Feree írta:üzleti angol1ből is van egy csomó tanár, a kérdésem az lenne hogy kihez érdemes felvenni, (szóba elég gáz vagyok, szal a cél egyenlőre hogy majd meglegyen a félévem)...

lptimi írta:Hali,
remélem tud valaki segíteni. Olyan problémám lenne h GM-es vagyok de nem vettem fel 2.félévben nylevet, mert azt mondták kötelező és úgy gondoltam h inkább 3.félévben kezdem. Angolból meg is csináltam a szintfelmérőt, de nem tudom felvinni az angol1-et, mert csak a VK-t dobja ki. Ilyenkor mit tudok csinálni?
Majd a 4. félévtől tudod elkezdeni szerintem!
smycsur írta:lptimi írta:Hali,
remélem tud valaki segíteni. Olyan problémám lenne h GM-es vagyok de nem vettem fel 2.félévben nylevet, mert azt mondták kötelező és úgy gondoltam h inkább 3.félévben kezdem. Angolból meg is csináltam a szintfelmérőt, de nem tudom felvinni az angol1-et, mert csak a VK-t dobja ki. Ilyenkor mit tudok csinálni?
Szerintem azért nem, mert az angol 1 csak páros félévekben indul, nem?Majd a 4. félévtől tudod elkezdeni szerintem!

lptimi írta:smycsur írta:lptimi írta:Hali,
Szerintem azért nem, mert az angol 1 csak páros félévekben indul, nem?Majd a 4. félévtől tudod elkezdeni szerintem!
De a pénzügyeseknek most indul, de azt sem látom. Vagy a gm-esek teljesen mást tanulnak gazdasági nyelvből mint a pénzügyesek?
Meg elméletileg te gm-esként nem is tudsz felvenni pénzügyes tárgyakat. De még valaki írjon, hogy biztos legyen a dolog.
Azért teljesen mást nem (főleg az üzleti idegen nyelv 1-2-nél van sok hasonlóság), de van különbség. Amúgy a GM + HR 2. félévben kezdi a nyelvet, a PSZ meg 3. félévtől.lptimi írta:smycsur írta:lptimi írta:Hali,
De a pénzügyeseknek most indul, de azt sem látom. Vagy a gm-esek teljesen mást tanulnak gazdasági nyelvből mint a pénzügyesek?

Mi az hogy miért szenvedtél vele? Nem kell mindent Pató Pálosan csinálni, örülj neki, hogy időben megcsináltad, és 4. félévtől tanulhatod az angolt (és a következő félévedben nem kell azon izgulni, hogy vajon sikerül-e a szintefelmérő). Ha ügyes vagy, akkor nem is fogsz csúszni, mert 6. félév végére befejezheted ezt a tárgyat!lptimi írta:Hát akkor azt hiszem jól megszívtam...Még 1. félév végén írt a TO-s nénim, hogy nem vettem fel szintfelmérőt és akkor felhívtam és kérdeztem h mivan akkor ha én még nem szeretném 2.félévre felvenni a nyelvet, mert német nyelvvizsgám volt de angolra rá akartam gyúrni és abból tanulni nyelvet. Erre azt mondta h semmi baj, következő félévben is felvehetem és nem csúszok vele akkor sem. De ha csak 4.félévben vehetem fel akkor azt sem értem minek szenvedtem most a szintfelmérővel...

Skywalker írta:Mi az hogy miért szenvedtél vele? Nem kell mindent Pató Pálosan csinálni, örülj neki, hogy időben megcsináltad, és 4. félévtől tanulhatod az angolt (és a következő félévedben nem kell azon izgulni, hogy vajon sikerül-e a szintefelmérő). Ha ügyes vagy, akkor nem is fogsz csúszni, mert 6. félév végére befejezheted ezt a tárgyat!lptimi írta:Hát akkor azt hiszem jól megszívtam...Még 1. félév végén írt a TO-s nénim, hogy nem vettem fel szintfelmérőt és akkor felhívtam és kérdeztem h mivan akkor ha én még nem szeretném 2.félévre felvenni a nyelvet, mert német nyelvvizsgám volt de angolra rá akartam gyúrni és abból tanulni nyelvet. Erre azt mondta h semmi baj, következő félévben is felvehetem és nem csúszok vele akkor sem. De ha csak 4.félévben vehetem fel akkor azt sem értem minek szenvedtem most a szintfelmérővel...

Ha már csúszás, akkor számolgass! Ha 3. félévben elkezdhetnéd, de a 3 angolból csak egyet elbuksz, akkor csak 7. félév végére lesz meg a 180 kredit, és 8 félévig jársz a suliba, ami szintén csúszás (igaz, az csak félév lenne, így meg 1 évre is van esély, de mind2 esetben lehet csúszni!).lptimi írta:Skywalker írta:Mi az hogy miért szenvedtél vele? Nem kell mindent Pató Pálosan csinálni, örülj neki, hogy időben megcsináltad, és 4. félévtől tanulhatod az angolt (és a következő félévedben nem kell azon izgulni, hogy vajon sikerül-e a szintefelmérő). Ha ügyes vagy, akkor nem is fogsz csúszni, mert 6. félév végére befejezheted ezt a tárgyat!lptimi írta:Hát akkor azt hiszem jól megszívtam...Még 1. félév végén írt a TO-s nénim, hogy nem vettem fel szintfelmérőt és akkor felhívtam és kérdeztem h mivan akkor ha én még nem szeretném 2.félévre felvenni a nyelvet, mert német nyelvvizsgám volt de angolra rá akartam gyúrni és abból tanulni nyelvet. Erre azt mondta h semmi baj, következő félévben is felvehetem és nem csúszok vele akkor sem. De ha csak 4.félévben vehetem fel akkor azt sem értem minek szenvedtem most a szintfelmérővel...
Csak azért mondtam, mert egyszerűbb lett volna, ha egy vizsgával kevesebb és többet tudok készülni a többire! Így mire odajutok, h lesz angolom, kb mindent elfeljtek...:$ És persze azért nem a legmegnyugtatóbb, h így már ezzel is csúszhatok ha vmelyik angol nem sikerül az adott félévben. :S De hát akkor bele kell törődnöm, csak kicsit bánt, h nem így mnodták a suliban...

A nyelvvizsgát mondjuk meg lehetett volna próbálni.lptimi írta:Ez a baj, hogy nem is az...Több mnit egy éve jártam különtanárhoz, de nyelvvisgázni nem mentem el végülis. Csak azóta sok idő eltelt és kicsit tartok tőle, de úgy érzem, hogy sokkal nagyobb hasznát veszem az angolnak, mintha németet tanulnék! Na mindegy, majd igyekszem. Köszi az infókat!

chris0220 írta:valaki nem tudja h bevítik-e még a kurzusok létszámait?

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég