--== Gólyafészek 2010 ==--

Jelenkeztél a PSZF-re? Fel is vettek? - Még nem tudod mit vállaltál...
Fórum szabályok
[b]Figyelem!

Az msn címet és csoportszámot ne írjátok be hozzászólásba. Erre valók a profilinformációk, a csoportszámot a tartózkodási hely (városod) után írd.

Melyik szakra vettek fel?

Emberi erőforrások
20
9%
Gazdálkodási és menedzsment
81
35%
Pénzügy és számvitel
129
56%

Szavazatok száma : 230

Re: --== Gólyafészek 2010 ==--

HozzászólásSzerző: kk » 2010. június 13., vasárnap 21:07

bé.eszti írta:sziasztok!

remélhetőleg szeptembertől én is psz-es leszek ;) bár a szak még nem dőlt el.
addig is van pár kérdésem:)
1. az eddig olvasottak alapján, ha jól látom, 1. félévben nem lesz probléma a tárgyfelvétellel, hiszen adott lesz minden. Akkor mindenki egységesen 28 kreditet vesz fel? Vagy lehet már akkor is növelni a krediteket választható tárgyakkal, egyáltalán érdemes (gondolok itt arra, h növelni a krediteket, h jobb legyen az átlag)? A 7. félévén ugye 210 kreditet kell elérni, van vmi százalékos eltérés min. ill max. irányban?

2. figyeltem a tantervet, h üzleti idegen nyelv a pügy-szvitelen cs 2 félév van, és az is cs akkor ha van C típusú nyelvvizsga. Ennél többet akkor nem is lehet tanulni anélkül, hogy fizetnék érte?

3. ösztöndíj ügyben. mennyi az az átlag amit első félévben el lehet érni normális keretek között? értem ez alatt, h azért ÉLNÉK is :D

Majd még biztos lesz kérdésem:D egyelőre ennyi ;) Köszi a válaszokat előre is.

Szia!

Remélem felveszenek!
1. Első félévben minden adott lesz. Más kurzusra nem is tudsz majd jelentkezni, mint ahova beosztanak. Első félévben a 28 kredit szerintem, pont jó. Itt tudod majd tesztelni, hogy mennyit kell tanulnod. A PSZ és GM szakokon 180 kreditet kell összeszedni, ahhoz hogy a szakmai gyakorlatot megkezdhesd, ami a szakdogairással együtt 30 kreditet ér.

2. Nyelv csak a 2. félévtől van. Oka: addig ellenőrzik a Tanulmányi osztályon, hogy van e nyelvvizsgád a tanulni kívánt nyelvből, amennyiben még nincs, lehetőséged van beugrot írni.

3. Szerintem elsőben a 3as átlag elérhető, de ez saját vélemény.
kk
Administrator
Administrator

Given: 54 thanks
Received: 89 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: V.

The following user would like to thank kk for his or her post:
bé.eszti

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. június 13., vasárnap 21:14

Szia! :-)

Először is üdv itt! :-)

1. az eddig olvasottak alapján, ha jól látom, 1. félévben nem lesz probléma a tárgyfelvétellel, hiszen adott lesz minden. Akkor mindenki egységesen 28 kreditet vesz fel? Vagy lehet már akkor is növelni a krediteket választható tárgyakkal, egyáltalán érdemes (gondolok itt arra, h növelni a krediteket, h jobb legyen az átlag)? A 7. félévén ugye 210 kreditet kell elérni, van vmi százalékos eltérés min. ill max. irányban?

Igen, mind3 szak 28 kreditet vesz fel! :-)
Azért nem érdemes több tárgyat felvenni, mert az elsősök 90%-ának ezzel a ~10 tárggyal is meggyűlik a baja! (főleg analízis, számvitel, mikro) Ezek is elég sok energiát lekötnek!

A 6. félév végén meg kell lennie minden tárgyadnak (ha nem csúszol), így 180 kredited lesz, elmész szakmai gyakra a 7. félévben, ami 30 kreditet ér! Így lesz 210 kredited, amivel mehetsz majd Államvizsgára.
A 210 az a minimum kredit, el lehet térni (ha pl. választhatókból többet veszel fel), de a kötelező törzsanyagnak és minden modulból az előírtnak meg kell lennie!

2. figyeltem a tantervet, h üzleti idegen nyelv a pügy-szvitelen cs 2 félév van, és az is cs akkor ha van C típusú nyelvvizsga. Ennél többet akkor nem is lehet tanulni anélkül, hogy fizetnék érte?

PSZ-en is 3 félév nyelv van! 3-4-5. félévben! :-) A 3-4. félévben Üzleti nyelvnek hívják, az 5. félévben pedig Pénzügyi-számviteli szaknyelvnek.
A nyelvet úgy kezdheted el tanulni, ha van egy államilag elismert min. középfokú C nyelvvizsgád, vagy a 2. félév végén sikeresen vizsgázol a Beugró kollokviumból (nyelvi képességfelmérő, levélírás + tesztkérdések).

3. ösztöndíj ügyben. mennyi az az átlag amit első félévben el lehet érni normális keretek között? értem ez alatt, h azért ÉLNÉK is :D

Sokáig 2,00-tól járt, azonban mivel az elmúlt félévben a csökkenő színvonal miatt jobban sikerülnek a jegyek, ezért beállt ~2,5-re az alsó határ.

Ha bármilyen kérdésed van, tedd fel bátran, szívesen segítünk! :-)
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.hu/blog
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

The following user would like to thank davidurie for his or her post:
bé.eszti

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. június 13., vasárnap 21:17

kk írta:
Szia!

2. Nyelv csak a 2. félévtől van. Oka: addig ellenőrzik a Tanulmányi osztályon, hogy van e nyelvvizsgád a tanulni kívánt nyelvből, amennyiben még nincs, lehetőséged van beugrot írni.

PSZ-nek 3. :-)
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.hu/blog
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks

HozzászólásSzerző: Laci88 » 2010. június 19., szombat 21:24

Hellósztok!

Én is jelentkeztem a PSZ-re, és lenne néhány kérdésem.

Az első, hogy a PSZ-esek melyik, az intézményhez tartozó, kollégiumba mehetnek? Olvasgattam már utána, de jó lenne, ha ti is megerősítenétek azt az infót, ami összeszedtem. :) Még azt szeretném megtudni, hogy milyenek/milyen ezek/ez a kollégiumok/kollégium? Hány ágyas szobák, milyen a "színvonal" stb.? :) Legfőképpen a szobák érdekelnének, mert az úgynevezett közösségi helyekről láttam néhány képet, azok nagyon faszák, de vmiért a szobákról nem igazán sikerült elkapnom egyet sem. :)

Más: Ösztöndíj hogyan működik? Olvastam, hogy 2,5-es átlagtól kaphatják a diákok, de ez összegben mennyi, valamint milyen arányban növekszik jobb tanulmányi eredmény fejében?

A válaszokat előre is köszönöm. :)
Laci88
Jr. Member
Jr. Member

Given: 14 thanks
Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Tracy » 2010. június 19., szombat 22:23

Laci88 írta:Hellósztok!

Az első, hogy a PSZ-esek melyik, az intézményhez tartozó, kollégiumba mehetnek? Olvasgattam már utána, de jó lenne, ha ti is megerősítenétek azt az infót, ami összeszedtem. :) Még azt szeretném megtudni, hogy milyenek/milyen ezek/ez a kollégiumok/kollégium? Hány ágyas szobák, milyen a "színvonal" stb.? :) Legfőképpen a szobák érdekelnének, mert az úgynevezett közösségi helyekről láttam néhány képet, azok nagyon faszák, de vmiért a szobákról nem igazán sikerült elkapnom egyet sem. :)

Más: Ösztöndíj hogyan működik? Olvastam, hogy 2,5-es átlagtól kaphatják a diákok, de ez összegben mennyi, valamint milyen arányban növekszik jobb tanulmányi eredmény fejében?

csákó! :)

olvasgass bele ebbe a témába, elsősorban a Kollégisták gyülekezzetek lesz a te topikod, de a Hivatalos ügyek is hasznos infókat tartalmaz :)
kollegium-f29.html
illetve a http://www.bagolyvarkoli.hu/ oldalon van még bővebb infó a koliról, ahová a PSZF-esek kerülhetnek.. :)
Tracy
Super Hero
Super Hero

Given: 131 thanks
Received: 526 thanks

The following user would like to thank Tracy for his or her post:
Laci88

HozzászólásSzerző: Laci88 » 2010. június 20., vasárnap 11:35

Tracy írta:
Laci88 írta:Hellósztok!

csákó! :)

olvasgass bele ebbe a témába, elsősorban a Kollégisták gyülekezzetek lesz a te topikod, de a Hivatalos ügyek is hasznos infókat tartalmaz :)
kollegium-f29.html
illetve a http://www.bagolyvarkoli.hu/ oldalon van még bővebb infó a koliról, ahová a PSZF-esek kerülhetnek.. :)

Az a baj, hogy ezt a kolit megtaláltam, de itt nincs fent kép a szobákról, csak közösségi helyekről meg néhány rendezvényről. :( Vagy csak nem találtam volna meg a megfelelő témát?
Laci88
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: pulikaa » 2010. június 20., vasárnap 12:28

A szobákról annyit, hogy 3 ágyas, van egy kis előtér, ahol van 3 beépített szekrény + mosdó tükörrel. A szobában az ágyakon kívül van 3 asztal székekkel és hűtő. El lehet férni az a lényeg :D
Én ebben a tanévben a koliban laktam, és nagyon szerettem :)
Ha az iskola az életre tanít, nem félek a haláltól.
pulikaa
Sr. Member
Sr. Member

Given: 86 thanks
Received: 153 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Nem: Csaj

The following user would like to thank pulikaa for his or her post:
Laci88

HozzászólásSzerző: becka » 2010. június 20., vasárnap 13:07

pulikaa írta:A szobákról annyit, hogy 3 ágyas, van egy kis előtér, ahol van 3 beépített szekrény + mosdó tükörrel. A szobában az ágyakon kívül van 3 asztal székekkel és hűtő. El lehet férni az a lényeg :D
Én ebben a tanévben a koliban laktam, és nagyon szerettem :)

+ van 3 polc a falon. :) Csatlakozom a véleményedhez, imádnivaló hely a Bagolyvárkoli!! :)
Soha ne add fel! Csak ha elegendő bélyeg van rajta!
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
becka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 111 thanks
Received: 48 thanks
Évfolyam: II.

The following user would like to thank becka for his or her post:
Laci88

HozzászólásSzerző: Laci88 » 2010. június 20., vasárnap 14:44

Nem hangzik rosszul, sőt. :) Akkor gondolom a mellékhelyiség és a fürdő külön van, ugye?
Laci88
Jr. Member
Jr. Member

HozzászólásSzerző: Arnie » 2010. június 20., vasárnap 15:19

Laci88 írta:Nem hangzik rosszul, sőt. :) Akkor gondolom a mellékhelyiség és a fürdő külön van, ugye?

Igen, emeletenként. Én ugyan nem vagyok kolis, de több csoporttársam igen, és azt mondták a fürdőszoba is teljesen rendben van. :)
Mutasd meg azt, ki nem kerget ábrándokat, s én mutatok egy boldog embert. Ám az ember igazán csak álmában szabad, így van ez rég, s örökre így marad.
/Holt költők társasága/
Arnie
HÖK
HÖK

Given: 101 thanks
Received: 566 thanks

The following user would like to thank Arnie for his or her post:
Laci88

HozzászólásSzerző: Laki » 2010. június 21., hétfő 13:36

Hali!
Én a pszf-en belül gm-re jelentkeztem idén, és gombóccal a torkomban, vicsorgó mosollyal (pff:D) várom, hogy felvesznek e... Múlt évben 388 volt a ponthatár, nekem idén most az érettségiket befejezvén 432 pontom lesz. Mit gondoltok, mennyit fognak emelkedni (esetleg csökkenni) a ponthatárok a gazdasági szakokon? (valószínűnek tartom, hogy 50 pontot egyik irányban sem fog elmozdulni a dolog)

Pák! :jurii
Laki
Full Member
Full Member

Given: 41 thanks
Received: 17 thanks

HozzászólásSzerző: midori » 2010. június 21., hétfő 13:37

Laki írta:Hali!
Én a pszf-en belül gm-re jelentkeztem idén, és gombóccal a torkomban, vicsorgó mosollyal (pff:D) várom, hogy felvesznek e... Múlt évben 388 volt a ponthatár, nekem idén most az érettségiket befejezvén 432 pontom lesz. Mit gondoltok, mennyit fognak emelkedni (esetleg csökkenni) a ponthatárok a gazdasági szakokon? (valószínűnek tartom, hogy 50 pontot egyik irányban sem fog elmozdulni a dolog)

Jósolni egyikünk sem tud, de személy szerint én szinte kizártnak tartom az 50 pontos emelkedést..
midori
Super Member
Super Member

Given: 53 thanks
Received: 126 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. június 21., hétfő 13:38

Szia!

Szerintem biztosan elég lesz az a 432 pont! :) Ha emelnek is, csak 1-2 ponttal, de nem hinném, hogy akár 400-ig is eljutna. Szóval elég valószínűleg tartom a mosolyogtatós papírt! :) Ne izgulj miatta szerintem, élvezd a nyarat és készülj a gólyatáborra!! :gonosz :D
Ha pedig megérkezett a papír, írd meg! :afro
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 562 thanks
Received: 597 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: pulikaa » 2010. június 21., hétfő 13:39

Szia!
Nos nehéz előre megmondani, hogy hogyan fog alakulni a ponthatár. De abban igazat adok neked, hogy 50 pont elmozdulás nem lesz :)
Szerintem hamarosan a pszf-esek táborát fogod erősíteni ;)
Ha az iskola az életre tanít, nem félek a haláltól.
pulikaa
Sr. Member
Sr. Member

Given: 86 thanks
Received: 153 thanks

The following user would like to thank pulikaa for his or her post:
Laki

HozzászólásSzerző: Laki » 2010. június 21., hétfő 13:55

Én is remélem, hogy hamarosan csücsülhetek az V. előadóban, (vagy máshol), szürcsölhetem a gépikávét és izzadhatok vmelyik ZH fölött :D (tömény mazochizmus nem!? :D)

Gólyatábor pedig alapság!!
Laki
Full Member
Full Member

Given: 41 thanks
Received: 17 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Gólyafészek