Lacee írta:Sziasztok!
akinek meg van a ZH1a2010.doc az eltudná nekem magyarázni, hogy a 4-es feladatnál a két tábla miért tér el? mert a szöveg úgy adja meg,hogy optimális tábla részlet... akkor ugye b>=0 és alul nincs +... de az első táblánál ott a Z nem jó, viszont a másodiknál ott a mátrixban is váltogatják az előjeleket... elgépelés vagy van vmi oka????

gabeszFD írta:Lacee írta:Sziasztok!
akinek meg van a ZH1a2010.doc az eltudná nekem magyarázni, hogy a 4-es feladatnál a két tábla miért tér el? mert a szöveg úgy adja meg,hogy optimális tábla részlet... akkor ugye b>=0 és alul nincs +... de az első táblánál ott a Z nem jó, viszont a másodiknál ott a mátrixban is váltogatják az előjeleket... elgépelés vagy van vmi oka????
szerintem a bal oldali az csak a b és a c* leolvasásához kell. utána az ellenőrzéssel megkapod az optimális tábla megoldásait! majd utána elvégzed az érzékenység vizsgálatod.
és ha ezekkel kész vagy, akkor áldod az eget, mert van 10 pontod:)

sztundus írta:Azt én sem értem, hogy a mátrixon belül miért változott az előjel, próbáltam valami összefüggést keresni a sorok-oszlopok között, de nem találtam, szóval nagyon hálás lennék, ha valaki meg tudná mondani ennek az okát...

Lacee írta:Sziasztok!

Lacee írta:gabeszFD írta:Lacee írta:Sziasztok!
szerintem a bal oldali az csak a b és a c* leolvasásához kell. utána az ellenőrzéssel megkapod az optimális tábla megoldásait! majd utána elvégzed az érzékenység vizsgálatod.
és ha ezekkel kész vagy, akkor áldod az eget, mert van 10 pontod:)
szerintem nem egyről beszélünk :-D itt nincs bal és jobb oldali... van egy táblázat a feladat leírásánál, ahol b-nél nincs semmi.. Z van meg adva és nem -Z.. a megoldásnál pedig már -Z van és a mátrixon belül is változott pár helyen az előjel az eredetihez képest..

gabeszFD írta:azt mondjátok meg, hogy szimplex ugye nem lesz?:)
mert egy mintafeladatban se találkoztam ilyen generáló elemes résszel.

Vissza: Módszertani Intézeti Tanszéki osztály
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég