Safranek írta:Helló,
egy olyan kérdésem lenne, hogy a gazdasági szaknyelv (angol3) most melyik félévbe tartozik? Mert a Neptunon 4. félévet írnak, ennek ellenére fel tudtam venni. Az új tantervben, ami 2009 szeptembere óta érvényes, szintén 4. félévre írják.

Sadden írta:Sziasztok.
Ruzsa Péter-ről tud valaki valamit, hogy milyen az órákon? (pl dogát írat-e kérdezget stb.)
köszi.

dana írta:Valaki letudná írni,hogy az A block-nak mely részei kellenek az első zh-ra?
Előre is Köszönöm.

Suzie írta:meg tudja nekem valaki mondani, hogy mit jelent pontosan ez a mondat?
Reserve requirements set the percentage of deposits that a bank must hold as cash in its vault or as deposits in the regional Federal Reserve Bank. (231.o. Central Banking)

smycsur írta:Suzie írta:meg tudja nekem valaki mondani, hogy mit jelent pontosan ez a mondat?
Reserve requirements set the percentage of deposits that a bank must hold as cash in its vault or as deposits in the regional Federal Reserve Bank. (231.o. Central Banking)
A kötelező tartalék ráta miatt a bankoknak a pénzállományuk egy bizonyos százalékát kp-ban kell tartaniuk és vagy maguknál tartják, a bankban (in its vault) vagy a központi bankban, egy betétszámlán.

Máté írta:Sziasztok!!
Nincs esetleg vkinek vmi jó kis "felkészítő anyaga" a ZH-hoz??? Bármi tényleg...
olesmate@gmail.com
Thx!!!

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég