Angol 1

volt Idegennyelvi tanszék

Re: Angol 1

HozzászólásSzerző: bimbi_89 » 2010. május 13., csütörtök 17:32

Lazovics írta:Létezik, hogy pl két 4es/5ös zh után is megtagadják az aláírást, csak mert 4szer hiányoztam a megengedett 3 helyett? Mondta a tanárom, hogy holnap adjak be a tanszékre egy kérelmet, de nem tudok rá mit írni.. nem értem ezt az egész cirkuszt >:(

Hát, sztem nem függ össze a jegyed azzal, hogy mennyit hiányoztál :szomorkas Tehát ha 4 db 5-ösöd lenne, sztem akk is megtagadnák az aláírásod...Úgyhogy sztem írd meg azt a kérelmet, biztos ami biztos...
bimbi_89
Sr. Member
Sr. Member

Given: 59 thanks
Received: 59 thanks
Szak: Pénzügy és Számvitel
Évfolyam: III.
Nem: Csaj

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. május 13., csütörtök 18:19

bimbi_89 írta:
Lazovics írta:Létezik, hogy pl két 4es/5ös zh után is megtagadják az aláírást, csak mert 4szer hiányoztam a megengedett 3 helyett? Mondta a tanárom, hogy holnap adjak be a tanszékre egy kérelmet, de nem tudok rá mit írni.. nem értem ezt az egész cirkuszt >:(

Hát, sztem nem függ össze a jegyed azzal, hogy mennyit hiányoztál :szomorkas Tehát ha 4 db 5-ösöd lenne, sztem akk is megtagadnák az aláírásod...Úgyhogy sztem írd meg azt a kérelmet, biztos ami biztos...

Így van, ahogy bimbi_89 írja. Az, hogy milyenek a jegyeid nem számít, ha az útmutató szerint az aláírás feltétele, hogy maximum 3x lehet hiányozni. A nyelvi tanszék pedig ezt igen szigorúan veszi, mert így is azt látják, hogy a diákok zöme nem tud rendesen idegen nyelven kommunikálni és próbálják ezáltal is kikényszeríteni az órákon való részvételt. (Hozzáteszem ez más tárgyakból is ugyanígy működik). A kérvényt pedig általában elszokták fogadni +1-2 hiányzás esetén, bár nem tudom milyen indokok szoktak lenni, de gyanítom, hogy az emberek nagy része valamilyen betegséggel vagy munkával magyarázza...
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

Given: 213 thanks
Received: 387 thanks
Évfolyam: IV.

HozzászólásSzerző: Mali23 » 2010. május 13., csütörtök 18:48

Nicolettke írta:
bimbi_89 írta:

Így van, ahogy bimbi_89 írja. Az, hogy milyenek a jegyeid nem számít, ha az útmutató szerint az aláírás feltétele, hogy maximum 3x lehet hiányozni. A nyelvi tanszék pedig ezt igen szigorúan veszi, mert így is azt látják, hogy a diákok zöme nem tud rendesen idegen nyelven kommunikálni és próbálják ezáltal is kikényszeríteni az órákon való részvételt. (Hozzáteszem ez más tárgyakból is ugyanígy működik). A kérvényt pedig általában elszokták fogadni +1-2 hiányzás esetén, bár nem tudom milyen indokok szoktak lenni, de gyanítom, hogy az emberek nagy része valamilyen betegséggel vagy munkával magyarázza...

