bé.eszti írta:sziasztok!
remélhetőleg szeptembertől én is psz-es leszek ;) bár a szak még nem dőlt el.
addig is van pár kérdésem:)
1. az eddig olvasottak alapján, ha jól látom, 1. félévben nem lesz probléma a tárgyfelvétellel, hiszen adott lesz minden. Akkor mindenki egységesen 28 kreditet vesz fel? Vagy lehet már akkor is növelni a krediteket választható tárgyakkal, egyáltalán érdemes (gondolok itt arra, h növelni a krediteket, h jobb legyen az átlag)? A 7. félévén ugye 210 kreditet kell elérni, van vmi százalékos eltérés min. ill max. irányban?
2. figyeltem a tantervet, h üzleti idegen nyelv a pügy-szvitelen cs 2 félév van, és az is cs akkor ha van C típusú nyelvvizsga. Ennél többet akkor nem is lehet tanulni anélkül, hogy fizetnék érte?
3. ösztöndíj ügyben. mennyi az az átlag amit első félévben el lehet érni normális keretek között? értem ez alatt, h azért ÉLNÉK is
Majd még biztos lesz kérdésem:D egyelőre ennyi ;) Köszi a válaszokat előre is.
Szia!
Remélem felveszenek!
1. Első félévben minden adott lesz. Más kurzusra nem is tudsz majd jelentkezni, mint ahova beosztanak. Első félévben a 28 kredit szerintem, pont jó. Itt tudod majd tesztelni, hogy mennyit kell tanulnod. A PSZ és GM szakokon 180 kreditet kell összeszedni, ahhoz hogy a szakmai gyakorlatot megkezdhesd, ami a szakdogairással együtt 30 kreditet ér.
2. Nyelv csak a 2. félévtől van. Oka: addig ellenőrzik a Tanulmányi osztályon, hogy van e nyelvvizsgád a tanulni kívánt nyelvből, amennyiben még nincs, lehetőséged van beugrot írni.
3. Szerintem elsőben a 3as átlag elérhető, de ez saját vélemény.

Még azt szeretném megtudni, hogy milyenek/milyen ezek/ez a kollégiumok/kollégium? Hány ágyas szobák, milyen a "színvonal" stb.? 
Vagy csak nem találtam volna meg a megfelelő témát?