Robesz írta:...így ha januárban teszel nyelvvizsgát akkor már nem fogod megkapni addig a papírokat és csak egy igazolást kapsz diplomaosztón...
vagy nem mindenki veheti át akkor és cs igazolást kapnak? (igaz én csak jövőre végzem, de gondolom ahhoz, hogy mesterre felvételizz március végén, ahhoz mindenképp kell már,nem?
)
vitiani írta:bgf-es nyelvvizsga: A vizsgázó magyar nyelven megadott szempontok alapján 150-180 szavas célnyelvű szöveget (pl. üzleti levél, e-mail, jelentés, feljegyzés, brosúra) készít.
Mennyire jellemző hogy nem levelet kell készíteni? Illetve ezeknek vannak külalaki elvárásaik mint a levélnek?

agnese05 írta:Sziasztok!
Ez engem is érdekelne, hogy van esetleg valakinek mintája jelentésre, feljegyzésre, brosúrára?
Ha van, nem tudná elküldeni az endzsyyy@freemail.hu címre?
Előre is köszönöm!

Ha januárban tesz valaki nyelvvizsgát (mégha BGF-est, akkor is - ami óriási vicc, dehát a PSZF-ről van szóKeszi írta:Robesz írta:...így ha januárban teszel nyelvvizsgát akkor már nem fogod megkapni addig a papírokat és csak egy igazolást kapsz diplomaosztón...
Ehhez hozzászólva, érdekelne, hogy elvileg március 12-én lesz diplomaosztó és már 7.től át lehet venni a bizonyítványt, akkor hogy is van ez?vagy nem mindenki veheti át akkor és cs igazolást kapnak? (igaz én csak jövőre végzem, de gondolom ahhoz, hogy mesterre felvételizz március végén, ahhoz mindenképp kell már,nem?
)
), akkor csak papírt kap a márciusi diplomaosztón.
) jelentkezel, a papírokat pedig valamikor június végéig vagy július elejéig kell feltölteni a felvi-re vagy levélben elküldeni, addigra bőven a kezedben lesz a diploma. 

Stibiii írta:agnese05 írta:Sziasztok!
Ez engem is érdekelne, hogy van esetleg valakinek mintája jelentésre, feljegyzésre, brosúrára?
Ha van, nem tudná elküldeni az endzsyyy@freemail.hu címre?
Előre is köszönöm!
http://www.nyelvvizsgak.hu/page/default.asp?id=XSPPMC

agnese05 írta:Igen, ezt én is megtaláltam. De itt is csak egy levélre van mintafeladat, azokkal találkoztam a tankönyvben is, jelentésre, feljegyzésre, brosúrára nem találtam mintát.

Stibiii írta:agnese05 írta:Igen, ezt én is megtaláltam. De itt is csak egy levélre van mintafeladat, azokkal találkoztam a tankönyvben is, jelentésre, feljegyzésre, brosúrára nem találtam mintát.
"jelentésre, feljegyzésre, brosúrára" ??? Én úgy tudom, hogy levél lesz csak ( igen, elolvastam a korábbi hsz-eket is). Felkészítőn nekünk csak a levelet említette a tanár ( ha jól emlékszem ).

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég