Kérdések - Válaszok

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Re: Kérdések - Válaszok

HozzászólásSzerző: Csilla676 » 2010. szeptember 14., kedd 8:12

sziasztok, nekem annyi kérdésem lenn,hogy miylen tk-kat érdemes beszerezni mindenféleképpen ?
Illetve,hogy pénzügyből hogy lehet felkészülni a vizsgára mert jegyzetelés lehetetlen volt,és senki se értette nagyon:S
Tankkönyv elegenedő a felkészüléshez?De akkor ez azt jelenti,h egy egész tk-át tudnom kell vizsgára???
kérlek mindél hamarabb válaszoljatok,met a forumon lévő könyvek fogytán vannak:SS:
Csilla676
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 0 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: I.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2010. szeptember 14., kedd 8:55

Csilla676 írta:sziasztok, nekem annyi kérdésem lenn,hogy miylen tk-kat érdemes beszerezni mindenféleképpen ?
Illetve,hogy pénzügyből hogy lehet felkészülni a vizsgára mert jegyzetelés lehetetlen volt,és senki se értette nagyon:S
Tankkönyv elegenedő a felkészüléshez?De akkor ez azt jelenti,h egy egész tk-át tudnom kell vizsgára???
kérlek mindél hamarabb válaszoljatok,met a forumon lévő könyvek fogytán vannak:SS:

Gazdmatek,számvitel mindenképp!
Pénzügyből ha jól emlékszem felrakták anno diákat,amik mentek előadáson.
a tételeket egyébként évről-évre nem sokat változnak,szal le tudod tölteni a régebbieket (pl Hemes oldalról),
csak ott sem mindegyik van jól kidolgozva,szal lutrira mész vizsgázni..(azért sokunknak bejött:))
de ha a könyvből tudod jól kijegyzetelni,meg kidolgozni magadnak a tételeket,vedd meg!
többi tárgyra nem is emlékszem nagyon,mikroból nekem jó gyaktanárom volt,oda elég volt az órai jegyzetem.
nagyjából ennyi.
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 253 thanks
Received: 511 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: Tano » 2010. szeptember 14., kedd 8:56

Csilla676 írta:sziasztok, nekem annyi kérdésem lenn,hogy miylen tk-kat érdemes beszerezni mindenféleképpen ?

Sztem sok újat nem mondok, de amit mindenképpen be kell szerezni:

Számvitel alapok tk+feladatgyűjtemény
Analízis tk+az a jó vastag feladatgyűjtemény
Mikróból azért érdemes beszerezni a Daruka-Simanovszky-féle példatárat. TK nem muszáj, ha Hauber órájára bejársz, akkor az elmélet nagyjából meg is lesz, esetleg olvasgathatod Nagy András jegyzetét, ami letölthető. A TK 13 éve már tele van hibákkal, úgyhogy azt nem annyira ajánlott forgatni, illetve csak óvatosan.

Nagyjából ezek a fontosak. A többi tanulható anélkül is, hogy pénzt költenél jegyzetekre.

Pénzügyből, ha Sági tartotta, akkor nem csodálom...A suliban a számvitel alapok és a pénzügyek alapjai közti oktatás színvonala ég és föld. Én a mai napig csodálkozom azon, hogy lehet Pü. alapokat ilyen kritikán aluli szinten oktatni...
A vizsgára én a Corvinusos tk. felét olvastam el+a HEM-es oldalon a legfrissebb kidolgozott tételeket.
Ez elég volt a vizsgára. + azért jó, ha tisztában vagy az aktuális gazdasági helyzettel is, mert pl. Tasi Péter tanár úr nálunk kérdezgetett ilyen műveltségi jellegű dolgokat is és nem igazán díjazta, ha vki nagyon nem volt képben.

Azért az a nagy alakú PSZF-es pénzügyes tk is hasznos, bár odáig sztem nem sokan jutnak el, hogy első félévben elolvassák a vizsgára, de azért a későbbiekben bármikor érdemes átolvasni, szóval én a helyedben azt is megvenném.
Tano
Jr. Member
Jr. Member

Given: 20 thanks
Received: 10 thanks
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

The following user would like to thank Tano for his or her post:
Csilla676

HozzászólásSzerző: Liqueor » 2010. szeptember 14., kedd 11:35

Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
A tavalyi év végén megkértem az egyik ismerősömet mivel el kellett mennem, hogy adja le az indexemet.
Azt mondta nekem hogy leadta, de kaptam egy levelet nyáron miszerint nem, és ugy tudjuk jöttek a heti különeljárási díjak meg minden. Az a probléma, hogy nyáron én külföldön voltam egy családnál, és a levelet csak augusztus utolsó napjaiban láttam. Kerestem a srácot hogy mivan most akkor leadta-e vagy sem, de azóta sem tudtam elérni, plusz még azt is megtudtam hogy be sem iratkozott, hanem felszívódott, legalábbis nekem elérhetetlen. Úgyhogy megkérdeztem a To-somat hogy micsináljak, azt mondta nem lehet semmi egyebet, be kell fizetni a díjakat plusz az index elvesztését blablabla... De a problémám az, hogy sajnos az albikaucio meg a többi felemésztette a nyári tartalékaimat, és most ha megfeszülök sem tudom ezt ebben a hónapban kifizetni...
Nem lehet bármilyenféle kérvényt beadni, vagy dékáni levelet , vagy részletfizetést kérni vagy AKÁRMI mert így nem tudok beiratkozni egy hónapig biztos, és akkor meg az már ugye leves...
Azt mondták hogy akkor fizessem be akkor amikor tudom és akkor majd passzívra tesznek, de árva vagyok, és nagyon fontos az aktív státuszom hogy kapjak árvajáradékot...
Na ez volna a kérdésem hogy szerintetek mit csináljak?
Bocs ha kicsit hosszúra sikerült:)
Előre is köszönöm szépen a segítséget!Liqueor
Liqueor
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks

HozzászólásSzerző: Ditti » 2010. szeptember 14., kedd 13:52

Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani,hogy angolból most 5. félévre melyik rózsaszín távos könyv kell? Annyit tudok,hogy The language of English... De van belőle Macroeconomics és Finance is.
Ditti
Jr. Member
Jr. Member

Given: 12 thanks
Received: 8 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: vitiani » 2010. szeptember 14., kedd 18:49

Ditti írta:Sziasztok!

Meg tudná valaki mondani,hogy angolból most 5. félévre melyik rózsaszín távos könyv kell? Annyit tudok,hogy The language of English... De van belőle Macroeconomics és Finance is.

The language of business (volume four) Accounting
vitiani
Hero Member
Hero Member

Given: 124 thanks
Received: 154 thanks

The following 2 users would like to thank vitiani for his or her post:
Buub, Ditti

HozzászólásSzerző: RyanTT » 2010. szeptember 14., kedd 18:53

Pénzügyre a Corvinusos pénzügytan TK a legjobb akkor, vagy van más is esetleg ami szóba jöhet?
RyanTT
Newbie
Newbie

Given: 6 thanks
Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: mézescsupor » 2010. szeptember 15., szerda 6:06

Liqueor írta:Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
A tavalyi év végén megkértem az egyik ismerősömet mivel el kellett mennem, hogy adja le az indexemet.
Azt mondta nekem hogy leadta, de kaptam egy levelet nyáron miszerint nem, és ugy tudjuk jöttek a heti különeljárási díjak meg minden. Az a probléma, hogy nyáron én külföldön voltam egy családnál, és a levelet csak augusztus utolsó napjaiban láttam. Kerestem a srácot hogy mivan most akkor leadta-e vagy sem, de azóta sem tudtam elérni, plusz még azt is megtudtam hogy be sem iratkozott, hanem felszívódott, legalábbis nekem elérhetetlen. Úgyhogy megkérdeztem a To-somat hogy micsináljak, azt mondta nem lehet semmi egyebet, be kell fizetni a díjakat plusz az index elvesztését blablabla... De a problémám az, hogy sajnos az albikaucio meg a többi felemésztette a nyári tartalékaimat, és most ha megfeszülök sem tudom ezt ebben a hónapban kifizetni...
Nem lehet bármilyenféle kérvényt beadni, vagy dékáni levelet , vagy részletfizetést kérni vagy AKÁRMI mert így nem tudok beiratkozni egy hónapig biztos, és akkor meg az már ugye leves...
Azt mondták hogy akkor fizessem be akkor amikor tudom és akkor majd passzívra tesznek, de árva vagyok, és nagyon fontos az aktív státuszom hogy kapjak árvajáradékot...
Na ez volna a kérdésem hogy szerintetek mit csináljak?
Bocs ha kicsit hosszúra sikerült:)
Előre is köszönöm szépen a segítséget!Liqueor

Adjon be kérelmet a részletfizetésre, azt meg fogja kapni.
üdv.
DC
mézescsupor
Diákcentrum
Diákcentrum

Given: 0 thanks
Received: 255 thanks

HozzászólásSzerző: chrisssy » 2010. szeptember 15., szerda 10:42

Sziasztok!

Valaki tudna segíteni oklevélmelléklettel kapcsolatosan?

Igen, még mindig az oklevélmellékletemmel küzdök! :siir

Lenne egy kis gubanc az oklevélmellékletemmel...vagyis inkább sok kis gubanc... de ezek közül csak azt kérdezném meg Tőletek, hogy az oklevélmellékletben megtalálható szakmai gyakorlati jegy (7.féléves) hogyan jön össze? Mert ugyebár erre a TVSZ semmit sem írt... Nektek hogyan jött ki? Egyezik-e egyáltalán azzal a jeggyel, amit a gyakszis helyen adtak?

Tudnátok tanácsot adni, mielőtt a TO felé veszem az irányt?
chrisssy
Newbie
Newbie

Given: 4 thanks

HozzászólásSzerző: binmalajzia » 2010. szeptember 15., szerda 14:58

RyanTT írta:Pénzügyre a Corvinusos pénzügytan TK a legjobb akkor, vagy van más is esetleg ami szóba jöhet?

Helló!
Én tavaly abból tanultam, és nekem sokat segített, szerintem az elég lesz, meg az előadások anyagai.
binmalajzia
Full Member
Full Member

Given: 38 thanks
Received: 4 thanks

HozzászólásSzerző: chris0220 » 2010. szeptember 15., szerda 17:01

Szeretném megkérdezni, h van minimum kredit amit egy félévben fel kell venni. Azt hallottam h 15 kreditet kell félévente. De én ezt sehol nem láttam a tvsz-ben. Ez igaz? Mert uccsó évre már csak egy tárgyam maradna a stat miatt... Akkor felkéne venni tölteléktárgyakat is h meglegyen a 15 kredit?
köszi
chris0220
Full Member
Full Member

Given: 19 thanks
Received: 9 thanks

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2010. szeptember 15., szerda 17:06

chris0220 írta:Szeretném megkérdezni, h van minimum kredit amit egy félévben fel kell venni. Azt hallottam h 15 kreditet kell félévente. De én ezt sehol nem láttam a tvsz-ben. Ez igaz? Mert uccsó évre már csak egy tárgyam maradna a stat miatt... Akkor felkéne venni tölteléktárgyakat is h meglegyen a 15 kredit?
köszi

Úgy van hogy az utolsó két félévben kell megcsinálni legalább 30kreditet,különben áttesznek ktgtérítésesre..(ha államis vagy ugye)
szal ha leosztod kettővel,akkor úgy jön ki a 15..de a 15 nem minimum,csinálhatod azt hogy az utsó két félév mondjuk 20+10 kredit..
ha nincs meg a 30 kredit az utolsó két félévben,akkor meg gondolom a te esetedben a szakmai gyakorlat féléve lesz "csengetős".
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 253 thanks
Received: 511 thanks

The following user would like to thank Mali23 for his or her post:
chris0220

HozzászólásSzerző: chris0220 » 2010. szeptember 15., szerda 17:11

és akkor ezt megtudom úgy oldani, h pl.: ami 4. meg 5. félévben választható tárgy akkor azt egy évvel késöbb veszem fel, tehát abban a félévben amikor kevés kreditem lesz?
chris0220
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Arnie » 2010. szeptember 15., szerda 17:15

chris0220 írta:és akkor ezt megtudom úgy oldani, h pl.: ami 4. meg 5. félévben választható tárgy akkor azt egy évvel késöbb veszem fel, tehát abban a félévben amikor kevés kreditem lesz?

Igen, meg tudod oldani így. De arra figyelj, hogy nincs keresztfélév, ami őszi féléves, azt csak őszi félévben veheted fel. A 4. féléves választhatót felveheted a 6. félévben, az 5. féléves választhatót viszont nem veheted fel a 7.félévben, mert az a szakmai gyak, akkorra már meg kell, hogy legyen a 180 kredited.
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 566 thanks

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
chris0220

HozzászólásSzerző: chris0220 » 2010. szeptember 15., szerda 17:31

még 1 kérdésem lenne :) Mivel csúszok 1 évet akkor végülis a 7. félévben is felvehetem az 5. féléves tárgyat mert nekem csak 1 év múlva lesz gyakorlat... És akkor így most több kreditem lesz mint 180? igaz?
chris0220
Full Member
Full Member

ElőzőKövetkező

Vissza: A suliról általában