Nekem a Corvinuson nagyon gáz volt a szóbelim, itt 88%-osra sikerült! Nagyon örülök neki. Szerintem nem voltam valami nagy szám, de hihetetlen, hogy mennyire jó pontokat kaptam

Én pénzügyire mentem és csak azt tanultam amit órán vettünk: azt a Business and Finance piros könyvet, a micro távos könyvet meg a számviteles távos könyvet. Az írásbeliről nem tudok semmit se mondani, mert az elsőre sikerült a Corvinuson, úgyhogy a BGF-esen nem voltam.
Itt a BGF-en az első feladat az, hogy magadról beszélj, ez elég nagy könnyítés hiszen otthon végig tudod gondolni mit mondanál ezzel kapcsolatban, szóval ez potya feladat. A másik hogy a cikket magyarul kell összefoglalnod. Nekem személyszerint ez volt a legnehezebb, mert bonyolult cikket kaptam, de így is tök sok pontot kaptam rá. A Corvinuson 2 cikk van, egy magyar és egy angol és mindkettőt angolul kell összefoglalnod. Ezen kívül míg a BGF-en választhatsz, hogy a feltett 2 kérdés közül melyikről bezsélsz 2-3 percen keresztül folyamatosan, addig a Corvinuson bármiről elkezdhetnek veled csevegni, ld. japán gazdaság

Ja, a másik dolog, hogy üzleti vagy pénzügyi. Én azért választottam a pénzügyit, mert nem valami jól tudok rizsázni, így inkább azt választottam, hogy megtanulom az órai anyagot.
Pénzügyin olyan kérdések voltak, hogy mi alapján dönti el a bank, hogy hitelt nyújt neked? Milyen banki szolgáltatásokat ismersz? Mi a monetáris politika illetve a fiskális politika? Miért fontos pénzügyi kimutatás a mérleg? Kötvény, részvény stb.
Akik elöttem voltak üzletin nekik olyan kérdések voltak, hogy a globalizáció hogyan járul hozzá a vállalatok fejlődéséhez? Hogy néz ki egy vállalat szervezeti felépítése? Marketing...stb. Ezekre emlékszem.
De felkészítőre biztos érdemes járni, ott úgyis átveszitek a témákat.