Ha a 4hiányzásodból akár csak egyik is az első hétről "való",nyert ügyed van,az még nem számít bele(az a bizonyos "vitatémahét")..
ha nem,akkor szívás:S
írd meg a kérvényt én is aztmondom!
! -BYEBYE- !
"A mi szavunkat senki sem érti a világban. Titkunk van, mert kevesen vagyunk."
Tegnap is ma feküdtem le, ma is holnap fogok!
Mali23
Super Hero
Super Hero

Given: 250 thanks
Received: 510 thanks

HozzászólásSzerző: Bestroyal » 2010. május 14., péntek 10:23

Meg tudja valaki mondani, hogy akinek nincs nyelvvizsgája és szintfelmérőt szándékozik írni, annak hány lövése van? 3 mint a vizsgákon vagy csak 1? illetve hogy távon hogy működik ez? (mielőtt a moderátorok rám írnának, hogy a távos topikba szövegeljek, megjegyezném, hogy azt szökőévente látogatják)
köszi
Bestroyal
Newbie
Newbie

Given: 2 thanks
Received: 2 thanks
Évfolyam: II.
Nem: Pasi

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. május 14., péntek 10:29

Bestroyal írta:Meg tudja valaki mondani, hogy akinek nincs nyelvvizsgája és szintfelmérőt szándékozik írni, annak hány lövése van? 3 mint a vizsgákon vagy csak 1? illetve hogy távon hogy működik ez? (mielőtt a moderátorok rám írnának, hogy a távos topikba szövegeljek, megjegyezném, hogy azt szökőévente látogatják)
köszi

Abban igazad van, hogy ritkán látogatják, de attól még a nappalisok nem fogják tudni, hogy a távosokra mi vonatkozik... Nappalisok esetében ez úgy szokott kinézni, hogy van egy lehetőség ilyenkor és egy ősszel a VK-k idején.
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

HozzászólásSzerző: Bestroyal » 2010. május 14., péntek 10:37

Nicolettke írta:
Bestroyal írta:Meg tudja valaki mondani, hogy akinek nincs nyelvvizsgája és szintfelmérőt szándékozik írni, annak hány lövése van? 3 mint a vizsgákon vagy csak 1? illetve hogy távon hogy működik ez? (mielőtt a moderátorok rám írnának, hogy a távos topikba szövegeljek, megjegyezném, hogy azt szökőévente látogatják)
köszi

Abban igazad van, hogy ritkán látogatják, de attól még a nappalisok nem fogják tudni, hogy a távosokra mi vonatkozik... Nappalisok esetében ez úgy szokott kinézni, hogy van egy lehetőség ilyenkor és egy ősszel a VK-k idején.

Tehát, ha jól értem akkor, ha most nem jön össze, akkor ősszel meg lehet próbálni mégegyszer. Viszont ha időközben lesz egy nyelvvizsga, akkor elfogadják és ősszel fel lehet venni az angolt vagy sem?
Bestroyal
Newbie
Newbie

Received: 2 thanks

HozzászólásSzerző: Günter » 2010. május 14., péntek 20:03

Meg tudná valaki mondani, hogy a G8-as csoportnak mikor lesz a zh-ja? Vagy hogy hol tudom ezt megnézni?
Günter
Newbie
Newbie

Given: 0 thanks
Received: 0 thanks

HozzászólásSzerző: Szutyok » 2010. május 20., csütörtök 7:01

Bestroyal írta:
Nicolettke írta:
köszi

Tehát, ha jól értem akkor, ha most nem jön össze, akkor ősszel meg lehet próbálni mégegyszer. Viszont ha időközben lesz egy nyelvvizsga, akkor elfogadják és ősszel fel lehet venni az angolt vagy sem?

Ha most nem jön össze, akkor vagy megcsinálod a szintfelmérőt 1 év múlva, vagy addig leteszel egy középfokú nyelvvizsgát, és azt bemutatod a TO-n, akik ezt rögzítik. A lényeg, hogy valamelyik vizsga meglegyen, akkor tudod felvenni a tárgyat. (szintfelmérőt 1 vizsgaidőszakban csak 1x veheted fel, én is így szívtam meg tavaly...)
„Amint a színjátékban, úgy az életben sem az a fontos, hogy milyen soká, hanem, hogy helyesen szerepeltél-e.” (Seneca)
Szutyok
Jr. Member
Jr. Member

Given: 12 thanks
Received: 9 thanks

HozzászólásSzerző: ifuka » 2010. május 24., hétfő 15:03

Valaki megtudja mondani, hogy mikor lesz Makrányi Zsófia / Katona Zsuzsanna tanárnőknek jegybeiratása? Vagy már volt? :merges:
Kép
ifuka
Sr. Member
Sr. Member

Given: 51 thanks
Received: 30 thanks
Szak: Gazdálkodás és Menedzsment

HozzászólásSzerző: davidurie » 2010. május 24., hétfő 15:05

ifuka írta:Valaki megtudja mondani, hogy mikor lesz Makrányi Zsófia / Katona Zsuzsanna tanárnőknek jegybeiratása? Vagy már volt? :merges:

Az angol az egységesen van, mindenkinek ugyanazon a napon, minden héten.
:jurii Juríí voltam http://zoldhegyi.tk/ -- http://jesuisunprince.tk/
A farkasbőrbe bújt bárány..
davidurie
Global Moderator
Global Moderator

Given: 273 thanks
Received: 1467 thanks
Szak: Emberi Erőforrások
Évfolyam: III.

HozzászólásSzerző: Norka1 » 2010. június 22., kedd 16:47

Aki volt már vizsgázni, tudna egy kis információt adni, mire lehet számítani? (tesztes feladatok ismét vagy kifejtős kérdések?) Illetve miket kell "jobban" átnézni a tankönyvekből?

Előre is köszi a választ!
Norka1
Newbie
Newbie

Given: 13 thanks
Received: 5 thanks

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. június 22., kedd 21:50

Norka1 írta:Aki volt már vizsgázni, tudna egy kis információt adni, mire lehet számítani? (tesztes feladatok ismét vagy kifejtős kérdések?) Illetve miket kell "jobban" átnézni a tankönyvekből?

Előre is köszi a választ!

Az UV mindig csak kifejtős kérdésekből áll! (Legalábbis az elmúlt jó pár évben ez volt a trend!)
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
Norka1

HozzászólásSzerző: Imusz » 2010. június 28., hétfő 18:49

Gyorskérdés: Elméletileg az UV alkalmával csak abból kérdezhetnek, amit le is adtak órán tananyagként, nem? Esetleg van egy egységes tanmenet, aminek a témái szerepelhetnek a vizsgában? Össze vagyok most zavarodva. :pislog
Imusz
Newbie
Newbie

Évfolyam: I.

HozzászólásSzerző: Nicolettke » 2010. június 28., hétfő 21:00

Imusz írta:Gyorskérdés: Elméletileg az UV alkalmával csak abból kérdezhetnek, amit le is adtak órán tananyagként, nem? Esetleg van egy egységes tanmenet, aminek a témái szerepelhetnek a vizsgában? Össze vagyok most zavarodva. :pislog

Angolból mindig szokott lenni tanmenet, kis szokták függeszteni, hogy mi kell az első/második zh-ra, gondolom az uv-ra mind a kettő kell! Nem vagyok angolos, de ezt találtam a tanszék honlapján: http://www.bgf.hu/egysegek/tartalom/?org_Id=15&c_Id=11 Itt az első aláhúzott angol-ra kettintva bejön az Angol1 tanmenete (első oldalon GM/EE, második oldalon PSZ) Remélem ilyesmire gondoltál!
Nicolettke
Global Moderator
Global Moderator

The following user would like to thank Nicolettke for his or her post:
Imusz

HozzászólásSzerző: Imusz » 2010. június 28., hétfő 21:38

Pont erre gondoltam. :) Köszi, legalább így egy nappal előtte gyorsan át tudom futni. :grr Thank ment.
Imusz
Newbie
Newbie

Évfolyam: I.

ElőzőKövetkező

Vissza: Pénzügyi és Számviteli Szaknyelvi Intézeti Tanszék