]
szióka!!!

felsőbb évesektől kérdezném:nekem most lesz vezetőim(1 tárgyfelvétel, mivel pü2ből speces voltam),és felvehetem a konszern számvitelt is...az utóbbi mennyire nehéz...ill melyiket ésszerű?csinálom mindekettőt vagy majd útcsó félévemben veszem föl a konszernt? ki tanítja amúgy...és milyen nehézségű a többi számvitelhez képest?!mennyire függ össze az előzőekkel?
ha vki tud vmi okossággal szolgálni...azt nagyon megköszönném!!!!!!!

üdv
[/quote]
Szia!
Szerintem ez együtt kicsit sok lesz.Pláne, mert akkor most kell elvileg számvitel szigorlatot is csinálnod, és az nem lesz sétagalopp.Nekem minden számvitel tárgyam elsőre sikerült és a számvitel szigorlat mégis specen lett meg.
A konszern számvitelt elsőre kicsit nehéz felfogni, más szemléletű mint a többi számvitel tantárgy, mert itt nem a könyvelés a hangsúlyos (1 számlaszám kell csak), hanem azt fejbe kirakosgatni, hogy a gazdasági esemény hogyan alakul az anyavállalat és hogyan a leányválallat szemszögéből. erre rá kell érezni, és ez először nagyon nehéz. És azt, hogy a vállalatcsoport egyes cégei milyen kapcsolatban vannak egymással, szintén nem egyszerű.De nekem az összes számvitel tantárgyból ez tetszett a legjobban, szerintem megér egy önálló félévet.
a tárgyat nekem Siklósi tartotta.
Azt mondanám, hogy nem iagzán függ össze a többi tárggyal, pontosan az eltérő szemlélete miatt.
Szerintem ne akarj duplázni, inkább ha ennyi erőd van, szerezz inkább vezetőiből egy szép jegyet, ami ösztöndíj miatt sem lenne rossz.És egy szép szigorlati jegyet, ami meg pláne jól mutat.
Judit