Hallgatói Vállalkozói program (angol)

volt Menedzsment tanszék

Re: Hallgatói Vállalkozói program (angol)

HozzászólásSzerző: stevesmates » 2010. január 27., szerda 15:37

Sziasztok! jelentkeztem a Student Enterprise-ra, de közben kiderült, hogy csak másodévtől elérhető. Viszont a professzor úr ezt a mail küldte nekem és valaki másnak, de mindenkinek szól, mindenkinek a PSZFről! Szerintem akinek megy az angol, annak nagyon jó lehetőség, és ahogy irja, szakmai gyakorlatot/munkát is lehet szerezni vele, jó kapcsolatokat!
(Elvileg a a Szakirány választható moduljához tartozik, és 3 kredit. 4 találkából áll az egész, a többi külön projektmunka)

Gentlemen,

The student Enterprise Program is especially useful for student in the Finance and Accounting college. The reason for this is that we always have many project submitted by accounting firms, banks, and the financial areas of international companies. We have to turn down many of these projects, because few students from your college apply.

It is not unusual for students from your college to get internships and/or job offers from the companies that they do a project for.

We would like to ask for your help in getting your fiends and colleagues for your college to apply. We have room for twenty from your college.

Can you help?

Did you enroll on the Neptune system?

To learn more about the class:

1. go to http://www.lauderedu.org
2. Log on as <guest> with a password of <guest>
3. Click on <Classes> and then on <VIFAN3TCU10 PUTTING KNOWLEDGE INTO ACTION >

Kirk Downey
stevesmates
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: noname » 2011. január 18., kedd 2:24

tervezi ezt most felvenni valaki aki tudna mesélni róla h milyen nehézségű ez a tárgy?:) engem érdekelne de nem akarok túl nehéz tárgyakat utolsó félévre:D
noname
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: _Nóra_ » 2011. február 7., hétfő 0:47

Valaki aki mar felvette ezr a targyat majd le tudna irni hogy hogyan zajlott le a felev pontosan?
_Nóra_
Hero Member
Hero Member

Given: 84 thanks
Received: 49 thanks

HozzászólásSzerző: bigzoo » 2011. február 7., hétfő 21:06

_Nóra_ írta:Valaki aki mar felvette ezr a targyat majd le tudna irni hogy hogyan zajlott le a felev pontosan?

Nekem az előző félévben volt ez a tárgyam.
Úgy nézett ki, hogy volt néhány alkalom kb. 3, amikor bent a Markó utcában a Kvifk-en volt óránk.
Ezeket egy amerikai fickó tartotta, semmi extra, csak az instrukciókat mondta el, meg ki lettek osztva a dolgok.
Ez az egész BGF-re kiírt tárgy, mi 12-en voltunk a pszfről, így két csoportba osztodtunk.
Minden csoport kapott egy megbízást külső cégtől. Pszfesek általában PwC-től kap projektet.
Mi projektünk az volt, hogy vizsgáljuk meg hogy működik az családi cégek következő generációnak való átadása/örökítése.
Ez úgy nézett ki, hogy hetente egyszer bejártunk PwC-hez és a kontaktokkal megbeszéltük a teendőket, mit hogyan csináljunk stb, stb. Nagyon sokat segítettek és ötleteket adtak meg minden.
Aztán kisebb nagyobb családi vállalkozásokat kellett megkeresni, interjút készíteni velük. Majd a végén összegezni a kapott információkat és prezentálni.
A mi csoportunknak nagyon jók voltak a kontakjai, de közülük az egyik már elment.
Kaptunk prezentációs tréninget is.
A végén pedig prezentálni kellett a PwC-nek és az órát tartó tanárnak is.

Tapasztalatnak nagyon megéri.

Kb ennyi volt.
bigzoo
Newbie
Newbie

Given: 8 thanks
Received: 3 thanks

The following user would like to thank bigzoo for his or her post:
_Nóra_

HozzászólásSzerző: bigzoo » 2011. február 8., kedd 20:25

aki szeretné most felvenni, de a Neptun nem engedi az írjon az amcsi profnak aki tartja: k.downey[kukac]tcu.edu
bigzoo
Newbie
Newbie

Given: 8 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: Roli » 2011. június 10., péntek 20:45

Sziasztok!

Pénzügy és számvitel szakos vagyok, másodéves, jövőre valószínűleg számvitel szakirányon leszek. Azt szeretném megkérdezni, hogy ahogy nézem a tantervet, a Student Enterprise benne van a "D.3. Szakirány választható modulj"-ban, és ezek szerint ha felveszem akkor arra a félévre a D3-as csoportból más tárgy nem is kell (5. félévre 1 tárgy felvétele kötelező)?
Roli
Jr. Member
Jr. Member

Given: 27 thanks
Received: 7 thanks

HozzászólásSzerző: Roli » 2011. július 2., szombat 11:28

Miújság a tárggyal? Online-on még júniusban azt írták, hogy indul. Írtam e-mailt is, de még nem lehet felvenni a kurzust.
Roli
Jr. Member
Jr. Member

Given: 27 thanks
Received: 7 thanks

Előző

Vissza: Vállalkozás és Emberi Erőforrások Intézeti Tanszék