Beugró kollokvium

volt Idegennyelvi tanszék

Re: Beugró kollokvium

HozzászólásSzerző: csillag1990 » 2011. április 14., csütörtök 15:57

sziasztok!
most év végén fogom írni a szintfelmérőt németből, tudnátok valamilyen könyvet ajánlani? vannak régebbi nyelvkönyveim tanfolyamokról, esetleg azok is jók felkészülésre? a nyelvtant jól át kell nézni igaz???
előre is köszi a segítséget.
csillag1990
Full Member
Full Member

Given: 18 thanks
Received: 22 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: II.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Krisztiii » 2011. április 14., csütörtök 16:50

Hali!
Tudna valaki segíteni, nincs meg angolból a nyelvvizsgám, viszont most megyek, aminek május közepén lesz eredménye.. de felvettem a szintéző vizsgát még februárban.
Ha sikerül a nyelvvizsgám, és ( beviszem a TO- ra) ősztől felvehetem az angolt? vagy ilyenkor ez hogy van??
Előre is köszi
Krisztiii
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks
Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: rik » 2011. április 14., csütörtök 23:01

Krisztiii írta:Hali!
Tudna valaki segíteni, nincs meg angolból a nyelvvizsgám, viszont most megyek, aminek május közepén lesz eredménye.. de felvettem a szintéző vizsgát még februárban.
Ha sikerül a nyelvvizsgám, és ( beviszem a TO- ra) ősztől felvehetem az angolt? vagy ilyenkor ez hogy van??
Előre is köszi

Így van, ha sikeres lesz nyelvvizsgád akkor minél előbb vidd be a papírt és nem kell a szintezővizsga.
rik
Sr. Member
Sr. Member

Given: 37 thanks
Received: 124 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: nadal » 2011. április 14., csütörtök 23:07

Aki németre megy, azon tudok segíteni.....

Írjon rám!

nadalandy@hotmail.com
:D :):D
nadal
Jr. Member
Jr. Member

Given: 5 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: bcsillae » 2011. május 20., péntek 16:04

Sziasztok!

jún. 8-án megyek angolból szintezőt írni. Tudna valaki segíteni, hogy mire számítsak? Azt tudom, hogy lesz egy teszt, meg egy irányított fogalmazás, de ez nekem egy kicsit tág. A Headway-ből tanulok, és a Pre-Intermediate-t befejeztem. Van rá esély, hogy átmegyek?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha nem sikerül a vizsgám, akkor a vizsgaidőszak alatt még mehetek-e, vagy majd csak augusztusban vk-ra?

Köszi
bcsillae
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: analány » 2011. június 9., csütörtök 13:21

bcsillae írta:Sziasztok!

jún. 8-án megyek angolból szintezőt írni. Tudna valaki segíteni, hogy mire számítsak? Azt tudom, hogy lesz egy teszt, meg egy irányított fogalmazás, de ez nekem egy kicsit tág. A Headway-ből tanulok, és a Pre-Intermediate-t befejeztem. Van rá esély, hogy átmegyek?
A másik kérdésem az lenne, hogy ha nem sikerül a vizsgám, akkor a vizsgaidőszak alatt még mehetek-e, vagy majd csak augusztusban vk-ra?

Köszi

Szia! Milyen volt a szintező? Milyen nehézségűek voltak a tesztek és levél, illetve mire mentek rá a legjobban? Nyelvtanra vagy szókincsre? Köszi :)
analány
Newbie
Newbie

Given: 5 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: Kate » 2011. június 9., csütörtök 14:40

Szerintem nem volt nehéz annyira. A teszt leginkább nyelvtanból állt, elég sok volt benne a modal verb, verb patterns, perfect igeidők. Volt egy kérdés, ahol az accept, expect és except igék közül kellett választani, ott számított szerintem egyedül, hogy ismered-e azt az igét. A levél se volt vészes: meg kellett hívni egy angol barátodat Bp.-re, hajókázás, múzeumok, városnézés, rockkoncert. Meg hogy nem tudsz vezetni és ezért tömegközlekedéssel kell utazni. És szenvedélyed az ír whiskey története, hozzon magával erről prospektusokat. Kb. ennyi. Én egy éve tanulok angolul és hármasra meg tudtam írni, szóval csak át kell nézni a nyelvtanokat, és szerintem mindenkinek sikerülni fog. ;) Sok sikert, aki 29-én írja. :)
Kate
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks
Received: 1 thanks

The following user would like to thank Kate for his or her post:
analány

HozzászólásSzerző: cobhc » 2011. június 16., csütörtök 15:23

Sziasztok! Nekem van nyelvvizsgám, ilyenkor mi a teendő? Be kell íratni vmit az indexbe? Azért kérdezem mert neptunban még nincs kipipálva hogy teljesítettem.
Előre is köszönöm
cobhc
Newbie
Newbie

Given: 8 thanks
Received: 3 thanks

HozzászólásSzerző: rik » 2011. június 16., csütörtök 16:11

cobhc írta:Sziasztok! Nekem van nyelvvizsgám, ilyenkor mi a teendő? Be kell íratni vmit az indexbe? Azért kérdezem mert neptunban még nincs kipipálva hogy teljesítettem.
Előre is köszönöm

Menj be a TO-sodhoz és szólj. Ha leadtad már egyszer, akkor ennyi elég, egyébként pedig fénymásolatát vagy eredetit rövid időre (erre már nem emlékszem) le kell adni.
rik
Sr. Member
Sr. Member

The following user would like to thank rik for his or her post:
cobhc

HozzászólásSzerző: Orsoyya » 2011. június 19., vasárnap 14:47

Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy még a téli vizsgaidőszakban nem sikerült a szintfelmérő vizsga és nem voltak kellő információim a továbbiakról. Azaz, nem vettem fel a tavaszi félévben, mint tantárgy, így nem tudok most vizsgázni. Van-e lehetőség valahogy bejelentkezni vizsgára? Mit tudtok arról, hogy augusztusban is van lehetőség vizsgázni??? Hány lehetőségem van vizsgázni?
Előre is köszönöm a választ. :)
Orsoyya
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks

HozzászólásSzerző: csillag1990 » 2011. június 20., hétfő 6:18

Orsoyya írta:Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy még a téli vizsgaidőszakban nem sikerült a szintfelmérő vizsga és nem voltak kellő információim a továbbiakról. Azaz, nem vettem fel a tavaszi félévben, mint tantárgy, így nem tudok most vizsgázni. Van-e lehetőség valahogy bejelentkezni vizsgára? Mit tudtok arról, hogy augusztusban is van lehetőség vizsgázni??? Hány lehetőségem van vizsgázni?

a mostani tárgyfelvételnél felveszed és augusztus végén szeptember elején a regisztrációs héten, amikor a többi tárgyból a vizsgakurzus van, akkor megírod....azt hogy hányszor lehet menni nincs információm
csillag1990
Full Member
Full Member

Given: 18 thanks
Received: 22 thanks

HozzászólásSzerző: Orsoyya » 2011. június 20., hétfő 10:35

Köszi szépen a választ! :)
Orsoyya
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks

HozzászólásSzerző: esztyke88 » 2011. június 20., hétfő 16:00

csillag1990 írta:
Orsoyya írta:Sziasztok!

a mostani tárgyfelvételnél felveszed és augusztus végén szeptember elején a regisztrációs héten, amikor a többi tárgyból a vizsgakurzus van, akkor megírod....azt hogy hányszor lehet menni nincs információm

Ha gazdmenes vagy akkor nem tudsz menni augusztus végén belőle, majd csak januárban... Hiszen a tárgyat
sem tudod felvenni, mivel nincs keresztfélév, a gazdmenen pedig tavaszi félévvel kezdődik a nyelv.
Szeptemberben a tárgyfelvételnél tudod felvenni majd újra a vk-t.
esztyke88
Newbie
Newbie

Received: 7 thanks

HozzászólásSzerző: Dr.Boby » 2011. június 27., hétfő 16:58

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy kell e arcképes igazolvány a vizsgához, mivel ellopták a táskám, és benne volt minden iratom? És pénteken tudok csak haza menni újakat intézni :szomorkas
Dr.Boby
Newbie
Newbie

Given: 3 thanks

HozzászólásSzerző: rik » 2011. június 27., hétfő 17:16

Dr.Boby írta:Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy kell e arcképes igazolvány a vizsgához, mivel ellopták a táskám, és benne volt minden iratom? És pénteken tudok csak haza menni újakat intézni :szomorkas

Én úgy emlékszem hogy kell :szomorkas
Semmilyen iratod nem maradt? Esetleg ha van útleveled otthon, s el tudják küldeni...
Egyébként beszélj tanszékkel és/vagy diákcentrummal, mert valahogy csak meg lehet oldani; de mindenképp még vizsga előtt és ne akkor próbáld intézni.
rik
Sr. Member
Sr. Member

ElőzőKövetkező

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék