Külföldre akarok menni gyakorlatra!

vélemények az AIESEC-ről

Külföldre akarok menni gyakorlatra!

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. január 15., kedd 23:50

Szeretnél külföldön szakmai gyakorlatot szerezni?
Az AIESEC ehhez is hozzá tud segíteni!
Részletekért kérdezz, vagy gyere le az AIESEC irodába (földszint, a számti felé, HÖK mellett)!
Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

Re: Külföldre akarok menni gyakorlatra!

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. január 16., szerda 0:00

Február-MÁrciusban újra lesz AIESEC bevonó :)

Ha érdekel az, hogy hogyan mehetsz el dolgozni akár a világ 103 országának egyikébe, akkor ne hagyjátok ki majd az infoesteket! Figyeljétek a plakátokat.

Addig is itt lehet kérdezni, akár tőlem.
Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. január 22., kedd 18:47

Gondoltam belinkelem nektek ide Inkret Boglárka (Boca) blogját, aki éppen Szingapúrban tölti az "AIESECes" szakmai gyakorlatát:

http://boca7.blogspot.com/

Érdemes beleolvasgatni :)
Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. január 22., kedd 18:53

Valamint itt egy levél egy másik emberkétől - Bencétől -, aki pedig jelent pillanatban Sanghaiban tölti a szakmai gyakorlatát :) :

Sziasztok!!!!

Most van egy kis idom, ugyhogy gondoltam irok par sort!!!!

Szoval mar majdnem 2 napja vagyok itt Shanghaiban!!! Idaig minden nagyon rendben van!!!! Mivel az alberletembe csak penteken kotozhetek be, addig 5 percre egy 4 csillagos szallodaban lakom!!! Gondolhatjatok mennyire rossz lehet most nekem!!!

De pentek utan se lesz olyan rossz, mert akkor meg atkoltozom egy olyan lakasba, ahol van 6 szoba+ 2 nappali, na meg 2 vagy 3 furdoszoba!!!! Szeptembertol 4en tuti lakunk benne, mind a 4 en az Electroluxnal dolgozunk, de valoszinu, hogy oktoberre mar 6 an leszunk!!! Tuti zsir lesz!!! Az egyetlen problema az albikkal itt, hogy elore ki kell fizetni 1 havi lakbert tartaleknak+ 3 havi lakbert elore!!!! De sebaj valahogy tul fogom elni!!!!!

A kaja!!! Eloszor is, a kinai etteremben nincsen villa meg kes, csak palcika!!!! Mar egesz jo vagyok a palcika hasznalataban:):):)

Tegnap ettem valami nagyon erdekeset!!!! Teszta vmi leves szeru szoszban, na meg vmi huscafatok!!! Persze mindezt palcikaval!!!! Vicces volt!!!! Ja mindezt 1 uveg kolaval egyutt 200 Ft-ert!!!!

Aztan este, mivel egyedul voltam, s amiket talaltam ettermeket nem volt angolul kiirva semmi, s a kepek nem voltak vmi bizalogerjesztoek, elmentem egy olasz etterembe, s ettem egy kis pizzat villaval meg kessel!!!! Tudom ez gaz, de nem volt egyedul voltam!!!!!

Ma viszont elmentunk a kollegakkal ebedelni!!! Ez mar elitebb hely volt, igy a kaja is tobbe kerult, de ez baromi jo volt!!! Ettem huslevest, csirket, kacsat!!! Ezek hasonloak voltak az otthoni kajakhoz!!! na meg hoztak salatat is amibe voltak pici rakocskak, na meg kagylo is!!!!
A kagylot eleg nehez volt kivenni a hazbol palcaval, de vhogy ment!!! Szoval a 700 Ftos kinai kaja nem olyan szornyu!!!!

Melo!!!

Ma van az elso napom!!! Eleg zsir lesz a melo!!!! Mar van sajat asztalom, a laptopomat installaljak, na meg nemsokara lesz email cimem is!!!! Ha most korulnezek akkor velem szemben van egy olasz, na meg egy francia uriember, egy kolumbiai, mexicoi, tajwaini srac, egy orosz meg egy kinai holgy, ja es a kajara eljott velunk egy szingapuri uriember, aki mellesleg Ausztraliaban el, csak vmi projekt miatt itt van mindig par hetet!!!! Szoval eleg multikulturalis itt!!!!

Ma meg csak ismerkedek a melommal!!! Egy korabbi gyakornok, Jorge, mexicoi srac melojat fogom atvenni!!! Baromi jo arc, nagyon segitokesz, meg minden!!!!

Es hogy mi fogok csinaln????!!!!!

Hat vmi olyasmit, hogy ha meg akarunk venni vmi alaktreszt a vilagba s el akarjuk jutattni azt a vilag egyik pontjabol a masikba (ez lehet eppen Braziliabol Kinaba, vagy az USAbol Jaszberenybe) akkor errol kapok egy email, s ki kell szamolni, hogy mennyibe kerulne ez az egesz procedura, s melyik lenne a legolcsobb, leghatekonyabb modja!!!!

Persze, ehhez rengeg programot, meg adatot kell felhasznalnunk, meg tudni kell, hogy melyik termekre a vilag melyik orszagaban milyen vamot, meg egyeb kolcseget vetnek ki, meg hogy a kikotobol hogyan vigyek el az arut, persze ez a kontener meretetol valtozo na stb... Ha ez kicsit bonyolultan hangzik de szerintem bele lehet jonni!!! Minden esetre rengeteg roviditest kell megtanulnom, na meg rengeteg uj dolgot, meg persze azt, hogy a vilag melyik orszagaban van Electrolux gyar, hol van a legkozelebbi kikoto...stb De sebaj mindig szerettem a foldrajzot (nem is ertem hogy miert????)!!!! Szoval az asztalom terkepekkel lesz tele!!!!

Na mindegy!!! Az a lenyeg, hogy amit csinalnom kell, az baromi uj dolog, egy csomo mindent meg kell tanulnom, de szerintem ez baromi elvezetes, na meg valtozatos lesz!!!! Szoval szerintem zsir lesz ez a melo!!!!

A kollegak nagyon jo arcok, mindenki baromira segitokesz!!!!

Szoval egy szo mint szaz!!!! Tok jol erzem magam!!!!!

Hat ugy erzem ez a par sor kicsit sokra sikerult, de legalabb leirtam mindent!!!!

Vigyazzatok magatokra en is azt fogom tenni!!!!

Legyetek jok, puszi mindenkinek!!!!

Aztan nyugodtan irhattok, hogy mi van Veletek, na meg csak ugy otthon!!!!!

Sok puszi!!!!
Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. január 27., vasárnap 16:51

Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. január 27., vasárnap 16:53

Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: ubbancs » 2008. február 11., hétfő 22:18

Az aisec csak akkor segít nekem ha belépek ebbe az egyletbe vagy anélkül is?
ubbancs
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Mira » 2008. február 15., péntek 9:42

Nem egylet, egyesület :) Ez a hivatalos gazdasági forma :)

Egyébként, mivel ha kimész az AIESEC-el külfüldre, akkor magát az AIESEC-et fogod valamilyen szinten képviselni, tehát szüségszerű, hogy valamennyire ismerd. Erre a legegyszerűbb mód, ha eljössz a táborunkba.
Van még néhány feltétel - amik hol nincsenek? - de nem egy bonyolult dolog kijutni. Amivel hozzásegítünk: kultúrális felkészítés, tréningek. Van egy nyelvi és egy rátermettségi teszt, ami kb. arról szól, hogy feltalálod-e magad a váratlan helyzetekben. Ezeken részt kell venni.
Mira ;)
Mira
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Lola » 2008. február 15., péntek 15:52

Amúgy csak az AIESEC-en keresztül tudok külföldre menni gyakorlatra vagy vanmás mód is?
Kép
Lola
Global Moderator
Global Moderator

Given: 32 thanks
Received: 35 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: niko69 » 2008. február 15., péntek 20:25

Sziaztok!!!

Én is aiesecezem,igaz nálam még nem aktuális a szakmai gyakorlat,sőt nekem nem is szükséges,mivel HEMes vagyok :),de mindenképpen ki akarok majd menni,már rengeteg élménybeszámolót hallottam és engem is érdekel a kihívás és a tapasztalat szerzés!!
Persze nem csak az aieseccel juthatsz ki külföldre,de igazából én sem ismerem részletesen ezeket az egyéb lehetőségeket...
Az aiesec pedig nagyon sok szempontból előnyös,a tábor utáni időszakban segít felkészülni a gyakorlatra,fejlesztheted a gyengeségeidet és erősségaidet egyaránt ill. a célországban is aiesecesek fognak segíteni a kezdeti nehézségekben(lakás,bankkártya...stb).
Szóval én mindenképpen ezt az alternatívát ajánlanám!!!! :yeee

Egyébként érdemes ellátogatni az infoestre,amiből rögtön lesz 2 is,
FEBRUÁR 19.(kedd) 16,00tól a 302-ben és FEBRUÁR 20.(szerda) 15,00tól a 304-ben

Bye...ha bármi kérdés van írjatok vagy keressetek meg minket!!
niko69
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: bea » 2008. február 15., péntek 22:20

Lola írta:Amúgy csak az AIESEC-en keresztül tudok külföldre menni gyakorlatra vagy vanmás mód is?

Hali!
vannak még más lehetőségek is, pl. Leonardo program, azonban legjobb tudomásom szerint az nincs a főiskolán... Amúgy ami nálam nagyon az AIESEC mellett szól, hogy kihívó munkát fogok végezni és meg fogok tudni élni külföldön abból a pénzből, amit keresek majd... ez a Leonardo programnál pl. nem szokott sikerülni... (amúgy 1 éve AIESECezem... :) )
Impossible is NOTHING!!!

Dream is not what you see in sleep.. dream is the thing which does not let you sleep!!!
bea
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: bea » 2008. február 20., szerda 18:31

Hello!
mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy jelentkezzen az AIESECbe és miután egy időt eltöltött a szervezetben, még szakmai gyakorlatra is.
tök jó érzés az, hogy kiválasztanak egy szakmai gyakorlatra. :D
az én kis történetem:
Én egy éve léptem be a szervezetbe.
Céges kapcsolattartóként indultam, majd a non-profit csapat tagja lettem, majd annak a vezetője is (ez annyit takar, hogy a csapatommal pályázatot írtunk). Természetesen eközben is ugyanúgy építettem ki céges kapcsolatokat, kisebb nagyobb sikerrel.
A 180 kreditem már megvan, úgyhogy a Helyi Bizottságomon és egy kötelező szakmai gyakorlaton kívül semmi nem köt a sulihoz. Ezért tavaly októberben úgy döntöttem, hogy jelentkezem az AIESEC-es kiválasztásra, hogy mehessek szakmai gyakorlatra. Az akadályt sikerrel vettem, úgyhogy az AIESEC saját rendszerébe bekerültem és elkezdtem a rendszerben szereplő állásokat böngészni, hogy mi felel meg a készségeimnek, tudásomnak. És találtam egy nemzetközi céget Varsóban, ahol 2 körös interjú után (1 telefonos és egy személyes Pesten), ma megkaptam a választ, hogy felvettek. El nem tudom mondani, hogy mennyire boldog vagyok, de egyszerre félek is. 1,5 év külföld kapásból... :)

tehát semmi nem lehetetlen, ti is jelentkezzetek, hogy átélhessétek, amit én az elmúlt egy évben, és amit a következő 1,5ben is fogok :D

ha kérdésetek van, nyugodtan keressetek meg mailben, itt vagy akár az irodában és info pultban, amíg itthon vagyok :D

Bodnár Bea
Impossible is NOTHING!!!

Dream is not what you see in sleep.. dream is the thing which does not let you sleep!!!
bea
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: Riki » 2008. augusztus 6., szerda 22:28

Üdv!

Ha valaki külföldön szeretné eltölteni a gyakorlatát (akár tavasszal is), szeptemberben újra lehet csatlakozni az AIESEC-hez. Érdemes elolvasni jelenleg kinnlévő gyakornokok blogját, hátha kedvet kaptok Ti is hozzá.
Bővebb infó: szeptemberben az infópultban, vagy személyesen.
Riki
Jr. Member
Jr. Member

Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: fala » 2008. augusztus 7., csütörtök 10:45

Riki írta:Üdv!

Ha valaki külföldön szeretné eltölteni a gyakorlatát (akár tavasszal is), szeptemberben újra lehet csatlakozni az AIESEC-hez. Érdemes elolvasni jelenleg kinnlévő gyakornokok blogját, hátha kedvet kaptok Ti is hozzá.
Bővebb infó: szeptemberben az infópultban, vagy személyesen.

Egyrészt az a kérdésem hogy melyik országokba lehet menni, másrészt ha jól tudom nem is elég CSAK csatlakozni, szóval milyen feltételei vannak az aiesecen belül annak hogy valaki megkaphassa ezt a 'jutalmat'. Itt még megkérdezném hogy hány aiesec tag van, és ebből a tavalyi 2 félévben hány embernek sikerült ezt összehozni. Harmadrészt pedig ez csak abból áll hogy külföldön biztosítjátok a gyakornoki helyet az embernek, vagy más, (esetleg anyagi) támogatásokban is részesül.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fala 2008. augusztus 7., csütörtök 10:47-kor.
fala
Full Member
Full Member

Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: Riki » 2008. augusztus 7., csütörtök 10:56

Üdv!

A folyamatot dióhéjban már leírtam az AIESEC hírek topicban, de az sem a teljes (hangsúlyozom, hogy odakinn mindíg van valaki, aki segít bárminben, aki egy ottani AIESEC-es). Ha a teljes folyamat érdekel, személyesen elmondom.
Ez nem egy "jutalom", ez egy lehetőség. Aki akarja, megragadhatja. Ha megfelel a kiválasztási folyamaton (az nemzeti szinten van megszervezve), 110 ország nyílik meg előtte. Jelenleg főleg Európa és Ázsia a  trend, ide mennek a legtöbben magyarországról.
Most körül-belül 20an vagyunk PSZF-en. Az elmúlt 2 félévben a 11 jelentkezőből 5 ment ki eddig gyakorlatra, 3 nem ment át a kiválasztáson, 3an pedig visszamondták személyes okok miatt.
Riki
Jr. Member
Jr. Member

Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

Következő

Vissza: AIESEC