Valamint itt egy levél egy másik emberkétől - Bencétől -, aki pedig jelent pillanatban Sanghaiban tölti a szakmai gyakorlatát

:
Sziasztok!!!!
Most van egy kis idom, ugyhogy gondoltam irok par sort!!!!
Szoval mar majdnem 2 napja vagyok itt Shanghaiban!!! Idaig minden nagyon rendben van!!!! Mivel az alberletembe csak penteken kotozhetek be, addig 5 percre egy 4 csillagos szallodaban lakom!!! Gondolhatjatok mennyire rossz lehet most nekem!!!
De pentek utan se lesz olyan rossz, mert akkor meg atkoltozom egy olyan lakasba, ahol van 6 szoba+ 2 nappali, na meg 2 vagy 3 furdoszoba!!!! Szeptembertol 4en tuti lakunk benne, mind a 4 en az Electroluxnal dolgozunk, de valoszinu, hogy oktoberre mar 6 an leszunk!!! Tuti zsir lesz!!! Az egyetlen problema az albikkal itt, hogy elore ki kell fizetni 1 havi lakbert tartaleknak+ 3 havi lakbert elore!!!! De sebaj valahogy tul fogom elni!!!!!
A kaja!!! Eloszor is, a kinai etteremben nincsen villa meg kes, csak palcika!!!! Mar egesz jo vagyok a palcika hasznalataban:):):)
Tegnap ettem valami nagyon erdekeset!!!! Teszta vmi leves szeru szoszban, na meg vmi huscafatok!!! Persze mindezt palcikaval!!!! Vicces volt!!!! Ja mindezt 1 uveg kolaval egyutt 200 Ft-ert!!!!
Aztan este, mivel egyedul voltam, s amiket talaltam ettermeket nem volt angolul kiirva semmi, s a kepek nem voltak vmi bizalogerjesztoek, elmentem egy olasz etterembe, s ettem egy kis pizzat villaval meg kessel!!!! Tudom ez gaz, de nem volt egyedul voltam!!!!!
Ma viszont elmentunk a kollegakkal ebedelni!!! Ez mar elitebb hely volt, igy a kaja is tobbe kerult, de ez baromi jo volt!!! Ettem huslevest, csirket, kacsat!!! Ezek hasonloak voltak az otthoni kajakhoz!!! na meg hoztak salatat is amibe voltak pici rakocskak, na meg kagylo is!!!!
A kagylot eleg nehez volt kivenni a hazbol palcaval, de vhogy ment!!! Szoval a 700 Ftos kinai kaja nem olyan szornyu!!!!
Melo!!!
Ma van az elso napom!!! Eleg zsir lesz a melo!!!! Mar van sajat asztalom, a laptopomat installaljak, na meg nemsokara lesz email cimem is!!!! Ha most korulnezek akkor velem szemben van egy olasz, na meg egy francia uriember, egy kolumbiai, mexicoi, tajwaini srac, egy orosz meg egy kinai holgy, ja es a kajara eljott velunk egy szingapuri uriember, aki mellesleg Ausztraliaban el, csak vmi projekt miatt itt van mindig par hetet!!!! Szoval eleg multikulturalis itt!!!!
Ma meg csak ismerkedek a melommal!!! Egy korabbi gyakornok, Jorge, mexicoi srac melojat fogom atvenni!!! Baromi jo arc, nagyon segitokesz, meg minden!!!!
Es hogy mi fogok csinaln????!!!!!
Hat vmi olyasmit, hogy ha meg akarunk venni vmi alaktreszt a vilagba s el akarjuk jutattni azt a vilag egyik pontjabol a masikba (ez lehet eppen Braziliabol Kinaba, vagy az USAbol Jaszberenybe) akkor errol kapok egy email, s ki kell szamolni, hogy mennyibe kerulne ez az egesz procedura, s melyik lenne a legolcsobb, leghatekonyabb modja!!!!
Persze, ehhez rengeg programot, meg adatot kell felhasznalnunk, meg tudni kell, hogy melyik termekre a vilag melyik orszagaban milyen vamot, meg egyeb kolcseget vetnek ki, meg hogy a kikotobol hogyan vigyek el az arut, persze ez a kontener meretetol valtozo na stb... Ha ez kicsit bonyolultan hangzik de szerintem bele lehet jonni!!! Minden esetre rengeteg roviditest kell megtanulnom, na meg rengeteg uj dolgot, meg persze azt, hogy a vilag melyik orszagaban van Electrolux gyar, hol van a legkozelebbi kikoto...stb De sebaj mindig szerettem a foldrajzot (nem is ertem hogy miert????)!!!! Szoval az asztalom terkepekkel lesz tele!!!!
Na mindegy!!! Az a lenyeg, hogy amit csinalnom kell, az baromi uj dolog, egy csomo mindent meg kell tanulnom, de szerintem ez baromi elvezetes, na meg valtozatos lesz!!!! Szoval szerintem zsir lesz ez a melo!!!!
A kollegak nagyon jo arcok, mindenki baromira segitokesz!!!!
Szoval egy szo mint szaz!!!! Tok jol erzem magam!!!!!
Hat ugy erzem ez a par sor kicsit sokra sikerult, de legalabb leirtam mindent!!!!
Vigyazzatok magatokra en is azt fogom tenni!!!!
Legyetek jok, puszi mindenkinek!!!!
Aztan nyugodtan irhattok, hogy mi van Veletek, na meg csak ugy otthon!!!!!
Sok puszi!!!!