hogy könnyítettek, pl bevezették analnál a pontszerzést - persze az első vizsgán ha nem sikerült el is veszítette az ember, de már ez is könnyítés volt pár embernek. aztán a bolognaiban ezen felül nuku szigó; kevesebb anyag....... -- és igenis megszenvedték :) akkor a hagyományos képzésesek mit csinálhatak a szenvedés felett? )
5 év múlva meg majd rájönnek a munkaadók hogy a pszfes képzés sem a régi
Kép.Kép

bye-bye oli
breezer
Super Hero
Super Hero

Given: 26 thanks
Received: 20 thanks
Évfolyam: V.

HozzászólásSzerző: Tracy » 2010. január 30., szombat 13:29

breezer írta:ahogy telik az idő úgy esik a színvonal, azt kell mondjam. (már 2005-ben mikor odakerültem mondták hogy könnyítettek, pl bevezették analnál a pontszerzést - persze az első vizsgán ha nem sikerült el is veszítette az ember, de már ez is könnyítés volt pár embernek. aztán a bolognaiban ezen felül nuku szigó; kevesebb anyag....... -- és igenis megszenvedték :) akkor a hagyományos képzésesek mit csinálhatak a szenvedés felett? )
5 év múlva meg majd rájönnek a munkaadók hogy a pszfes képzés sem a régi

bocs az offért, de épp a múltkor olvastam, hogy lehet visszaállítják a régi érettségi rendszert, mert ez a mostani egy nagy lósz@rt sem ér...most már mindenki bekerülhet az egyetemekre és főiskolákra, és ezzel az a baj, hogy sokan nincsenek felkészülve a felsőoktatás követelményeire, pedig ahogy írjátok már azok is gyengültek...és ez a durva :szomorkas
Tracy
Super Hero
Super Hero

Given: 131 thanks
Received: 522 thanks

HozzászólásSzerző: rockergirl » 2010. január 30., szombat 14:19

brekk írta:ja csak mas egy kicsit tobbet szivott ezekkel a targyakkal, mint ti, mert nem ugy tanulta oket, hogy a tananyagot leszukitettek, meg a vizsgan az orai v peldatari feladatokat kapta. es megsem kapja meg a merlegkepest. ez aztan a kibaszas.

no meg az utolso jo par vizsga szinvonalat es a bukasi aranyt tekintve en egyaltalan nem vagyok meggyozodve rola, hogy aki a suliban elvegezte a szukseges targyakat, az megerdemelne ezt a papirt... nagyon nem erdemli meg...

a pm meg amit muvel, egyszeruen nevetseges. eltorli, hogy automatikusan megkapd a diplomaval, aztan kitalalja, hogy egy vizsgaval meglesz, aztan jaj megse, meg kell csinalni az egeszet, most meg mar ingyer odaadja. nagyon okos emberek ulhetnek ott is...

mindegy, a lenyeg, h szart sem er ez a papir (az elmult 1 ev vizsgainak szinvonalat tekintve is ezt mondtam), de ezzel most bebiztositottak, hogy funek-fanak legyen merlegkepese, aki azt sem tudja, hogy mi az az aktiv meg passziv idobeli elhatarolas.

Teljesen egyet tudok veled érteni.
rockergirl
Sr. Member
Sr. Member

Given: 8 thanks
Received: 4 thanks
Nem: Csaj

The following user would like to thank rockergirl for his or her post:
pintercsabi

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. január 30., szombat 14:56

Egyébként a legfőbb baj szerintem az, hogy nem lehet elég alapos a tudás. Itt volt például a teljesítmény és erőforrás elemzés tárgyunk, amit régen ugyanebből a példatárból tanítottak, csak két félév alatt... Csomó tárgyból csak két hetente lehet előadást tartani és annyi a diák, hogy nem tudnak komolyabb vizsgákat összeállítani, mert nem tudnák kijavítani... Hozzáteszem, hogy tegnap beszélgettem egy kontrollingos tanárral és az új állam vizsgát sokkal jobbnak tartják. Sokkal inkább a szakhoz tartozó tárgyakat kérik számon (nem kell pl.: info számvitelen stb.)! És az államvizsgán ugyanazt a színvonalat várják el és azt is megtudtam, hogy akik megbuktak azért buktak meg, mert ugyan bemagolták a tételeket, de a felületes tudásuknak köszönhetően nem látták az összefüggéseket és ez egy kérdésből rögtön kiderült...
Beszélgettem a nyári gyakorlatos konzulensemmel is, aki azt mondta, hogy a hagyományosok közt is volt olyan, akinek ugyan elméleti tudása volt, de egyszerűen nem tudta átültetni a gyakorlatba és el kellett bocsájtani. Szerinte ha valakiben van ambíció és tanulni akar, akkor a gyakorlatban be tudja pótolni, amit esetleg a bologna miatt nem tudott megtanulni. Ez csak egy papír...Ja és még valami! Mindenhol csökkent a színvonal nem csak itt!!!
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks

HozzászólásSzerző: Szöszke » 2010. február 1., hétfő 16:05

Csak, hogy megnyugodjanak a kedélyek... most beszéltem a továbbképzési központtal és 99% hogy mi bologna-sok sem kapjuk meg plusz vizsga nélkül a papírt. Úgyhogy erről ennyit... :szomorkas
A világ az örök gyerekeké!
Szöszke
Full Member
Full Member

Given: 23 thanks
Received: 19 thanks

HozzászólásSzerző: Hope » 2010. február 8., hétfő 14:33

engem az érdekelne, hogy diploma nélkül meg lehet-e csinálni a tanfolyamot? vagy kötelező rögtön vizsgázni utána...mondjuk nem tudom , hogy vannak vizsgák meg ilyenek...de ilyen lehetőség van?
Hope
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: butterfly » 2010. február 8., hétfő 20:12

Helló,
valaki meg tudná mondani 100%-osan, hogy a bolognás számvitel szakon végzett hallgatók megkapják-e a mérlegképest?
csak mert akkor úgy jelentkezne ismerősöm a tanfolyamra!
Előre is köszi!
butterfly
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: Szöszke » 2010. február 8., hétfő 22:43

butterfly írta:Helló,
valaki meg tudná mondani 100%-osan, hogy a bolognás számvitel szakon végzett hallgatók megkapják-e a mérlegképest?
Előre is köszi!

Nem kapjuk meg a diplomával, úgyhogy vizsgáznunk kell!
Én úgy tudom, hogy diploma nélkül is lehet csinálni, de akkor nem kapsz semmilyen tárgyból felmentést... de ebben nem vagyok biztos
A világ az örök gyerekeké!
Szöszke
Full Member
Full Member

Given: 23 thanks
Received: 19 thanks

HozzászólásSzerző: rockergirl » 2010. február 10., szerda 20:32

Hope írta:engem az érdekelne, hogy diploma nélkül meg lehet-e csinálni a tanfolyamot? vagy kötelező rögtön vizsgázni utána...mondjuk nem tudom , hogy vannak vizsgák meg ilyenek...de ilyen lehetőség van?

Szia!
Ha jól tudom nincs diplomához kötve, viszont akkor minden modult le kell tenned, és ha készen van egy modul, akkor mehetsz a köviből vizsgázni. Alap hangon (ha minden egyes vizsgád elsőre megvan) 300 e ft a tanfolyam + vizsga, de garantálom, hogy nem lesz meg minden vizsga elsőre. Lehallgathatod az egészet, de ha egy modulból nincs meg a vizsga, akkor nem mehet a köviből vizsgázni. Ha pszf-es vagy, inkább ajánlom a különbözeti vizsgát, vagy ha nem teheted le egy vizsgával, akkor inkább vállald be a 7 vizsgát (4 modul), még mindig jobban jársz anyagilag és időben is (vizsgánként 10 e Ft volt, amikor utoljára néztem).

Nálunk a cégnél egyik kolléganőm, ill. egyik ismerős most próbálkozik a tanfolyammal. Egyikük a válgazddal akadt el, másik a társpüs vizsgával szenved (hozzá tesztem nem pszf-en végeztek). Sajnos az óraszám nagyon kevés, a vizsga meg köszönő viszonyban sincs a tananyaggal. Egy másik kolléganőm meg oktató, illetve vizsgáztató volt, ő mondta, hogy aki pszf-es, annak nem érdemes nekikezdeni az egész tanfolyamnak, mert magasabb szinten hallgatjuk mi a suliban, mint ahogy a tanfolyamon oktatják, és ha már 1x úgy is levizsgáztunk, akkor minek megint... ő egyértelműen azt mondta, hogy az egyvizsgás jobban megéri.

Remélem segítettem!

-RG-

szerk: Vagy ha nem erre a tanfolyamra gondoltál, hanem hogy egyvizsgásra mehetsz-e diploma nélkül: igen, ha teljesítetted a követelményekben szereplő tárgyakat. Ha sikerült a vizsgád, onnantól számítva 1 éved van lerakni a diplomát, különben elveszted a letett vizsgát, és mehetsz megint...
rockergirl
Sr. Member
Sr. Member

Given: 8 thanks
Received: 4 thanks

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. március 14., vasárnap 18:40

Sziasztok!

Egyik barátnőmnek szüksége lenne a felkészítő anyagára (ami nemrég volt).
Sajnos munka miatt nem tudott elmenni, így nagyon hálás lenne, ha valaki megosztaná vele.
Ha nagyon szükséges, fizetne is!

Előre is köszönöm/köszönjük!
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.tk/ -- http://jesuisunprince.tk/
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: diamond » 2010. március 15., hétfő 16:14

Szöszke írta:
Előre is köszi!

Én úgy tudom, hogy diploma nélkül is lehet csinálni, de akkor nem kapsz semmilyen tárgyból felmentést... de ebben nem vagyok biztos

Komplex elemzés gyak órán kb. 2 hete azt mondta Bíró Tanár Úr, hogy nemrég volt egy dékáni összejövetel, és ott eldöntötték, hogy a végzett bolognások megkapják automatikusan a mérlegképest is. Valaki javítson ki, ha félreértettem valamit!
diamond
Full Member
Full Member

Given: 57 thanks
Received: 34 thanks

HozzászólásSzerző: Meera » 2010. március 15., hétfő 16:22

diamond írta:
Szöszke írta:
Előre is köszi!

Komplex elemzés gyak órán kb. 2 hete azt mondta Bíró Tanár Úr, hogy nemrég volt egy dékáni összejövetel, és ott eldöntötték, hogy a végzett bolognások megkapják automatikusan a mérlegképest is. Valaki javítson ki, ha félreértettem valamit!

A pénzügy-számvitel szakon és számvitel szakirányon végzettekre vonatkozik. Úgy van, hogy felmentést kapunk az összes vizsga alól, be kell nyújtani a felmentési kérelmet.
Meera
Full Member
Full Member

Given: 21 thanks
Received: 22 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában