Hogyan gondolkodjunk pozitívan?

dolgokról úgy általában, amik nem fértek be máshová
Fórum szabályok
Megkérünk mindenkit, hogy fórummal kapcsolatos kérdéseit, észrevételeit ne itt tegye meg, hanem erre felé, az újfórum vagy a javaslatok témákban.
Köszönjük.

Hogyan gondolkodjunk pozitívan?

HozzászólásSzerző: Dwarf » 2009. június 8., hétfő 22:13

Én nagyon pesszimista és borúlátó látok, de ezen szeretnék változtatni. Úgyhogy gondoltam, talán Ti tudnátok nekem és a hozzám hasonlóknak tanácsot adni. :)
Dwarf
Sr. Member
Sr. Member

Given: 73 thanks
Received: 39 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

Re: Hogyan gondolkodjunk pozitívan?

HozzászólásSzerző: zakkant » 2009. június 8., hétfő 22:23

Hát ez engem is érdekelne mert nálam pesszimistább ember nem hordott a hátán a föld :S
zakkant
Super Hero
Super Hero

Given: 8 thanks
Received: 16 thanks

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. június 8., hétfő 22:46

Hogyan gondolkodjunk pozitívan? Ez alatt arra gondolsz, hogy CSAK pozitív legyen a gondolkodás végig, negatívok kizárásával, vagy hogy jó lenne időnként pozitívan hozzáállni dolgokhoz? Jó tudom, kicsit furcsa ez a kérdés, de a kettő közt óriási különbség van, főleg megvalósítás téren. :)
Imádom ha valaki negatívan kritizál, mert azt jelenti, jól csinálok valamit. Az illető pedig amellett, hogy hülye még IRIGY is! Képes vagy ezt tudomásul venni?

http://www.bpm-fm.hu/ vs. Hardcore - Dj Promo http://www.youtube.com/watch?v=DOxyjGtTb0M
Oli
Super Hero
Super Hero

Given: 46 thanks
Received: 97 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: myrcy » 2009. június 8., hétfő 23:22

Az én módszerem:

Fogsz egy papírt, és egy tollat. A papírra rajzolsz egy hatalmas MEG jelet, félbe hajtod, becsukod a szemed, és hangosan kimondod ezeket a szavakat: Ennél mélyebbre még sose süllyedtem!

:D
myrcy
Super Hero
Super Hero

Given: 151 thanks
Received: 172 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: Dwarf » 2009. június 9., kedd 14:36

Oli írta:Hogyan gondolkodjunk pozitívan? Ez alatt arra gondolsz, hogy CSAK pozitív legyen a gondolkodás végig, negatívok kizárásával, vagy hogy jó lenne időnként pozitívan hozzáállni dolgokhoz? Jó tudom, kicsit furcsa ez a kérdés, de a kettő közt óriási különbség van, főleg megvalósítás téren. :)

Nem fura kérdés, értelek. :) Szerintem olyan nem lehet, hogy mindig mindent pozitívan láss. Legalábbis ennek a megvalósítása majdnem lehetetlen. Viszont jó lenne időnként pozitívan hozzáállni a dolgokhoz... pl. mikor már sokadszorra nem jött össze XY tantárgyból az a fránya vizsga, vagy ha elhagyott a párod... stb.-stb. Arra gondoltam, hogy aki szeretné, leírhatná, hogy ilyen helyzetekben hogyan lesz urrá a gondolatain, mivel befolyásolja a rossz hangulatát? Azaz nehéz helyzetekben hogyan gondolkodik pozitívan? :)
Dwarf
Sr. Member
Sr. Member

Given: 73 thanks
Received: 39 thanks

HozzászólásSzerző: SadeGirl » 2009. június 9., kedd 15:59

Hm, most írjak ide én is, mint full pesszimista? :) (vagy: realista :D )
Olyan tényleg biztos nincs, hogy valaki mindig mindent pozitívan lát.. ha meg rossz dolog történik, és rossz kedvünk, arra kell gondolni, hogy ez egy átmeneti állapot, lesz jobb is, és nem szabad elmélyülni az önsajnálatban. Aztán még ott van a csoki, a mozgás, barátok (háziállatok is) miegymás :)
SadeGirl
Super Hero
Super Hero

Given: 118 thanks
Received: 91 thanks

HozzászólásSzerző: sc7800 » 2009. június 9., kedd 18:11

Én épp ma gondolkodtam azon, hogy bizonyos napokon (pl összejön egy nagyon jó jegy), akkor sokkal egyszerűbb mindenben megtalálni a szépet (meg úgy is érzékeli az ember, hogy minden szerencsésen összejön), máskor meg bármennyire is próbálom nem tudok semmi jót találni. De az biztos, hogy nem szabad sokáig keseregni és rágódni dolgokon, én mondjuk ha nagyon rossz kedvem van, akkor olvasok, játszom, nézek valami vidám filmet, elmegyek egy nagyot sétálni, biciklizni, a lényeg, hogy igyekezni kell elterelni a figyelmet a rossz dolgokról. Meg igen, ott vannak a barátok. xD
I'm sending postcards from the Wasteland, postmarked from the State of my Heart...
sc7800
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. június 9., kedd 18:44

Dwarf írta:
Oli írta:Hogyan gondolkodjunk pozitívan? Ez alatt arra gondolsz, hogy CSAK pozitív legyen a gondolkodás végig, negatívok kizárásával, vagy hogy jó lenne időnként pozitívan hozzáállni dolgokhoz? Jó tudom, kicsit furcsa ez a kérdés, de a kettő közt óriási különbség van, főleg megvalósítás téren. :)

Nem fura kérdés, értelek. :) Szerintem olyan nem lehet, hogy mindig mindent pozitívan láss. Legalábbis ennek a megvalósítása majdnem lehetetlen. Viszont jó lenne időnként pozitívan hozzáállni a dolgokhoz... pl. mikor már sokadszorra nem jött össze XY tantárgyból az a fránya vizsga, vagy ha elhagyott a párod... stb.-stb. Arra gondoltam, hogy aki szeretné, leírhatná, hogy ilyen helyzetekben hogyan lesz urrá a gondolatain, mivel befolyásolja a rossz hangulatát? Azaz nehéz helyzetekben hogyan gondolkodik pozitívan? :)

De lehetséges, sőt... :) Én egy kicsit máshogyan közelítem meg az ilyen fajta dolgokat. Gondolok itt az agykontrollra, meditációra és a VONZÁS törvényére. A vonzás törvényét pedig azért írtam nagy betűkkel végig, mert ez az a módszer, melynek megtanulásával, CSAK pozitív gondolkodás jön létre, és a negatív dolgok teljesen eltűnnek az életedből. Ehhez persze nagyon sok gyakorlás kell, nem fog menni fél év elteltével. Nagyon meg kell ismerd Önmagad egyrészt, másrészt pedig tudnod kell a "törvényben előírtaknak" eleget tenni, hogy jobb legyen az életed, és csak pozitív dolgokkal legyen tele, hozzáállásilag, gondolkodásilag, életmódilag, stb... Nagyon sokan persze ezeket hülyeségnek tartják, nem hisznek benne. Én hiszek bennük valamiért, érdekel is és működőképes a dolog nagyon is. Meditációt és agykontrollt is említettem, nem véletlenül. Egyik a másikra épül, egyik a másikat elősegíti. De a 3 együtt, ezeknek az érvényesülése, elsajátítása a kulcsa ezeknek a dolgoknak. Csak mind nagyon nagyon nehéz és hosszadalmas folyamat. Ami rengeteg gyakorlást igényel. De egy idő után meghozza a gyümölcsét mindegyik. Vizsgaidőszak után fogom elkezdeni ezeknek az elsajátítását, megtanulását eléggé komoly szinten, úgyhogy majd fogok ide írni beszámolót azzal kapcsolatban, hogy miket tapasztalok, mik változtak, stb..., ha érdekel valakit.

A másik dolog pedig ami ehhez egyáltalán nem kapcsolódik, de nagyon is segít és engem mindig megsegített, az az ISTENBEN való HIT. EGYEDÜL a HIT az, ami mindig megsegít!!! Tudom és tapasztalatból is írom (szerencsében és véletlenben nem hiszek), akárhányszor kértem a Jó Istent, MINDIG megsegített, Ő az egyetlen Urunk, aki MINDIG ott van velünk szívben és lélekben, aki soha nem fordul el tőlünk és mindig megsegít, ha imádkozunk hozzá és imáinkban kérjük a segítségét. :)
Imádom ha valaki negatívan kritizál, mert azt jelenti, jól csinálok valamit. Az illető pedig amellett, hogy hülye még IRIGY is! Képes vagy ezt tudomásul venni?

http://www.bpm-fm.hu/ vs. Hardcore - Dj Promo http://www.youtube.com/watch?v=DOxyjGtTb0M
Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: b23 » 2009. június 9., kedd 18:59

Én már elég rég óta "gyakorlom" ezeket, amiket említettél. Szerintem ez a pozitív gondolkodás arra jó, hogy így nagyobb örömmel éled meg az életed és ha úgy érzed, hogy veled csak jó dolgok történnek, akkor a rossz dolgokat is jobban éled meg, mert olyan az életed, amilyennek megéled. Szóval értitek... :D
b23
Hero Member
Hero Member

Given: 26 thanks
Received: 34 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: Franyek » 2009. június 9., kedd 19:07

Oli te olvastad a Titkot? Abban van ez a Vonzás törvénye.
Lehet, hogy első olvasatra egy nagy hülyeségnek tűnik, amit Oli mond, de van benne igazság. Én sem hittem ilyen hókuszpókuszokban, mikor olvastam a Titkot, de elkezdtem figyelni a gondolataim és az életem és arra kellett rájönnöm, hogy a gondolataim igen is nagyban kihatnak az életemben. Amúgy kicsit olyan szektás könyvre hasonlít :D Az egész egy nagy üzlet. Óriási betűk, kicsi oldalak, nagy térközök, fényes papír, nagy képek. A lényegét el lehet mondani 10-20 A4es oldalban, de nem akkora hülyeség a dolog.
Oli: Szerintem ezt nem lehet megtanulni úgy, mint egy elemzést, hogy most leülök és 3 órát ilyen könyveket olvasok. Amióta elolvastam a könyvet azóta valahogy egy kicsit másképp nézek az életemre. Könnyebben kiszállnak belőlem a negatív gondolatok. Nem azt mondom, hogy semmi gondom nincs az életben, mert vannak és mindig is lesznek, de sokkal pozitívabban állok a dolgokhoz.

A rosszkedvre az én orvosságom 1-2 rész Jóbarátok :D
Franyek
Super Member
Super Member

Given: 28 thanks

HozzászólásSzerző: cirmy » 2009. június 9., kedd 19:10

Franyek írta:A rosszkedvre az én orvosságom 1-2 rész Jóbarátok :D

illetve 1-2 jó barát is.. legalábbis nálam ők mindig beválnak :)
"Csak akkor ítélj, hogy én ki vagyok, ha egyszer tudni fogod, hogy Te kicsoda voltál."
cirmy
Hero Member
Hero Member

Given: 40 thanks
Received: 53 thanks

HozzászólásSzerző: b23 » 2009. június 9., kedd 19:16

Van a Titokból film is. Szerintem nagyon jó. Ugyanaz van, mint a könyvben (szinte szóról szóra), de az egész annyira jól van megrendezve szerintem! (Neten le is lehet tölteni)
b23
Hero Member
Hero Member

Given: 26 thanks
Received: 34 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. június 9., kedd 19:33

Franyek írta:Oli te olvastad a Titkot? Abban van ez a Vonzás törvénye.
Lehet, hogy első olvasatra egy nagy hülyeségnek tűnik, amit Oli mond, de van benne igazság. Én sem hittem ilyen hókuszpókuszokban, mikor olvastam a Titkot, de elkezdtem figyelni a gondolataim és az életem és arra kellett rájönnöm, hogy a gondolataim igen is nagyban kihatnak az életemben. Amúgy kicsit olyan szektás könyvre hasonlít :D Az egész egy nagy üzlet. Óriási betűk, kicsi oldalak, nagy térközök, fényes papír, nagy képek. A lényegét el lehet mondani 10-20 A4es oldalban, de nem akkora hülyeség a dolog.
Oli: Szerintem ezt nem lehet megtanulni úgy, mint egy elemzést, hogy most leülök és 3 órát ilyen könyveket olvasok. Amióta elolvastam a könyvet azóta valahogy egy kicsit másképp nézek az életemre. Könnyebben kiszállnak belőlem a negatív gondolatok. Nem azt mondom, hogy semmi gondom nincs az életben, mert vannak és mindig is lesznek, de sokkal pozitívabban állok a dolgokhoz.

A rosszkedvre az én orvosságom 1-2 rész Jóbarátok :D

Nem olvastam és nem is láttam a filmet. Viszont rengeteget foglalkoztam ezekkel a dolgokkal, rengeteget olvastam utánuk. Engem ezek nagyon érdekelnek, másrészt eléggé mélyen fogom elsajátítani mind a 3 dolgot... Örülni fogok, ha 1 év után meditációból olyan szintre eljutok -FOLYAMATOS NAPI TÖBBSZÖRI GYAKORLÁS UTÁN-, hogy nem lesznek gondolataim kb. 5 percen keresztül és le fogok tudni menni Bétába. Viszont engem azért is foglalkoztat ennyire, mert TUDOM, hogy olyan "természetfeletti" (én így hívom) képességek kerülhetnek birtokunkban ezek által, amiket az ÁTLAG ember még csak el sem tud képzelni. Továbbá ezzel az agyamnak X %-val jóval több részét képes leszek használni (nevezzük ezt fejlettebb intelligencia szintnek), fogékonyabb leszek bizonyos dolgokra sokkal jobban, mint mások és ezzel jobban megkönnyítem a SAJÁT életemet. Továbbá foglalkoztat az a kérdés is, hogy milyen az, amikor mély "hipnózisba"/meditatív állapotba kerülök, mit érezhetek, mit láthatok meg, milyen "képességet" fedezhetek fel, mennyire tudom elsajátítani, mennyire tudok ellen állni a kísértésnek, mert nem olyan biztos, hogy jó dolog kerül a birtokomban -vagy én kerülök annak a valaminek a birtokába-, amit tudni fogok kezelni, stb... De ezek már mind olyan dolgok, hogy nagyon mélyen kell beleásd magad és a kérdés csak annyi, hogy képes leszel-e végig csinálni, képes leszel-e úrrá lenni a félelmeden, míg nem tudom pontosan, mi az az új és titokzatos, de egyben csábító dolog, amit meg kell ismerjél. Ezeket NEM lehetetlen megtanulni, sőt mindenki képes megtanulni, csupán csak azon múlik, hogy érdekel avagy sem. Hiszel benne vagy sem. Mert ez is részben HIT kérdése!! Továbbá ezekhez RENGETEG gyakorlás, kitartás kell, nagyon nagyon sokat kell Önszorgalomból is tanuljál, utána járjál dolgoknak, rengeteged kell képezd saját magadat. De mindenekelőtt az kell (hogyha érdekel és megszeretnéd tanulni), hogy az alapokat a MEGFELELŐ szakember segítségével sajátítsd el, aki ezzel foglalkozik Ősidők óta. :)

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: bögyörő » 2009. június 9., kedd 19:36

Én láttam a filmet.... onnantól kezdve határoztam el, hogy nem leszek pesszimista - de optimista se :D
Aurea mediocritas : realizmus
さよなら、キッス
ボギョロ
bögyörő
Super Hero
Super Hero

Given: 135 thanks
Received: 112 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: zakkant » 2009. június 9., kedd 20:31

Én is inkább reálisnak mondom magam :D Ha elmegyek egy vizsgára és semmit sem tudok, hiába képzelem oda a jó jegyet a tanár úgysem fogja megadni hiszen nem írtam semmit sem. Persze a pesszimista hozzáállásom eredménye az a sok csalódás ami már ért mindenhol. Nem hiszek Istenben meg ilyen vallásos izékben, de hiszek magamban és a jobb napjaimon ez talán elég ahhoz hogy túléljek minden rossz dolgot. Az életben úgyis csak magamra számíthatok (néhány családtag vagy baráton kívül) és inkább realistán látom a dolgokat, mintsem tök optimista legyek és akkor annál nagyobb az arculcsapás ha nem úgy jönnek össze a dolgok.
zakkant
Super Hero
Super Hero

Given: 8 thanks

Következő

Vissza: Általános terefere