Oli írta:Hogyan gondolkodjunk pozitívan? Ez alatt arra gondolsz, hogy CSAK pozitív legyen a gondolkodás végig, negatívok kizárásával, vagy hogy jó lenne időnként pozitívan hozzáállni dolgokhoz? Jó tudom, kicsit furcsa ez a kérdés, de a kettő közt óriási különbség van, főleg megvalósítás téren.
Szerintem olyan nem lehet, hogy mindig mindent pozitívan láss. Legalábbis ennek a megvalósítása majdnem lehetetlen. Viszont jó lenne időnként pozitívan hozzáállni a dolgokhoz... pl. mikor már sokadszorra nem jött össze XY tantárgyból az a fránya vizsga, vagy ha elhagyott a párod... stb.-stb. Arra gondoltam, hogy aki szeretné, leírhatná, hogy ilyen helyzetekben hogyan lesz urrá a gondolatain, mivel befolyásolja a rossz hangulatát? Azaz nehéz helyzetekben hogyan gondolkodik pozitívan? 

(vagy: realista
)

Dwarf írta:Oli írta:Hogyan gondolkodjunk pozitívan? Ez alatt arra gondolsz, hogy CSAK pozitív legyen a gondolkodás végig, negatívok kizárásával, vagy hogy jó lenne időnként pozitívan hozzáállni dolgokhoz? Jó tudom, kicsit furcsa ez a kérdés, de a kettő közt óriási különbség van, főleg megvalósítás téren.
Nem fura kérdés, értelek.Szerintem olyan nem lehet, hogy mindig mindent pozitívan láss. Legalábbis ennek a megvalósítása majdnem lehetetlen. Viszont jó lenne időnként pozitívan hozzáállni a dolgokhoz... pl. mikor már sokadszorra nem jött össze XY tantárgyból az a fránya vizsga, vagy ha elhagyott a párod... stb.-stb. Arra gondoltam, hogy aki szeretné, leírhatná, hogy ilyen helyzetekben hogyan lesz urrá a gondolatain, mivel befolyásolja a rossz hangulatát? Azaz nehéz helyzetekben hogyan gondolkodik pozitívan?
Én egy kicsit máshogyan közelítem meg az ilyen fajta dolgokat. Gondolok itt az agykontrollra, meditációra és a VONZÁS törvényére. A vonzás törvényét pedig azért írtam nagy betűkkel végig, mert ez az a módszer, melynek megtanulásával, CSAK pozitív gondolkodás jön létre, és a negatív dolgok teljesen eltűnnek az életedből. Ehhez persze nagyon sok gyakorlás kell, nem fog menni fél év elteltével. Nagyon meg kell ismerd Önmagad egyrészt, másrészt pedig tudnod kell a "törvényben előírtaknak" eleget tenni, hogy jobb legyen az életed, és csak pozitív dolgokkal legyen tele, hozzáállásilag, gondolkodásilag, életmódilag, stb... Nagyon sokan persze ezeket hülyeségnek tartják, nem hisznek benne. Én hiszek bennük valamiért, érdekel is és működőképes a dolog nagyon is. Meditációt és agykontrollt is említettem, nem véletlenül. Egyik a másikra épül, egyik a másikat elősegíti. De a 3 együtt, ezeknek az érvényesülése, elsajátítása a kulcsa ezeknek a dolgoknak. Csak mind nagyon nagyon nehéz és hosszadalmas folyamat. Ami rengeteg gyakorlást igényel. De egy idő után meghozza a gyümölcsét mindegyik. Vizsgaidőszak után fogom elkezdeni ezeknek az elsajátítását, megtanulását eléggé komoly szinten, úgyhogy majd fogok ide írni beszámolót azzal kapcsolatban, hogy miket tapasztalok, mik változtak, stb..., ha érdekel valakit. 

Az egész egy nagy üzlet. Óriási betűk, kicsi oldalak, nagy térközök, fényes papír, nagy képek. A lényegét el lehet mondani 10-20 A4es oldalban, de nem akkora hülyeség a dolog.

Franyek írta:A rosszkedvre az én orvosságom 1-2 rész Jóbarátok

Franyek írta:Oli te olvastad a Titkot? Abban van ez a Vonzás törvénye.
Lehet, hogy első olvasatra egy nagy hülyeségnek tűnik, amit Oli mond, de van benne igazság. Én sem hittem ilyen hókuszpókuszokban, mikor olvastam a Titkot, de elkezdtem figyelni a gondolataim és az életem és arra kellett rájönnöm, hogy a gondolataim igen is nagyban kihatnak az életemben. Amúgy kicsit olyan szektás könyvre hasonlítAz egész egy nagy üzlet. Óriási betűk, kicsi oldalak, nagy térközök, fényes papír, nagy képek. A lényegét el lehet mondani 10-20 A4es oldalban, de nem akkora hülyeség a dolog.
Oli: Szerintem ezt nem lehet megtanulni úgy, mint egy elemzést, hogy most leülök és 3 órát ilyen könyveket olvasok. Amióta elolvastam a könyvet azóta valahogy egy kicsit másképp nézek az életemre. Könnyebben kiszállnak belőlem a negatív gondolatok. Nem azt mondom, hogy semmi gondom nincs az életben, mert vannak és mindig is lesznek, de sokkal pozitívabban állok a dolgokhoz.
A rosszkedvre az én orvosságom 1-2 rész Jóbarátok

Ha elmegyek egy vizsgára és semmit sem tudok, hiába képzelem oda a jó jegyet a tanár úgysem fogja megadni hiszen nem írtam semmit sem. Persze a pesszimista hozzáállásom eredménye az a sok csalódás ami már ért mindenhol. Nem hiszek Istenben meg ilyen vallásos izékben, de hiszek magamban és a jobb napjaimon ez talán elég ahhoz hogy túléljek minden rossz dolgot. Az életben úgyis csak magamra számíthatok (néhány családtag vagy baráton kívül) és inkább realistán látom a dolgokat, mintsem tök optimista legyek és akkor annál nagyobb az arculcsapás ha nem úgy jönnek össze a dolgok.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég