Angol nyelvvizsga

volt Idegennyelvi tanszék

Re: angol nyelvizsga

HozzászólásSzerző: Julbabo » 2008. január 20., vasárnap 12:59

FlyXan írta:Szóval szerintem ilyen szempontból tök mindegy, hogy milyen papírod van, csak tudj írni, olvasni, meg beszélni az adott nyelven.

ezzel én is egyet értek, de sok cifra történet esik meg a világban, és különben pont ez az, ha tudod a nyelvet, akkor meg mi a fenének menj el a zöld útra, ha tudsz normális nyelvvizsgát is szerezni, ha meg nem tudod annyira a nyelvet, akkor meg pont itt az ideje megtanulni  :D (remélem ez nem hangzott gonoszul)
Juli :)
Julbabo
Sr. Member
Sr. Member

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: rockergirl » 2008. január 26., szombat 13:59

ide irányítottak a kérdések-válaszok topicból... neptunba kaptunk üzit a bgf-es nyelvvizsga felkészítőről, és érdeklődnék, hogy aki volt ilyenen, milyen tapasztalatokkal lett gazdagabb, magyarul érdemes-e kicsengetni az a 39 ropit rá, vagy sem....

előre is köszi a választ!
üdv!
RG
rockergirl
Sr. Member
Sr. Member

Given: 8 thanks
Received: 4 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Judy2 » 2008. január 28., hétfő 19:49

Sziasztok!

Mit tudtok Horváth Zsuzsanna tanárnőről?

Előre is köszönöm a választ!
Judy2
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Mütyür » 2008. január 30., szerda 15:51

Helló!
Tudom, hogy már előrébb is feltették páran azt a kérdést, hogy melyik nyelvvizsgára érdemesebb elmenni a Corvinusosra vagy a BGF-re,de egyértelmű választ sehol nem láttam. Mégis melyiket könnyebb teljesíteni? mert lassan itt van a jelentkezési határidő és nem tok dönteni...
Mütyür
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szenilla » 2008. február 1., péntek 10:13

Nekem a Corvinuson nagyon gáz volt a szóbelim, itt 88%-osra sikerült! Nagyon örülök neki. Szerintem nem voltam valami nagy szám, de hihetetlen, hogy mennyire jó pontokat kaptam  :lol Én pénzügyire mentem és csak azt tanultam amit órán vettünk: azt a Business and Finance piros könyvet, a micro távos könyvet meg a számviteles távos könyvet. Az írásbeliről nem tudok semmit se mondani, mert az elsőre sikerült a Corvinuson, úgyhogy a BGF-esen nem voltam.
Itt a BGF-en az első feladat az, hogy magadról beszélj, ez elég nagy könnyítés hiszen otthon végig tudod gondolni mit mondanál ezzel kapcsolatban, szóval ez potya feladat. A másik hogy a cikket magyarul kell összefoglalnod. Nekem személyszerint ez volt a legnehezebb, mert bonyolult cikket kaptam, de így is tök sok pontot kaptam rá. A Corvinuson 2 cikk van, egy magyar és egy angol és mindkettőt angolul kell összefoglalnod. Ezen kívül míg a BGF-en választhatsz, hogy a feltett 2 kérdés közül melyikről bezsélsz 2-3 percen keresztül folyamatosan, addig a Corvinuson bármiről elkezdhetnek veled csevegni, ld. japán gazdaság  :wacko
Ja, a másik dolog, hogy üzleti vagy pénzügyi. Én azért választottam a pénzügyit, mert nem valami jól tudok rizsázni, így inkább azt választottam, hogy megtanulom az órai anyagot.
Pénzügyin olyan kérdések voltak, hogy mi alapján dönti el a bank, hogy hitelt nyújt neked? Milyen banki szolgáltatásokat ismersz? Mi a monetáris politika illetve a fiskális politika? Miért fontos pénzügyi kimutatás a mérleg? Kötvény, részvény stb.
Akik elöttem voltak üzletin nekik olyan kérdések voltak, hogy a globalizáció hogyan járul hozzá a vállalatok fejlődéséhez? Hogy néz ki egy vállalat szervezeti felépítése? Marketing...stb. Ezekre emlékszem.

De felkészítőre biztos érdemes járni, ott úgyis átveszitek a témákat.
szenilla
Full Member
Full Member

Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: Mütyür » 2008. február 1., péntek 23:20

:köszi
akkor szerintem én is a bgf-t választom, mert ezek alapján könnyebbnek tűnik
Mütyür
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: szenilla » 2008. február 2., szombat 0:25

Oké, de azért hallgass meg másokat is. Korábban én azt hallottam, hogy a Corvinus könnyebb azért mentem arra, de a személyes tapasztalatom egyáltalán nem ez. Most hallom ezt is, azt is vegyesen. Gondolom a Corvinus azért lehet népszerű mert nincs levél írásbelin, de ha most kéne kezdenem előlről azt hiszem az írásbelit is a PSZF-en csinálnám.
szenilla
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2008. február 3., vasárnap 19:45

Milyen feladatok fordulnak elő az írásbelin a Corvinuson v. a Pszf-en? Gondolom teszt mind2-ben van, na de azon kívül?
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 305 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: szenilla » 2008. február 4., hétfő 10:14

Van még szövegértés meg tömörítés, de nézd meg itt:

http://cszv.uni-corvinus.hu/

http://www.nyelvvizsgak.hu/
szenilla
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2008. február 4., hétfő 10:28

szenilla írta:Van még szövegértés meg tömörítés, de nézd meg itt:

http://cszv.uni-corvinus.hu/

http://www.nyelvvizsgak.hu/

Oké, köszi. Még ugyan nem aktuális, de azért nem árt tudni, hogy mi fog majd rám várni. :)
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 305 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: bondstreet » 2008. április 28., hétfő 18:33

valahol állítólag megvannak a pontos témakör címek, amelyekből kérdezhetnek a vizsgán. (talán még ki is vannka dolgozva:)  ) nem tudja vki hogy hol vannak ezek??????????????????,,
bondstreet
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: 7 » 2008. április 29., kedd 21:26

bgf.nyelvvizsgak.hu-n vannak témakörök.kidolgozás meg gmail-on is (többek között)
7
Hero Member
Hero Member

Given: 6 thanks
Received: 9 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: slina » 2008. június 2., hétfő 9:54

Sziasztok!
Hallottam valakitől, hogy diplomához elég egy sima c típusú felsőfokú nyelvvizsga és nem kell szakmait csinálni.
Ez igaz????
Vagy mit tudtok erről?
Előre is köszi  :)
slina
Newbie
Newbie

HozzászólásSzerző: pintercsabi » 2008. június 2., hétfő 10:50

A tvsz-ben ezt találtam:
44§ (1) Az oklevél megszerzésének előfeltétele - a képesítés és kimeneti követelményekben foglaltak szerint - középfokú, "C" típusú, kétnyelvű, a tanult szaknak megfelelő, államilag elismert szaknyelvi vizsga egy vagy két élő nyelvből.

44§ (3) Gazdálkodás és menedzsment-, Kereskedelem és marketing-, Emberi erőforrások-, Pénzügy és számvitel alapképzési szak
Az alapfokozat megszerzéséhez egy élő idegen nyelvből államilag elismert, középfokú, C tipusú, kétnyelvű szaknyelvi vizsga, vagy egy felsőfokú, C típusú, általános nyelvizsga, vagy ezekkel egyenértékű érettségi bizonyítvány, illetve oklevél szükséges.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pintercsabi 2008. június 2., hétfő 10:54-kor.
"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak." Edmund Burke
pintercsabi
Sr. Member
Sr. Member

Given: 6 thanks
Received: 8 thanks
Évfolyam: V.

ElőzőKövetkező

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék