Dupla szak/szakirány PSZF-en belül

Általánosságban az iskoláról, pozitív és negatív dolgok egyaránt.

Dupla szak/szakirány PSZF-en belül

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. augusztus 19., szerda 23:18

Nos, mivel nem az a célom, hogy keveredjen a kérdések-válaszok topicban lévő hozzászólásokkal, továbbá ott offnak is számít valamennyire, így külön topicot nyitok ennek a témának, amit egyébként is fontosnak tartok. Vannak kérdéseim ezzel kapcsolatban, amikre remélem, hogy érkezik majd válasz. :)
Imádom ha valaki negatívan kritizál, mert azt jelenti, jól csinálok valamit. Az illető pedig amellett, hogy hülye még IRIGY is! Képes vagy ezt tudomásul venni?

http://www.bpm-fm.hu/ vs. Hardcore - Dj Promo http://www.youtube.com/watch?v=DOxyjGtTb0M
Oli
Super Hero
Super Hero

Given: 46 thanks
Received: 97 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.

Re: Dupla szak/szakirány PSZF-en belül

HozzászólásSzerző: ToMeSz » 2009. augusztus 19., szerda 23:21

Már látom a napot, mikor ez át lesz nevezve Olicafé2-re :D
Amúgy mire vagy oly kiváncsi kedves Oli, ne tartsd magadba, szívesen válaszolunk :sziv :sziv
ToMeSz
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 139 thanks
Évfolyam: IV.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. augusztus 19., szerda 23:23

Íme a kérdéseim:

-Van-e lehetőség főiskolai tanulmányaim során arra, hogy 2 szakirányt vehessek fel egyszerre? Ha igen, akkor milyen feltételeknek kell eleget tennem? Mi a menete?

-Ha jövőre beadok egy másik jelentkezési lapot pü-i és számvitel szakra (távoktatásra), akkor van-e lehetőségem arra, hogy a felvételt követően tárgyakat számíttassak be? Ha igen, mennyi kreditért tudom ezt megtenni? Továbbá lehet-e egyszerre hallgatói jogviszonyom pü szakirányon, illetve pü-i és számvitel alapszakon, távoktatás formájában?

-Ha a fentebb említett dolog így abban a formában nem kivitelezhető:
Ha nappali képzésre jelentkezem szintén pü-i és számvitel szakra, majd a felvételt követően, van lehetőségem a távoktatáson tanult tárgyak elfogadtatására (tudomásom szerint távon és nappalin minden egyforma tárgyakat illetően). Kreditben ez az érték kb. mennyi? Itt ebben a formában lehet hallgatói jogviszonyom távosként és nappalisként egyszerre?

-Illetve, ha ezek így nem kivitelezhetőek valamilyen okból kifolyólag:
Akkor az első diplomám megszerzése után (pü szakirányon), ha újból jelentkezem ide a PSZF-re pü-i és számvitel szakra, akkor teljes mértékben betudom számíttatni a tárgyaimat? Így majd csak a számvitel szakirányos tárgyakat kell tanulni?
Figyelembe véve mindazt, hogy törvény írja elő, hogy minimum 3 évet kell eltöltsek tanulmányaim alatt, utána kaphatok leghamarabb csak diplomát, az ilyen spéci eseteknél ez hogy működik? Hogy kivitelezi a főiskola?

Ha ezt így nem lehet kivitelezni az alapszak és a diplomában szereplő szakirány miatt, akkor ha gazdálkodás és menedzsment szakra megyek, így már kivitelezhető nem? És akkor ebben az esetben csak olyan tárgyak beszámítását kérhetem teljes mértékben, ami mindhárom szakon megegyezett?
Imádom ha valaki negatívan kritizál, mert azt jelenti, jól csinálok valamit. Az illető pedig amellett, hogy hülye még IRIGY is! Képes vagy ezt tudomásul venni?

http://www.bpm-fm.hu/ vs. Hardcore - Dj Promo http://www.youtube.com/watch?v=DOxyjGtTb0M
Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. augusztus 19., szerda 23:24

Tényleg szívesen segítünk Oli, de biztos, hogy ez külön témát ér?
Aki érintett, az elolvassa TVSZ-ben a hatályos részt és ennyi :)

(no offense)
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.hu/blog
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. augusztus 19., szerda 23:26

davidurie írta:Tényleg szívesen segítünk Oli, de biztos, hogy ez külön témát ér?
Aki érintett, az elolvassa TVSZ-ben a hatályos részt és ennyi :)

(no offense)

Nem akarok a kérdések-válaszokban ezzel kapcsolatban kérdéseket feltenni... TVSZ-ben ezek hol vannak benne? Minden kérdésemre van válasz? Nem hinném... Továbbá lehet vannak még köztünk olyanok, akiket lehet érdekelne, engem biztos, nem véletlenül tettem fel ezeket a kérdéseket. Tavaly is volt már ezzel kapcsolatban kérdésem, annyi volt a válasz, hogy ilyen még egyszer sem fordult elő, senki nem kapta meg az engedélyt. A kérdésem pedig nem arra vonatkozik, hogy miért nem lehet, hanem, hogy mi ennek a menete, hogy működik, stb... :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Oli 2009. augusztus 19., szerda 23:30-kor.

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. augusztus 19., szerda 23:28

Oli, a 2. szakirány felvételét egy bizottságnak kell engedélyezni, akik megvizsgálják, hogy jelen tanulmányok mellett tudnál-e teljesíteni egy másik szakirányt(márpedig nem bántásból, de van pár vk-d, speced, stb :)).
Ha ezen megfeleltél, akkor bizonyos X E Ft/kreditért felvehetsz másik szakirányt is.
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: brekk » 2009. augusztus 19., szerda 23:32

OLI NE HARAGUDJ, DE ROHADT IDEGESITO H ALLANDOAN OLYAT KERDEZEL AMI FEKETEN-FEHEREN LE VAN IRVA VALAHOVA, JELEN ESETBEN A TVSZBEN ES MEG CSAK ARRA SEM VAGY KEPES H ELOLVASD. ebbol eredoan arra kovetkeztetek, hogy igazandibol nem is erdekel a tema, csak megint az a lenyeg, hogy irjal valamit. szerintem elobb vegezd el a sulit rendesen (en is ugy tudom, hogy vannak vk-id meg speced is lesz, raadasul nem is a legkonnyebb targyakbol), aztan majd raersz agyalni ezen. allandoan elore iszol a medve borere, holott meg olyan messze vagy a tanulmanyaid befejezesetol, mint mako jeruzsalemtol.
kerlek tedd at a kerdesedet a kerdesek-valaszok topicba, mert ez a topic torolve lesz.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. augusztus 19., szerda 23:36

Ok, töröld akkor, csak nem akartam offolni a kérdések válaszok topicban, és szerintem azért vannak olyan jellegű kérdések, melyek nincsenek benne a TVSZ-ben. Az 59. oldalon lévő info alapján tényleg ki lettem segítve, kb semmi sincsen benne...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Oli 2009. augusztus 19., szerda 23:44-kor.

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: davidurie » 2009. augusztus 19., szerda 23:37

De Oli, ez nem off a KV topikban :) Hát erre való :)
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: ToMeSz » 2009. augusztus 19., szerda 23:37

brekk írta:OLI NE HARAGUDJ, DE ROHADT IDEGESITO H ALLANDOAN OLYAT KERDEZEL AMI FEKETEN-FEHEREN LE VAN IRVA VALAHOVA, JELEN ESETBEN A TVSZBEN ES MEG CSAK ARRA SEM VAGY KEPES H ELOLVASD. ebbol eredoan arra kovetkeztetek, hogy igazandibol nem is erdekel a tema, csak megint az a lenyeg, hogy irjal valamit. szerintem elobb vegezd el a sulit rendesen (en is ugy tudom, hogy vannak vk-id meg speced is lesz, raadasul nem is a legkonnyebb targyakbol), aztan majd raersz agyalni ezen. allandoan elore iszol a medve borere, holott meg olyan messze vagy a tanulmanyaid befejezesetol, mint mako jeruzsalemtol.
kerlek tedd at a kerdesedet a kerdesek-valaszok topicba, mert ez a topic torolve lesz.

brekk ne légy ilyen irigy, tudod jól, hogy mindkét agysejtjének kell 1-1 szakirány :D
ToMeSz
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: ToMeSz » 2009. augusztus 19., szerda 23:41

Ja és Oli, ne jelentgesd már minden egyes hozzászólásom :D
Ha neked minden hasonló hsz-ed jelentve lett volna, már megtelt volna a fórum tárhelye a jelentésekkel :D

(amúgy ha jól sejtem, ezt a hszem is jelenteni fogod, grat :D)
ToMeSz
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: becka » 2009. augusztus 19., szerda 23:42

ToMeSz írta:
brekk írta:OLI NE HARAGUDJ, DE ROHADT IDEGESITO H ALLANDOAN OLYAT KERDEZEL AMI FEKETEN-FEHEREN LE VAN IRVA VALAHOVA, JELEN ESETBEN A TVSZBEN ES MEG CSAK ARRA SEM VAGY KEPES H ELOLVASD. ebbol eredoan arra kovetkeztetek, hogy igazandibol nem is erdekel a tema, csak megint az a lenyeg, hogy irjal valamit. szerintem elobb vegezd el a sulit rendesen (en is ugy tudom, hogy vannak vk-id meg speced is lesz, raadasul nem is a legkonnyebb targyakbol), aztan majd raersz agyalni ezen. allandoan elore iszol a medve borere, holott meg olyan messze vagy a tanulmanyaid befejezesetol, mint mako jeruzsalemtol.

brekk ne légy ilyen irigy, tudod jól, hogy mindkét agysejtjének kell 1-1 szakirány :D

olyanokat szoktam röhögni azokon, amiket írsz... :taps
Soha ne add fel! Csak ha elegendő bélyeg van rajta!
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye.
becka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 111 thanks
Received: 48 thanks
Nem: Csaj

The following user would like to thank becka for his or her post:
ToMeSz

HozzászólásSzerző: Oli » 2009. augusztus 19., szerda 23:55

Csak, hogy megint NE legyek beállítva sík hülyének, mint a múltkor az idegen nyelvvel kapcsolatban...
Szóval: a TVSZ-t kb. kenhetem a hajamra, mert SEMMI nincsen benne azzal kapcsolatban, amiért indítottam a topicot és amiket kérdeztem. Van egy fél oldalas általános tájékoztató, hogy 90 kredit teljesítése kell A és B modulból végig, majd a bizottság dönt. Ezt eddig is tudtam (mármint, hogy bizottság dönt és kérvény kell). Ezen kívül mi van még benne?? Mert nem találtam választ még mindig a kérdéseimre. Továbbá nekem a távos és nappalis tvsz alapján kell szerintem kreáljak egy harmadikat, mivel ha nem tűnt volna fel, a kérdéseim nappali és távos képzésre vonatkoznak. Ergo a kérdéseimre nincsen válasz a TVSZ-ben. Ha tévednék akkor valaki mondjon konkrét oldal számot a távos TVSZ-be. Továbbá engem nem a tandíj és az ezzel járó ktg érdekel, nem is volt ilyen jellegű kérdésem.

Oli
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: ToMeSz » 2009. augusztus 20., csütörtök 0:02

Oli írta:

Csak, hogy megint NE legyek beállítva sík hülyének, mint a múltkor az idegen nyelvvel kapcsolatban...

Egy kis pontosítás: nem az idegen nyelvvel kapcs. voltál beállítva hülyének, hanem úgy alapból, hogy az vagy.
Oli írta:
Továbbá nekem a távos és nappalis tvsz alapján kell szerintem kreáljak egy harmadikat, mivel ha nem tűnt volna fel, a kérdéseim nappali és távos képzésre vonatkoznak.

Gyors vegyél bele egy kicsit a levelezős TVSZ-ből és kész is a Chocapic :D
Oli írta: Ergo a kérdéseimre nincsen válasz a TVSZ-ben.

ÉS AKKOR HONNAN KÉNE TUDNIA BÁRKINEK IS A FÓRUMRÓL EZEKET A MARHASÁGOKAT??????
ToMeSz
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: brekk » 2009. augusztus 20., csütörtök 0:07

nyilvan ha benyujtottad a kerelmedet es sikeresen elbiraltak, akkor majd tudatjak veled a tovabbi reszleteket. de egy ember kedveert nem fognak uj tvsz-t irni.
es nem is nappalira jarsz, elobb vetesd fel magad oda es teljesitsd a 90 kreditet, vagy legalabb erj a kozelebe, aztan irogassad itt az okossagaidat.

es igen, a nyelvvel kapcsolatban is te voltal a hulye, mivel megmondtak, hogy megvaltozott a mintatanterv, te meg itt rinyalsz, hogy teged nem ertesitettek errol... megis ki vagy te, hogy teged szemelyesen ertesitsenek??? semmi hatranyod nem szarmazik belole, mivel a te mintatantervedben az 5. felevre volt teve es most is ugyanugy akkor fogod elkezdeni. nem tom ezen mit nem lehet felfogni... hiaba ertesitenek teged, hogy megvaltozik es mar 3. felevtol is van nyelv, a beugrot mar januarban kellett volna felvenned, akkor meg meg nagyon nem volt mintatanterv valtozas, ugyhogy ne okoskodjal mar ossze-vissza.
ha meg annyira hamar akarod a nyelvet tanulni, miert nem vetted fel tavasszal a beugrot??? semmi nem tiltja, hiszen masbol is 5-6-7.feleves targyakat veszel fel... a beugrot is felvehetted volna, nincs elokovetelmenye es mar tanulhatnad a nyelvet szepen szeptembertol. ugyhogy ne masokat fikazz, hanem gondolkozzal, bar tudom ez nagy keres.
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks

Következő

Vissza: A suliról általában