Angol nyelvvizsga

volt Idegennyelvi tanszék

Re: angol nyelvizsga

HozzászólásSzerző: Sünike85 » 2007. október 25., csütörtök 21:28

hát nem. a marketing pl a 2. távoktatásos könyvben van de mi abból nem tanultunk...
Sünike85
Full Member
Full Member

Given: 0 thanks
Received: 1 thanks

HozzászólásSzerző: Boo » 2007. október 25., csütörtök 21:31

Jó, lehet, hogy már öreg vagyok, tavaly augusztusban csináltam a nyelvvizsgát, és mindenki azt mondta, h így van! :) És tényleg csak azok a témák voltak, amiket vettünk órán is!
Oh well I don't mind, if you don't mind
'Cause I don't shine if you don't shine
Before you go, can you read my mind?
Boo
Super Member
Super Member

Given: 7 thanks

HozzászólásSzerző: nemet » 2007. október 30., kedd 16:17

en most voltam augusztusban nyelvvizsgazni, igaz en nemetbol, de a temak tudtommal ugyanazok, hogy a suliban is ugyanazokat a dolgokat tanultuk-e a ket nyelvbol azt nem tudom. a vizsgara semmit sem tanultam, es 90%-kal lett meg. szerintem szinte semmi konkret gazdasagi/uzleti/banki szaknyelvismeret nem kellett hozza. ha valakinek van egy eros altalanos nyelvismerete, akkor siman megcsinalja, viszont, ha az nincs, akkor szerintem gazabb a helyzet, mert hiaba seggeli be pl a tankonyvekben elofordulo osszes kifejezest, nem fog sokkal elorebb jutni. bar nekem voltak olyan csoporttarsaim anno, akik a nevuket sem tudtak elmondani nemetul, megis megszereztek a nyelvvizsgat, szoval biztosan sok helyen elnezoek a vizsgaztatok. En amikor voltam, akkor a ket magnos feladatbol az egyik arrol szolt, hogy egy no nyitott egy kis uzletet, ahol lekvart arult, es az egeszben szinte semmi uzleti szakszoveg nem volt, es szerintem iszonyu konnyu volt, de beszeltem ott egy lannyal, aki diplomas nemettanar volt, es o nem ertett mindent jol. A leveliras is arrol szolt, hogy ajanlatot kellett valakinek tenni, szallitasi-, fizetesi feltetelekkel. Amugy szerintem ez biztos gyakran elofordul, mert ilyen feladat a szobelin is volt, csak ott borokkal kapcsolatban kellett beszelgetni errol. Az irasbelin abban a reszben, ahol szavakat kellett parositani, ott fordultak elo olyasmik, amiket mi tenylegesen tanultunk nemetbol, hogy pl a csekket azt bevaltjak, a reszvenyt kibocsatjak es ilyenek. Meg ellentetparokat kellett alkotni, ami szerintem kicsit nehez volt. A szobeli elso reszeben magamrol kellett beszelni, hova jarok, mi leszek, ha nagy leszek, aztan volt egy olyan, hogy ket tema kozul kellett egyet valasztani, es 2-3 percig folyamatosan beszelni rola, ugy, hogy nem szakitanak meg. Nekem ebbol az egyik az volt, hogy az internet hogyan valtoztatja meg a kereskedelmet. de itt sem azt vartak el, hogy valami bevagott dolgot elmondj, hanem barmit mondhattal, ami errol eszedbe jutott. Szoval szerintem olyan kerdesekre, hogy mi a funkcioja a jegybanki alapkamatnak meg egyeb nyalanksagokra nem kell szamitani. A lenyeg, hogy a felkeszulesnel szerintem, hogy a megadott temakoroknek az ember ismerje a kulcszsvait, es tudjon mindenrol 10 ertelmes mondatot alkotni. gyanitom, hogy az is fontos, hogy nyelvtanilag is helyes legyen. a negyedik feladat egy idegennyelvu szoveg magyar nyelven valo osszefoglalasa volt, ez nekem egy olyan ujsagcikk volt, amiben eu statisztikai hivatalanak a gazdasag novekedeserol kozolt jelenteset mutattak be, hogy melyik evben mennyivel nott, csokkent a gazdasagi fejlodes, mik a varakozasok. amugy en azert az uzleti nyelvvizsgat valasztottam, mert sokkal altalanosabb, kevesebb szaktudas kell hozza. a nyelvvizsgakozpont honlapjan avgy a tajekoztatojukban megjelolnek ajanlott irodalmakat, eleg sokat, szerintem, ha az ember nagyon biztosra akar menni, akkor abbol ajanlott egy szinvonalasat megvasarolni, mondjuk egy olyat, amiben a temakorok direkt a nyelvvizsgara valo felkeszites alapjan lettek osszeallitva.
nemet
Full Member
Full Member

Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: szenilla » 2008. január 9., szerda 15:46

volt már valaki ebben a vizsgaidőszakban szóbelin? Én hétfőn megyek. Pénzügyire jelentkeztem és annyit készülök, hogy amiket órán vettünk azokat olvasgatom. Nemtom mennyire lesz elég...remélem rendesek lesznek
szenilla
Full Member
Full Member

HozzászólásSzerző: Zsolti- » 2008. január 20., vasárnap 11:09

"Tandíj: 52.000 Ft + ÁFA, azaz 65.000 Ft.
Az összeg nem tartalmazza a tankönyvek és fénymásolatok árát."

Ez mocskosul sok! Aki már csinált BGF-es nyelvvizsgát, mennyire
elég az amit órán tanítanak, ill azokból a könyvekből fel lehet
készülni ?
PSZF: kipipálva, immáron én is a diplomások butuló útjára léptem :D

I :sziv Wakeboard

Kép

Kép
Zsolti-
Administrator
Administrator

Given: 1 thanks
Received: 29 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Boo » 2008. január 20., vasárnap 11:17

Zsolti- írta:"Tandíj: 52.000 Ft + ÁFA, azaz 65.000 Ft.
Az összeg nem tartalmazza a tankönyvek és fénymásolatok árát."

Ez mocskosul sok! Aki már csinált BGF-es nyelvvizsgát, mennyire
elég az amit órán tanítanak, ill azokból a könyvekből fel lehet
készülni ?

Én bgf-es nyelvvizsgát csináltam és szerintem nagyon is elég volt, amit órán tanítottak. Legalábbis, ha rendesen tanultál. Nem volt olyan nehéz a nyelvvizsga, persze kellett még 1-2 könyv hozzá. Például van egy könyv, a könyvtárból ki lehet venni, amiben ugyanolyan felépítésű mintasorok vannak, amilyenek a bgf nyelvvizsgán, azokat teljesen végigcsináltam és van egy másik, asszem annak 1000 kérdés-1000 válasz, vagy mi a halál a címe, az meg a szóbelihez nagy segítség. De igazából a szóbelihez abból csak néhány dolgot néztem meg, nagyrészt a rendes órai tankönyveket vettem át.
Boo
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: Zsolti- » 2008. január 20., vasárnap 11:29

1000 kérdés 1000 választ vágom, már meg is vettem. Igazából már hallottam mindent,
hogy Corvinus jobb meg BGF jobb és nemigazán tudom hogy mi legyen. Corvinuson
41 a felkészítő és 20 a vizsga, BGF-en 65 a felkészítő és 18 a vizsga szóval
pénzben sem mindegy hogy hova megy az ember. Még csak angol 1-em volt, de nyár
végén meg szeretném csinálni a nyelvvizsgát, mert HR-es vagyok és nem lesz szakmai
gyakom amikor tanulgathatnék, így a 6. félév kilőve, marad vagy most augusztus
vagy köv januári vizsgaidőszak. Végigolvastam a topicot és hát a válaszok is megoszlanak.

Köszi a választ, ha van még valakinek valami infoja, ne tartsa magában  :légyszi

Kép

Kép
Zsolti-
Administrator
Administrator

HozzászólásSzerző: Julbabo » 2008. január 20., vasárnap 11:43

Nem akarlak összezavarni, de én egy harmadik szakmai nyelvvizsgát tettem le:

EURO PRO B2, az International House szervezi (pl), na most ez nem olyan nyelvvizsga, hogy magolj be két oldalt az inflációról és utána csevegj a hatásairól, hanem inkább üzleti tárgyalási szituációk, prenzentáció tartása egy cég gazdasági/pénzügyi helyzetéről, meg minden olyan, amivel még az életben is találkozhatsz, szóval én kb ezért választottam ezt.

Na most az ára: ih tanfolyam 57.000,- volt (heti két nap, este), a vizsga pedig egy napon volt írásbeli, szóbeli és 18.000,- volt (vagy 20.000,- mert azt hiszem pont utánam emelték fel).

Magát a nyelvvizsgát elfogadják a diplomához (nekem is rá kellett kérdezni, de igen, elfogadják).
Juli :)
Julbabo
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: kicsihod » 2008. január 20., vasárnap 11:43

Én azt hallottam, hogy a BGF-es a legnehezebb, aztán a Corvinus, aztán van valami Zöld út, állítólag az a legkönnyebb.
kicsihod
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: Boo » 2008. január 20., vasárnap 11:45

Én az ih-t csináltam, amikor a sima középfokot tettem le, de annak talán az a hátránya, hogy nagyon fárasztó, pont azért, mert 1 nap van minden, rohadt hosszú volt az írásbeli (több, mint 4 óra), aztán valamikor késő délután volt a szóbeli.
Egyébként mindenki mást mond, nekem a bgf-es nem volt nehéz. :)
Boo
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: Julbabo » 2008. január 20., vasárnap 12:03

abban nagyon igazad van, hogy mindenkinek más a nehéz  :D

Az igaz, hogy reggel azt hiszem 8 vagy 9-re kellett menni, akkor megcsináltatták velünk az írásbeli részeket (a szóbeli magnó hallgatását is), közben és utána kicsi szünet és beosztás kérdése, hogy ki mikor ment szóbeli részre (én du 2-3-kor végeztem, lehet ezért nem tartom negatív élménynek) különben minden flottul megy, mármint megszerveznek mindent, nincs csúszás meg semmi.

(a big4-nál szokásos AC sokkal jobban megviselt, pedig az is ilyen idő paraméterekkel zajlott, mert ennél a nyelvvizsgánál ülsz egy teremben, megcsinálod a papíros részeket, majd kb 10 perc felkészülés a prezentációra és 10 perc a szóbeli rész, amikor nagyon koncentrál mindenki, aztán csókolom)
Julbabo
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: brekk » 2008. január 20., vasárnap 12:11

kicsihod írta:Én azt hallottam, hogy a BGF-es a legnehezebb, aztán a Corvinus, aztán van valami Zöld út, állítólag az a legkönnyebb.

de a zold utat eldogadjak? mert az vmi irto gagyi nyelvvizsga, ugy tudom
brekk
Global Moderator
Global Moderator

Given: 113 thanks
Received: 256 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: Boo » 2008. január 20., vasárnap 12:13

Elfogadják és tényleg irtó gagyi, állítólag van olyan német tanár, aki vizsgáztat ott és mondta, hogy nem akar pszf-es diákkal ott találkozni, mert azért a mi színvonalunk annál jobb. :)
Boo
Super Member
Super Member

HozzászólásSzerző: Zsolti- » 2008. január 20., vasárnap 12:19

brekk írta:
kicsihod írta:Én azt hallottam, hogy a BGF-es a legnehezebb, aztán a Corvinus, aztán van valami Zöld út, állítólag az a legkönnyebb.

de a zold utat eldogadjak? mert az vmi irto gagyi nyelvvizsga, ugy tudom

De a világ végén van  :shocked

Kép

Kép
Zsolti-
Administrator
Administrator

HozzászólásSzerző: Julbabo » 2008. január 20., vasárnap 12:22

Az a baj a zöld úttal, hogy ok, ha már minden kötél szakad és te már csak a kezedben akarod látni a diplomádat, de ha elmész egy állásinterjúra és megkérdezik, hogy "de jó, van szakmai nyelvvizsgája, hol szerezte?" na ott nem vm ütős a zöld út.

Mert különben a nyelvvizsga csak egy papír, nekem is van már jópár papírom, de attól még nem vagyok penge angolból, akkor az voltam, rég volt, szép volt. Az lenne az igazi, ha meg is tudnánk tartani a tudást...  :szomorkas
Julbabo
Sr. Member
Sr. Member

ElőzőKövetkező

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék