Angol 1

volt Idegennyelvi tanszék

Re: Angol 1

HozzászólásSzerző: Feree » 2010. július 6., kedd 14:11

üzleti angol1ből is van egy csomó tanár, a kérdésem az lenne hogy kihez érdemes felvenni, (szóba elég gáz vagyok, szal a cél egyenlőre hogy majd meglegyen a félévem)...
Feree
Sr. Member
Sr. Member

Given: 54 thanks
Received: 52 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: MLazlo » 2010. július 6., kedd 14:17

Feree írta:üzleti angol1ből is van egy csomó tanár, a kérdésem az lenne hogy kihez érdemes felvenni, (szóba elég gáz vagyok, szal a cél egyenlőre hogy majd meglegyen a félévem)...

olvass vissza pls, szinte minden tanárról van info, ha mégse találsz, írj konkrét nevet. KERESŐ ;)
Üdv: Lacc

A jelmondatom: "Moderáld magad, vagy én moderállak meg!" :-|
MLazlo
Global Moderator
Global Moderator

Given: 291 thanks
Received: 484 thanks

HozzászólásSzerző: lptimi » 2010. augusztus 3., kedd 12:39

Hali,
remélem tud valaki segíteni. Olyan problémám lenne h GM-es vagyok de nem vettem fel 2.félévben nylevet, mert azt mondták nem kötelező és úgy gondoltam h inkább 3.félévben kezdem. Angolból meg is csináltam a szintfelmérőt, de nem tudom felvinni az angol1-et, mert csak a VK-t dobja ki. Ilyenkor mit tudok csinálni?
lptimi
Sr. Member
Sr. Member

Given: 70 thanks
Received: 119 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 3., kedd 12:40

lptimi írta:Hali,
remélem tud valaki segíteni. Olyan problémám lenne h GM-es vagyok de nem vettem fel 2.félévben nylevet, mert azt mondták kötelező és úgy gondoltam h inkább 3.félévben kezdem. Angolból meg is csináltam a szintfelmérőt, de nem tudom felvinni az angol1-et, mert csak a VK-t dobja ki. Ilyenkor mit tudok csinálni?

Szerintem azért nem, mert az angol 1 csak páros félévekben indul, nem? :szomorkas Majd a 4. félévtől tudod elkezdeni szerintem!
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 558 thanks
Received: 597 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: lptimi » 2010. augusztus 3., kedd 12:46

smycsur írta:
remélem tud valaki segíteni. Olyan problémám lenne h GM-es vagyok de nem vettem fel 2.félévben nylevet, mert azt mondták kötelező és úgy gondoltam h inkább 3.félévben kezdem. Angolból meg is csináltam a szintfelmérőt, de nem tudom felvinni az angol1-et, mert csak a VK-t dobja ki. Ilyenkor mit tudok csinálni?

Szerintem azért nem, mert az angol 1 csak páros félévekben indul, nem? :szomorkas Majd a 4. félévtől tudod elkezdeni szerintem!

De a pénzügyeseknek most indul, de azt sem látom. Vagy a gm-esek teljesen mást tanulnak gazdasági nyelvből mint a pénzügyesek?
lptimi
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: smycsur » 2010. augusztus 3., kedd 12:47

lptimi írta:
smycsur írta:

De a pénzügyeseknek most indul, de azt sem látom. Vagy a gm-esek teljesen mást tanulnak gazdasági nyelvből mint a pénzügyesek?

Szerintem igen! :szomorkas Meg elméletileg te gm-esként nem is tudsz felvenni pénzügyes tárgyakat. De még valaki írjon, hogy biztos legyen a dolog.
Fórumszabályzat: viewtopic.php?f=35&t=169
smycsur
Global Moderator
Global Moderator

Given: 558 thanks
Received: 597 thanks

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. augusztus 3., kedd 12:48

lptimi írta:
smycsur írta:

Azért teljesen mást nem (főleg az üzleti idegen nyelv 1-2-nél van sok hasonlóság), de van különbség. Amúgy a GM + HR 2. félévben kezdi a nyelvet, a PSZ meg 3. félévtől.
Skywalker
Super Hero
Super Hero

Given: 96 thanks
Received: 300 thanks

The following user would like to thank Skywalker for his or her post:
smycsur

HozzászólásSzerző: lptimi » 2010. augusztus 3., kedd 12:55

Hát akkor azt hiszem jól megszívtam...Még 1. félév végén írt a TO-s nénim, hogy nem vettem fel szintfelmérőt és akkor felhívtam és kérdeztem h mivan akkor ha én még nem szeretném 2.félévre felvenni a nyelvet, mert német nyelvvizsgám volt de angolra rá akartam gyúrni és abból tanulni nyelvet. Erre azt mondta h semmi baj, következő félévben is felvehetem és nem csúszok vele akkor sem. De ha csak 4.félévben vehetem fel akkor azt sem értem minek szenvedtem most a szintfelmérővel... :merges:
lptimi
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. augusztus 3., kedd 13:47

lptimi írta:Hát akkor azt hiszem jól megszívtam...Még 1. félév végén írt a TO-s nénim, hogy nem vettem fel szintfelmérőt és akkor felhívtam és kérdeztem h mivan akkor ha én még nem szeretném 2.félévre felvenni a nyelvet, mert német nyelvvizsgám volt de angolra rá akartam gyúrni és abból tanulni nyelvet. Erre azt mondta h semmi baj, következő félévben is felvehetem és nem csúszok vele akkor sem. De ha csak 4.félévben vehetem fel akkor azt sem értem minek szenvedtem most a szintfelmérővel... :merges:
Mi az hogy miért szenvedtél vele? Nem kell mindent Pató Pálosan csinálni, örülj neki, hogy időben megcsináltad, és 4. félévtől tanulhatod az angolt (és a következő félévedben nem kell azon izgulni, hogy vajon sikerül-e a szintefelmérő). Ha ügyes vagy, akkor nem is fogsz csúszni, mert 6. félév végére befejezheted ezt a tárgyat! :afro
Skywalker
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: lptimi » 2010. augusztus 3., kedd 13:55

Skywalker írta:
lptimi írta:Hát akkor azt hiszem jól megszívtam...Még 1. félév végén írt a TO-s nénim, hogy nem vettem fel szintfelmérőt és akkor felhívtam és kérdeztem h mivan akkor ha én még nem szeretném 2.félévre felvenni a nyelvet, mert német nyelvvizsgám volt de angolra rá akartam gyúrni és abból tanulni nyelvet. Erre azt mondta h semmi baj, következő félévben is felvehetem és nem csúszok vele akkor sem. De ha csak 4.félévben vehetem fel akkor azt sem értem minek szenvedtem most a szintfelmérővel... :merges:
Mi az hogy miért szenvedtél vele? Nem kell mindent Pató Pálosan csinálni, örülj neki, hogy időben megcsináltad, és 4. félévtől tanulhatod az angolt (és a következő félévedben nem kell azon izgulni, hogy vajon sikerül-e a szintefelmérő). Ha ügyes vagy, akkor nem is fogsz csúszni, mert 6. félév végére befejezheted ezt a tárgyat! :afro

Csak azért mondtam, mert egyszerűbb lett volna, ha egy vizsgával kevesebb és többet tudok készülni a többire! Így mire odajutok, h lesz angolom, kb mindent elfeljtek...:$ És persze azért nem a legmegnyugtatóbb, h így már ezzel is csúszhatok ha vmelyik angol nem sikerül az adott félévben. :S De hát akkor bele kell törődnöm, csak kicsit bánt, h nem így mnodták a suliban...
lptimi
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. augusztus 3., kedd 14:07

lptimi írta:
Skywalker írta:

Csak azért mondtam, mert egyszerűbb lett volna, ha egy vizsgával kevesebb és többet tudok készülni a többire! Így mire odajutok, h lesz angolom, kb mindent elfeljtek...:$ És persze azért nem a legmegnyugtatóbb, h így már ezzel is csúszhatok ha vmelyik angol nem sikerül az adott félévben. :S De hát akkor bele kell törődnöm, csak kicsit bánt, h nem így mnodták a suliban...
Ha már csúszás, akkor számolgass! Ha 3. félévben elkezdhetnéd, de a 3 angolból csak egyet elbuksz, akkor csak 7. félév végére lesz meg a 180 kredit, és 8 félévig jársz a suliba, ami szintén csúszás (igaz, az csak félév lenne, így meg 1 évre is van esély, de mind2 esetben lehet csúszni!).

Ja és ha ennyi idő alatt olyan sokat felejtesz, akkor nem lehet valami meggyőző az angolod...
Skywalker
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: lptimi » 2010. augusztus 3., kedd 14:11

Ez a baj, hogy nem is az...Több mnit egy éve jártam különtanárhoz, de nyelvvisgázni nem mentem el végülis. Csak azóta sok idő eltelt és kicsit tartok tőle, de úgy érzem, hogy sokkal nagyobb hasznát veszem az angolnak, mintha németet tanulnék! Na mindegy, majd igyekszem. Köszi az infókat! :)
lptimi
Sr. Member
Sr. Member

HozzászólásSzerző: Skywalker » 2010. augusztus 3., kedd 15:42

lptimi írta:Ez a baj, hogy nem is az...Több mnit egy éve jártam különtanárhoz, de nyelvvisgázni nem mentem el végülis. Csak azóta sok idő eltelt és kicsit tartok tőle, de úgy érzem, hogy sokkal nagyobb hasznát veszem az angolnak, mintha németet tanulnék! Na mindegy, majd igyekszem. Köszi az infókat! :)
A nyelvvizsgát mondjuk meg lehetett volna próbálni. :)

Ha normálisan megtanultad, akkor ez az idő nem olyan sok! Nekem nyelvvizsga után 2,5 év maradt ki, mégis túléltem a sulis angolokat. :)

A szakmai angol meg valóban hasznosabb, a legtöbb munkahelyen ezt kérik, szóval jól jársz, ha ezt fogod tanulni! :)
Skywalker
Super Hero
Super Hero

HozzászólásSzerző: chris0220 » 2010. augusztus 26., csütörtök 15:01

valaki nem tudja h bevítik-e még a kurzusok létszámait?
chris0220
Full Member
Full Member

Given: 19 thanks
Received: 9 thanks
Évfolyam: II.

HozzászólásSzerző: MLazlo » 2010. augusztus 27., péntek 10:20

chris0220 írta:valaki nem tudja h bevítik-e még a kurzusok létszámait?

alapból sztem nem.
ha nem tudod a tárgyat felvenni, telefonálj be, mert különben nem fognak rájönni, h kéne még hely. ez kötelező tárgy, szóval kötelességük helyet biztosítani.
Üdv: Lacc

A jelmondatom: "Moderáld magad, vagy én moderállak meg!" :-|
MLazlo
Global Moderator
Global Moderator

Given: 291 thanks
Received: 484 thanks

ElőzőKövetkező

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék