Hallgatói Információs Rendszer

Ti hogyan vélekedtek a PSZF-en lévő, hirdetőtáblás, online-os, neptun-os, diákcentrumos, T.O-s, tanszéki…stb. informálásokról?

Hallgatói Információs Rendszer

HozzászólásSzerző: Peti » 2009. január 19., hétfő 22:18

Kedves Hallgatók!

2009. januárjában 2 alkalommal is összeült egy BGF szintű konferencia, melynek legfőbb célja a hallgatói információs rendszer jobbá tétele volt. A konferencián a HÖK-ön keresztül Ti is képviseltettétek magatok! Kíváncsiak vagyunk azonban, hogy Ti, hogyan vélekedtek a PSZF Karon meglévő, hirdetőtáblás, online-os, neptun-os, diákcentrumos, tanulmányi osztályos, tanszéki…stb. informálásokról, és szerintetek mivel lehetne jobbá, közérthetőbbé tenni azt.

Az is vélemény, ha szerintetek minden így jó, ahogy van!

A konferencián többek között mi 3 dolgot szorgalmaztunk:
  • Elektronikus index bevezetése, a jegybeírás megkönnyítése végett (nem egészen a tárgyhoz kapcsolódik :))
  • Kértük, hogy a Neptun rendszerben, minden esetben jelenjenek meg a tárgyat oktató tanárok nevei, már tárgyfelvételkor.
  • Végül pedig ígéretet tettünk arra, hogy megpróbáljuk nyilvánosságra hozni a kötelező véleményezések eredményét, hogy Ti is tudjátok, ennek igen is fontos szerepe van az oktatás minőségének fejlesztésében. (ez sem egészen a tárgyhoz tartozik, csak tájékoztató jellegű)

Kérlek, véleményeitekkel segítsétek, hogy jobb és még könnyebb lehessen a hallgatói élet Főiskolánkon!

Köszönettel:
Klein Marcell
HÖK
Peti
Administrator
Administrator

Given: 7 thanks
Received: 88 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: V.
Nem: Pasi

Re: Hallgatói Információs Rendszer

HozzászólásSzerző: Franyek » 2009. január 19., hétfő 22:27

Tárgyfelvételeknél szokott előfordulni, hogy sok tárgyhoz nincsenek kurzusok rendelve, mikor már lehet tárgyat felvenni. Aztán óránként nézegetheti az ember, hogy mikor rakják föl az időpontokat. Mindenképpen pozitív változás lenne, ha a tárgyfelvétel időpontjára minden fenn lenne, és egyszerre el lehetne intézni az egészet, és nem pedig részletekben.
"Alright, no problem I will do that és Nagy leszek!"
Franyek
Super Member
Super Member

Given: 28 thanks
Received: 16 thanks

HozzászólásSzerző: Lehel » 2009. január 19., hétfő 22:32

ez egy nagyon jó kezdeményezés!!!

a hök ötleteivel egyetértek teljes mértékben, hajrá :) az elektronikus index a mostani index megszűnését jelentené? (mint pl. szegeden azt hiszem) mert akkor az egy nagyon jó ötlet lenne :)

ami észrevétel lenne, pár apróság:

- ha neptun szerint raknak ki eredményeket lerendezhetnék mindig a neptun abc-sorrendjébe. sokszor mikor a hirdetőről böngészik a diákok az eredményt azért van akkora tumultus, mert sokáig tart megkeresni mindenkinek saját magát. ez szerintem apró dolog, de ugyanakkor ésszerű lenne :)

- jó lenne egy olyan EGYSÉGES rendszer is, ahol a tanárok könnyedén közölhetnék online is minden zh/vizsga eredményét. ez azért lenne fontos, mert valamikor (főleg vizsgaidőszakban) sokan ritkán járnak az iskolában, így a saját eredményükről késve értesülnek. természetesen ennek a rendszernek gyorsnak és egyszerűnek kell lennie :)

- sokszor jó lenne tudni a kitett eredményeknél, hogy ki hány pontot ért el :)

- egységesíteni kéne a dolgozatok megtekintését/másolását is. sokszor nincs egyszerűen lehetőség arra, hogy az ember megtekintse a dolgozatát, így ezzel a lépéssel sok rosszindulatú pletykát meg lehetne előzni

- bizonyos tárgyaknál a feltételekről és egyéb tudnivalókról történő informálás egyrészt hiányos, másrészt sokrétű (értem ez alatt azt, hogy néha még tanárok is mást mondanak). tehát jó lenne, ha egy helyen le lennének fektetve konkrétan, mindenki számára elérhető módon az adott tárgy feltételei (tudom, hogy van erre "rendszeresített" lap a sulin, de sok tárgyból nincs ilyen, nehezen elérhető, valamint sokszor azok elavultak, és pl. a tanmenetnek köze nincsen ahhoz, amik az órákon és a vizsgákon zajlanak)

egyelőre ennyi, majd ha eszembe jut még valami, akkor írom :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lehel 2009. január 19., hétfő 23:43-kor.
Lehel
KOB
KOB

Given: 15 thanks
Received: 86 thanks
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: midori » 2009. január 19., hétfő 23:08

Lehel írta:
- jó lenne egy olyan EGYSÉGES rendszer is, ahol a tanárok könnyedén közölhetnék online is minden zh/vizsga eredményét. ez azért lenne fontos, mert valamikor (főleg vizsgaidőszakban) sokan ritkán járnak az iskolában, így a saját eredményükről késve értesülnek. természetesen ennek a rendszernek gyorsnak és egyszerűnek kell lennie :)

Igen, én is ezt hiányolom a legjobban.. A pszfonline nagyon jó, és köszönjük, hogy foglalkoztok vele, de jó lenne egy olyan oldal is (vagy esetleg az online-on megvalósítani valahogy), ahol meg lehetne tudni a zh, vizsga pontokat, vagy akár 1-1 vizsga megoldását, pl nagyon jó lenne, ha a módszertan tanszék valahova fel tudná tenni a vizsgák megoldásait, nem csak a tanszéki hirdetőre, ahonnan általában elég hamar el is tűnik.. Meg igazából minden olyan dolgot, amit a hirdetőre szoktak kitenni, megajánlott jegyek, jegybeírás időpontok, ilyesmi..
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok..
midori
Super Member
Super Member

Given: 53 thanks
Received: 126 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Anibere » 2009. január 19., hétfő 23:37

Azt én sem értem, hogy miért nehezebb az adott vizsga megoldását pl. matekból kirakni a hivatalos holnapon a letölthető dokumentumok közé, mint kiragasztani a tanszékre.
Ugyanúgy leírja egy tanár a megoldást, csak plusz egy szkenner kéne, és máris meg lenne oldva hogy mindenki kedve szerint sokszorosíthatná a megfelelő minőségben, és még a tanszék előtt is lehetne normálisan közelekedni.

Ugyanitt az adott tárgy híreihez pedig ki lehetne írni pl. az eredmények, vizsabeírások időpontját, a terembeosztásokat, stb.
Anibere
Hero Member
Hero Member

Given: 68 thanks
Received: 80 thanks

HozzászólásSzerző: Angel5 » 2009. január 20., kedd 0:57

sziasztok!
nagyon egyetértek a konferencián elhangzottakkal,és a hozzátett véleményekkel is. sztem mindenkinek az életében egy igen nagy könnyítés lenne ha nem kéne mindig beiratni a jegyeket, főleg a vidékiek számára...és tényleg elég idegesítő h lottózni kell  mikor az ember tárgyat vesz fel, és csak reménykedik benne h ahhoz kerül, akihez szeretne.
Dont worry,be happy:)
Angel5
Jr. Member
Jr. Member

Given: 0 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: jázmin » 2009. január 20., kedd 9:16

Minden előttem elmondott dologgal egyet értek, az én javaslatom:
- Igaz, h most már a vizsgaidőszak vége felé járunk, de elvileg meg van szabva, h x héttel a vizsgaidőszak előtt fent kell lenni a vizsgaidőpontoknak. Ehhez képest 1-2 tárgyból jó egy héttel később vannak időpontok, emiatt nem mindig lehet összehangolni a vizsgákat, h mindenre elég idő jusson, ráadásul 1-2 meg hamar be is telik és utána nem nagyon lehet variálni. Az lenne a legjobb, ha mielőtt megnyitnák a jelentkezést, minden tárgyból meglennének az időpontok, így egyszerre ezt is el lehetne intézni, nem az utolsó pill.ban látnánk, h xy-ból mikor van vizsga.
- Hasonló a tárgyfelvételnél is, hogy nincs mindenből kurzus, így sokáig variálhatjuk az órarendet

Remélem ebből a rengeteg javaslatból sikerül megvalósítani valamennyit :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jázmin 2009. január 20., kedd 9:18-kor.
jázmin
Sr. Member
Sr. Member

Received: 9 thanks

HozzászólásSzerző: zsu_zsi » 2009. január 20., kedd 10:14

Sziasztok!

Ez a kezdeményezés nagyon szuper! Nekem a legnagyobb problémám tényleg azzal volt, hogy nem tudom kihez veszem fel az órát. A leckekönyvet szintén feleslegesnek tartom,ha van neptun és ha bevezetik az e-indexet akkor sokkal egyszerűbb lesz a jegybeiratás.:) Annak is nagyon örülnék, ha az oktatók véleményezése nyilvánosságra kerülne, mert vannak olyan tanárok, akik nem a legmegfelelőbbek a feladatra (ez nem személyeskedés szeretne lenni) és vannak olyanok is, akiknek jár a dicséret!

Köszönöm, hogy ezek a kezdeményezések elindultak és remélem lesz eredménye, én nagyon támogatom!! :)
zsu_zsi
Newbie
Newbie

Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: Lola » 2009. január 20., kedd 12:32

Én az oktatók véleményezéséhez még annyit tudnék hozzá szólni, hogy ha már így nyilvánosságra kerül akkor nem lehetne, hogy a kérdőíveket is megreformálják??? Lehet sokkal többen sokkal  nagyobb kedvvel töltenék ki ha értelme is lenne a kérdéseknek... Meg pl szerintem tesinél lehetne ilyen közvélemény-kutatásos része is, hogy ki szeretne csinálni suliba meg, hogy milyen tevékenységekre járna szívesen. Szerintem pofás kis kérdőíveket lehetne összeállítani ha erre van lehetőség. Sajnos ezek a sablon-kérdések nem épp arra ösztönzik a tanulókat, hogy lelkiismeretesen kitöltsék és így mondjuk hiába kerül nyilvánosságra az eredmény nem a valóságot fogja tükrözni...
Kép
Lola
Global Moderator
Global Moderator

Given: 32 thanks
Received: 35 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: Lehel » 2009. január 20., kedd 13:01

Lola írta:Én az oktatók véleményezéséhez még annyit tudnék hozzá szólni, hogy ha már így nyilvánosságra kerül akkor nem lehetne, hogy a kérdőíveket is megreformálják??? Lehet sokkal többen sokkal  nagyobb kedvvel töltenék ki ha értelme is lenne a kérdéseknek... Meg pl szerintem tesinél lehetne ilyen közvélemény-kutatásos része is, hogy ki szeretne csinálni suliba meg, hogy milyen tevékenységekre járna szívesen. Szerintem pofás kis kérdőíveket lehetne összeállítani ha erre van lehetőség. Sajnos ezek a sablon-kérdések nem épp arra ösztönzik a tanulókat, hogy lelkiismeretesen kitöltsék és így mondjuk hiába kerül nyilvánosságra az eredmény nem a valóságot fogja tükrözni...

ez nagyon igaz... a kérdések minden tárgynál ugyanazok, következetlenek, olyanok, hogy néha köze nincs az adott tárgyhoz...
Lehel
KOB
KOB

Received: 86 thanks

HozzászólásSzerző: agoo » 2009. január 20., kedd 13:47

Nekem elég nagy problémám van a főiskola kommunikációjával és összességében az pszf-en az információ áramlással. Szerintem nem egy megoldhatatlan probléma az, hogy a neptunon keresztül küldjenek mindenkinek üzenetet arról, ha az adott szemeszterben a tvsz-ben illetve a mintatantervben változás történik. Nem tudom ki hogyan van vele, de én személy szerint hiányolom azt, hogy például bizonyos tárgyak esetében, (most éppen az üzletitervezéssel kapcsolatban) nem kapunk megfelelő információkat a változásokról. Én idén nem tudtam arról h az üt őszi féléves tárgy lett, mivel nem olvasom mindig az online-t így nem is értesültem erről. Szerintem nem lenne nagy feladat, hogy az ilyen változásokról egy egyszerű figyelmeztető üzenetet küldjenek a neptunban. Arra már senki nem foghatja rá, hogy nem tudtam róla, hiszen mindenkihez személyesen eljuttatták.

A papíralapú indexet pedig máglya halálra ítélném személy szerint. Nem hiszem el h ez a herce-hurca bárkinek is hiányzik, akár diák, akár tanár. Sokkal gyorsabb lenne az ügymenet, ha ezt mellőzné a suli, ahogy már máshol is sikerült bevezetni.
Részemről röviden ennyi....
agoo
Jr. Member
Jr. Member

Given: 12 thanks
Received: 6 thanks

HozzászólásSzerző: Áfonya » 2009. január 20., kedd 14:48

Sziasztok!

Nekem lenne egy javaslatom, ami egy korábbi problémámból származik: az egyik félévben vk-n lett meg egy tárgyam, és az utolsó pillanatban került be az indexbe a jegy, fel is vettem a ráépülő tárgyat, de az indexbe elfelejtettem beírni a következő félévhez magát a tárgyat. Egész decemberig ki sem derült, viszont letiltották a vizsgajelentkezésemet, és akkor jöttem csak rá, hogy gond van, a T.O nem küldött semmi üzenetet, ki volt írva a hirdetőre, azt pedig nem néztem. Szerintem azt kellene megvalósítani, hogy ha bárkinek bármilyen hiányossága van, neptunon keresztül értesítsék, mert azt azért meg szokták nézni a hallgatók, szerintem. Ennyi  :D
Áfonya
Newbie
Newbie

Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: zsozsom1987 » 2009. január 20., kedd 18:33

nagyon egyetértek sok hozzászólással, de van amivel nem. a www.pszfonline.hu azért működik, hogy használjuk. az, hogy nem nézed meg, arra azt tudom mondani, mint csoportbizalmi a csoportjának: te hibád, ha nem nézed az online-t! (már bocsi)
ami az én véleményem:
- maga az index kell. okok: emlék, ha itt hagyod a sulit, mert sulit akarsz váltani, oda kelleni fog az index másolata... szóval kell. a BME-n idén azt vezették be, hogy a tanárok beírják a vizsgaidőszak végén a jegyeket, a hallgatóknak pedig nem kell ezzel szórakozniuk. aki nem mehetek vizsgázni, az a vizsgát sem tudja felvenni. ... szóval én is valami hasonló elektronikus indexmegoldás mellett lennék
- nagyon jó az a gondolat is, hogy a gyakos kurzusoknál nagyon jó lenne ha tudnánk, hogy kihez vesszük fel és EZT A JELENTKEZÉS VÉGÉN NEM MÓDOSÍTANÁK (volt már erre is példa)
- jó lenne, ha a tanároknak valóban be kellene azt tartaniuk, hogy a vizsga eredményét x napon belül valóban fel kéne vinniük a neptunba, és nem kellene egy hetet várni arra, hogy a tanár felvigye. nem tartom korrektnek.
- az is jó lenne, de ez neptunfejlesztési gondolat, ha a neptun működhetne úgy, mint az elavult régiek. tudna mindenki utalni a neptunszámlájára (ez Miskolcon úgy működik, hogy van egy neptunszámlaszám, arra utal a diák, közleményben a neptunkódja) és akkor könnyedén ki tudná egyenlíteni az iv, tandíj és egyéb fizetési kötelezettségeit. ez csekk szempontjából spórolós lenne.

ha lesz még ötletem jelzem én is :)
Nem az a fontos, hogy kívül mit látsz, hanem az, hogy belülről mit bizonyítasz!
zsozsom1987
Super Member
Super Member

Given: 37 thanks
Received: 111 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: agoo » 2009. január 20., kedd 18:43

zsozsom1987 írta:nagyon egyetértek sok hozzászólással, de van amivel nem. a www.pszfonline.hu azért működik, hogy használjuk. az, hogy nem nézed meg, arra azt tudom mondani, mint csoportbizalmi a csoportjának: te hibád, ha nem nézed az online-t! (már bocsi)
ami az én véleményem:
- maga az index kell. okok: emlék, ha itt hagyod a sulit, mert sulit akarsz váltani, oda kelleni fog az index másolata... szóval kell. a BME-n idén azt vezették be, hogy a tanárok beírják a vizsgaidőszak végén a jegyeket, a hallgatóknak pedig nem kell ezzel szórakozniuk. aki nem mehetek vizsgázni, az a vizsgát sem tudja felvenni. ... szóval én is valami hasonló elektronikus indexmegoldás mellett lennék
- nagyon jó az a gondolat is, hogy a gyakos kurzusoknál nagyon jó lenne ha tudnánk, hogy kihez vesszük fel és EZT A JELENTKEZÉS VÉGÉN NEM MÓDOSÍTANÁK (volt már erre is példa)
- jó lenne, ha a tanároknak valóban be kellene azt tartaniuk, hogy a vizsga eredményét x napon belül valóban fel kéne vinniük a neptunba, és nem kellene egy hetet várni arra, hogy a tanár felvigye. nem tartom korrektnek.
- az is jó lenne, de ez neptunfejlesztési gondolat, ha a neptun működhetne úgy, mint az elavult régiek. tudna mindenki utalni a neptunszámlájára (ez Miskolcon úgy működik, hogy van egy neptunszámlaszám, arra utal a diák, közleményben a neptunkódja) és akkor könnyedén ki tudná egyenlíteni az iv, tandíj és egyéb fizetési kötelezettségeit. ez csekk szempontjából spórolós lenne.

ha lesz még ötletem jelzem én is :)
agoo
Jr. Member
Jr. Member

Given: 12 thanks
Received: 6 thanks

HozzászólásSzerző: Franyek » 2009. január 20., kedd 18:49

Az IV-t már régebben is lehetett utalni! Legalább is én egyszer már utaltam...
"Alright, no problem I will do that és Nagy leszek!"
Franyek
Super Member
Super Member

Given: 28 thanks
Received: 16 thanks

Következő

Vissza: Hallgatói Információs Rendszer