Gazdasági matematika 1 (Analízis)

volt Matematika-Statisztika tanszék és Számítástechnika tanszék

Gazdasági matematika 1 (Analízis)

HozzászólásSzerző: QC » 2006. augusztus 30., szerda 12:21

Gazdaságmatematika 1 =  Analízis
(-(-_(-_-)_-)-)
QC
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks

Re: Gazdaságmatematika 1 = Analízis

HozzászólásSzerző: mica » 2006. október 5., csütörtök 20:56

Sziasztok!

Magányos farkasként küzdök itthon az analízissel, és gondolom nem lepődik meg rajta senki, ha azt mondom, hogy elég döcögősen haladok. :-[
És ráadásul amikor a könyven ilyeneket olvasok, mint a lenti idézetek....:

Tankönyv 50. oldal 1. pont "...az unió és a különbség kommutatív, asszociatív művelet és egymásra nézve kölcsönösen disztributívak."
Nem értem, korábban arról volt szó, hogy a különbség nem kommutatív. És ezeket a metszet és unióra írták korábban. Akkor most melyik az igaz?

vagy

Tankönyv 48. oldal. 1.9 pont 4 a) feladatának megoldása. Nagyon szép csak éppen az utolsó sor (vagyis a tényleges feladat) nem ez volt a 39. oldalon.

És még volt valami hasonló, de most nem találom, hogy melyik feladat volt az.

Most velem van valami baj :P, vagy esetleg ti tudtok valamit, amit én nem???? ???
Üdv.:
Éva
mica
Full Member
Full Member

Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: pako55 » 2006. október 11., szerda 19:39

Személy szerint gőzöm sincs, hogy  az elméleti részt ,hogyan fogom megjegyezni és megérteni.A feladatmegoldás még csak-csak.Órákra be tudsz járni mellesleg?
pako55
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: mica » 2006. október 11., szerda 22:31

Pont ez a legnagyobb problémám, hogy órákra szinte egyáltalán nem tudok menni. Szinte kizárólag a könyvre hagyatkozhatnék, de hát ilyen könyv mellett ez nem valami egyszerű dolog!
Üdv.:
Éva
mica
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Lola » 2006. október 13., péntek 20:25

Éva mire nincs időd, hogy még részeket szedsz ki a könyvből :P

Amúgy szerintem ezzel a tantárggyal a diákok nagy része döcögősen halad...és az enyhe kifejezés...
Kép
Lola
Global Moderator
Global Moderator

Given: 32 thanks
Received: 35 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: mica » 2006. október 13., péntek 22:39

@Lola

Nehogy azt hidd, hogy ezzel élvezkedem, hogy a könyvből keresek részleteket, de mivel órákra nem tudok járni, így kizárólag a könyvre tudok hagyatkozni.

De hogy lehet így megérteni/megtanulni valamit, ha a könyvben is ellentmondások vannak. Eleve nem értem: én úgy gondolom, hogy egy főiskolai tankönyvben nem lehetnek hibák. Tehát valószínűleg én értek valamit félre. Ezért kérem a segítségeteket. Hátha valaki meg tudja ezt nekem magyarázni!! ???
Üdv.:
Éva
mica
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. október 13., péntek 22:47

"foiskolai tankonyvben nem lehetnek hibak"
hihi. ez lesz pszfes palyafutasod egyik legviccesebb mondata, attol felek  ;)

matekbol meg ha a konyvbol akarsz tanulni.... haaat... bar nektek uj konyvetek van, de nem hinnem, hogy jobb lenne, mint a mienk. inkabb a peldatarral probalkozz, abban vannak mintapeldak es az alapjan oldogasd a feladatokat. nekem ugy ment. (bar azert jartam orara is ;), szal csak azt akarom mondani, hogy a konyvet nem sokszor nyitottam ki, ha igen, akkoris eleg gyorsan becsuktam ;) )
no meg fenymasolj vkirol orai jegyzetet, foleg olyanet, aki eperjesinehez jar.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel

HozzászólásSzerző: mica » 2006. október 13., péntek 22:55

De hát hogy tudod megoldani a feladatokat, ha nem tudod hozzá az elméleti hátteret??

Nekem elvileg Balásházy Ferenchez kellene járnom órára. Tudtok róla valamit? Milyen tanár? Mármint milyen a vizsgajavításnál, merthogy személyesen nem sokszor fogok vele találkozni.
Üdv.:
Éva
mica
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Andre » 2006. október 14., szombat 1:52

mica írta:De hát hogy tudod megoldani a feladatokat, ha nem tudod hozzá az elméleti hátteret??

Nekem elvileg Balásházy Ferenchez kellene járnom órára. Tudtok róla valamit? Milyen tanár? Mármint milyen a vizsgajavításnál, merthogy személyesen nem sokszor fogok vele találkozni.

Vegyél vagy kölcsönözz ki egy régi Csernyák féle Analízis tk-et (szép kék ;D) és nézd át.
Nem értem milyen ellentmondásra gondolsz, mert a tankönyv szerintem jó, csak száraz.
Szerintem, ha nem jársz órára azzal magadnak adtál mattot (függetlenül attól hogy tudsz vagy nem tudsz bejárni.)
Keress gyorsan analízis tanárt, mert ennek bukta lesz a vége, azt meg nem akarod! ;)
A hirdetőtáblán van kismillió, még itt a fórumon is hirdettek azt hiszem.
Ja és példatárból 1-1000-ig minden példát megcsinálni, mert csak így szerzed meg a kellő rutint a példamegoldásban, és mindenre van legalább 5 (de legtöbbször ennél jóval több) típuspélda.
Nem tudom nektek kollokviumos vagy zh-s tárgy-e (nekem koll. volt), de azt tudom, hogy példamegoldások nélkül nem lesz meg a kettes (vagy ennél jobb jegy :o)

De azt mindenki jegyezze meg hogy a kettes a legjobb jegy, amit kaphat a PSZF-en, ha mégis jobb az már csak ráadás.  ;D

Mai bölcsességi rohamomnak vége... 8)
Not again... DOH!
Andre
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. október 14., szombat 18:57

mica írta:De hát hogy tudod megoldani a feladatokat, ha nem tudod hozzá az elméleti hátteret??

hat talan ennyiben erte meg gyakra bejarni. de tudom, hogy akarhanyszor a konyvbol akartam tanulni, csak frusztraltabb lettem es hagytam a francba az egesz matekot.
balashazyt nemtom milyen, en egyszer voltam nala konzultacion egy vizsga elött, es nem tetszett, amit csinalt, osszecsapott mindent. de ezt nem lehet osszehasonlitani egy rendes oraval, mert konzultacion mindenki keresztbe-kasul kerdez es gondolom sietett, hogy mindenkire jusson ido. emberileg amugy aranyosnak tunik, legalabbis eddig csak vicces kedveben talalkoztam vele.
en eperjesinere eskuszom, ha hozza bejarsz es meg a peldatarbol is gyakorolsz, akkor at kell menned, a többi akkor mar csak a napi formadon mulik.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: Lola » 2006. október 14., szombat 19:08

Én Szentelekinéhez járok... a nő kicsit necces  meg érdekes néha de ha koncentrálász akkor kb fel lehet fogni... nekem eddig sikerült minden  órára bejutnom de még így is necces  lesz szerintem... bár ne belőlem induljunk ki.. én nem vagyok ész a matekhoz :P 

Amúgy nekünk is kollokviumos ... de lesz még 2 zh is (amit a mi tanárunk kisdolgozatként emleget) és abból kell 60%-ot teljesíteni, hogy mehess vizsgázni ... 
Kép
Lola
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: mica » 2006. október 14., szombat 20:50

Andre írta:Nem értem milyen ellentmondásra gondolsz, mert a tankönyv szerintem jó, csak száraz.

Leírtam, mi az amit nem értek, pontosan, oldalszám szerint.

Andre írta:Nem tudom nektek kollokviumos vagy zh-s tárgy-e (nekem koll. volt), de azt tudom, hogy példamegoldások nélkül nem lesz meg a kettes (vagy ennél jobb jegy :o)

De azt mindenki jegyezze meg hogy a kettes a legjobb jegy, amit kaphat a PSZF-en, ha mégis jobb az már csak ráadás.  ;D

Kollokviumos, két házi dolgozatot kell legalább 60%-osan megoldani. És az elsőnek a határideje már vészesen közel van!!! :o
Természetesen a példákat is csinálom szorgalmasan. Azt én is tudom, hogy anélkül nem lehet megtanulni. ;)
És ha a kettes meglesz én leszek a világ legboldogabb embere, nem is akarok én jobbat, nekem az is tökéletesen megteszi! ;D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mica 2006. október 14., szombat 20:52-kor.
Üdv.:
Éva
mica
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Lola » 2006. október 14., szombat 20:56

[Kollokviumos, két házi dolgozatot kell legalább 60%-osan megoldani. [/quote]

Házidolgozat?  Nem zh lesz? csak házidolgozat? Én ezt nem vágom :'( :'(  :'(  :'(
Kép
Lola
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. október 14., szombat 21:31

amugy ezekrol a dogakrol jut eszembe. kiszedtek a vizsgaszabalyzatbol azt a passzust, hogy kollokviumos targybol ev kozben tilos dolgozatot iratni? mert ha nem, en biztos reklamalnek  8)
brekk
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: brekk » 2006. október 14., szombat 21:32

Lola írta:[Kollokviumos, két házi dolgozatot kell legalább 60%-osan megoldani.

mica tavos. mondjuk odairhatta volna, mielott meg megteveszt itt masokat  :P
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Következő

Vissza: Módszertani Intézeti Tanszéki osztály